X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)

Pirelka trzymamy kciuki :-)

Ja dzisiaj mam zlot dziadków. Moja córka ma występ w przedszkolu z okazji dnia dziadków:-)
    Moja mama wczoraj już przyjechała wstała rano i mówi że po mnie widać po buzi że jestem w ciąży tzn wyladnialam hihi na gębie Syfy a ja ładna no no ok:-)

Ja nie wymiotowalam na razie strasznie mnie muli :-( ale biorę na bary wszystko dla maleństwa :-)
    Miłego dnia:-)
    Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj

Sabina, pirelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po mnie podobno widać wieczne zmęczenie :P wszyscy mówią, że po oczach - jakby coś mnie trapiło.. uff, jak to dobrze, że już piątek, w pracy 12-16, więc jakoś zleci, zaraz przygotuję jakiś obiad, bo pod wieczór chciałabym na jakieś zakupy się udać, nowych ciuchów mąż zabronił kupować, ale widzę że wraca moda na oversize, to może takie starczą na dłużej, bo ciążowe 2x droższe od tych "normalnych". Może 1,2 pary spodni sobie kupię jak już zrobię się większa, a tak to chyba legginsy a później sukienki na lato..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień babci i dziadka w przedszkolu dopiero przed nami ;) na razie młoda uczy się wierszyka :)
    Cordy nie strasz, my dziś jedziemy na wizytę do Kielc. Żeby się przedrzeć jakoś :/

• Cordy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko teraz to już spoko :) Rano wszyscy ninja, którzy mieli do pracy na 7 wytyczyli drogę i rozjechali snieg ;) Ekipy odśnieżające też się pomału zbierają, więc jakoś dasz radę ;)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach Kochane, a jak chyba idę zwrócić śniadanie :)

P.S. Dobrze, że dziś piątek i mało osób w przychodni to może nikt nie zauważy, bo nie chcę, żeby juz się wieść całkiem rozniosła ;)

alinka, Sabina lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Sabinko teraz to już spoko :) Rano wszyscy ninja, którzy mieli do pracy na 7 wytyczyli drogę i rozjechali snieg ;) Ekipy odśnieżające też się pomału zbierają, więc jakoś dasz radę ;)

Ha! Czyli po trochę moja zasługa, bo ja z tych jeżdżących na 7 ;) Ale nie było tak źle

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my do naszej Babci nie pojechaliśmy co prawda wczoraj, bo małżonek do późna w pracy siedział, ale mamy w planach odwiedziny w niedzielę, trzeba coś zrobić żeby ciążę ukryć w miarę jak najdłużej, bo jak się już Babcia dowie to cała wieś będzie wiedzieć, rodzina, krewni i znajomi królika... ;)

a ja chciałam poczekać z wiadomością, ale mąż uparł się że powiedzieć rodzicom, a w pracy czułam się na tyle źle, że musiałam o tym wspomnieć, a w naszym oddziale pracuje ponad 100 osób więc obieg informacji też powoli zaczyna działać... jak innym mówię że do końca 1szego trymestru wszystko się może zdarzyć to się pukają w głowę i że nie ma takiej opcji..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    po mnie podobno widać wieczne zmęczenie :P wszyscy mówią, że po oczach - jakby coś mnie trapiło.. uff, jak to dobrze, że już piątek, w pracy 12-16, więc jakoś zleci, zaraz przygotuję jakiś obiad, bo pod wieczór chciałabym na jakieś zakupy się udać, nowych ciuchów mąż zabronił kupować, ale widzę że wraca moda na oversize, to może takie starczą na dłużej, bo ciążowe 2x droższe od tych "normalnych". Może 1,2 pary spodni sobie kupię jak już zrobię się większa, a tak to chyba legginsy a później sukienki na lato..
    mam dokładnie taki sam pomysł :D w ogóle dużo mam mgiełek, luźnych bluzek (no taka moda) sukienek takze tylko spodnie sie poźniej przydadzą :D

a co do tego czy widać po mnie, to 2 tyg temu szwagier mojego męża na jendej z rodzinnych imprez podszedł do nas i nam pogratulował, my w takim szoku, bo nikomu jeszcze nie mówiliśmy, popatrzyliśmy na siebie na niego i podziękowaliśmy :D
    twierdzi, ze po zachowaniu widać, ale co ja takiego robiłam ??? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 09:25

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama wiedziała już w Boże Narodzenie, a sama się dowiedziałam dopiero kilka dni później, jednak matczyna intuicja to zupełnie inna bajka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w sobotę rodzinną imprezę i mąż mówi że nie da się ukryć ze jestem w ciąży, aczkolwiek zupełnie nie wiem o co mu chodzi :) bo ja w wyglądzie nie widzę zmian

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piątkowo weekendowo:) widzę, że tu ranne ptaszki mamy:) mój m uważa, że super to będzie z ciążą na lato, bo ubrania są tańsze zwykła bluzka itp niż np kurtka zimowa czy sweter:) wszystko praktycznie przelicza heheh ale ostatnio byłam z mamą na zakupach i fundnęłam sobie 2 tuniczki, to się smiał, że jeszcze mi nie potrzebne i jak w worku wyglądam heheh
    A tak z innej beczki to jeszcze się nie umówiłam na 2gą wizytę, cały czas się zastanawiam gdzie chodzić do lekarza i zaczyna mnie to denrwować, chciałabym sobie wykupic pakiet, bo to się chyba lepiej opłaca niż prywatne wizyty. Czy którąś z was ma może pakiet? Muszę dziś wykupić bo pasuje pod koniec tygodnia iść na wizytę.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też walczę z wyborem lekarza, bo mam jakiegoś syfa tam na dole i inne różne przypadlości z przed ciąży i potrzebuje, żeby sie ktos naprwdę mną zajął;/
    chodziłam prywatnie, ale nie spasowalo mi, teraz na nfz, niby fajny lekarz ale zobaczę w pon jak podejdzie do problemu, i zostaje mi mega drogi ordynator szpitala w któym chcę rodzić :D
    ale no czego się nie robi dla dzidzi :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie jeszcze tego bezpieczeństwa nie czuję ;/
    zobaczę w poniedziałek, najwyżej metoda prob i błędów i może trafię na takiego, któremu zaufam;)
    boję się o tą moja infekcję, o nerki, bo też miałam z nimi problemy i o żoładek, a jak na razie to nikt nic z tym nie robi;/

• martta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Martta jesteś? Powiedz przeszło Ci przeziębienie? Bo ja się nadal mecze. Mam dość! Zaraz płuca wypluje :/

Sabinko jakoś lepiej już odpukać u mnie. Polecam wobec tego ten syrop Prenalen (pomimo że mi po nim niedobrze!) i wapno w syropie. Mi pomaga z tego wynika.

Dziewczyny nadrabiam Was od rana :) ja rocznik '85 lipcowy rak :) Z mężem właśnie minęło nam 4 lata razem, po ślubie latem 2 lata będą. Trochę na siebie czekaliśmy ale już po pierwszej randce było wiadomo że to to. Niesamowite uczucie :) Wczoraj powiedzieliśmy rodzicom, moja mama miałam 65 urodziny więc dostała jak to powiedziała "najpiękniejszy prezent". A że ma problemy zdrowotne to cieszę się, że tak się ucieszyła, mam nadzieje, że będzie ją to zachęcało do walki! A teściowa myślałam, że mnie zgniecie z radości, teść sie wzruszył. Miłe to bardzo. Od wczoraj odpuściły trochę piersi u mnie, drobne mdłości nachodzą po niektórych posiłkach no i w brzuchu kłuje. Ale i tak mam schizy czy tak wszystko dobrze się dzieje. Chyba tak już będziemy teraz miały wszystkie jak Blair pisała.
    Gratuluje wszystkich serduszek i witam nowe mamusie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 09:54

Cordy, Sabina, Skali89 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana wszystko zwracam...

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair...biedna, a próbowałaś kropli imbifem? ponoć bardzo fajne na mdłości i wymioty ;/
    a resztę no trzeba przeżyć :))
    trzymaj się !

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha moja teściowa przyjechała rozmawiając z moją mamą powiedziała czy nie zaciazylam???????
    Przecie ja nic nie robię one twierdzą że po oczach widać są zaszklone i buzia taka promieniujaca hahaha nie mogę:-)

Blair, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair współczuje kochana:-) trzymaj sie

• Pauka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Mam pytanko do tych co już były na wizytach "serduszkowych": na takie wizyty jest wpuszczany partner ? Czy jest możliwość, żeby on też zobaczył serduszko? Czytałam, że usg do 12 tc robi się transwaginalnie, więc pewnie nie ma?

Mój przy poprzedniej ciąży był na każdej wizycie, byłam na nich też badana, za pierwszym razem czułam się dziwnie, ale oboje chcieliśmy być razem i tak już zostało :)

Bee85 lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Blair...biedna, a próbowałaś kropli imbifem? ponoć bardzo fajne na mdłości i wymioty ;/
    a resztę no trzeba przeżyć :))
    trzymaj się !
    Nie próbowałam.
    Jestem taka głodna. Mam pusty żołądek całkowicie ale nie ma szans żeby coś było w żołądku dłużej niż 15min

Flakonik lubi tę wiadomość

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ