X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nowe Mamy i Stare również :P
    W ten weekend czeka mnie wiele spraw do załatwienia, więc nie będe mogla do Was czesto zaglądać.. Wczoraj pisałam,że mój wygląd się pogorszył.. a dziś juz dwie klientki mi powiedziały,że kiepsko wyglądam...ymmm

ckaigox17mdp9efq.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też właśnie nie mam pomysłu na obiado-kolacje, coś
    prostego i zdrowego ;) bo będę tez miała na wieczór puszkę coli, więc chce zachować zdrowy balans :P

ckaigox17mdp9efq.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to zależy co lubisz. Może jakaś sałatka: z brokuł albo sałaty lodowej i innych warzywek?

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba zrobię sobie sałatkę, ale mój małżonek zieleniny nie tyka :P
    Powiedział,że zje Paluszki rybne z frytkami :P

Jestem ciekawa..czy jakby to on był w ciąży to tez by się tak odzywiał ;)
    ale tego sie nie dowiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:29

ckaigox17mdp9efq.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się dziś głowię nad obiado-kolacją, więc jak ktoś ma pomysła smakowitego to chętnie ukradnę.

A mnie dzisiaj na maksa wyprowadziła z równowagi moja teściowa, ma kobieta zdolność jednak, 2 tys km od niej a i tak potrafi grać na nerwach, no eh no.. Serducho mi strasznie szybko bije, nie przypominam sobie żebym coś takiego miała kiedykolwiek.. dobrze kojarzę, że melisa jest bezpieczna w naszym stanie ?

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego się nie dowiemy ;-) ja też ostatnio musiałam znieść widok mojego z pysznym niezdrowym hamburgerem bo sobie wymyślił, że musi zjeść kanapkę w macu a ja przecież mogę się herbatki napić w jego towarzystwie :D albo sałatkę mi kupi ;-)

Ja sałatki lubi, ale powoli zaczynam mieć ich już dosyć, za dużo tego zdrowego odżywiania :P

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli melisy nie nadużywasz to jest zdrowa, ja czasami pije, bo jestem nerwową osobą i też mi czasami ciężko się uspokoić... a co do teściowej wiem jak to jest ;-) tylko mnie z moją dzielą 250 km aby :P

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam przed ślubem (prawie pół roku temu) i ani razu nie zaparzyłam to może przeżyje ;)

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kilka razy w tygodniu ;-) i wszystko jest z nami w porządku, więc sądzę że u was też tak będzie :-)

Bee85 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia jak masz ochotę na jedzenie smieciowe to nie widzę problemu na hamburgery raz w mc lub trymestrze. Tym bardziej że dzidziuś się domaga na prawdę nie zaszkodzi:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, miałam zrobić większe zakupy, ale stwierdziłam że nie chce mi się tarabanić z siatami przez miasto :) najwyżej jutro męża wyciągnę do pomocy, jutro też chce jechać wózki oglądać do komisu, a dla mnie to jeszcze za wcześnie :P może wybiję mu ten pomysł z głowy, bo to daleko jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w internecie jest mnóstwo przepisów na fit burgery, chyba takie zrobię przez weekend :)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo zakupów... to ja byłam dzisiaj z tym dobra: postanowiłam kupić sobie żakiet idealnie dopasowany :D na mnie teraz i co z tego, że mąż mi mówił: ale przecież za miesiąc już może w niego się nie zmieścić - ja dosłownie jak dziecko, prawie łzy w oczach miałam na myśl, że miałabym sobie go nie kupić :P i kupiłam - a myślałam, że gdy mówimy o zachciankach to dotyczy tylko jedzenia...

Ksosia lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka pewnie kiedyś się jeszcze skuszę ;-) jak na razie to pewnie będzie okazja do niezdrowego jedzenie w niedziele, bo obiecaliśmy sobie z mężem niedzielę całą dla siebie i dla atrakcji: spacer, basen i jakaś smaczna restauracja, w której nie wierzę, że wybiorę z menu coś zdrowego :P

żabka04 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    w internecie jest mnóstwo przepisów na fit burgery, chyba takie zrobię przez weekend :)
    Kochane to w takim razie moja propozycja dla Was jeśli chodzi o zdrowego hamburgera :) Gdybyście miały ochotę na jakieś inne ciekawe propozycję chętnie będę się tu dzielić :)
    Link do zdjęcia:
    http://imgur.com/oi7mlyI

***Burger owsiany z indykiem*** przepis na dwa :)

Chlebek, składniki:
    16 łyżek płatków owsianych
    3 jajka
    pół cebuli
    2 szczypty soli
    2 szczypty pieprzu
    1 szczypta ostrej i słodkiej papryki
    2 szczypty oregano

Indyk, składniki:
    2 steki z indyka
    2 szczypty przyprawy do kurczaka
    1 łyżka oliwy z oliwek

Sos, składniki:
    pół małego jogurtu naturalnego
    przyprawy które pozostały na patelni po pieczeniu indyka ;-)
    + opcjonalnie ketchup

Warzywa:
    - kilka plastrów świeżego ogórka
    - mały pomidor
    - garść mixu sałat

Płatki owsiane zmiel na proch :) dodaj 3 jajka, przyprawy i cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Całość wymieszaj.Masę owsianą usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, ok. 8 min, z obu stron :) postaraj się uformować je na taką wielkość by zakryły steka z indyka. Przygotuj sobie warzywa. Indyka posmaruj oliwą i posyp przyprawą do kurczaka, dobrze nasmruj i usmaż bez dodawania oliwy na patelni teflonowej.
    Do przypraw które pozostały na patelni po smażeniu indyka dodaj jogurt i wymieszaj, sos gotowy. Na bułeczki połóż warzywa, indyka, całość polej sosem jogurtowym i dodaj ketchup.GOTOWE!

Mam nadzięję że kogoś zachęciłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 18:04

Lusia_M, Blair lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Gucci witaj:) gratulacje:) pięknie będziesz na pewno wyglądać na slubie;) ja w poniedziałek też wizytuje;)

Dziękuję Ci, mam nadzieję że chociaż troszkę potańczę ;)
    To w poniedziałek zdajemy relacje :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia ;-) dzięki, pewnie kiedyś skorzystam, za mną co 5 minut chodzi co innego, teraz bym najchętniej poszła robić sobie rosół :D

Gumcia lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za mną już chodziła na jutrzejszy obiad chińszczyzna i cannelloni - zobaczymy na czym się skończy :D

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj miała być zupa serowo-cebluowa ;-) wszystkie składniki mi już mąż kupił :D po czym w ostatniej chwili jak miałam zacząć robić powiedziałam, że nie chce tej zupy już tylko koniecznie zjeść muszę pierogi ze szpinakiem ;-)

żabka04 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Żabka pewnie kiedyś się jeszcze skuszę ;-) jak na razie to pewnie będzie okazja do niezdrowego jedzenie w niedziele, bo obiecaliśmy sobie z mężem niedzielę całą dla siebie i dla atrakcji: spacer, basen i jakaś smaczna restauracja, w której nie wierzę, że wybiorę z menu coś zdrowego :P

Zazdraszczam!:-) Ja mam w planie uderzyć do mc Donalda ale kiedy to będzie hmmmm nie wiem na chwilę obecną zadowolona się kolacja była kanapka z serem żółtym i pomidorem. Tym zawitam się jak byłam z córką w ciąży wróciły dawne zachcianki??? Kurcze nie mogę się obudzić po drzemke popołudniowej:-)

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ