Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wizytę z usg mam dopiero na 3.02 - podobno ma być już widać serducho , po drodze dwa razy do powtórzenia hcg z przyrostem po 48h. Z ciekawostek powiem Wam że progesteron w 7dpo wyszedł mi 7,05! podobno nie ma szans przy takim wyniku na zagnieżdżenie a jednak albo zbadałam w czasie kiedy nie było wyrzutu hormonu kto to wie ważne że teraz sobie radzi
pirelka, M@linka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję Dziś okruszek miał 6,5 mm,a w poniedziałek 3,5 mm także rośnie maleństwo. Musiałam zmienić lekarza, ale dziś trafiłam na bardzo fajną panią i w końcu czuję się trochę spokojniejsza
Jeśli chodzi o objawy to wrażliwe piersi, głód, a dziś doszły mocne mdłości i ból głowy. Próbuję je zmniejszać naparem z imbiru.
Blair gratuluję bliźniakówagatia, żabka04, Blair, alinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam pytanie do dziewczyn, które są w trakcie robienia pierwszych badań. Dostałam skierowanie od lekarza prywatnego i tak mnie zastanawia - wszystkie badania w takim razie są płatne raczej, prawda?
Tylko lekarz z nfz daje skierowanie na badania bezpłatne? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyviolett wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które są w trakcie robienia pierwszych badań. Dostałam skierowanie od lekarza prywatnego i tak mnie zastanawia - wszystkie badania w takim razie są płatne raczej, prawda?
Tylko lekarz z nfz daje skierowanie na badania bezpłatne? -
violett wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które są w trakcie robienia pierwszych badań. Dostałam skierowanie od lekarza prywatnego i tak mnie zastanawia - wszystkie badania w takim razie są płatne raczej, prawda?
Tylko lekarz z nfz daje skierowanie na badania bezpłatne?
Sprawdź sobie jeszcze opcję wykupienia abonamentu jeśli się leczysz prywatnie, nie wiem skąd jesteś ale ja np. w Lublinie mam możliwość chodzić prywatnie na wizyty i usg ciąży + badania i płacę za to 52 zł miesięcznie. W moim przypadku to umowa z ubezpieczycielem Interrisk pakiet Antidotum plus. -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny ja dopiero mam chwilę aby do Was napisac.
I wiem, że podbiegać do autobusu to zło bo mnie bolał potem brzuch jajniki wzięłam nospę i przy dziecku też się nalatam.
Więc widzę, że dużo jest z rocznika 90 wyszłam za mąż w 2013 roku i nie minął miesiac a już w ciąży byłam dla nas wielkie zaskoczenie ale w sumie się cieszymy.
-
Potem nadrobie, tylko na szybko dziecko przeżyło, ma prawie 1cm, serduszko puka w rytmie czacza, ciąża o 5dni mlodsza, tak jak myslalam po becie. Krwiak się wchłonął, ale jest drugie cos co nie zagraża, a może być jedyne związane z zagnieżdżanie ciąży. Jestem prze szczęśliwa!!!!! Mój brak objawów tzn jest ok! Taka ciąża, oby tak do końca!
violett, pirelka, Bee85, żabka04, pestka, kowieczka, Blair, megg, MartunQa, martta, Justyna_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyviolett wrote:Tak, prywatnie. Na nfz zapisałam się, ale termin jest na połowę lutego prawie.
A moja lekarka chce mnie widzieć za dwa tygodnie już z wynikami. Ufam jej i chyba będę u niej prowadziła ciążę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny