X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty. U mnie 7t6d ( bardzo ciekawe skoro miesiączkę miałam 17 grudnia) I widziałam serduszko. Jestem oczarowana.

żabka04, Bee85, Lusia_M, Gumcia, Ewelina.Irl, pirelka, szpilka, Blair, stardust87, Sabina, Cordy, Robotka1, pestka lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Wróciłam z wizyty. U mnie 7t6d ( bardzo ciekawe skoro miesiączkę miałam 17 grudnia) I widziałam serduszko. Jestem oczarowana.

Nie ważne kiedy tam byłam @ :-)
    Ważne że jest ok i <3 :-)
    Gratulacje i Rosnijcie zdrowo.

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama chciałabym sobie trochę pospać, chyba muszę z lekarzem na kolejnej wizycie porozmawiać o mojej bezsenności... jestem okropnie zmęczona i mimo to nie ma szans, żebym zasnęła, a jak idę spać koło 23 to minimum 1-2 się obracam z boku na bok żeby zasnąć :-( nie wiem, co z tym zrobić - gdy nie byłam w ciąży to mi to nie przeszkadzało, jakoś się po prostu do tego przyzwyczaiłam i w dzień mi zmęczenie nie dokuczało, a teraz jest to nie do zniesienia.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze właśnie się skaplam że cycki mi zaraz wybuchna. Tak mnie bolą:-(

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taaaaaaaaaaka szczęśliwa:)

Bee85, żabka04, Ewelina.Irl, szpilka, Blair, Sabina lubią tę wiadomość

201609111661.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:

To ale ładna niespodzianka ;-) A mi z ostatnią miesiączką z 6 grudnia wyszła ciąża na usg (na dzień dzisiejszy) równo 6t0d - więc nigdy nic nie wiadomo jak to z tą naszą owulacją jest ;-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:

Gratulacje!!!!
    Moja @ zjawiła sie 20 grudnia, wiec moze moje dziecię jest troszke starsze? Byłoby super :) byle do czwartku

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko, ze mam torbiel na lewym jajniku 6 cm, muszę brać dziennie duphaston 3x2. Spadek proga to mi nie grozi (chyba raczej)

201609111661.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nic na wizycie nie zobaczyłam. Jednak za wcześnie. Ale mam zlecone bhcg w pon i czwartek i inne stamdardowe ciazowe badania. Żeby się nie martwić to zrobiłam sobie jeszcze jeden teścik i dwie krechy już mocne więc jestem dobrej myśli.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia, może po prostu Twoja ciąża jest młodsza tak jak i moja ;-) kiedy kolejna wizyta?

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała może któraś z was drobne zwapnienie w macicy kiedyś w takcie ciąży albo teraz?

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt .
    Apropo mc donalda to wlasnie przed praca bylam na wrapie niech idzie w cyce :) nie moglam go ominac a bylam taka glodna :) raz na jakis czas nam nie zaszkodzi takie jedzenie jak bedziemy je goraniczac :)
    Dzis jestem wykonczona . Z mila checia poszla bym spac :)
    Ladnie dajecie czadu z postami juz 205 stron :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dzień dobry cześć i czołem :D

jestem choć ciągle w ruchu:)
    dziś mam jedynie trochę luzu bo zostałyśmy same z najmłodszą:)

mam pytanie do mamuś z małymi dziećmi....karmicie jeszcze piersią?
    ja przyznam że nadal karmię normalnie, nie jest to oczywiście karmienie pełną gębą bo jedynie w nocy, no czasem zdarzy się przez dzień ale zamierza szczerze mówiąc czekać do wizyty lekarza ale do dopiero 17 lutegoooooo
    Robotka ja karmie poki co. Od kiedy wiem o ciazy ograniczylam tylko do nocy, probuje dalej ograniczac, ale ciężko juz ogranivzeie dnia to kosmos byl o jeszcze nieraz malemu sie przypomni i jest placz. Znam osoby ktore karmia cala ciążę ja bym chetnie ograniczyla najpierw do jedneho karmienia a potem calkiem ale poki co noe ma szans a pokarmu mase. Przynajmniej biust juz przeatal bolec od nawalu

Robotka1 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie z Waszych udanych wizyk, niech kropeczki rosna:)

A mnie rozlozylo przeziebienie, ide ryczec...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do weekendu to ja pracuję niestety, zaraz jakiś obiadek muszę na weekend zrobić. Poniedziałek i wtorek za to mam wolne i to taki mój mały weekend po weekendzie :D

Madziula najważniejsze, że jest ok :) i mogłam zobaczyć <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się właśnie umówiłam na kolejną wizytę, czekamy do 11 lutego zobaczę jak bardzo urośnie bobo i co będzie widać na USG :) o ile zrobi mi je :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie, że takie krótkie terminy, u mnie masakra mimo, że prywatnie. Nic się kompletnie nie zwalnia.. dobrze, że na wszelki wypadek zabukowałam sobie miejsce na 15 luty bo chyba nie ma szans wcześniej się dostać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Gratulacje <3 kiedy kolejna wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też muszę z odpowiednim wyprzedzeniem sobie termin rezerwować, żeby później na sam wieczór ok 20 nie przyjeżdżać... ciekawe kiedy prenatalne badania mi zrobi, bo wg usg ciąża młodsza, więc pewnie się przesunie, a lepiej przygotować sobie trochę więcej pieniędzy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli usg wyjdzie ok to nie będę robiła pappa. A wy?

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ