X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam cie Aniu:-)
    Zdrówka życzę i Rosnijcie :-)

Tak dziewczyny ten brzuch to chyba wzdęcia:-)

• Ania26_1989 Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi dziewczyny :)
    Jak bede sie dobrze czula to poczekam te 5 tygodni :)

Ania
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż się boję z córką przytyłam prawie 25 kg ale nie zalowalam sobie niczego:-)

• Ania26_1989 Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie tez juz dobrze zaczelam i tez sie boje, bo mam super apetyt popoludniami/wieczorami. Jem nawet jak mnie lekko mdli.
    Dopiero 8. tydzien a ja juz przytylam 2.5-3kg.

Ania
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przerażona moim apetytem i też jem nawet jak mnie mdli :p mam nadzieję, że to jednak minie, bo już trochę źle się czuję z tego obżarstwa...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to przez wzdęcia też tak mam, najgorzej jest wieczorem u mnie.... spodnie uwierają, a przed ciążą z tyłka spadały...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie muszę dziś jakąś oprawkę na kartę ciąży sprawić, bo noszę ją w torebce i boję się że się szybko zniszczy, może w papierniczym na dokumenty coś znajdę, a w biedronce są zestawy krawieckie, więc pewnie sobie kupię ze dwa :D

• Cordy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Tak to przez wzdęcia też tak mam, najgorzej jest wieczorem u mnie.... spodnie uwierają, a przed ciążą z tyłka spadały...

Mam tak samo. Żadnych jeansów nie założę, bo ciasno mi. Wieczorej mój brzuch wyglada jak mała piłeczka, rano jeszcze znośny :)

Chwale Pana za tę modę oversize ;)

martta, basiunia, Sabina lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wam też nie dobrze po zażyciu witamin i kwasu foliowego?
    Wezmę tabletki i chwilą nie minie i zwrot
    :'( nie wiem czy wtedy brać jeszcze raz, boję się żeby przez to nie brakowało kwasu foliowego.

• Ania26_1989 Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeansow tez juz nie moge nosic :P
    Wszystko mnie uciska. Najlepsze legginsy!!
    A wieczorem tez u mnie zawsze gorzej.
    Moj maz juz jest prerazony moim apetytem i ciaglym glodem :P

Ola89 lubi tę wiadomość

Ania
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bierz na noc przed spaniem :)

• martta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mój mąż ma tak samo :)
    Inżynierka spokojnie myślę, że na siłę nie ma co. Nie wolno brać witamin na czczo rano, najlepiej po obiedzie zaraz. Myślę, że to bardziej przez witaminy, spróbuj potem sam kwas wziąć i powinno być ok.

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję na wieczór ;-) może tym razem się przyjmą ;-)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść dziewczyny!
    Rzadko się ostatnio odzywam ale trzy ostatnie dni miałam wycięte z życiorysu. Sporo pracy i jak wracałam do domu to od razu do spania. Za to wczoraj tak fatalnie się czułam, już myślałam że jakaś choroba mnie rozbiera. Wypiłam herbatę, położyłam się żeby odpocząc i usnęłam. W nocy oczywiście co chwila się budziłam, pół nocy nie przespałam bo nie mogłam się ułożyć, a rano wstałam połamana jak nigdy-dosłownie wszystkie mięśnie mnie bolały...
    I łapie mnie czasem taka melancholia że to wszystko jest zbyt ładne żeby mogło być prawdziwe. Wiem, że to może trochę brutalne ale staram się na razie za bardzo nie przyzwyczajać do tej myśli, żeby rozczarowanie był mniejsze.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka to przygotuj się mentalnie, bo to się dzieje naprawdę, i z każdym tygodniem będzie lepiej widoczne :) A rozczarować to się możesz pogoda nie taką, niczym innym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:24

Broszka lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • Ania26_1989 Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to Broszka. Tez caly czas praca, praca, praca. Jak wracam do domu to padam.... Tez czasem mam problemy ze spaniem, ale to podobno normalne.
    Powinnas myslec pozytywnie!
    Zobaczysz. Jak nastepnym razem pojdziesz na USG to serduszko twojego malenstwa bedzie bilo :)

Broszka lubi tę wiadomość

Ania
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Blair, polecam napar z imbiru, cytryny i ewentualnie miodu. Ja popijam od wczoraj i mdłości ustały, lekarka mi poleciła.
    Poprawiło się po tym. Zobaczymy na jak długo. Dzięki

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania26 witaj :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam się oficjalnie i ja :)
    L.32, z moim M od ponad 3 lat, a ślub... zaplanowany na lipiec 2016.. mieliśmy zacząć starania od marca tego roku mając w głowie że to może nie będzie tak hop siup ale...wyszło inaczej a raczej natura zdecydowała za Nas wczesniej :) i już jestem tu z Wami wiec wychodzi na to że przynajmniej nie będę miała problemu jaki krój sukienki wybrać ;) (mam nadzieję, bo stres czy wszystko potoczy się dalej w porządku jest OGROMNY i utrudnia cieszenie się i uwierzenie że to już i że to prawda).
    Narazie to bardzo wczesna ciąża, jestem po teście z moczu i trzech beta hcg (I: 148,9, II - 464,6, III dzisiaj - czekam na wynik ). Progesteron w I i II mierzeniu 31 i 30.
    Ponieważ w 6,7 i 8 dniu po prawdopodobnej owulacji mialam plamienie z jednym małym zakrzepem 7 dnia, zapisałam się juz do gina na poniedziałek, żeby podpytać co to mogło być. Byłam w tym tygodniu u jednego (wczesniej mi nie znanego ale tylko on miał wolny termin) lecz zostałam b.źle potraktowana i nie mal wyśmiana.
    Objawy dość standardowe: juz kilka dni po owulacji mega wrażliwe boki piersi, skurcze w podbrzuszu i zakuwanie w lewym jajniku przez 3 dni oraz ogromneeeee pragnienie. Wczoraj znowu lekkie skurcze ciągnące się do lewej pachwiny.
    Dzięki Bogu plamienia od 14 stycznia już się nie pojawiły ale chce to skonsultować żeby się tym nie zadręczać. Mam nadzieje ze chociaż w poniedziałek uda się zobaczyć pęcherzyk ( to będzie 32 dc) i potwierdzić że jest w macicy :)

Aaa no i przypuszczalny termin 30 września :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:34

martta, Blair, Skali89, pirelka, Sabina lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- to czy witaminy siębierze na czczo rano czy po posiłku to sprawa indywidualna- zależy jak jest napisane na ulotce, albo jak zaleci lekarz. Sa takie witaminy,które najlepiej wchłaniają się rano przed posiłkiem, ale jeżeli jest to dla kobiety związane z niemiłymi,trudnymi doświadczeniami później to można brać witaminy po posiłku.
    Co do kwasu foliowego to czytałam- nie wiem czy w Naszym wątku czy gdzie indziej na tym forum, że jeżeli po kwasie foliowym reaguje się wymiotami albo silnymi mdłościami to lekarz może zalecić odstawienie ...
    Wszystko jest kwestią bardzo indywidualną.
    Na mdłości bardzo dobra witamina c i witamina B6. Nikomu nie zaszkodzą te witaminki :)
    Ja od kilku dni zaliczam poranne wymioty :( strasznie mi z tym trudno, ale mam nadzieję, że uda mi się opanować sytuację...

Na szczęście na jakieś wielkie obżarstwo nie cierpię,ale co do tego że jecie nawet jak was mdli- to powiem że bardzo dobrze. Jak tylko zaczyna cięmdlić to coś zjedz. Ale nie byle co, tylko coślekkiego- owoc, sucharek, lekkie pieczywo, batonik zbożowy... Ponoć ziemniaki dobrze robią na mdłości.Tego jeszcze nie próbowałam.

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ