X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Madziuula a czy piłaś herbatkę z owocem maliny czy z liści malin? Bo i ile owoce można o tyle naparyz liści są zabronione bo powodują skurcze macicy.
    z owocem maliny.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    taaak - wojsko :) a Twój?

ja nie lubię herbaty zielonej:) próbowałam się do niej przekonać ale nic z tego:)

jeszcze inne dobre mleczko na zgagę to Maalox :)

słaba jestem....ehhh dobrze że dzień powoli się kończy:)

Ja też nie lubię ale ostatnio przekonałam się do Lipton zielona z melisa.
    Smaczna i ta melisa czuje jak mnie trochę zaczemeryczy hihi

Ja też dzisiaj jakąś nie taka spalonym cały czas a cały dzień zlecił na leczeniu pod kocykiem ahhh dobrze ze zaraz będzie noc :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja też nie lubię ale ostatnio przekonałam się do Lipton zielona z melisa.
    Smaczna i ta melisa czuje jak mnie trochę zaczemeryczy hihi

Ja też dzisiaj jakąś nie taka spalonym cały czas a cały dzień zlecił na leczeniu pod kocykiem ahhh dobrze ze zaraz będzie noc :-)
    Ja właśnie też mam tą Liptona w zapasie.. ale teraz to ja już nie wiem czy pic :/ Ty pijesz jednak zieloną?

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myślę że nie ma co popadać w takie dylematy, wszystkiego wolno z umiarem:)
    jedni odradzają inni doradzają i tak będzie zawsze:)
    grunt to robić to co się czuje:)
    bo np jak będziecie miały ciągoty potem do tej nieszczęsnej coli to uwierzcie mi że nic was nie będzie w stanie przed nią powstrzymać:) to samo tyczy się przeróżnych rzeczy związanych z ciążą:)

pirelka, żabka04 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja właśnie też mam tą Liptona w zapasie.. ale teraz to ja już nie wiem czy pic :/ Ty pijesz jednak zieloną?

Tak pije 1 szkła.do kolacji zielona z melisa albo czarna z cytryną. Na śniadanie zawsze kawa z mlekiem.
    Resztę dnia opijalysmy się woda staram się te 1,5 litra wody wlać w siebie.

W październiku ja poronilam to miałam strasznie zachcianke na herbaty owocowe Liptona uwierzcie mi ze dziennie chciałam ok 5 kubków takie miałam parcie. A w ciąży pozamacicznej piłam coca cole na zmianie w pracy potrafiłam wypić 6butelek 0,5 l.

pirelka, Robotka1 lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair doczytalam ze bylas dawczynia komorki i Twoja siostra rowniez bedzie..bardzo podziwiam taki gest w strone kobiet ktore maja problem z pozyskaniem wlasnych komorek..sama bylam w sytuacji gdzie musialam rozwazac adopcje komorki dawczyni..gdyz sama wg badan mam ich niedobor, jednak los zechcial inaczej i udalo mi sie miec dzieci z wlasnych gamet..niemniej jednak dziekuje za ten gest:*

Blair lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udzielam sie na forum poniewaz mam mdlosci straszne, zwracam...powtorka z rozrywki z poprzedniej ciazy....wiec resztki sil ktore zbieram przeznaczam na moje malenstwo bo jestesmy same..a maz jeszcze 4 tygodnie w morzu...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Nie udzielam sie na forum poniewaz mam mdlosci straszne, zwracam...powtorka z rozrywki z poprzedniej ciazy....wiec resztki sil ktore zbieram przeznaczam na moje malenstwo bo jestesmy same..a maz jeszcze 4 tygodnie w morzu...

Współczuje trzymaj się :-) oby szybko minęły ci te mdłości:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizytujace:-) czekamy na wiesci:-)

Ja uciekam muszę dziecko wykąpać i jednak się położę. Jutro trzeba wcześnie wstać dziecko do przedszkola zaprowadzić. Jakoś mi czas zleci do 21.
    Do jutra. Miłego wieczoru:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiłam czerwoną rooibos, zieloną będę pić raz dziennie lub raz na dwa dni. Szukam też kawy, chciałam inkę, ale może by kupić po prostu zwykłą bezkofeinową?

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj się Bella, 4 tygodnie zlecą szybko, a mąż na ile przypłynie do Ciebie??

ja mam mojego zbyt często w domu :P
    w systemie jakim pracuje wychodzi mu tak że jedzie na 24h z 7 razy w miesiącu.
    czasem mnie to wkurza bo z niego straszna gosposia domowa, nabawiam się kompleksów przy nim;/ i zaczyna mnie to wkurzać ostro :P ale przynajmniej w domu mam porobione;)
    ja lubię porądek i chętnie o niego dbam, ale przy nim to wychodzę na lenia i obiboka :P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jutro dzwonię do mojego lekarza na nfz. podobno kobiety w ciąży są przyjmowane wczesniej niż w kwietniu :P tylko trzeba o tym poinformować w rejestracji;) może uda mi się zapisać na wizytę wcześniej niż 17 lutego;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Właśnie kupiłam czerwoną rooibos, zieloną będę pić raz dziennie lub raz na dwa dni. Szukam też kawy, chciałam inkę, ale może by kupić po prostu zwykłą bezkofeinową?
    podobno rooibosy są najlepsze z wszystkich herbat :)
    ja pijam inkę:) i parzonkę :)

pirelka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupię jutro inkę, ale nie chciałam w saszetkach, a sypanej już nie było. Albo kupię Mamo Coffee ;) smakują ok ?

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupuję tych specjalnie dla kobiet w ciąży;)
    nie wiem czemu ale dla mnie wszystko co z przeznaczeniem dla ciężarnych to takie trochę naciągane;) marketing i kasa;) ale chętnie poznam opinię:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja nie kupuję tych specjalnie dla kobiet w ciąży;)
    nie wiem czemu ale dla mnie wszystko co z przeznaczeniem dla ciężarnych to takie trochę naciągane;) marketing i kasa;) ale chętnie poznam opinię:)
    Czytałam właśnie, że smaczna i ma witaminy w sobie oraz kwas foliowy. Cena generalnie nie jest aż taka wysoka bo 25 zł. Jutro zobacze w Auchan na Inkę i zdecyduję :D wtedy jak za dawnych czasów sobie do śniadanka wypiję kawusię <3

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Czytałam właśnie, że smaczna i ma witaminy w sobie oraz kwas foliowy. Cena generalnie nie jest aż taka wysoka bo 25 zł. Jutro zobacze w Auchan na Inkę i zdecyduję :D wtedy jak za dawnych czasów sobie do śniadanka wypiję kawusię <3
    najważniejsze że ma kolor kawy ;) i można dodać mleko :) ja też lubię baaardzo do śniadań popijać ineczkę:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się jednak, że mi nie posmakuje :P haha

• pestka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka karmelowa <3 pię od pierwszej ciąży do tej pory :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam, brzmi smakowicie :D

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ