X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! ja właśnie nie mam pomysłu. Zresztą boję się, że jak mnie tylko mama zobaczy to sie domyśli i każdy pomysł będzie spalony
    moja mama ma zabójczą wręcz intuicję!

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Co myślicie o chrzcie takich maluszków? Wszystkie będziecie chciały chrzcic?
    Nicola miala chrzest jak miala niecale 4 msc . Tym razem tez tak zrobie :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Ewelina o bosiu bosiu jaki słodziak mały ;)

dzień dobry:)

my już zaliczyliśmy ze starszą mega górkę na saneczkach:) godzinę zabawy było:) zmarzłam trochę ale za to trochę zapomniałam o mdłościach, dziś mam pierwszy raz....uhh jak ja znam to uczucie:)

gratuluję udanych wizyt, pięknych serduszek i życzę duuużo uśmiechu ba buziach:)

pędzę gotować obiadek:)

miłego dnia :*

Robótka kochana ty znów w ciąży? WOW ! :)) ale się cieszę...kurczę będziesz mieć nie dużą różnice wieku....trzymam kciuki i życzę wszystkiego dobrego! :* buziaki!

Robotka1 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Jestem po . Slyszalam serduszko . Termin bez zmian 11 wrzesien . Wszystko super . Jednak torbiel jest ale nie zagraza bo wchlonie sie do 12 tyg :)
    Aaaa

Ewelka jesli mogę wtrącić 3 grosze :P ja tez miałam torbiela i to średnica. 2cm na lewym jajniki...wchłonął się ok 3-4 miesiąca ciąży. :)
    Będzie dobrze!

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Ewelka jesli mogę wtrącić 3 grosze :P ja tez miałam torbiela i to średnica. 2cm na lewym jajniki...wchłonął się ok 3-4 miesiąca ciąży. :)
    Będzie dobrze!
    Ciesze sie :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a torbiele sie tworza w ciazy na jakiej zasadzie? bo normalnie to sa niepekajace pecherzyki a jesli jest ciaza to najprawdopodobniej te pecherzyki pekly i doszlo do zaplodnienia wiec jak? chyba ze ewelinka mialas juz wczesniej torbiel?

relgdf9hrp5i882w.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już powiedziałam, gdzies wcześniej pisałam o bucikach ustawiałm swoje męża i malutkie i kazałam iść mamie zobaczyć jakie super buty kupiłam na promocji na jesień:) dziewczyny wiem, że już pisałyście wcześniej, ale tyle tych stron możecie mi napisac jak zrobić tą napój z impiru? czy to korzeń czy imbir w proszku? bo muszę się wspomóc:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, "plasterek świeżego korzenia zalej wrzątkiem i parz 10 minut pod przykryciem. Napój możesz posłodzić miodem, dodać do niego cytryny."

z tego co się orientuję taki specyfik mój tata pije też na przeziębienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 16:43

Skali89 lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Skali, "plasterek świeżego korzenia zalej wrzątkiem i parz 10 minut pod przykryciem. Napój możesz posłodzić miodem, dodać do niego cytryny."

z tego co się orientuję taki specyfik mój tata pije też na przeziębienie :)
    dzięki:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj rozpusta, kupiłam sobie w cukierni ciasto krówkę i teraz się objadam, a do obiadku nawet pozwoliłam sobie na małą szklankę coli, od czasu do czasu nie powinno zaszkodzić :P

Skali89, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości teraz ustąpiły więc cieszę się chwilą i wcinam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się nie nadrobie ale mam nadzieję że wszystko u Was dobrze. Gratuluję wizyt. Mnie jakoś kusi aby umówić się na wizytę na NFZ ale może do poniedziałku mi przejdzie :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    a torbiele sie tworza w ciazy na jakiej zasadzie? bo normalnie to sa niepekajace pecherzyki a jesli jest ciaza to najprawdopodobniej te pecherzyki pekly i doszlo do zaplodnienia wiec jak? chyba ze ewelinka mialas juz wczesniej torbiel?
    Moglo byc nap 2 z jednego jest ciaza pekl . A z drugiego zrobil sie torbiel bo sie nie wchlonol .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno nie pisałam, ale musiałam w spokoju przeczekać czas do wizyty. Wczoraj serduszko już biło, lekarz powiedział, że jak na obecny etap jest w porządku. Niestety jest też krwiak, więc dostałam kolejne L4, no i niestety byłam zmuszona powiedzieć w pracy.

Czy któraś z Was kuje się lekami przeciwzakrzepowymi? Ja dostałam Fragmin, dzisiaj przez 3 godziny próbowałam dojrzeć do tego żeby podać sobie lek-w końcu musiał to zrobić mąż, bo sama mało nie zemdlałam przy próbie wkłucia. A po podaniu piekło jak cholera.

Gratuluję kolejnych serduszek :)

Ewelina.Irl, Blair, szpilka, pirelka, kowieczka lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Hej, dawno nie pisałam, ale musiałam w spokoju przeczekać czas do wizyty. Wczoraj serduszko już biło, lekarz powiedział, że jak na obecny etap jest w porządku. Niestety jest też krwiak, więc dostałam kolejne L4, no i niestety byłam zmuszona powiedzieć w pracy.

Czy któraś z Was kuje się lekami przeciwzakrzepowymi? Ja dostałam Fragmin, dzisiaj przez 3 godziny próbowałam dojrzeć do tego żeby podać sobie lek-w końcu musiał to zrobić mąż, bo sama mało nie zemdlałam przy próbie wkłucia. A po podaniu piekło jak cholera.

Gratuluję kolejnych serduszek :)
    Gratulacje :) a jak zareagowali w pracy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowała któraś zastrzyki na stymulacje jajników? Albo znacie nazwę leku który na to jest?

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl ogromne gratulacje!

No my zdecydowaliśmy że powiemy rodzicom jutro, mieliśmy czekać do pierwszego usg, ale w związku z tym ze muszę już zamawiać sukienke ślubną a obiecałam mamie że zabiore ją jak już wybiorę tą finalną muszę jej powiedzieć dlaczego właśnie "taki krój" :)
    Będę w 6 m-cu w dniu swojego ślubu więc wyboru nie mialam za dużego :) ale powiem Wam że byłam dziś pierwszy raz w swoim życiu w salonie sukien ślubnych i byłam miło zaskoczona podejściem Pań jeśli chodzi o znalezienie sukienki dla przyszłej mamy :)
    Kupiłam dziś dwa torciki wedlowskie, jeden dla jednych dziadków a drugi dla drugich, zeskrobie z nich napis wedel i pisakiem z lukrem napisze "Będziecie dziadkami", do tego kupiłam takie lukrowe małe sweterki i misie które nakleje na torciki, potem zapakuje w sztywną folię i na górze napiszemy karteczkę " 21 stycznia - dzien babci, 22 stycznia - dzien dziadka. Za rok to będzie wasze święto" ;) i tak zapakujemy do ozdobnych torebek. Jedziemy pod pretekstem że chcemy pogadać o sprawach zwiazanych z weselem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 18:37

Ewelina.Irl, Little Red Fox, szpilka, kowieczka, Sabina lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ewelka Ty masz torbiel czy krwiaka? Bo ja zrozumiałam, że krwiaczek.
    Bbeczka nie robiłam zastrz. przeciw zakrzepowych, ale w poprzedniej ciąży robiłam sibie 4xdziennie zastrzyki z insuliny. Spoko luzik. Hepartyna zostawia siniaki ale plus taki, że tylko raz dziennie.
    Torbiel kochana . Wiec dobrze myslalam . Ja przed ciaza z nicola mialam problem wlasnie z torbielami .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair ja bralam clomid na stymulacjie jak z nicola sie staralismy . Niektore maja dodatkowo zastrzyk na pekniecie pecherzyka ja go nie mialam

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ