Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Ja wstałam, zjadłam śniadanie i zbieram się do pracy. Cały dzień przede mną, ale dam radę (do 17,30).
    Czuję się ok, w sumie podbrzusze dużo mniej odczuwam, jakbym tam nic nie było. Śpię średnio,nad ranem się przebudzam, mam ucisk na pęcherz, a mało sikam.
    Piersi mi dokuczały nocą, rano sutki.

Miłego dnia Kochane :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ewelina powodzenia na wizycie :)

Ja o 3 w nocy się obudziłam i szłam wymiotowac. Oprócz tego 3razy na siku....

YvonnElizabeth hej.:)widze po suwaczku że też masz termin na wrzesień? Widziałaś już serduszko? ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Ja dopiero oczy otworzyłam z córeczka:-) Mąż w pracy a my sobie lezakujemy:-)
    Ja jestem po okropne nocce. Mianowicie miałam głupi sen uciekalam przed samolotami zrzucajacymi bomby,wybierałam kasę z bankomatu z myślą że to koniec świata w moim zakladzie pracy(markecie) był mój dyrektor,weszłam do bloku do mieszkania tam była moja personalna dałam jej zaświadczenie i l4 że jestem w ciąży, potem byłam w bloku niby w domu i widziałam przez okno jak szli żołnierze jakieś dzieci zabierali i do każdej z klatek bloku wrzucili bomby normalnie jak wojna!!!! Wszędzie byłam z córką i mężem strasznie się bałam o nich.

Mam pokryte sny ale teraz to jakieś nie porozumienie hihi
    Czyżby się tak przyjmowała zaświadczenie i l4 ciazowym do pracy???hahah

Miłego dnia dziewczyny.
    Szczęścia wizytujace:-)czekamy na wiesci

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) ją wczoraj o 9 padlam, ale miałam ciężki dzień. Jeszcze 2 moje koleżanki z pokoju są chore i boje żeby mnie nie zarazily. U mnie m już gotuje zupę pieczarkowa bo spać nie może. Ewelina trzyma kciuki. Ją bez boli tylko nudności. Dalej pozostaje w temacie lekarzy, na razie w poniedziałek ide do endokrynologa.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • KTB Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w szpitalu bo mam krwiaka :/

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w nocy nieco bolało podbrzusze i zaczęłam się trochę stresować, ale wygląda że wszystko jest ok, w końcu muszę się przemóc i podjąć decyzję w sprawie prawa jazdy, czy chcę zaryzykować i teraz podchodzić czy odsunąć w czasie na po porodzie, niby mnie to w ogóle nie stresuje, ale boję się że zacznę się źle czuć za miesiąc lub dwa i będzie kasa wywalona w błoto..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:

Zdrówka ktb.
    Czy wszystko w porządku już z taba i dzidzia?????

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleRedFox z jednej strony dobrze jakbyś już miała jak dziecko się urodzi bo ci się przyda jak będzie trzeba gdzieś zajechac
    I może być ci jeszcze ciężej wziąć się za prawko po porodzie.
    Jeśli teraz się dobrze czujesz to robiła bym w ciąży. Może instruktor dzięki temu będzie łagodniej na ciebie patrzył i nie będzie krzyczał ;)

Ktb o jejku... Z fasolka wszystko ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:

wracaj do zdrówka szybko!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, mój instruktor jest cierpliwy jak anioł, ale ostatnią jazdę musiałam przez mdłości odwołać, bo myślałam że z łóżka nie wstanę, tak się okropnie czułam...teraz ponad dwa tygodnie nie jeździłam i się boję czy sobie poradzę, bo jak nie mdłości to co chwila siku... może jak do WORDu pójdę już z widocznym brzuszkiem to będzie łatwiej zdać? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze przy ostrym hamowaniu mam wrażenie, że wszystko ze mnie wyleci :P

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez nie spalam dobrze wstalam o 2 jakas polamana do lazienki .
    Moj o 6;30 do pracy wstal to juz nie zasnelam bo sie krecil po domu i wszystko slychac .
    Nicola jeszcze spi. A ja ide kawe wypic i sie ogarnac . Musze ja zawiesc do opiekunki no i bede jechala na wizyte .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, powodzenia na wizycie, trzymam kciuki za serduszko! :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, witam sie i ja:)

KTB mam nadzieje ze z fasolka wszystko ok, wracajcie szybko do zdrowia, niech wszystko bedzie ok:)

A ja juz dzisiaj sie lepiej czuje, wczoraj myslalam ze umre, do tego mialam taki podly nastroj...polezalam, odpoczelam, goraczki juz chyba nie mam:)

Wspolczuje Wam tych wymiotow...mi jest niedobrze niemilosiernie, juz naszykowalam sobie miske, ale mam nadzieje ze sie nie przyda:P

Blair nie widze Twoich zdjec, ale wierze, zes laska!:) bedziesz sliczna mamusia pieknych blizniakow:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, u mnie podobnie, często łapią mnie mdłości takie że hej, a wymiotów brak, czasem sobie myślę że lepiej byłoby sobie rzygnąć dla ulgi, ale trudno...
    mój małżonek zaczął niedawno rozmawiać z moim brzuchem, a że często ostatnio bulgocze w jelitach, to się śmieje że fasolka mu odpowiada, hahah :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:
    Trzymamy za Was kciuki <3

Pauka lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Współczuję tych mdłości i wymiotow i modlę
    Się żeby mnie nie dopadly. Bo jeśli będą takie jak ostatnio to będę musiała na gwałt szukać opiekunki do dziecka :| chociaż przy ostatnim pustym jaju też miałam mdłości Ale jakoś musiałam zająć się Huberciem i o tych mdlosciach zapomniałam. Tylko czasem musiałam przesiąść. Może to jest sposób? Zająć się czymś?...

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:
    Zdrowka :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:

mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

Hej dziewczyny, ja wczoraj przed snem i dzisiaj rano to potwierdziłam porównałam swoją ciążę do choroby lokomocyjnej, ale bez wymiotów: jak co dzień mam ten tępy ból głowy, niedobrze mi i jeść mi się nie chce...

Muszę się jakoś pozytywnie nastawić na dzisiejszy dzień, bo wydaje mi się, że znowu będzie ciężki

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
‹‹ ‹ 209 210 211 212 213 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ