Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Magdziulla pierwszy u mam nadzieję, że ostatni
Mi beta przyrastała na początku o ponad 180% w 24h, ale niestety zarodek był za mały i dostalam luteinę.
Dużą dawkę euhyroxu bierzesz? Ja 25 brałam przy staraniach u nadal mam taką dawkę utrzymać.
Też 25 biorę, na razie zostaję, bo na początku ciąży spada, co 5 tygodni trzeba kontrolować. -
nick nieaktualny
-
nie mogę wstać z łózka, miałam iść do rossmana kupić sobie jakiś krem do buzi bo wszystkie miałam do cery trądzikowej, ale M poszedł do pracy dzwoni, że munus 13 jest i żebym się wstrzymała:( no to leżę i zamulam hehe też biorę eutyrox, w czasie starań brałam 50 teraz też, ale nie wiem czy mi nie zwiekszy bo mam 3,66 w poniedziałek rano ide zrobic tsh i ft3 i ft4 i potem na wizyte do endo. Znowu koszty ech
KTB trzymam kciuki:)
Dziś trzymam dietę lekkostrawną bo ostatnio to same cięzkie rzyczy jadłam, i dziś co 3 godziny lekki posiłek + biszkopty.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlair wrote:Idę dzisiaj do fryzjerki.
Mdłości nadal ogromne ale ten napar z imbiru z cytrynka i miodem działa u mnie i łagodzi tak na pół godziny. Więc zrobię sobie do termosu i jak minie pół godziny to będę piła. To na razie jedyny sposób
Blair, ja sobie zaparzyłam do podgrzewanego dzbanka i wczoraj przez cały dzień popijałam. Dzisiaj mdłości brak, przyswajam kawę i jakoś tylko piersi dają się we znaki -
nick nieaktualnyWróciłam ze spacerku z córką i malutkich zakupów:-)
Ja biorę letrox do tej pory 75 i 100 na przemian. Zaszłam w ciążę z tsh 0,17
Teraz mam 0,41, ft3 4,66, ft4 1,44 wyniki super Teraz będę brała 100 letroxu aż do wizyty u endo.
Mdli mnie strasznie także nie ma reguły jedne mają tak drugie takWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:11
-
nick nieaktualnyDziewczyny martwię się, bo od rana delikatnie kłuje mnie w prawym dolnym boku, jakby jajnik?
Takie kłucie i ciągnięcie, nie jest jakoś mocno bolesne, w sumie tylko delikatnie wyczuwalne, ale boję się, czy wszystko ok.
Wcześniej tylko co jakiś czas czułam ciągnięcie, a teraz cały czas od rana.
Nie wiem, czy za bardzo nie panikuję przez te plamienia z polipa, lekarka mnie w czwartek uspokoiła, że to normalne i nie zagraża dziecku, ale dała mi też l4, którego nie planowałam tak szybko. Muszę w poniedziałek powiedzieć w pracy i strasznie się tym stresuję, że powiem, a w sumie to pierwszy trymestr i nie wiadomo jak będzie... -
nick nieaktualnyviolett wrote:Dziewczyny martwię się, bo od rana delikatnie kłuje mnie w prawym dolnym boku, jakby jajnik?
Takie kłucie i ciągnięcie, nie jest jakoś mocno bolesne, w sumie tylko delikatnie wyczuwalne, ale boję się, czy wszystko ok.
Wcześniej tylko co jakiś czas czułam ciągnięcie, a teraz cały czas od rana.
Nie wiem, czy za bardzo nie panikuję przez te plamienia z polipa, lekarka mnie w czwartek uspokoiła, że to normalne i nie zagraża dziecku, ale dała mi też l4, którego nie planowałam tak szybko. Muszę w poniedziałek powiedzieć w pracy i strasznie się tym stresuję, że powiem, a w sumie to pierwszy trymestr i nie wiadomo jak będzie...
Spokojnie. Na prawdę jest w porządku ja tak miałam gin potwierdził że to normalne. Mnie jajniki na przemian całymi dniami kuly potem ciągnęło. Nie miłe ale się też nie nakręcaj. Połóż się i łez masz się nie przemęczaj. Ma prawo coś się tam dziać bo to rośnie wszystko.
A jak masz jakieś mocne bóle to weź nospe i przejdzie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi spadło tak tsh bo źle zrozumiałam jak mam brać letrox, jak byłam na wizycie potem się to okazało na wizycie u endo. Ja mam dalej niedoczynnosc i hashimoto. Teraz uroslo i endo mówi że jest ok że rośnie.
Szczerze ja się nie znam na tych sprawach z tarczyca dopiero raczkuje:-)
I powiem wam że dopiero teraz przy tak niskim tsh czuje się bosko chce mi się żyć i coś wogole robić. A przy tsh 1,2 poronilam więc......nie wiem jak to jest. Jednak mam nadzieję że będzie ok i tarczyca da radę. Endo kazała robić badania i jestem pod nadzorem cały czas i będzie wprowadzać leki tak jak będzie trzeba. Mam nie dobór Wit d, żelaza, kreatynine niskaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:31
-
nick nieaktualny