X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Magdziulla pierwszy u mam nadzieję, że ostatni ;)
    Mi beta przyrastała na początku o ponad 180% w 24h, ale niestety zarodek był za mały i dostalam luteinę.
    Dużą dawkę euhyroxu bierzesz? Ja 25 brałam przy staraniach u nadal mam taką dawkę utrzymać.
    Ja nie biorę luteiny. A kiedy byłaś na usg, że stwierdzili, że jest za mały? Badałaś progesteron?
    Też 25 biorę, na razie zostaję, bo na początku ciąży spada, co 5 tygodni trzeba kontrolować.

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:59

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tsh ciążowe to 1,13.
    Ja mam owu ok 19dc, więc miałam ok 27.12.
    Chyba strach będzie Nam towarzyszył całe życie już:)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę wstać z łózka, miałam iść do rossmana kupić sobie jakiś krem do buzi bo wszystkie miałam do cery trądzikowej, ale M poszedł do pracy dzwoni, że munus 13 jest i żebym się wstrzymała:( no to leżę i zamulam hehe też biorę eutyrox, w czasie starań brałam 50 teraz też, ale nie wiem czy mi nie zwiekszy bo mam 3,66 w poniedziałek rano ide zrobic tsh i ft3 i ft4 i potem na wizyte do endo. Znowu koszty ech
    KTB trzymam kciuki:)
    Dziś trzymam dietę lekkostrawną bo ostatnio to same cięzkie rzyczy jadłam, i dziś co 3 godziny lekki posiłek + biszkopty.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Broszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Broszka a jaką dawkę euthyroxu bierzesz? Badałaś też ft3 i ft4? Szczególnie ft4 jest ważne w ciąży.

Biore 50. Razem z tsh zbadalam ft4 i mialam w polowie normy, dokladnie 52% wiec z tego co sie orientuje dobre.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Broszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz to u mnie jest ok:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam świetną endokrynolog i jest bardzo zadowolona z moich wyników. Agatia może właśnie dlatego, że masz niskie tsh nie borykasz się z nudnościami. Gdzieś slyszałam, że może tak być

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Idę dzisiaj do fryzjerki. :)
    Mdłości nadal ogromne ale ten napar z imbiru z cytrynka i miodem działa u mnie i łagodzi tak na pół godziny. Więc zrobię sobie do termosu i jak minie pół godziny to będę piła. To na razie jedyny sposób

Blair, ja sobie zaparzyłam do podgrzewanego dzbanka i wczoraj przez cały dzień popijałam. Dzisiaj mdłości brak, przyswajam kawę i jakoś tylko piersi dają się we znaki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze spacerku z córką i malutkich zakupów:-)
    Ja biorę letrox do tej pory 75 i 100 na przemian. Zaszłam w ciążę z tsh 0,17 :-)
    Teraz mam 0,41, ft3 4,66, ft4 1,44 wyniki super :-) Teraz będę brała 100 letroxu aż do wizyty u endo.
    Mdli mnie strasznie także nie ma reguły jedne mają tak drugie tak :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwię się, bo od rana delikatnie kłuje mnie w prawym dolnym boku, jakby jajnik?
    Takie kłucie i ciągnięcie, nie jest jakoś mocno bolesne, w sumie tylko delikatnie wyczuwalne, ale boję się, czy wszystko ok.
    Wcześniej tylko co jakiś czas czułam ciągnięcie, a teraz cały czas od rana.

Nie wiem, czy za bardzo nie panikuję przez te plamienia z polipa, lekarka mnie w czwartek uspokoiła, że to normalne i nie zagraża dziecku, ale dała mi też l4, którego nie planowałam tak szybko. Muszę w poniedziałek powiedzieć w pracy i strasznie się tym stresuję, że powiem, a w sumie to pierwszy trymestr i nie wiadomo jak będzie...

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Olisia Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja też, ale inne objawy mam. Ciągle sikam, sutki mi się zmieniły, głodna jestem, śpiąca.
    A bierzesz coś na tarczycę?

Sutki tez zmieniły i wrażliwsze piersi i śpiąca jestem. To tyle

24a3157d39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dziewczyny martwię się, bo od rana delikatnie kłuje mnie w prawym dolnym boku, jakby jajnik?
    Takie kłucie i ciągnięcie, nie jest jakoś mocno bolesne, w sumie tylko delikatnie wyczuwalne, ale boję się, czy wszystko ok.
    Wcześniej tylko co jakiś czas czułam ciągnięcie, a teraz cały czas od rana.

Nie wiem, czy za bardzo nie panikuję przez te plamienia z polipa, lekarka mnie w czwartek uspokoiła, że to normalne i nie zagraża dziecku, ale dała mi też l4, którego nie planowałam tak szybko. Muszę w poniedziałek powiedzieć w pracy i strasznie się tym stresuję, że powiem, a w sumie to pierwszy trymestr i nie wiadomo jak będzie...

Spokojnie. Na prawdę jest w porządku ja tak miałam gin potwierdził że to normalne. Mnie jajniki na przemian całymi dniami kuly potem ciągnęło. Nie miłe ale się też nie nakręcaj. Połóż się i łez masz się nie przemęczaj. Ma prawo coś się tam dziać bo to rośnie wszystko.:-)
    A jak masz jakieś mocne bóle to weź nospe i przejdzie

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajniki są normalne mnie naparzają na przemian, czasami całkiem mocno, ale mi gin powiedział, że to nornalne hormony się przestawiają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi spadło tak tsh bo źle zrozumiałam jak mam brać letrox, jak byłam na wizycie potem się to okazało na wizycie u endo. Ja mam dalej niedoczynnosc i hashimoto. Teraz uroslo i endo mówi że jest ok że rośnie.
    Szczerze ja się nie znam na tych sprawach z tarczyca dopiero raczkuje:-)
    I powiem wam że dopiero teraz przy tak niskim tsh czuje się bosko chce mi się żyć i coś wogole robić. A przy tsh 1,2 poronilam więc......nie wiem jak to jest. Jednak mam nadzieję że będzie ok i tarczyca da radę. Endo kazała robić badania i jestem pod nadzorem cały czas i będzie wprowadzać leki tak jak będzie trzeba. Mam nie dobór Wit d, żelaza, kreatynine niska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mam termin na 24 września.
    213 stron - trochę do nadrobienia, tak to jest jak się załapujesz na ostatni tydzień miesiąca ;)

Justyna_89, Skali89, żabka04, Blair, Sabina, Gumcia lubią tę wiadomość

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ