X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam niby imiona wybrane, ale to kilka pomysłów po głowie chodzi, jak mnie się jakieś podoba to mój mąż kręci nosem, jak np. na Tosię :) z dziewczęcych to jeszcze Amelka, Zosia, a z chłopięcych: Tymek i Oskarek :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miałyście ukłucia na samym dole brzucha? To normalne? Dzis kilka razy sie to zdarzyło...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Dziewczyny a miałyście ukłucia na samym dole brzucha? To normalne? Dzis kilka razy sie to zdarzyło...

Ja mam i pachwinach mi dzisiaj chciało rozerwać :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit tak to normalne bez obaw:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Mi też się zdarza

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dziękuje za odpowiedzi

żabka04, Blair lubią tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Pewnie witamy:) na którego masz termin? Jak się czujesz?

Blair - jutro dopiero pierwsza beta - nadzieje duże, podczytuje Was lecz jeszcze jestem przed testem :) ostatnia miesiączka 20.12 termin @ 20.01 z objawów ból piersi. Mam nadzieję, że niebawem do Was dołączę oficjalnie...

Blair lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie ukłucia co jakiś czas. I wydaje mi się jakby takie rozpychanie, szczególnie jak zasypiam, jakby napięcie czy też skurcz w dole brzucha, ale niebolesny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jesteśmy
    Dzień bardzo emocjonujący, pełen wrażeń. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz tak drżałam w srodku. Chlop też.
    Lekarka jest cudna. Widziała.ze bardzo się denerwuje, to tak długo szukała aż było słychać serduszko :) znalazła ;) piękny, najpiękniejszy dźwięk :) super babka :)

Blair, żabka04, pirelka, violett, Gumcia, szpilka, Cordy, martta, pestka lubią tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam tylko 30 minut na spacerze, a tu patrzę aż dwie strony więcej ;-) ale szybkie jesteście, gratuluje udanych wizyt. Co do bólów w podbrzuszu też dorzucam się do stwierdzenia, że spokojnie to normalne ;-) sama się tym za pierwszym razem martwiłam niepotrzebnie.

Mnie dzisiaj wzięło na przemyślenia, czy może nie zapisać się dodatkowo do jakiegoś lekarza na NFZ, przecież mogę mieć dwie karty ciąży jedną prywatnie drugą na NFZ, a już dzisiaj ponad 100 za badania poszła...

Zazdroszczę trochę wam dziewczyny tych serduszek ... ja się nie mogę doczekać usłyszeć u mnie serduszka, do czwartku chyba zwariuje, ale cieszę się, że wyjątkowo mnie tak szybko na tą wizytę wcisnął :-)

Malinka ;-) 3mam kciuki, żeby się udało :-)

M@linka lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Blair - jutro dopiero pierwsza beta - nadzieje duże, podczytuje Was lecz jeszcze jestem przed testem :) ostatnia miesiączka 20.12 termin @ 20.01 z objawów ból piersi. Mam nadzieję, że niebawem do Was dołączę oficjalnie...
    Rozumiem. Ale testy już robiłaś, tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A ja z chęcią wytne sobie cycki i oddam chętna któraś? Od kad oczy otworzyłam po drzemce nie miłosierdzie bolą :-(

a mnie dzisiaj pierwszy raz od 2 tygodni nie bolą i zaczynam się martwić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Nie martw się na zapas, ja mam chwilami wrażenie że mniej mnie bolą i dotykam i dotykam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nie bolą, bardziej coś pomiędzy swędzeniem a wrażliwością na dotyk :P
    ale mnie naszła chęć na sajgonki, o mamo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze się sasiadki zapytać o te skierowania na badania czy na wszystkie są skierowania czy się płaci za jakieś bo ona chodziła całą ciaze na NFZ w tamtym roku.
    Jutro dam info jak się dowiem.
    Ja też rozważam opcje na NFZ i prywatnie bo mój lekarz tak i tak przyjmuje. Tylko na NFZ jest przyjeżdża tu do mojego miasta a prywatnie muszę dojechać 15km.

Sabina gratulacje Rosnijcie zdrowo:-)

Ale cudowne wieści i tak proszę co dziennie pisać aż lepiej na sercu się robi:-)

Blair, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Nie martw się na zapas, ja mam chwilami wrażenie że mniej mnie bolą i dotykam i dotykam..

Ale to chyba takie falowe te bóle. Do tej pory czułam bolące tylko sutki wcześniej parę dni po bokach bolały i była cisza do dziś. Po drzemce wrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym mogła się zapisać prywatnie ale wizyty bym miała już wtedy co tydzień... Więc wolę jednego zaufanego mieć. Z bliźniakami i tak będę miała częściej wizyty więc będę go błagać za każdym razem o usg :D

Sabina gratkii:) bardzo się ciesze

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:

Nic się nie martw to tak chyba jest mnie wcześniej nie bolały tylko sutki a dziś amba cyckom wali hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka chyba masz rację, wydaje mi się, że one właśnie raz bolą mocniej, raz mniej.. może to ma związek z pulsacyjnym progesteronem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to u Was z <3 we wczesnej ciąży? Nie boicie się, bezpiecznie myślicie <3 ?

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ