X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Blair, polecam napar z imbiru, cytryny i ewentualnie miodu. Ja popijam od wczoraj i mdłości ustały, lekarka mi poleciła.

Aaaaa widzisz, to ja to sama z siebie pije co dzień od miesiąca i pewnie dlatego mdłości mnie nie męczą :)

violett lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Czasem mnie ogarnia taki dół i czarne myśli, a dodatkowo dzisiaj się tak fatalnie czuje, kto mnie tylko zobaczy to od razu się pyta czy chora jestem...

Blair trzymaj się z tymi mdłościami:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kształtują mi się już rączki, nóżki i Główka. Piękne przeżycia. Serducho wali aż miło słuchać!!:)
    Moje maleństwo ma już 2 cm!

martta, żabka04, Pauka, alinka, Blair, Skali89, Broszka, Cordy, Justyna_89, szpilka, pirelka, Bee85, MartunQa, Robotka1, pestka lubią tę wiadomość

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dziewczyny kształtują mi się już rączki, nóżki i Główka. Piękne przeżycia. Serducho wali aż miło słuchać!!:)

Wspaniale :) Nie mogę się doczekać kiedy i ja zobacze swoje

pirelka lubi tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja piatkowo .
    Witam nowe mamusie i gratuluje fasolek .
    Gratuluje tez bijacych serduszek ❤
    Ja jutro ide na wizyte a dzis mam jakas rewolucjie :-D
    Biegunka od rana chyba stres mnie juz zjada a wizyta dopiero jutro .
    Lece szykowac Nicole do opiekunki i ogarnac sie do pracy .
    Milrgo popoludnia :)

pirelka, Sabina lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Blair, polecam napar z imbiru, cytryny i ewentualnie miodu. Ja popijam od wczoraj i mdłości ustały, lekarka mi poleciła.

Dzisiaj rano zrobiłam sobie taki naparek i... od rana na razie dobrze.

Blair lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Ale super wieści :)

Już razem <3
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla witaj, piękny masz progesteron :) ale pędzicie dziewczyny normalnie ciężko to wszystko nadrobić :P my się zastanawiamy kiedy powiedzieć rodzicom... ale chyba się wstrzymamy do kolejnej wizyty 03.02 chociaż tak już korci ;)

relgdf9hrp5i882w.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    Magdziulla witaj, piękny masz progesteron :) ale pędzicie dziewczyny normalnie ciężko to wszystko nadrobić :P my się zastanawiamy kiedy powiedzieć rodzicom... ale chyba się wstrzymamy do kolejnej wizyty 03.02 chociaż tak już korci ;)

U nas dokładnie ten sam dylemat :) kiedy powiedzieć rodzicom :) walczymy żeby wytrzymac do serduszka, ale już tak korci... a z drugiej strony nie chce zeby było im przykro że już troche czasu wiedzieliśmy a nic nie powiedzieliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 12:49

uwo943r8sc6b8ien.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylam w stane wszystkiego nadrobic tak pedzicie kochaniutkie:D Ale widzialam pytania o malzenstwa i wiek...
    No wiec my z mezem znamy sie 9 lat razem jestesmy od 4 a slub wzielismy 1 sierpnia 2015:)
    A w tym roku koncze 22 lata

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, dziecko śpi (mam nadzieję) to jest chwila dla Was :)
    Jeśli chodzi o jedzenie to ja jem, jem i jeszcze raz jem. W poprzedniej ciąży przytyłam tylko 6kg, ale w tej nie wróżę sobie takiego sukcesu. Poprzednio mogłam jeść tylko warzywa (w ogromnych ilościach) i chleb z dżemem truskawkowym więc nie miałam jak przytyć (choć w 3 trym wcinałam po 4-5 wafli teatralnych dziennie :O ). A teraz bez przerwy jem kanapki z szynką i ziemniaki. Wczoraj zjadłam dwa obiady i podwieczorek z synkiem a później jescze kolację jak już spał.. Jestem przerażona.

Co to mdłości to współczuję - wiem co przechodzicie. Sama rzygałam 24h/dobę do 16ego tygodnia. A zabójstwem dla mnie był polecany na mdłości imbir. Jak sobie zrobiłam herbatkę z imbirem to tak rzygałam, że do tej pory na widok słowa IMBIR mi się cofa nie mówiąc już o widoku korzenia czy nie daj Boże zapachu/smaku.

zrobiłam dziś kolejnego sikańca - to czwarty już, ale obiecałam sobie, że ostatni. Krecha duuuuużo mocniejsza niż na tym sprzed 2 dni więc na szczęście ciąża biochemiczna wykluczona ;)

Zazdroszczę Wam już tych wizyt - pęcherzyków, zarodków, bijących serduszek i rączek z nóżkami. Ja na "swoje nóżki" będę musiała jeszcze długo poczekać.. Ehh, wlecze się ten czas... A informację o ciąży zachowujemy na razie dla siebie. Wiedzą tylko moje 3 przyjaciółki (które wiedziały też o ostatnim poronieniu), przyjaciel z żoną bo bardzo nam kibicowali i wrześniówki 2014 z którymi mam kontakt do dziś ;) reszta się dowie dopiero po 12 tygodniu (chyba, że wyląduję z powodu wymiotów w szpitalu jak zwykle - wtedy trzeba będzie powiedzieć najbliższej rodzinie). I to tyle na dziś. Lecę po kawę póki dzieć śpi ;)

pirelka, Sabina lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ja od rana wszystko zwracam...
    Biedna :( ja miałam takie dwa tygodnie a teraz od 2 dni o dziwo lepiej :) także trzeba się przemeczyc

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko dzisiaj to wszystko nadrobić... ja leże, jak ja pomyśle, że za tydzień kończy mi się urlop to jestem przerażona. Nie zwracam nic, ale od wczoraj jest mi tak niedobrze, po moich ulubionych ciasteczkach wieczorem zrobiło mi się niedobrze i trwa to do teraz - na nic ochoty nie mam, najchętniej bym nie jadła nic... Najgorsze, że głowa mi pęka... leże od rana, ale o zaśnięciu mogę aby marzyć...

Witam nowe mamusie jeśli się pojawiły i gratuluje udanych wizyt ;-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:

Kowieczka, a miałaś juz wizytę? Ja pierwsza dopiero w czwartek, tak strasznie przebieram nogami a to jeszcze prawie tydzien...
    Chyba powinnam znalezc sobie jakies hobby zeby czymś sie zająć, jakos nawet na czytaniu nie moge sie skupić :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że Blair notuje kto kiedy ma wizytę. Zgłaszam więc, że ja mam 4.02 :)

Blair lubi tę wiadomość

• kowieczka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka miałam wizytę wczoraj u mojej dr która doprowadziła mnie na fioletową stronę :) nie wiedziałam jak dawkować leki (progesteron, acard, encorton) i nie wiedziałam jak z moim endometrium. 4 dni przed testem pani dr stwierdziła że cieniutkie endo i raczej nie ma szans na cokolwiek a teraz ładne bo 27 mm - idealne żeby się w niego wgryzać :)także miałam szybkie usg ale nic nie widać było jeszcze. Następna wizyta 03.02 i też nie wiem jak dotrwam do niej :D robiłaś hcg z przyrostem?

stardust87 widzę że razem kroczymy w stronę września :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:01

stardust87 lubi tę wiadomość

relgdf9hrp5i882w.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    Pauka miałam wizytę wczoraj u mojej dr która doprowadziła mnie na fioletową stronę :) nie wiedziałam jak dawkować leki (progesteron, acard, encorton) i nie wiedziałam jak z moim endometrium. 4 dni przed testem pani dr stwierdziła że cieniutkie endo i raczej nie ma szans na cokolwiek a teraz ładne bo 27 mm - idealne żeby się w niego wgryzać :)także miałam szybkie usg ale nic nie widać było jeszcze. Następna wizyta 03.02 i też nie wiem jak dotrwam do niej :D robiłaś hcg z przyrostem?

stardust87 widzę że razem kroczymy w stronę września :)

oj tak. Nawet wizytę mam dzień po Tobie ;)

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowieczka, betę robiłam 16 i 18 stycznia, wyszła 220 i 592, mam zrobić jeszcze w poniedziałek, mam nadzieje ze bedzie piekna :)
    Mam nadzieje ze jakos dotrwamy do wizyt :)

A Ty? Robiłaś betę? Ty Stardust tylko testy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:21

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Udała że nie słyszę i ucieklam mąż wczoraj prosił żeby jeszcze nic nie mówić.
    Wiecie boimy się. Pewnie jak serduszko usłyszymy to powiemy już wszystkim.

Kochane jestem z dziadkami właśnie na występie u dziecka chcieli żebym szła i co płacze jak dziecko jak widzę moje dziecko.
    Jestem dumna z córki. Najpiękniejszy skarb jaki mam. Ahhhh i będę cały dzień płakać hahaha ale ze szczęścia to chyba hormony co nie?:-)
    To tak jak my, nie chcemy nikomu mówić na razie dopóki na usg serduszka nie zobaczymy. Powiedziałam tylko dzisiaj kierowniczce bo zależało mi, by odsunęła mnie od najcięższych zmian. Na szczęście zareagowała fajnie i wyraziła zgodę mimo, że nie mam tego na papierze, co sobie myśli nie wiem i nie obchodzi mnie czy komuś wypapla, w końcu mogę zacząć odczuwać radość :) jestem spokojniejsza, kamień spadł mi z serca.

Też tak mówię, że w pierwszy trymestrze to nie wiadomo jeszcze czy się utrzyma itd., a każdy gratuluje jakby to było pewne. Musimy myśleć pozytywnie. U mnie wywodzi się to z tego, że tak długo czekaliśmy na ten dzień i teraz dopóki pewne nie będzie to te gratulacje będą jakby nie na miejscu ;)
    Ania26_1989 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja mam Termin na 3. wrzesnia :)
    Bylam juz u ginekologa i serduszko bilo :)
    Super gratuluję :)

Ja wczoraj też na zbyt wiele sobie pozwoliłam i bolał mnie brzuch i jelita, rano było mi tak mdło choć nie niedobrze, ale przeszło jak opróźniłam brzuszek :D i więcej nie chcę się tak czuć, więc za dużo jeść bez potrzeby nie chcę, bo takie samopoczucie to nic miłego.

Ogólnie czuję się dobrze, nic mnie nie mdli, ani nic.. piersi tylko czuję i dół brzucha, ale to chyba normalne. Czasami w nocy się przewalam z boku na bok, nie mogę się ułożyć i często się budzę nad ranem. Sikać chce mi się częściej, a nie wiele z pęcherza wychodzi.

Gumcia gratulacje !!!!
    Ksosia wrote:
    Świetne wieści, brawo :)

Blair lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nadrabialam dzis dlugo i jak bylam w okolicy 17 wczoraj dałam sobie spokoj i przeszlam do najniwszej strony. Ciesza mnie wszystkie pozytywne wiadonisci po wizytach. Bardzo wspolczuje mdlosci mialam w poprzednich cuazach, w 11 tc doszly wymioty i trwaly dlugo. Z tego powpsu w poprzedniej ciazy przytylam bardzo niewiele jakies 8 kg. Teraz pozeram wszystko jak odkurzacz i tyje poki co w dosc szybkim tempie, ale jak znow beda mdlosci to musze teraz nadrobić (zaszlam w ciąż e z niedowagą) jak bede sie dobrze czuc to troche przystopuje z jedzeniem w drugim trymestrze

Widzialam pytanie o wiek rocznikowo 30, zmezem w tym roku stuknie nam 13 lat razem, 5 po slubie

Blair lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ