Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Magdziulla pierwszy u mam nadzieję, że ostatni ;)
    Mi beta przyrastała na początku o ponad 180% w 24h, ale niestety zarodek był za mały i dostalam luteinę.
    Dużą dawkę euhyroxu bierzesz? Ja 25 brałam przy staraniach u nadal mam taką dawkę utrzymać.
    Ja nie biorę luteiny. A kiedy byłaś na usg, że stwierdzili, że jest za mały? Badałaś progesteron?
    Też 25 biorę, na razie zostaję, bo na początku ciąży spada, co 5 tygodni trzeba kontrolować.

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:59

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tsh ciążowe to 1,13.
    Ja mam owu ok 19dc, więc miałam ok 27.12.
    Chyba strach będzie Nam towarzyszył całe życie już:)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę wstać z łózka, miałam iść do rossmana kupić sobie jakiś krem do buzi bo wszystkie miałam do cery trądzikowej, ale M poszedł do pracy dzwoni, że munus 13 jest i żebym się wstrzymała:( no to leżę i zamulam hehe też biorę eutyrox, w czasie starań brałam 50 teraz też, ale nie wiem czy mi nie zwiekszy bo mam 3,66 w poniedziałek rano ide zrobic tsh i ft3 i ft4 i potem na wizyte do endo. Znowu koszty ech
    KTB trzymam kciuki:)
    Dziś trzymam dietę lekkostrawną bo ostatnio to same cięzkie rzyczy jadłam, i dziś co 3 godziny lekki posiłek + biszkopty.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Broszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Broszka a jaką dawkę euthyroxu bierzesz? Badałaś też ft3 i ft4? Szczególnie ft4 jest ważne w ciąży.

Biore 50. Razem z tsh zbadalam ft4 i mialam w polowie normy, dokladnie 52% wiec z tego co sie orientuje dobre.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Broszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz to u mnie jest ok:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam świetną endokrynolog i jest bardzo zadowolona z moich wyników. Agatia może właśnie dlatego, że masz niskie tsh nie borykasz się z nudnościami. Gdzieś slyszałam, że może tak być

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Idę dzisiaj do fryzjerki. :)
    Mdłości nadal ogromne ale ten napar z imbiru z cytrynka i miodem działa u mnie i łagodzi tak na pół godziny. Więc zrobię sobie do termosu i jak minie pół godziny to będę piła. To na razie jedyny sposób

Blair, ja sobie zaparzyłam do podgrzewanego dzbanka i wczoraj przez cały dzień popijałam. Dzisiaj mdłości brak, przyswajam kawę i jakoś tylko piersi dają się we znaki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze spacerku z córką i malutkich zakupów:-)
    Ja biorę letrox do tej pory 75 i 100 na przemian. Zaszłam w ciążę z tsh 0,17 :-)
    Teraz mam 0,41, ft3 4,66, ft4 1,44 wyniki super :-) Teraz będę brała 100 letroxu aż do wizyty u endo.
    Mdli mnie strasznie także nie ma reguły jedne mają tak drugie tak :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwię się, bo od rana delikatnie kłuje mnie w prawym dolnym boku, jakby jajnik?
    Takie kłucie i ciągnięcie, nie jest jakoś mocno bolesne, w sumie tylko delikatnie wyczuwalne, ale boję się, czy wszystko ok.
    Wcześniej tylko co jakiś czas czułam ciągnięcie, a teraz cały czas od rana.

Nie wiem, czy za bardzo nie panikuję przez te plamienia z polipa, lekarka mnie w czwartek uspokoiła, że to normalne i nie zagraża dziecku, ale dała mi też l4, którego nie planowałam tak szybko. Muszę w poniedziałek powiedzieć w pracy i strasznie się tym stresuję, że powiem, a w sumie to pierwszy trymestr i nie wiadomo jak będzie...

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Olisia Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja też, ale inne objawy mam. Ciągle sikam, sutki mi się zmieniły, głodna jestem, śpiąca.
    A bierzesz coś na tarczycę?

Sutki tez zmieniły i wrażliwsze piersi i śpiąca jestem. To tyle

24a3157d39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dziewczyny martwię się, bo od rana delikatnie kłuje mnie w prawym dolnym boku, jakby jajnik?
    Takie kłucie i ciągnięcie, nie jest jakoś mocno bolesne, w sumie tylko delikatnie wyczuwalne, ale boję się, czy wszystko ok.
    Wcześniej tylko co jakiś czas czułam ciągnięcie, a teraz cały czas od rana.

Nie wiem, czy za bardzo nie panikuję przez te plamienia z polipa, lekarka mnie w czwartek uspokoiła, że to normalne i nie zagraża dziecku, ale dała mi też l4, którego nie planowałam tak szybko. Muszę w poniedziałek powiedzieć w pracy i strasznie się tym stresuję, że powiem, a w sumie to pierwszy trymestr i nie wiadomo jak będzie...

Spokojnie. Na prawdę jest w porządku ja tak miałam gin potwierdził że to normalne. Mnie jajniki na przemian całymi dniami kuly potem ciągnęło. Nie miłe ale się też nie nakręcaj. Połóż się i łez masz się nie przemęczaj. Ma prawo coś się tam dziać bo to rośnie wszystko.:-)
    A jak masz jakieś mocne bóle to weź nospe i przejdzie

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajniki są normalne mnie naparzają na przemian, czasami całkiem mocno, ale mi gin powiedział, że to nornalne hormony się przestawiają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi spadło tak tsh bo źle zrozumiałam jak mam brać letrox, jak byłam na wizycie potem się to okazało na wizycie u endo. Ja mam dalej niedoczynnosc i hashimoto. Teraz uroslo i endo mówi że jest ok że rośnie.
    Szczerze ja się nie znam na tych sprawach z tarczyca dopiero raczkuje:-)
    I powiem wam że dopiero teraz przy tak niskim tsh czuje się bosko chce mi się żyć i coś wogole robić. A przy tsh 1,2 poronilam więc......nie wiem jak to jest. Jednak mam nadzieję że będzie ok i tarczyca da radę. Endo kazała robić badania i jestem pod nadzorem cały czas i będzie wprowadzać leki tak jak będzie trzeba. Mam nie dobór Wit d, żelaza, kreatynine niska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mam termin na 24 września.
    213 stron - trochę do nadrobienia, tak to jest jak się załapujesz na ostatni tydzień miesiąca ;)

Justyna_89, Skali89, żabka04, Blair, Sabina, Gumcia lubią tę wiadomość

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ