X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie są nasze wizytujace dzisiaj i wczoraj?

Flakonik lubi tę wiadomość

• kowieczka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę z usg mam dopiero na 3.02 - podobno ma być już widać serducho <3, po drodze dwa razy do powtórzenia hcg z przyrostem po 48h. Z ciekawostek powiem Wam że progesteron w 7dpo wyszedł mi 7,05! podobno nie ma szans przy takim wyniku na zagnieżdżenie a jednak :) albo zbadałam w czasie kiedy nie było wyrzutu hormonu kto to wie ;) ważne że teraz sobie radzi :)

pirelka, M@linka lubią tę wiadomość

relgdf9hrp5i882w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Dziś okruszek miał 6,5 mm,a w poniedziałek 3,5 mm także rośnie maleństwo. Musiałam zmienić lekarza, ale dziś trafiłam na bardzo fajną panią i w końcu czuję się trochę spokojniejsza :)

Jeśli chodzi o objawy to wrażliwe piersi, głód, a dziś doszły mocne mdłości i ból głowy. Próbuję je zmniejszać naparem z imbiru.

Blair gratuluję bliźniaków :)

agatia, żabka04, Blair, alinka lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które są w trakcie robienia pierwszych badań. Dostałam skierowanie od lekarza prywatnego i tak mnie zastanawia - wszystkie badania w takim razie są płatne raczej, prawda?
    Tylko lekarz z nfz daje skierowanie na badania bezpłatne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:27

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które są w trakcie robienia pierwszych badań. Dostałam skierowanie od lekarza prywatnego i tak mnie zastanawia - wszystkie badania w takim razie są płatne raczej, prawda?
    A leczysz się prywatnie ?

• Lusia_M Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak prywatnie chodzisz do lekarza, to musisz płacić za badania - ja tak mam... ewentualnie przejrzyj cenniki roznych laboratoriów bo ceny potrafią się znacznie różnić i wybierz sobie gdzie najtaniej

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:

Sprawdź sobie jeszcze opcję wykupienia abonamentu jeśli się leczysz prywatnie, nie wiem skąd jesteś ale ja np. w Lublinie mam możliwość chodzić prywatnie na wizyty i usg ciąży + badania i płacę za to 52 zł miesięcznie. W moim przypadku to umowa z ubezpieczycielem Interrisk pakiet Antidotum plus.

relgdf9hrp5i882w.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie masz jakiegoś lekarza dobrego na NFZ? Moja lekarka przyjmuje i tak i tak. Ja chodzę na NFZ, bo o dziwo, ma więcej wizyt :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, prywatnie. Na nfz zapisałam się, ale termin jest na połowę lutego prawie.
    A moja lekarka chce mnie widzieć za dwa tygodnie już z wynikami. Ufam jej i chyba będę u niej prowadziła ciążę.

• esmi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dopiero mam chwilę aby do Was napisac.
    I wiem, że podbiegać do autobusu to zło bo mnie bolał potem brzuch jajniki :( wzięłam nospę i przy dziecku też się nalatam.
    Więc widzę, że dużo jest z rocznika 90 :) wyszłam za mąż w 2013 roku i nie minął miesiac a już w ciąży byłam dla nas wielkie zaskoczenie ;) ale w sumie się cieszymy.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AISAK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem nadrobie, tylko na szybko dziecko przeżyło, ma prawie 1cm, serduszko puka w rytmie czacza, ciąża o 5dni mlodsza, tak jak myslalam po becie. Krwiak się wchłonął, ale jest drugie cos co nie zagraża, a może być jedyne związane z zagnieżdżanie ciąży. Jestem prze szczęśliwa!!!!! Mój brak objawów tzn jest ok! Taka ciąża, oby tak do końca!

violett, pirelka, Bee85, żabka04, pestka, kowieczka, Blair, megg, MartunQa, martta, Justyna_89 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Tak, prywatnie. Na nfz zapisałam się, ale termin jest na połowę lutego prawie.
    A moja lekarka chce mnie widzieć za dwa tygodnie już z wynikami. Ufam jej i chyba będę u niej prowadziła ciążę.
    Ja niby prywatnie, a kolejki takie, że też są terminy na połowę lutego. Prywatnie niestety i za badania trzeba płacić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też myślałam. No nic, zdrowie maluszka najważniejsze :)

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło czytać tyle dobrych wiadomości! Oby tak do września :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak gratulacje!!!! :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie badania kazali Wam robić obowiązkowo na każdą wizytę? Mi mówiła tylko o moczu.

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:59

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ