X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pojawiło się u mnie plamienie, takie beżowe.Wzięłam dodatkową luteinę i chyba po pracy pojadę do mojego gina. Boję się bo nigdy tak nie miałam

• Broszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tych rogalach i chyba muszę rozważyć zakup, ale mam jeszcze na to chwilę czasu:) Coś czuję, że mój mąż się też z nim zaprzyjaźni:P

Żabko jak idziesz po dupka to rozumiem, zresztą Ty stara wyjadaczka jesteś:) Nie masz się czym stresować, będzie dobrze! Jeżeli już nie plamisz to dobry znak.

A mi się ostatnio nie śni kompletnie nic...to zły znak?:P

żabka04 lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dziewczyny pojawiło się u mnie plamienie, takie beżowe.Wzięłam dodatkową luteinę i chyba po pracy pojadę do mojego gina. Boję się bo nigdy tak nie miałam

Nic się nie denerwuj tylko.
    Każdej z nas może się tak zdażyć a @ kiedy miałaś mieć?
    Dobrze że wiziełaś lutkę wspomoże .
    Są dwa powody macica się oczyszcza albo progesteron w tym czasie jest niski a za chwile podskoczy.
    Ja miałam od brązowych po bezowe.
    Obserwuj się ! nic tam nie wkładaj ogladaj przy podcieraniu się.
    Przejdzie .
    Nie może się pojawić krew!!!!
    Jak cie brzuch boli weż nospe i leż odpoczywaj.

Będzie dobrze :-)

Nooooooo stres!!!!!!!

Blair, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:

Dla swojego spokoju warto to chyba sprawdzić.Będzie dobrze;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:

To nie czekaj po pracy tylko jedź od razu (jeśli masz taka możliwość), albo zadzwoń do swojego ginekolologa i zapytaj co masz zrobić.

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Jak masz się stresować to lepiej pojedz to cie uspokoi. Ale tak jak pisze Żabka nie może się pojawić krew.

Broszka pewnie twardo spisz i stąd ci się nic nie sni;) ja odkąd w ciąży często się budzę w nocy mam taki lekki sen

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze, że nigdy tak nie miałam, nawet jak moje ciąże obumarły to nie było śladu takiego śluzu, może to przez acard?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    Blair, tak to ten tylko ja np. mam ten tańszy nie premium http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2
    Ja mam od męża z pracy pakiet w luxmedzie i liczę,że badania będą w pakiecie bo faktycznie wydatek spory. no i też wcześnie będe u gina więc nie wiadomo czy będzie pęcherzyk ale muszę iść zrobić jak najszybciej badania i cytologię.
    Mi wyskoczył od razu pierwszy właśnie ten droższy.
    Poczytałem trochę. Każdy zachwala te rogala więc zamawiam :)

Żabka witaj w klubie. Ja od rana zamarzam. W domu 22stopnie ja już po dwóch kubkach gorącej herbaty i ciągle mi zimno. Wymarzlam chyba jak byłam rano na mieście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że nie chorujecie na tarczyce bo koszta sa okropnie wysokie a jeszcze prywatnie masakra.
    Jak w ciązy nie byłam wizyty co 3 mce. Koszt 140 zł, badania ok 150zł, apteka tzn leki 200zł. hmmmmm fajnie nie !!!!
    Na nfz zanim się zarejstruje to umarłabym hahaha

A teraz w ciąży wizyty co mc koszt 150 zł, badania ok 150zł, apteka nie wiem ile!!!!1

Rogala na pewno sobie kupie ale później bo dzisiaj grozi mi eksmizja z domu za rozpierdzielanie kasy z budżetu hahahaha
    żartuję no wkurzy się małżonek tak jak ja ;-)

Ale w domu mam ciszę :-) hmmmmmmmm

Broszka dobrze to ujełaś : wyjadaczka!!!! ;-)
    Jaa to wogóle jakaś lekomanka dziennie żrem 7 tabsów plus ten dupek doszedł 4x1!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjście teraz z pracy nie wchodzi w grę.Staram się nie panikować a termin @ był 7-8.01 więc to nie to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Najgorsze, że nigdy tak nie miałam, nawet jak moje ciąże obumarły to nie było śladu takiego śluzu, może to przez acard?

ja też jem acard on ci tylko rozżedza krew.
    Macica ci się oczyszcza.
    Ale jedź do gina zobaczy i ci powie i przepisze słynnego dupka :-) jak bedzie taka potrzeba

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    A ten acard to od nie dawna bierzesz?

• martta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka dobrze wiem co to za ból jeszcze endokrynolog i rozwalona tarczyca. Słabe to wszystko na maxa. Ja też mam pakiet od męża z luxmedu, ale tam moja lekarka mocno oblegana i wizytę mam dopiero na marzec, ale idę jeszcze do drugiej lekarki prywatnie, ma bardzo dobre opinie i pracuje w szpitalu w którym chce rodzić jak coś. W listopadzie już u niej byłam i to ona dała mi wtedy dupa w drugiej fazie do brania.
    Ja też słyszałam od innych koleżanek że te rogale są mega pomocne, na pewno kupię, ale to jeszcze chwilka :)
    Bisacz masz rację idź do lekarza, po co się denerwować. To na pewno nic takiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 11:28

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina powiedział żeby zwiększyć dawkę luteiny i czekać do czwartku. Zobaczymy co czas przyniesie. Mam złe przeczucia trzymajcie kciuki.
    Blair acard biorę od 2tyg.

• martta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy, trzymamy, wszystko będzie dobrze! :)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dzwoniłam do gina powiedział żeby zwiększyć dawkę luteiny i czekać do czwartku. Zobaczymy co czas przyniesie. Mam złe przeczucia trzymajcie kciuki.

Ja ci zaraz nawalę!!!!!!

Tłumaczę .....takie plamienia mogą się pojawić u każdej z nas i w każdym tc !!!!!
    czytałam różne fora i dziewczyny plamiły na brązowo do 20tc nawet!!!
    a ty na beżowo więc jest dobrze! :-)
    Kazał zwiększyć lutkę i super dostosuj sie i obserwuj się.
    Nic nie dźwigaj odpoczywaj jak najwięcej!!!!

Jeżeli się pojawi krew wtedy możesz mówić że nic z tego nie będzie ale to też nie jest pewne bo rzadko ale się zdarza że ciąza jest silna i przetrwa!!!!

Jak cię będzie brzuch bolał tak jak na @ zażyj no spe maksymalne dawkowanie 3x1.

Więc głowa do góry nie schizuj się bo nakręcasz siebie i maleństwo.

Matko założycielko tego wątku czyt. Blair wspomóż tą kobietę uspokoić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 11:39

Blair, Ewelina.Irl, Kaszka, Sabina lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem, to oprócz dupka to chyba na tym etapie i tak nic nie dają, przynajmniej tak mi koleżanka mówiła, która miała krwiaka. Cholerka ja muszę tarczycowe badania porobić bo mi tsh wyszło 3,66, zwiększyłam sobie dawkę eutyroxu no ale i tak musze czekac co powie lekarz

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Żadnych złych przeczuc. Wszystko będzie Dobrze! :)
    W czwartek idziesz na wizytę? Do tego czas odpoczywaj sobie jak najwięcej. Jaka masz prace? Nie przemęczasz się za bardzo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 11:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, jesteście kochane.
    Po tel do gina się uspokoiłam, odezwę się wieczorkiem.

Blair, żabka04, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie dają więcej dupek albo luteina :-)

w zastrzykach jeszcze jest progetseron ale lekarze nie sa chetni dawać
    Przeważnie są to leki w/w wymienione :-)

Bisacz a tak na poważnie na prawde będzie wszystko wporządku tylko mysl pozytywnie i dbaj o siebie tzn odpoczywaj leżakuj jak naj więcej.
    Jeśli pracujesz staraj się nie fruwać tam , latać powoli rób wszystko i oszczednie.
    Trzymam mocno kciuki :-)

A teraz oddech głęboki i weź się w garść dla dziecka :-)

Blair, bisacz lubią tę wiadomość

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ