Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna_89 wrote:/
Wow- super włosy!!!. mi wlosy bardzo wypadają i nidy nie mogę zapuścić
Blair sloczne masz wlosy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 12:27
Blair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Mi ginka mówiła, żeby wszelkie zabiegi fryzjerskie, kosmetyczne odłoźyć po I trymestrze czyli po czasie organogenezy. Składniki farb, lakierów i niektórych kosmetyków podczas wdychania i wchłaniania przez skórę są toksyczne dla fasolki. Ja mam odrosty mega, ale twardo się trzymam.
-
Blair podziwiam za cierpliwosc do wlosow. Ja nie mam problemu z zapuszczeniem, ale moje sa bardzo geste i pielegnacja ich to dla mnie katorga, szczegolnie suszenie bo zajmuje mi duzo czasu, a jak pojde spac z mokrymi to wstaje z mega bolem glowy.
-
nick nieaktualnyBlair wrote:Kingak a kiedy chcesz powiedzieć szefowi?
Justyna tak ja też mam coś a la siano. Haha. Prostowanie albo lokówka pomagają ale to na dłuższą metę nie zdrowe.
No właśnie mam z tym dylemat... Nie wiem, kiedy by było najlepiej.
Też mam puszące się włosy Najbardziej pomaga mi na to odżywka garniera z awokado i masłem karite, no i jak włosy schną same, bez używania suszarki. -
agatia wrote:Blair jak organiczne to ok ja planuję Hannę nałożyć bo odrost mam straszny, a farbować się nie odważę wcześniej niż po 14 tc. Mi ginka mówiła, że mam też uważać na balsamy, fluidy i szminki z wit A, kwasem hialuronowym bo są mega szkodliwe szczegolnie między 4 a 10 tyg. Ale później też bo nadmiar wit A odkłada się w wątrobie dziecka powodując uszkodzenia.
Dzięki za rady... faktyczne lepiej odłożyć te zabiegi fryzjerskie.
Jeśli chodzi wypadanie włosów..to u mnie zaczęły sie problemy , gdy zaczęłam stosować naturalną pielęgnacje: szampony bez silikonów , olejowanie włosów itp..Byłam u trychologa i powiedział,że niekiedy skóra głowy i włosy nie lubią takiej eco pielęgnacji..teraz uzywam normalnych drogeryjnych szamponów , co jakiś czas olej i widze poprawę
Alpecin też mam i polecam
Jestem ciekawa, jaki będzie stan moich włosów w ciąży i po. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jestem po . Slyszalam serduszko . Termin bez zmian 11 wrzesien . Wszystko super . Jednak torbiel jest ale nie zagraza bo wchlonie sie do 12 tyg
AaaaMagdziulla, Blair, Sabina, violett, szpilka, Justyna_89, Skali89, żabka04, Kaszka, stardust87, Madziuuuula, Gumcia, bisacz, pirelka, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny