X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w tym cyklu na pęknięcie pęcherzyka nazywa się pregnyl podaję się go w najpewniejszej jednostce 10tys( jeden zastrzyk ma 5tys.j.) żeby zadziałał. Niektórzy lekarze podają parę dni później jeszcze dodatkowo 5tys. J. Na zagnieżdżenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam sasiadki o wizyty na NFZ u gina odpowiadam.
    W ciągu całej ciąży zapłacić musiała 40zl za wykaz gbs na paciorkowce.
    Dodatkowo sama zrobiła sobie prywatnie usg każdy po 200zl. Mówiła że można poprosić o skierowanie od lekarza.
    Każde badanie miała na NFZ.
    To tyle wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Długo nie pisałam ale jak pracuję na pierwszą zmianę to brakuje mi czasu na wszystko.
    W czwartek byłam na pierwszej wizycie i trochę mnie zawiódł mój ginek. Dopiero teraz widzę, że jego aparat do usg jest dość wiekowy bo widoczność była kiepska, nie dostałam zdjątka ani żadnych wymiarów dzidzi. Jednak gin zadowolony bo zarodek odpowiada wiekowi ciąży i widać było pulsowanie serduszka. Zastanawiam się nad lekarzem z nfz bo jak mam płacić 100zł co dwa tygodnie za taką wizytę to porównywalną mam za free.
    Pozdrawiam wszystkie mamusie i witam nowe.

pirelka, Skali89, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumowa piękny pomysł:-)

Ja dziś zadzwoniłam do mojej jedynej babci z życzeniami spóźnione ale szczere jakoś czasu mi brakowało albo wyleciało z głowy. Nie ważne. Mówię jej ze będzie kolejny prawnuk i że się urodzi prawdopodobnie 21.09 a ona do mnie jak jej syn (15.09) :-) bardzo się ucieszyła i wzruszyła. Powiedziała że będzie wszystko ok i będę miała wspaniała pociechę. Ona wie o mojej historii ahhhh tak mi jakoś lżej pewniejsza jestem że jest ok i ona wierzy w to mam nadzieję że tak też będzie:-)

Byłam dziś na sankach z dzieckiem i mężem nawet zjechalam z córką hahah było wspaniale :-)
    A na kolacje zjadłam kanapkę z serem żółtym i ogórkiem kiszonym ale pyszna i chyba dosiade się do tego słoika z ogórkami hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Stosowała któraś zastrzyki na stymulacje jajników? Albo znacie nazwę leku który na to jest?
    W moim cyklu ciążowym byłam stymulowana fostimonem + aromek + pregnyl na pęknięcie. Fostimon to chyba najtańsza gonadotropina do stymulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu jestem w domu, ale moje plecy po pracy umierają :( tak mnie bolą, że długo nie wysiedzę chyba i będe musiała się położyć.
    Dziś odczuwałam większy głód niż do tej pory i jakieś nogi miałam słabe do południa jak po maratonie :/
    Do tego wciąż czuję jakby chciało mi się sikać, a dopiero byłam.
    Piersi bolą, podbrzusze czasem odczuwam, jajniki-pachwina ale lekko.

Zwolnił się termin do ginekologa na 26 stycznia, ale że byłam niedawno i kazał pojawić się za 2-3 tygodnie to nie idę bo to będzie równo 6 tydzień i znowu może nic nie być widać.
    Liczę na to, że zwolni się coś od początku do 10-tego lutego i będzie wtedy wiadomo co i jak.

Moja kierowniczka zmieniła zdanie i już nie każe mi iść na zwolnienie, ale nie kazała mi z siebie robić niepełnosprawnej bo dziewczyny wcześniej pracowały kilka miesięcy. Mam to gdzieś, jak tylko ginekolog będzie chciał mi wypisać zwolnienie to idę i nie będę na nią patrzeć. Dobrze wie jak długo i z problemami się starałam.
    Zdenerwowała mnie dzisiaj, a jutro mam z nią zmianę :/

U mnie jeśli ciąża się potwierdzi to poczekamy z mężem chyba do marca z informacjami dla rodziców bo wtedy ich odwiedzimy, a mieszkamy na dwóch krańcach Polski.

Little Red Fox z prawkiem nie czekaj moim zdaniem, bo im później tym trudniej. Ja mam od 5 lat, ale nie mieliśmy auta, dopiero od niedawna je mamy i powoli próbję jeździć choć zimą to ciężko.
    Ja sama będę przystępować do egzaminów w ciązy i nie zamierzam rezygnować, potem z dzieckiem będzie jeszcze trudniej.

Magdziulla a kiedy masz zaplanowane kolejne usg? Na pierwszym już coś widziałas?

KTB trzymam kciuki!

violett nie martw się, ja też tak mam z jajnikami, to chyba normalne na początku ;) z praca się nie stresuj, u mnie też jeszcze nie wiadomo czy coś w pęcherzyku jest, a powiedziałam kierownicze by pozbyć się najtrudniejszych zmian. Na razie myślę pozytywnie, a zastanawiać się będe po usg :)

kingak gratuluję :)

Ewelina.Irl, bbeczka91, bisacz gratuluję serduszka :)

Kaszka ja mdłości jeszcze nie doświadczyłam, bo nie wiem jak będę pracować :P ale piję reuglarnie zieloną herbatkę z imbirem, może to dzięki temu? :)
    albo u mnie jeszcze za wcześnie :D

Ewelina.Irl, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na NFZ wizyty są wg pacjentki. Sąsiadka miała co 3,5-4 tygodnie.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair..ja stosowalam przy staraniach o pierwsza ciaze...dostawalam zastrzyk o nazwie Ovitrelle,..akurat o pierwsza ciaze staralismy sie troche z lekarzem i udalo sie po 3 inseminacji..2 ga ciaza zaskoczenie..jeden strzal i jest :) a przy moich problemach na naturalne poczecie szans mialam max 5 proc ;)

Sabina lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie w pracy albo u kogoś z rodziny możliwość podłączenia do karty medycznej (ja mam pzu) to polecam. Chodzę prywatnie, usg ile chcę, zupełnie inny standard i kupę kasy oszczędzam.

kowieczka lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, witam sie po tygodniowej przerwie. Ja juz po feriach. Niestety w górach miałam problemy z netem i niestety nie miałam możliwości do was zaglądać:( straaasznie sie za wami wszystkimi stęskniłam:))) Forum rozwija sie tak prężnie ze nie wiem czy nadrobię zaległości.
    Widziałam kilka nowych mamuś które bardzo serdecznie pozdrawiam:)
    A teraz lecę zrobic kolacyjkę i zaraz przewertuje kilka stron żeby byc na bierząco:))
    Sciskam was mocno:*

Blair, pirelka lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz gratuluję serduszka:)

Pytałam o ten lek na stymulacje bo miałam w zeszłym roku i za nic nie potrafię sobie przypomnieć nazwy. Byłam dawczynia komórki jajowej A teraz moja siostra będzie i chciała się dowiedzieć jaki lek się bierze bo panicznie się boi zastrzyków ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 19:48

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Cześć dziewczynki, witam sie po tygodniowej przerwie. Ja juz po feriach. Niestety w górach miałam problemy z netem i niestety nie miałam możliwości do was zaglądać:( straaasznie sie za wami wszystkimi stęskniłam:))) Forum rozwija sie tak prężnie ze nie wiem czy nadrobię zaległości.
    Widziałam kilka nowych mamuś które bardzo serdecznie pozdrawiam:)
    A teraz lecę zrobic kolacyjkę i zaraz przewertuje kilka stron żeby byc na bierząco:))
    Sciskam was mocno:*
    Anulka witaj po nieobecnosci;) a jak tam z objawami? Jakie góry zwiedzilas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Na NFZ faktycznie bezpłatni są 4 USG, ale na badania wszystki lekarz ma obowiązek dać skierowanie. Ja zdecydowałam się na chodzenie prywatne, gdyż wizytę i USG mam co 2 tyg. Niestety 4 USG mnie nie satysfakcjonują. W poprzedniej ciąży miałam sporo komplikacji i raczej lekarz NFZtowski nie miałby dla mnie tyle czasu.

Tak to prawda właśnie sasiadka przed chwileczka to samo napisała ale jaśniej :-(
    Szok to po co tam latać tylko po skierowania na badania????

• pestka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja chodzę na NFZ i mam badanie USG co wizytę...myślę, że to też od lekarza zależy.

Sorki, że krótko i po łebkach, ale non stop mnie mdli i zła jestem na siebie bo weekend i zamiast jakoś fajnie czas spędzać to pobawię się chwilę z małym i myślę co by tu wypić/zjeść żeby sobie ulżyć..

gratuluję serdszek! :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja mam TSH 1,2 i wolne hormony na środku normy. Mam badać co 8 tyg TSH i ft4.
    Ja ten cykl miałam bezowulacyjny ;) albo owylka była bardzo wcześnie przed 14 dc.
    A powiedz mi,jak miałam teraz Tsh 0,660 to było w normie?jak myślisz?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym wcześniej nie miała problemów to chodziłabym na NFZ. To wszystko zależy od lekarza, rok temu poszłam do państwowej przychodni w 7 tyg ciąży zaraz miałam zrobione usg i słyszałam serduszko, dostałam wydruk i skierowanie na badania krwi i moczu, niestety kolejna wizyta okazała się ostatnią. Teraz chodzę do lekarza który "pomagał" mi zajść w ciążę i powiem szczerze, że wizytę na NFZ wspominam dużo lepiej. Na następą wizytę idę za 2 tyg. i jak wszystko będzie dobrze to pomyślę czy nie wrócić do NFZ.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapytam mojego lekarza na wizycie w czwartek niech się określi ile i jak to będzie wyglądać.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Anulka witaj po nieobecnosci;) a jak tam z objawami? Jakie góry zwiedzilas?
    Gdyby nie dokuczającymi od czasu do czasu brzuch i wieeelki apetyt to nawet bym nie wiedziała ze w ciazy jestem:) No i trochę się męczę, a raczej sapie jak parowóz po krótkich spacerach... My byliśmy w Zieleńcu i szczerze powiem ze strasznie sie wynudzilam. Na nartach nie mogłam jeździć a spacerować nie było gdzie... po parkingach sobie dreptalam:)
    Jedzenie tez nie za dobre...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ