Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGumcia wrote:Kochane to w takim razie moja propozycja dla Was jeśli chodzi o zdrowego hamburgera Gdybyście miały ochotę na jakieś inne ciekawe propozycję chętnie będę się tu dzielić
Link do zdjęcia:
http://imgur.com/oi7mlyI
***Burger owsiany z indykiem*** przepis na dwa
Chlebek, składniki:
16 łyżek płatków owsianych
3 jajka
pół cebuli
2 szczypty soli
2 szczypty pieprzu
1 szczypta ostrej i słodkiej papryki
2 szczypty oregano
Indyk, składniki:
2 steki z indyka
2 szczypty przyprawy do kurczaka
1 łyżka oliwy z oliwek
Sos, składniki:
pół małego jogurtu naturalnego
przyprawy które pozostały na patelni po pieczeniu indyka
+ opcjonalnie ketchup
Warzywa:
- kilka plastrów świeżego ogórka
- mały pomidor
- garść mixu sałat
Płatki owsiane zmiel na proch dodaj 3 jajka, przyprawy i cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Całość wymieszaj.Masę owsianą usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, ok. 8 min, z obu stron postaraj się uformować je na taką wielkość by zakryły steka z indyka. Przygotuj sobie warzywa. Indyka posmaruj oliwą i posyp przyprawą do kurczaka, dobrze nasmruj i usmaż bez dodawania oliwy na patelni teflonowej.
Do przypraw które pozostały na patelni po smażeniu indyka dodaj jogurt i wymieszaj, sos gotowy. Na bułeczki połóż warzywa, indyka, całość polej sosem jogurtowym i dodaj ketchup.GOTOWE!
Mam nadzięję że kogoś zachęciłam
-
Madziuuuula wrote:ja mam kooejną w poniedziałek u innego lekarza i nie wiem teraz czy iść czy nie...
a potem nie mam jeszcze ustalonej. mam się zarejestrować jakos 3-4-5 luty.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:Robotka ja karmie poki co. Od kiedy wiem o ciazy ograniczylam tylko do nocy, probuje dalej ograniczac, ale ciężko juz ogranivzeie dnia to kosmos byl o jeszcze nieraz malemu sie przypomni i jest placz. Znam osoby ktore karmia cala ciążę ja bym chetnie ograniczyla najpierw do jedneho karmienia a potem calkiem ale poki co noe ma szans a pokarmu mase. Przynajmniej biust juz przeatal bolec od nawalu
Cześć Szpileczko!
GRATULUJĘ KOCHANA!
-
nick nieaktualny
-
Blair wrote:A planujecie jeszcze w przyszłości więcej dzieci? ile byście chciały mieć?
Pan Bóg chcial inaczej jestem w ciazy marzenie jednak sie spelnilo
-
nick nieaktualnyJa też po porodzie mówiłam że chce dziecko ale nie teraz bo ja się uczyłam wszystkiego, Zielona byłam w tej dziedzinie i szczerze się wystraszylam do dzisiaj mąż mi wspomina że dawno już by było drugie dziecko hahah
A ja z chęcią wytne sobie cycki i oddam chętna któraś? Od kad oczy otworzyłam po drzemce nie miłosierdzie bolą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny