Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypirelka wrote:Hej Dziewczyny,
Jak dobrze pójdzie to i ja mam termin na wrzesień
Na razie jestem po testach i becie, w czwartek idę na kolejną. Na usg jeszcze nic nie było widać więc muszę do początku lutego uzbroić się w cierpliwość.pirelka, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartunQa wrote:Witajcie dziewczyny! Dziś jest jeden z lepszych dni, jakie miałam
Byłam u doktorki, okazała się jednak fajną babką. Ja po raz kolejny przekonałam się o tym, jak bardzo mylę się co do ludzi (po pierwszym, drugim spotkaniu).
Mój bąbelek ma 1,3 cm. Piękne serduszko. I w ogóle jest cudowny!
Poza tym- dostałam zwolnienie na cała ciąże po tym jak opowiedziałam jak mnie w pracy traktują. Teraz zero stresu. Uffff jaka jestem szczęśliwa!
http://iv.pl/images/78907764865362998744.jpg
Acha, Pani doktor utrzymuje termin porodu na 29 sierpnia, ale ja wiem że to będzie wrześniak ))Kourtney lubi tę wiadomość
-
MartunQa wrote:Witajcie dziewczyny! Dziś jest jeden z lepszych dni, jakie miałam
Byłam u doktorki, okazała się jednak fajną babką. Ja po raz kolejny przekonałam się o tym, jak bardzo mylę się co do ludzi (po pierwszym, drugim spotkaniu).
Mój bąbelek ma 1,3 cm. Piękne serduszko. I w ogóle jest cudowny!
Poza tym- dostałam zwolnienie na cała ciąże po tym jak opowiedziałam jak mnie w pracy traktują. Teraz zero stresu. Uffff jaka jestem szczęśliwa!
http://iv.pl/images/78907764865362998744.jpg
Acha, Pani doktor utrzymuje termin porodu na 29 sierpnia, ale ja wiem że to będzie wrześniak ))
aaaaa Super wiadomość! oby więcej takich dziewczynySabina lubi tę wiadomość
-
aaaa jeszcze 50 min i do domu, dziś miałam taki kryzys, tak mi się spać chciało popołudniu ale jakoś dałam radę. Później meczyk to człowiek trochę się ożywi heheh cały dzień myślę,co zrobić z tym lekarzem, dzwoniłam na nafz taki jeden dobry termin ma na kwiecień jak żyć?;p
-
nick nieaktualnyAgatia teraz myślę ciągle o twoim przypadku. Mam nadzieję że twój maluszek tam dzielnie walczy i urósł od ostatniej wizyty. Koniecznie jutro nam napisz po wizycie
Skali na kwiecien? Masakra może od razu niech każą się zgłosić we wrześniu na porodowke ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 17:18
Justyna_89, Skali89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywróciłam do domku, w pracy wszyscy bardzo pozytywnie przyjęli wiadomość o mojej ciąży, aż się humor poprawia na samą myśl będę teraz pracować po 4 godziny i kazali mi zmykać do domu odpoczywać nawet klienci tak nie wyprowadzają z równowagi, choć ciągle się denerwuję żeby stres nie zaszkodził, ale przecież nie zamknę się w czterech ścianach do września
martta, Blair, olza, Skali89, pirelka lubią tę wiadomość
-
Ja do dobrego lekarza w ramach nfz umówiłem się na koniec lutego... sama nie wiem czy pójdę na te wizytę czy nie. Zobaczę jak będzie z tym lekarzem u którego byłam ostatnio.
Byłam dziś u endokrynologa zdiagnozowal niedoczynność tarczycy . Dostałam euthyrox 25 raz dziennie.
! Męczą mnie straszne mdłości . Juz od wczoraj. Rzygać było jz dwa razy, ale ciągnie mnie prawie cały czas. Strasznie to męczące. Ale co zauważyłam mdłości zdecydowanie nasilają się w towarzystwie większego stresu ...
Niech to szybko minie...([link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
agatia wrote:Blair owulacja była bardzo wczesna i tym gorzej. W 15 dc na USG nie było już śladu po owulce, lekarka założyła nawet, że to cykl bez owulki. Serduszkowanie było w 11 i 15 dc potem m był w delegacji. Zatem moja ciąża się bardzo słabo rozwija. Wasze fasolki miały w 7t0d 10mm, a moja ledwo 5,2 mm. Lekarka była zdziwiona tak "słabym" obrazem USG bo beta była bardzo wysoka ponad 68000 mlU/ml i żartowała, że może bliźniaki. A tu taka klapa
Pózniej nadrobią,zobaczysz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
6 tydzień 1 dzień 12 mm 3 mm
6 tydzień 2 dzień 13 mm 4 mm
6 tydzień 3 dzień 14 mm 4 mm
6 tydzień 4 dzień 15 mm 5 mm
6 tydzień 5 dzień 16 mm 5 mm
6 tydzień 6 dzień 17 mm 6 mm -
nick nieaktualnyInzynierka to nic;) a skąd jesteś? Długo się staraliscie?
Pytanie do mam. Od którego tygodnia gin podaje ile waży dzidziuś? Czy takie małe wartości jak parę gram(ile obecnie ledwo ważą nasze fasolki) podaje? Czy to w późniejszym etapie dopiero będzie podawał?Kourtney lubi tę wiadomość
-
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
7 tydzień 1 dzień 19 mm 7 mm
7 tydzień 2 dzień 21 mm 8 mm
7 tydzień 3 dzień 22 mm 9 mm
7 tydzień 4 dzień 23 mm 10 mm
7 tydzień 5 dzień 24 mm 11 mm
7 tydzień 6 dzień 25 mm 12 mm -
nick nieaktualnyBlair wrote:Inzynierka to nic;) a skąd jesteś? Długo się staraliscie?
Pytanie do mam. Od którego tygodnia gin podaje ile waży dzidziuś? Czy takie małe wartości jak parę gram(ile obecnie ledwo ważą nasze fasolki) podaje? Czy to w późniejszym etapie dopiero będzie podawał?
U mnie w pierwszej ciąźy wage dzidziusia lekarz podał pierwszy raz na genetycznym. Ale jak robią inni - nie wiem. Tę ciąźe prowadze u innego lekarza niż poprzedniąEwelina.Irl lubi tę wiadomość