X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Kowieczka, betę robiłam 16 i 18 stycznia, wyszła 220 i 592, mam zrobić jeszcze w poniedziałek, mam nadzieje ze bedzie piekna :)
    Mam nadzieje ze jakos dotrwamy do wizyt :)

A Ty? Robiłaś betę? Ty Stardust tylko testy?
    Robiłam 18 i 20.01 wyszło 370 i 700 :) i też robię w poniedziałek, oł maj tyle stresu :P

relgdf9hrp5i882w.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to będziemy razem sie kłuć :) jestem pewna ze bedzie dobrze, co nie zmienia faktu ze sie stresuje:) dziwna ta człowiecza natura...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Kowieczka, betę robiłam 16 i 18 stycznia, wyszła 220 i 592, mam zrobić jeszcze w poniedziałek, mam nadzieje ze bedzie piekna :)
    Mam nadzieje ze jakos dotrwamy do wizyt :)

A Ty? Robiłaś betę? Ty Stardust tylko testy?
    Ja tylko testy żeby tą biochemiczną wykluczyć. Jak będę miała schize to zrobię jakoś w 6 tygodniu, bo wtedy przestaje rosnąć przy pustym jaju, a tego się boję najbardziej. Tzn teraz. Jak już się okaże ze nie jest puste to sobie znajdę inny powód do zmartwień ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja tylko testy żeby tą biochemiczną wykluczyć. Jak będę miała schize to zrobię jakoś w 6 tygodniu, bo wtedy przestaje rosnąć przy pustym jaju, a tego się boję najbardziej. Tzn teraz. Jak już się okaże ze nie jest puste to sobie znajdę inny powód do zmartwień ;)
    Ja też mam schiza na tym punkcie, ale pewnie potem będzie po drodze milion innych powód do zmartwień :P

• kowieczka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust a jak to jest z tym przyrastaniem w 6 tygodniu? jak pod koniec 6 jest przyrost ok to jest ok, czy jak?

relgdf9hrp5i882w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam taką ochotę na śledzie i jakieś hamburgera z ostrym sosem. W ogóle od początku ciąży mnie ciągnie do mięsa i do kwaśnego, a na słodycze patrzeć nie mogę :)

Skali89, Gumcia lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dziś muli okropnie;/;/ spac mi się chcę, 7h za mną jeszcze 2 h przede mną i dopiero do domu a chyba zaraz walnę głową w klawiaturę. Bleh dobrze, że to dziś piątek:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    stardust a jak to jest z tym przyrastaniem w 6 tygodniu? jak pod koniec 6 jest przyrost ok to jest ok, czy jak?
    Tak mi gin powiedziała. Przy ostatnim pustym beta przyrosla mi o 0,8% w ciągu 48h. Więc już było pewne że nie ma co czekać na zarodek

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry cześć i czołem :D

jestem choć ciągle w ruchu:)
    dziś mam jedynie trochę luzu bo zostałyśmy same z najmłodszą:)

mam pytanie do mamuś z małymi dziećmi....karmicie jeszcze piersią?
    ja przyznam że nadal karmię normalnie, nie jest to oczywiście karmienie pełną gębą bo jedynie w nocy, no czasem zdarzy się przez dzień ale zamierza szczerze mówiąc czekać do wizyty lekarza ale do dopiero 17 lutegoooooo

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Co z farbowanie włosów w ciąży? Bo mam ochotę na małą metamorfozę a nie wiem czy to bezpieczne

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam spać bo byłam już wykończona mdlosciami i tak przesłałam całe południe... Przynajmniej w nocy będę pełna energii dla męża ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dziewczyny kształtują mi się już rączki, nóżki i Główka. Piękne przeżycia. Serducho wali aż miło słuchać!!:)
    Moje maleństwo ma już 2 cm!
    Cudowna wiadomość :)

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, że jeżeli chodzi o farbowanie to nie ma żadnych przeciwwskazań.
    Jedynie zapach farby może źle na ciebie podziałać.

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • martta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair ja rozmawiałam z fryzjer, w tych czasach to nie problem, farby juz nie sa tak agresywne, bez amoniaku itd. Takze szelej ile wlezie ;-)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Blair ja rozmawiałam z fryzjer, w tych czasach to nie problem, farby juz nie sa tak agresywne, bez amoniaku itd. Takze szelej ile wlezie ;-)
    Uff no to dzwonie i się umawiam. Chcę podciąć troche i rozjaśnić połowę włosów

martta, Flakonik lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma farb bez amoniaku;)
    ale zgadzam się. farbowanie w ciąży jak najbardziej dozwolone:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • ovulinka Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie plany na piąteczek? I w ogóle na cały weekend?

My dzisiaj z mężem robimy ognisko dla rodzinki na naszej działce.
    Będziemy się grzać przy ogniu, piec kiełbaski i pić grzańca (ja oczywiście bezalkoholowego )

Zimowe ogniska mają swój urok :)

Skali89 lubi tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Dziewczyny, witam się oficjalnie i ja :)
    L.32, z moim M od ponad 3 lat, a ślub... zaplanowany na lipiec 2016.. mieliśmy zacząć starania od marca tego roku mając w głowie że to może nie będzie tak hop siup ale...wyszło inaczej a raczej natura zdecydowała za Nas wczesniej :) i już jestem tu z Wami wiec wychodzi na to że przynajmniej nie będę miała problemu jaki krój sukienki wybrać ;) (mam nadzieję, bo stres czy wszystko potoczy się dalej w porządku jest OGROMNY i utrudnia cieszenie się i uwierzenie że to już i że to prawda).
    Narazie to bardzo wczesna ciąża, jestem po teście z moczu i trzech beta hcg (I: 148,9, II - 464,6, III dzisiaj - czekam na wynik ). Progesteron w I i II mierzeniu 31 i 30.
    Ponieważ w 6,7 i 8 dniu po prawdopodobnej owulacji mialam plamienie z jednym małym zakrzepem 7 dnia, zapisałam się juz do gina na poniedziałek, żeby podpytać co to mogło być. Byłam w tym tygodniu u jednego (wczesniej mi nie znanego ale tylko on miał wolny termin) lecz zostałam b.źle potraktowana i nie mal wyśmiana.
    Objawy dość standardowe: juz kilka dni po owulacji mega wrażliwe boki piersi, skurcze w podbrzuszu i zakuwanie w lewym jajniku przez 3 dni oraz ogromneeeee pragnienie. Wczoraj znowu lekkie skurcze ciągnące się do lewej pachwiny.
    Dzięki Bogu plamienia od 14 stycznia już się nie pojawiły ale chce to skonsultować żeby się tym nie zadręczać. Mam nadzieje ze chociaż w poniedziałek uda się zobaczyć pęcherzyk ( to będzie 32 dc) i potwierdzić że jest w macicy :)

Aaa no i przypuszczalny termin 30 września :)
    Gucci witaj:) gratulacje:) pięknie będziesz na pewno wyglądać na slubie;) ja w poniedziałek też wizytuje;)

Gumcia, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovulinka wrote:
    Dziewczyny jakie macie plany na piąteczek? I w ogóle na cały weekend?

My dzisiaj z mężem robimy ognisko dla rodzinki na naszej działce.
    Będziemy się grzać przy ogniu, piec kiełbaski i pić grzańca (ja oczywiście bezalkoholowego )

Zimowe ogniska mają swój urok :)
    Ja czekam na męża. A potem będziemy się cieszyć wspólnie chwilą. :)
    Jakiś film czy coś pewnie:)

Macie jakiś pomysł na pyszna kolacje dla dwojga? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:42

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę biegać po domu za dzieckiem. Jak caly dzień. Codzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:51

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ