X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! ja właśnie nie mam pomysłu. Zresztą boję się, że jak mnie tylko mama zobaczy to sie domyśli i każdy pomysł będzie spalony
    moja mama ma zabójczą wręcz intuicję!

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Co myślicie o chrzcie takich maluszków? Wszystkie będziecie chciały chrzcic?
    Nicola miala chrzest jak miala niecale 4 msc . Tym razem tez tak zrobie :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Ewelina o bosiu bosiu jaki słodziak mały ;)

dzień dobry:)

my już zaliczyliśmy ze starszą mega górkę na saneczkach:) godzinę zabawy było:) zmarzłam trochę ale za to trochę zapomniałam o mdłościach, dziś mam pierwszy raz....uhh jak ja znam to uczucie:)

gratuluję udanych wizyt, pięknych serduszek i życzę duuużo uśmiechu ba buziach:)

pędzę gotować obiadek:)

miłego dnia :*

Robótka kochana ty znów w ciąży? WOW ! :)) ale się cieszę...kurczę będziesz mieć nie dużą różnice wieku....trzymam kciuki i życzę wszystkiego dobrego! :* buziaki!

Robotka1 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Jestem po . Slyszalam serduszko . Termin bez zmian 11 wrzesien . Wszystko super . Jednak torbiel jest ale nie zagraza bo wchlonie sie do 12 tyg :)
    Aaaa

Ewelka jesli mogę wtrącić 3 grosze :P ja tez miałam torbiela i to średnica. 2cm na lewym jajniki...wchłonął się ok 3-4 miesiąca ciąży. :)
    Będzie dobrze!

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Ewelka jesli mogę wtrącić 3 grosze :P ja tez miałam torbiela i to średnica. 2cm na lewym jajniki...wchłonął się ok 3-4 miesiąca ciąży. :)
    Będzie dobrze!
    Ciesze sie :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a torbiele sie tworza w ciazy na jakiej zasadzie? bo normalnie to sa niepekajace pecherzyki a jesli jest ciaza to najprawdopodobniej te pecherzyki pekly i doszlo do zaplodnienia wiec jak? chyba ze ewelinka mialas juz wczesniej torbiel?

relgdf9hrp5i882w.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już powiedziałam, gdzies wcześniej pisałam o bucikach ustawiałm swoje męża i malutkie i kazałam iść mamie zobaczyć jakie super buty kupiłam na promocji na jesień:) dziewczyny wiem, że już pisałyście wcześniej, ale tyle tych stron możecie mi napisac jak zrobić tą napój z impiru? czy to korzeń czy imbir w proszku? bo muszę się wspomóc:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, "plasterek świeżego korzenia zalej wrzątkiem i parz 10 minut pod przykryciem. Napój możesz posłodzić miodem, dodać do niego cytryny."

z tego co się orientuję taki specyfik mój tata pije też na przeziębienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 16:43

Skali89 lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Skali, "plasterek świeżego korzenia zalej wrzątkiem i parz 10 minut pod przykryciem. Napój możesz posłodzić miodem, dodać do niego cytryny."

z tego co się orientuję taki specyfik mój tata pije też na przeziębienie :)
    dzięki:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj rozpusta, kupiłam sobie w cukierni ciasto krówkę i teraz się objadam, a do obiadku nawet pozwoliłam sobie na małą szklankę coli, od czasu do czasu nie powinno zaszkodzić :P

Skali89, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości teraz ustąpiły więc cieszę się chwilą i wcinam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się nie nadrobie ale mam nadzieję że wszystko u Was dobrze. Gratuluję wizyt. Mnie jakoś kusi aby umówić się na wizytę na NFZ ale może do poniedziałku mi przejdzie :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    a torbiele sie tworza w ciazy na jakiej zasadzie? bo normalnie to sa niepekajace pecherzyki a jesli jest ciaza to najprawdopodobniej te pecherzyki pekly i doszlo do zaplodnienia wiec jak? chyba ze ewelinka mialas juz wczesniej torbiel?
    Moglo byc nap 2 z jednego jest ciaza pekl . A z drugiego zrobil sie torbiel bo sie nie wchlonol .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno nie pisałam, ale musiałam w spokoju przeczekać czas do wizyty. Wczoraj serduszko już biło, lekarz powiedział, że jak na obecny etap jest w porządku. Niestety jest też krwiak, więc dostałam kolejne L4, no i niestety byłam zmuszona powiedzieć w pracy.

Czy któraś z Was kuje się lekami przeciwzakrzepowymi? Ja dostałam Fragmin, dzisiaj przez 3 godziny próbowałam dojrzeć do tego żeby podać sobie lek-w końcu musiał to zrobić mąż, bo sama mało nie zemdlałam przy próbie wkłucia. A po podaniu piekło jak cholera.

Gratuluję kolejnych serduszek :)

Ewelina.Irl, Blair, szpilka, pirelka, kowieczka lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Hej, dawno nie pisałam, ale musiałam w spokoju przeczekać czas do wizyty. Wczoraj serduszko już biło, lekarz powiedział, że jak na obecny etap jest w porządku. Niestety jest też krwiak, więc dostałam kolejne L4, no i niestety byłam zmuszona powiedzieć w pracy.

Czy któraś z Was kuje się lekami przeciwzakrzepowymi? Ja dostałam Fragmin, dzisiaj przez 3 godziny próbowałam dojrzeć do tego żeby podać sobie lek-w końcu musiał to zrobić mąż, bo sama mało nie zemdlałam przy próbie wkłucia. A po podaniu piekło jak cholera.

Gratuluję kolejnych serduszek :)
    Gratulacje :) a jak zareagowali w pracy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowała któraś zastrzyki na stymulacje jajników? Albo znacie nazwę leku który na to jest?

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl ogromne gratulacje!

No my zdecydowaliśmy że powiemy rodzicom jutro, mieliśmy czekać do pierwszego usg, ale w związku z tym ze muszę już zamawiać sukienke ślubną a obiecałam mamie że zabiore ją jak już wybiorę tą finalną muszę jej powiedzieć dlaczego właśnie "taki krój" :)
    Będę w 6 m-cu w dniu swojego ślubu więc wyboru nie mialam za dużego :) ale powiem Wam że byłam dziś pierwszy raz w swoim życiu w salonie sukien ślubnych i byłam miło zaskoczona podejściem Pań jeśli chodzi o znalezienie sukienki dla przyszłej mamy :)
    Kupiłam dziś dwa torciki wedlowskie, jeden dla jednych dziadków a drugi dla drugich, zeskrobie z nich napis wedel i pisakiem z lukrem napisze "Będziecie dziadkami", do tego kupiłam takie lukrowe małe sweterki i misie które nakleje na torciki, potem zapakuje w sztywną folię i na górze napiszemy karteczkę " 21 stycznia - dzien babci, 22 stycznia - dzien dziadka. Za rok to będzie wasze święto" ;) i tak zapakujemy do ozdobnych torebek. Jedziemy pod pretekstem że chcemy pogadać o sprawach zwiazanych z weselem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 18:37

Ewelina.Irl, Little Red Fox, szpilka, kowieczka, Sabina lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ewelka Ty masz torbiel czy krwiaka? Bo ja zrozumiałam, że krwiaczek.
    Bbeczka nie robiłam zastrz. przeciw zakrzepowych, ale w poprzedniej ciąży robiłam sibie 4xdziennie zastrzyki z insuliny. Spoko luzik. Hepartyna zostawia siniaki ale plus taki, że tylko raz dziennie.
    Torbiel kochana . Wiec dobrze myslalam . Ja przed ciaza z nicola mialam problem wlasnie z torbielami .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair ja bralam clomid na stymulacjie jak z nicola sie staralismy . Niektore maja dodatkowo zastrzyk na pekniecie pecherzyka ja go nie mialam

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ