Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabka jeżeli masz Hashimoto to samo TSH nic nie wnosiło nawet jak było w normie. Znaczenie miałotakże ft3, ft4 i przeciwciała. Hashimoto leczy się jak niedoczynność. Tarczyca jest bardzo ważna przy utrzymaniu ciąży bo dziecko do 17tc nie ma swojej tarczycy. Źle ureguloana może doprowadzić do poronienia kub wad wrodzonych. Musisz pilnować, żeby TSH i ft4 było w normie. Ft4 powinno być ma 50% im mniej tym gorzej. Tsh najlepiej w ciąży 1-2.
Dziękuję za info.
Ale norma dla tsh 0,27-4,20 to chyba jestem w normie???????
Ft 4 jest na poziomie 50%.
Anty tg mialam 17,6 (0-115)
Anty tpo miałam 32,03 (4,6-18,7)
Badania anty są z października zaraz po poronieniu.
Na usg widziała jakieś guzki na pierwszej wizycie uznała je za hashimoto.Skali89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna_89 wrote:Witamy i oczywiście gratulacje opowiedz Nam coś osobie. kiedy pierwsza wizyta?
To moja pierwsza ciąża. Dopiero wdrażam się w te wszystkie pojęcia, badania itp.
Wizyta 3 lutego, także czekam z niecierpliwością Dziękuję za miłe powitanieJustyna_89, Blair, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki
Właśnie mocna na szczęście nie, ale i tak nie mogę się doczekać następnego USG, czy wszystko dobrze.
Jak mi mama powiedziała, że kiedyś nie mieli wcale, to szok, co one musiały przeżywać
A co do nospy - mam tylko max, myślicie że można? Ewentualnie pół tabletki? -
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabka normy normami, ale dla ciążówek tarczyca między 1 a 2. Nieptawidłowo jest mieć 4 i 0,4. Ja mam w USG widoczny obraz dla Hashimoto. Przeciwciała mam dużo wyższe, a biorę euthyrox 25. Ft4 masz ok, ale TSH zdecydowanie za niskie.
Mam nadzieję że urośnie tsh w takim razie:-)
Moja endo niby najlepsza w mieście a w pobliżu tylko na kasę lecą a nie leczą więc zgłosiłem się do niej. Ona twierdzi że mnie przygotowywała do ciąży od marca 2015 kiedy to trafiłam po poronieniu i dowiedziałam się że mam chora tarczyce i będzie mnie kierować co i jak a co mc mam kontrolę.ahhhhh zawsze musi się coś przyczepić???? Nie wiem co tu już zrobic -
nick nieaktualnyviolett wrote:Dzięki
Właśnie mocna na szczęście nie, ale i tak nie mogę się doczekać następnego USG, czy wszystko dobrze.
Jak mi mama powiedziała, że kiedyś nie mieli wcale, to szok, co one musiały przeżywać
A co do nospy - mam tylko max, myślicie że można? Ewentualnie pół tabletki?
Nie można dzisiaj w aptece byłam po nospe i pytałam bo też mi został max:-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabka powinnaś oznaczyć sobie TSH i ft4 będąc na lerroxie 100 i zobaczyć jak twój organizm reaguje. Jak za bardzo wyniki spadną od razu do endo. Ciężko dokładnie powiedzieć jak zareagujesz bo każdy organuzm jest inny u wraz ze wzrostem ciąży zapotrzebowanie jest inne. Stąd ważna kontrola co 5-8 tyg, a jak trzeba to częściej.
Ostatnie pytanie hihi
Ile czasu mam jeść 100 żeby zbadac i wynik porównać z poprzednim. Tydzień starczy brania? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Ostatnie pytanie hihi
Ile czasu mam jeść 100 żeby zbadac i wynik porównać z poprzednim. Tydzień starczy brania? -
nick nieaktualny