X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie są nasze wizytujace dzisiaj i wczoraj?

Flakonik lubi tę wiadomość

• kowieczka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę z usg mam dopiero na 3.02 - podobno ma być już widać serducho <3, po drodze dwa razy do powtórzenia hcg z przyrostem po 48h. Z ciekawostek powiem Wam że progesteron w 7dpo wyszedł mi 7,05! podobno nie ma szans przy takim wyniku na zagnieżdżenie a jednak :) albo zbadałam w czasie kiedy nie było wyrzutu hormonu kto to wie ;) ważne że teraz sobie radzi :)

pirelka, M@linka lubią tę wiadomość

relgdf9hrp5i882w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Dziś okruszek miał 6,5 mm,a w poniedziałek 3,5 mm także rośnie maleństwo. Musiałam zmienić lekarza, ale dziś trafiłam na bardzo fajną panią i w końcu czuję się trochę spokojniejsza :)

Jeśli chodzi o objawy to wrażliwe piersi, głód, a dziś doszły mocne mdłości i ból głowy. Próbuję je zmniejszać naparem z imbiru.

Blair gratuluję bliźniaków :)

agatia, żabka04, Blair, alinka lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które są w trakcie robienia pierwszych badań. Dostałam skierowanie od lekarza prywatnego i tak mnie zastanawia - wszystkie badania w takim razie są płatne raczej, prawda?
    Tylko lekarz z nfz daje skierowanie na badania bezpłatne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:27

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które są w trakcie robienia pierwszych badań. Dostałam skierowanie od lekarza prywatnego i tak mnie zastanawia - wszystkie badania w takim razie są płatne raczej, prawda?
    A leczysz się prywatnie ?

• Lusia_M Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak prywatnie chodzisz do lekarza, to musisz płacić za badania - ja tak mam... ewentualnie przejrzyj cenniki roznych laboratoriów bo ceny potrafią się znacznie różnić i wybierz sobie gdzie najtaniej

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:

Sprawdź sobie jeszcze opcję wykupienia abonamentu jeśli się leczysz prywatnie, nie wiem skąd jesteś ale ja np. w Lublinie mam możliwość chodzić prywatnie na wizyty i usg ciąży + badania i płacę za to 52 zł miesięcznie. W moim przypadku to umowa z ubezpieczycielem Interrisk pakiet Antidotum plus.

relgdf9hrp5i882w.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie masz jakiegoś lekarza dobrego na NFZ? Moja lekarka przyjmuje i tak i tak. Ja chodzę na NFZ, bo o dziwo, ma więcej wizyt :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, prywatnie. Na nfz zapisałam się, ale termin jest na połowę lutego prawie.
    A moja lekarka chce mnie widzieć za dwa tygodnie już z wynikami. Ufam jej i chyba będę u niej prowadziła ciążę.

• esmi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dopiero mam chwilę aby do Was napisac.
    I wiem, że podbiegać do autobusu to zło bo mnie bolał potem brzuch jajniki :( wzięłam nospę i przy dziecku też się nalatam.
    Więc widzę, że dużo jest z rocznika 90 :) wyszłam za mąż w 2013 roku i nie minął miesiac a już w ciąży byłam dla nas wielkie zaskoczenie ;) ale w sumie się cieszymy.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AISAK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem nadrobie, tylko na szybko dziecko przeżyło, ma prawie 1cm, serduszko puka w rytmie czacza, ciąża o 5dni mlodsza, tak jak myslalam po becie. Krwiak się wchłonął, ale jest drugie cos co nie zagraża, a może być jedyne związane z zagnieżdżanie ciąży. Jestem prze szczęśliwa!!!!! Mój brak objawów tzn jest ok! Taka ciąża, oby tak do końca!

violett, pirelka, Bee85, żabka04, pestka, kowieczka, Blair, megg, MartunQa, martta, Justyna_89 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Tak, prywatnie. Na nfz zapisałam się, ale termin jest na połowę lutego prawie.
    A moja lekarka chce mnie widzieć za dwa tygodnie już z wynikami. Ufam jej i chyba będę u niej prowadziła ciążę.
    Ja niby prywatnie, a kolejki takie, że też są terminy na połowę lutego. Prywatnie niestety i za badania trzeba płacić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też myślałam. No nic, zdrowie maluszka najważniejsze :)

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło czytać tyle dobrych wiadomości! Oby tak do września :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak gratulacje!!!! :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie badania kazali Wam robić obowiązkowo na każdą wizytę? Mi mówiła tylko o moczu.

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:59

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ