X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Jak dobrze pójdzie to i ja mam termin na wrzesień :)
    Na razie jestem po testach i becie, w czwartek idę na kolejną. Na usg jeszcze nic nie było widać więc muszę do początku lutego uzbroić się w cierpliwość.
    Hej :) a na którego września ci wychodzi wstepnie? Masz już jakieś objawy? ;)

pirelka, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartunQa wrote:
    Witajcie dziewczyny! Dziś jest jeden z lepszych dni, jakie miałam <3
    Byłam u doktorki, okazała się jednak fajną babką. Ja po raz kolejny przekonałam się o tym, jak bardzo mylę się co do ludzi (po pierwszym, drugim spotkaniu).
    Mój bąbelek ma 1,3 cm. Piękne serduszko. I w ogóle jest cudowny!
    Poza tym- dostałam zwolnienie na cała ciąże po tym jak opowiedziałam jak mnie w pracy traktują. Teraz zero stresu. Uffff jaka jestem szczęśliwa!

http://iv.pl/images/78907764865362998744.jpg

Acha, Pani doktor utrzymuje termin porodu na 29 sierpnia, ale ja wiem że to będzie wrześniak ;)))
    Woow śliczna fasolka. Gratuluję!!! Ale sobie teraz wypoczniesz. A powiedz jak ona ci wypisala to zwolnienie. L4 i na całą ciążę od razu?

Kourtney lubi tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartunQa wrote:
    Witajcie dziewczyny! Dziś jest jeden z lepszych dni, jakie miałam <3
    Byłam u doktorki, okazała się jednak fajną babką. Ja po raz kolejny przekonałam się o tym, jak bardzo mylę się co do ludzi (po pierwszym, drugim spotkaniu).
    Mój bąbelek ma 1,3 cm. Piękne serduszko. I w ogóle jest cudowny!
    Poza tym- dostałam zwolnienie na cała ciąże po tym jak opowiedziałam jak mnie w pracy traktują. Teraz zero stresu. Uffff jaka jestem szczęśliwa!

http://iv.pl/images/78907764865362998744.jpg

Acha, Pani doktor utrzymuje termin porodu na 29 sierpnia, ale ja wiem że to będzie wrześniak ;)))

aaaaa Super wiadomość! oby więcej takich dziewczyny

Sabina lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair najpierw chciała zwolnienie dać na 2 tyg, ale wypisała "beschaftigungsverbot" tak to sie nazywa tu w DE czyli takie zakaz pracy na całą ciążę ze względu na to że się źle czuję.

Emily83, Blair lubią tę wiadomość

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, następna wizyta 15 lutego :)

Blair, Blair lubią tę wiadomość

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa jeszcze 50 min i do domu, dziś miałam taki kryzys, tak mi się spać chciało popołudniu ale jakoś dałam radę. Później meczyk to człowiek trochę się ożywi heheh cały dzień myślę,co zrobić z tym lekarzem, dzwoniłam na nafz taki jeden dobry termin ma na kwiecień:) jak żyć?;p

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia teraz myślę ciągle o twoim przypadku. Mam nadzieję że twój maluszek tam dzielnie walczy i urósł od ostatniej wizyty. Koniecznie jutro nam napisz po wizycie ;)

Skali na kwiecien? Masakra może od razu niech każą się zgłosić we wrześniu na porodowke ... :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 17:18

Justyna_89, Skali89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, w pracy wszyscy bardzo pozytywnie przyjęli wiadomość o mojej ciąży, aż się humor poprawia na samą myśl :) będę teraz pracować po 4 godziny i kazali mi zmykać do domu odpoczywać :) nawet klienci tak nie wyprowadzają z równowagi, choć ciągle się denerwuję żeby stres nie zaszkodził, ale przecież nie zamknę się w czterech ścianach do września :)

martta, Blair, olza, Skali89, pirelka lubią tę wiadomość

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dobrego lekarza w ramach nfz umówiłem się na koniec lutego... sama nie wiem czy pójdę na te wizytę czy nie. Zobaczę jak będzie z tym lekarzem u którego byłam ostatnio.

Byłam dziś u endokrynologa zdiagnozowal niedoczynność tarczycy . Dostałam euthyrox 25 raz dziennie.

! Męczą mnie straszne mdłości . Juz od wczoraj. Rzygać było jz dwa razy, ale ciągnie mnie prawie cały czas. Strasznie to męczące. Ale co zauważyłam mdłości zdecydowanie nasilają się w towarzystwie większego stresu ...
    Niech to szybko minie...:((

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Blair owulacja była bardzo wczesna i tym gorzej. W 15 dc na USG nie było już śladu po owulce, lekarka założyła nawet, że to cykl bez owulki. Serduszkowanie było w 11 i 15 dc potem m był w delegacji. Zatem moja ciąża się bardzo słabo rozwija. Wasze fasolki miały w 7t0d 10mm, a moja ledwo 5,2 mm. Lekarka była zdziwiona tak "słabym" obrazem USG bo beta była bardzo wysoka ponad 68000 mlU/ml i żartowała, że może bliźniaki. A tu taka klapa :/
    Nie martw się,ja też idę jutro na wizytę bo też się martwię,mam plamienia,ale jak byłam w 6,0 tyg to rozmiar był 3,3mm też mi się wydaje że malutko,a przyuważ jak na suwaczkach pokazuje na 7 tydz.-6mm.
    Pózniej nadrobią,zobaczysz

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry dzień:)
    melduję że żyję :)
    jestem śpiąca aaaaa :)

Sabina lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rozmiar bobo prawie idealnie się pokrywa z suwaczkiem, ale mam wrażenie że jest maciupinkie jak się popatrzę na linijkę ile to tak naprawdę jest... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MATKO,ale głupoty podpisałam TP na 25 września ;-)
    Cyferki mi się z wrażenia pomyliły ;-)

• Arleta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
    6 tydzień 1 dzień 12 mm 3 mm
    6 tydzień 2 dzień 13 mm 4 mm
    6 tydzień 3 dzień 14 mm 4 mm
    6 tydzień 4 dzień 15 mm 5 mm
    6 tydzień 5 dzień 16 mm 5 mm
    6 tydzień 6 dzień 17 mm 6 mm

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka to nic;) a skąd jesteś? Długo się staraliscie?

Pytanie do mam. Od którego tygodnia gin podaje ile waży dzidziuś? Czy takie małe wartości jak parę gram(ile obecnie ledwo ważą nasze fasolki) podaje? Czy to w późniejszym etapie dopiero będzie podawał?

Kourtney lubi tę wiadomość

• Arleta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
    7 tydzień 1 dzień 19 mm 7 mm
    7 tydzień 2 dzień 21 mm 8 mm
    7 tydzień 3 dzień 22 mm 9 mm
    7 tydzień 4 dzień 23 mm 10 mm
    7 tydzień 5 dzień 24 mm 11 mm
    7 tydzień 6 dzień 25 mm 12 mm

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych tabelek,to myślę że jak tam jest różnica 1,2mm to tez nie ma się co przejmować,bo każda ciąża jest inna..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Inzynierka to nic;) a skąd jesteś? Długo się staraliscie?

Pytanie do mam. Od którego tygodnia gin podaje ile waży dzidziuś? Czy takie małe wartości jak parę gram(ile obecnie ledwo ważą nasze fasolki) podaje? Czy to w późniejszym etapie dopiero będzie podawał?

U mnie w pierwszej ciąźy wage dzidziusia lekarz podał pierwszy raz na genetycznym. Ale jak robią inni - nie wiem. Tę ciąźe prowadze u innego lekarza niż poprzednią

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wagr podali na prenatalnych . Pozniej w 21 tyg i pozniej juz czesciej bo sie dopytywalam

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)

MartunQa, martta lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ