Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:kurczę, jedziemy w gości i się okazało że cała rodzina już wie o mojej ciąży, a mieliśmy czekać do końca 1szego trymestru z wiadomością, na chwilę obecną mieli wiedzieć tylko rodzice, nasze rodzeństwo i moja przyjaciółka...
Tak to jest hak ludzie się cieszą naszym szczęściem u nas tak samo było choć nadal jest to male grono wtajemniczonych -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Dzień dobry Dziewczynki:)
ktoś pytał o kawkę, ja dostałam pozwolenie na dwie słabsze kawy dziennie. Co ciekawe moge pic czarną herbatę, czerwoną, ale zieloną nie! i tak nie lubię jej, ale się zdziwiłam, że moja gin zabrania. Nie mam pić na pewno coli, fanty, sprite. Mogę miętę, rumianek. Zioła na razie sobie daruję, bo tydzień temu po wypiciu dość mocnej herbaty z malin bolał mnie jajnik z torbielą i plamiłam trochę. Nie wiem, czy malina miała coś wspólnego, ale ja podziękuję na razie.
Przed ciążą to piłam kawę litrami, ale teraz ograniczam się raczej do jednej rozpuszczalnej, Herbat nie piję i tak.
Mam w domu także kawę bezkofeinową ( nie wiem co to za cudo, ale kupiłam ) i tą z rossmanna " dla mam " i pije jeszcze to sobie dla smaku plus tą jedną z kofeiną.
Mi kawy rano brakuje i chyba inkę sobie kupię. Można mam nadzieję?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 16:57
-
nick nieaktualnyWitam się z wami
Ja jakaś dzisiaj nie dospana właśnie oczy otworzyłam i z bólem głowy wstałam
Zjadłam obiad z rodzinką i odlecialam
Dziś miałam fajny sen w nocy śniło mi się że odbierałam wynik bety wynosił 44054 hahah więc wstałam rano i poleciałam z testem z faccella i zrobiłam po sekundzie widoczna już była czerwona mocna krecha więc chyba myślę sobie ze jest ok:-) -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Witam się z wami
Ja jakaś dzisiaj nie dospana właśnie oczy otworzyłam i z bólem głowy wstałam
Zjadłam obiad z rodzinką i odlecialam
Dziś miałam fajny sen w nocy śniło mi się że odbierałam wynik bety wynosił 44054 hahah więc wstałam rano i poleciałam z testem z faccella i zrobiłam po sekundzie widoczna już była czerwona mocna krecha więc chyba myślę sobie ze jest ok:-) -
nick nieaktualnyDziewczyny mi lekarz powiedział tak.
Kawa owszem 1 dziennie i z mlekiem nie zaszkodzi. Od razu mówię że w poprzedniej ciąży piłam dwie dziennie z 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalne i mlekiem:-) i było ok.
Co do herbat do 2 filiżanek dziennie zielona jest zdrowsza od czarnej.
Oczywiście nie siekiery robić.
Resztę dnia opijalysmy się woda i najlepiej jest zastąpić herbatę woda.
Jeśli macie wątpliwości podpytajcie się lekarza na wizycie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Robotka Twój też w służbie? policja czy wojsko?
ja nie lubię herbaty zielonej:) próbowałam się do niej przekonać ale nic z tego:)
jeszcze inne dobre mleczko na zgagę to Maalox
słaba jestem....ehhh dobrze że dzień powoli się kończy:) -
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:A ja słyszałam, że zielonej nie można - wypłukuje kwas foliowy. Raz na jakiś czas wiadomo nie zaszkodzi, ale codziennie?. Ja wcześniej innej herbaty nie uznawałam, a od kiedy się staram musiałam zrezygnować.