X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nowe Mamy i Stare również :P
    W ten weekend czeka mnie wiele spraw do załatwienia, więc nie będe mogla do Was czesto zaglądać.. Wczoraj pisałam,że mój wygląd się pogorszył.. a dziś juz dwie klientki mi powiedziały,że kiepsko wyglądam...ymmm

ckaigox17mdp9efq.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też właśnie nie mam pomysłu na obiado-kolacje, coś
    prostego i zdrowego ;) bo będę tez miała na wieczór puszkę coli, więc chce zachować zdrowy balans :P

ckaigox17mdp9efq.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to zależy co lubisz. Może jakaś sałatka: z brokuł albo sałaty lodowej i innych warzywek?

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba zrobię sobie sałatkę, ale mój małżonek zieleniny nie tyka :P
    Powiedział,że zje Paluszki rybne z frytkami :P

Jestem ciekawa..czy jakby to on był w ciąży to tez by się tak odzywiał ;)
    ale tego sie nie dowiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:29

ckaigox17mdp9efq.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się dziś głowię nad obiado-kolacją, więc jak ktoś ma pomysła smakowitego to chętnie ukradnę.

A mnie dzisiaj na maksa wyprowadziła z równowagi moja teściowa, ma kobieta zdolność jednak, 2 tys km od niej a i tak potrafi grać na nerwach, no eh no.. Serducho mi strasznie szybko bije, nie przypominam sobie żebym coś takiego miała kiedykolwiek.. dobrze kojarzę, że melisa jest bezpieczna w naszym stanie ?

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego się nie dowiemy ;-) ja też ostatnio musiałam znieść widok mojego z pysznym niezdrowym hamburgerem bo sobie wymyślił, że musi zjeść kanapkę w macu a ja przecież mogę się herbatki napić w jego towarzystwie :D albo sałatkę mi kupi ;-)

Ja sałatki lubi, ale powoli zaczynam mieć ich już dosyć, za dużo tego zdrowego odżywiania :P

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli melisy nie nadużywasz to jest zdrowa, ja czasami pije, bo jestem nerwową osobą i też mi czasami ciężko się uspokoić... a co do teściowej wiem jak to jest ;-) tylko mnie z moją dzielą 250 km aby :P

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam przed ślubem (prawie pół roku temu) i ani razu nie zaparzyłam to może przeżyje ;)

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kilka razy w tygodniu ;-) i wszystko jest z nami w porządku, więc sądzę że u was też tak będzie :-)

Bee85 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia jak masz ochotę na jedzenie smieciowe to nie widzę problemu na hamburgery raz w mc lub trymestrze. Tym bardziej że dzidziuś się domaga na prawdę nie zaszkodzi:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, miałam zrobić większe zakupy, ale stwierdziłam że nie chce mi się tarabanić z siatami przez miasto :) najwyżej jutro męża wyciągnę do pomocy, jutro też chce jechać wózki oglądać do komisu, a dla mnie to jeszcze za wcześnie :P może wybiję mu ten pomysł z głowy, bo to daleko jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w internecie jest mnóstwo przepisów na fit burgery, chyba takie zrobię przez weekend :)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo zakupów... to ja byłam dzisiaj z tym dobra: postanowiłam kupić sobie żakiet idealnie dopasowany :D na mnie teraz i co z tego, że mąż mi mówił: ale przecież za miesiąc już może w niego się nie zmieścić - ja dosłownie jak dziecko, prawie łzy w oczach miałam na myśl, że miałabym sobie go nie kupić :P i kupiłam - a myślałam, że gdy mówimy o zachciankach to dotyczy tylko jedzenia...

Ksosia lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka pewnie kiedyś się jeszcze skuszę ;-) jak na razie to pewnie będzie okazja do niezdrowego jedzenie w niedziele, bo obiecaliśmy sobie z mężem niedzielę całą dla siebie i dla atrakcji: spacer, basen i jakaś smaczna restauracja, w której nie wierzę, że wybiorę z menu coś zdrowego :P

żabka04 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    w internecie jest mnóstwo przepisów na fit burgery, chyba takie zrobię przez weekend :)
    Kochane to w takim razie moja propozycja dla Was jeśli chodzi o zdrowego hamburgera :) Gdybyście miały ochotę na jakieś inne ciekawe propozycję chętnie będę się tu dzielić :)
    Link do zdjęcia:
    http://imgur.com/oi7mlyI

***Burger owsiany z indykiem*** przepis na dwa :)

Chlebek, składniki:
    16 łyżek płatków owsianych
    3 jajka
    pół cebuli
    2 szczypty soli
    2 szczypty pieprzu
    1 szczypta ostrej i słodkiej papryki
    2 szczypty oregano

Indyk, składniki:
    2 steki z indyka
    2 szczypty przyprawy do kurczaka
    1 łyżka oliwy z oliwek

Sos, składniki:
    pół małego jogurtu naturalnego
    przyprawy które pozostały na patelni po pieczeniu indyka ;-)
    + opcjonalnie ketchup

Warzywa:
    - kilka plastrów świeżego ogórka
    - mały pomidor
    - garść mixu sałat

Płatki owsiane zmiel na proch :) dodaj 3 jajka, przyprawy i cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Całość wymieszaj.Masę owsianą usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, ok. 8 min, z obu stron :) postaraj się uformować je na taką wielkość by zakryły steka z indyka. Przygotuj sobie warzywa. Indyka posmaruj oliwą i posyp przyprawą do kurczaka, dobrze nasmruj i usmaż bez dodawania oliwy na patelni teflonowej.
    Do przypraw które pozostały na patelni po smażeniu indyka dodaj jogurt i wymieszaj, sos gotowy. Na bułeczki połóż warzywa, indyka, całość polej sosem jogurtowym i dodaj ketchup.GOTOWE!

Mam nadzięję że kogoś zachęciłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 18:04

Lusia_M, Blair lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Gucci witaj:) gratulacje:) pięknie będziesz na pewno wyglądać na slubie;) ja w poniedziałek też wizytuje;)

Dziękuję Ci, mam nadzieję że chociaż troszkę potańczę ;)
    To w poniedziałek zdajemy relacje :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia ;-) dzięki, pewnie kiedyś skorzystam, za mną co 5 minut chodzi co innego, teraz bym najchętniej poszła robić sobie rosół :D

Gumcia lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za mną już chodziła na jutrzejszy obiad chińszczyzna i cannelloni - zobaczymy na czym się skończy :D

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj miała być zupa serowo-cebluowa ;-) wszystkie składniki mi już mąż kupił :D po czym w ostatniej chwili jak miałam zacząć robić powiedziałam, że nie chce tej zupy już tylko koniecznie zjeść muszę pierogi ze szpinakiem ;-)

żabka04 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Żabka pewnie kiedyś się jeszcze skuszę ;-) jak na razie to pewnie będzie okazja do niezdrowego jedzenie w niedziele, bo obiecaliśmy sobie z mężem niedzielę całą dla siebie i dla atrakcji: spacer, basen i jakaś smaczna restauracja, w której nie wierzę, że wybiorę z menu coś zdrowego :P

Zazdraszczam!:-) Ja mam w planie uderzyć do mc Donalda ale kiedy to będzie hmmmm nie wiem na chwilę obecną zadowolona się kolacja była kanapka z serem żółtym i pomidorem. Tym zawitam się jak byłam z córką w ciąży wróciły dawne zachcianki??? Kurcze nie mogę się obudzić po drzemke popołudniowej:-)

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ