X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie senność złapała, a zaraz jedziemy w gości i się boję że tam zasnę :P

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_1105 wrote:
    Witam Cię Malutka :)
    Dziękuję serdecznie za rady. Wypraktykuje te mleczko na zgagę :)

Ja uzywalam tego mleczka bardzo długo i było skuteczne :-)

pestka, Aga_1105 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zgagi to mi została po 1 ciazy do teraz,pojawiała się bardzo często i musialam zrezygnować ze słodyczy,słodkich napojów i gazowanych,z pikantnych potraw. Wszystko delikatne musiało być,mam tylko nadzieje,ze teraz mi juz zniknie ta zgaga

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    To mleczko na zgagę to alugastrin mi niestety nie pomagało i lekarka kazała mi z nim nie przesadzać w I i II trym.

W ciąży ze wszystkim trzeba ostrożnie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, jedziemy w gości i się okazało że cała rodzina już wie o mojej ciąży, a mieliśmy czekać do końca 1szego trymestru z wiadomością, na chwilę obecną mieli wiedzieć tylko rodzice, nasze rodzeństwo i moja przyjaciółka...

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kurczę, jedziemy w gości i się okazało że cała rodzina już wie o mojej ciąży, a mieliśmy czekać do końca 1szego trymestru z wiadomością, na chwilę obecną mieli wiedzieć tylko rodzice, nasze rodzeństwo i moja przyjaciółka...

Tak to jest hak ludzie się cieszą naszym szczęściem :-P u nas tak samo było choć nadal jest to male grono wtajemniczonych :-P

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mialam sluz zabarwiony na brazowo i na wkladce . Brzuch mnie pobolewa . :(

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Kurde mialam sluz zabarwiony na brazowo i na wkladce . Brzuch mnie pobolewa . :(

Odpoczywaj i nie dźwigaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Dzień dobry Dziewczynki:)
    ktoś pytał o kawkę, ja dostałam pozwolenie na dwie słabsze kawy dziennie. Co ciekawe moge pic czarną herbatę, czerwoną, ale zieloną nie! i tak nie lubię jej, ale się zdziwiłam, że moja gin zabrania. Nie mam pić na pewno coli, fanty, sprite. Mogę miętę, rumianek. Zioła na razie sobie daruję, bo tydzień temu po wypiciu dość mocnej herbaty z malin bolał mnie jajnik z torbielą i plamiłam trochę. Nie wiem, czy malina miała coś wspólnego, ale ja podziękuję na razie.
    Przed ciążą to piłam kawę litrami, ale teraz ograniczam się raczej do jednej rozpuszczalnej, Herbat nie piję i tak.
    Mam w domu także kawę bezkofeinową ( nie wiem co to za cudo, ale kupiłam ) i tą z rossmanna " dla mam " i pije jeszcze to sobie dla smaku plus tą jedną z kofeiną.
    Jejku czemu zielonej nie? W szoku jestem... aż muszę o tym poczytać. Bo ja piję po 2 dziennie nawet..
    Mi kawy rano brakuje i chyba inkę sobie kupię. Można mam nadzieję?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 16:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami :-)
    Ja jakaś dzisiaj nie dospana właśnie oczy otworzyłam i z bólem głowy wstałam :-(
    Zjadłam obiad z rodzinką i odlecialam :-)
    Dziś miałam fajny sen w nocy śniło mi się że odbierałam wynik bety wynosił 44054 hahah więc wstałam rano i poleciałam z testem z faccella i zrobiłam po sekundzie widoczna już była czerwona mocna krecha :-) więc chyba myślę sobie ze jest ok:-)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie na wizycie powiadomił o tym lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Witam się z wami :-)
    Ja jakaś dzisiaj nie dospana właśnie oczy otworzyłam i z bólem głowy wstałam :-(
    Zjadłam obiad z rodzinką i odlecialam :-)
    Dziś miałam fajny sen w nocy śniło mi się że odbierałam wynik bety wynosił 44054 hahah więc wstałam rano i poleciałam z testem z faccella i zrobiłam po sekundzie widoczna już była czerwona mocna krecha :-) więc chyba myślę sobie ze jest ok:-)
    Też kusi mnie test za jakiś czas bo ta wizyta taka odległa :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi lekarz powiedział tak.
    Kawa owszem 1 dziennie i z mlekiem nie zaszkodzi. Od razu mówię że w poprzedniej ciąży piłam dwie dziennie z 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalne i mlekiem:-) i było ok.
    Co do herbat do 2 filiżanek dziennie zielona jest zdrowsza od czarnej.
    Oczywiście nie siekiery robić.
    Resztę dnia opijalysmy się woda i najlepiej jest zastąpić herbatę woda.

Jeśli macie wątpliwości podpytajcie się lekarza na wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam, że zielonej nie można - wypłukuje kwas foliowy. Raz na jakiś czas wiadomo nie zaszkodzi, ale codziennie?. Ja wcześniej innej herbaty nie uznawałam, a od kiedy się staram musiałam zrezygnować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego zapytajcie na wizytach bo wersję są różne.
    Dwie filiżanki dziennie to tak dużo??? Ja myślę że jak by pił cały dzień te herbaty to tak na pewno zaszkodzi.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Robotka Twój też w służbie?:) policja czy wojsko?
    taaak - wojsko :) a Twój?

ja nie lubię herbaty zielonej:) próbowałam się do niej przekonać ale nic z tego:)

jeszcze inne dobre mleczko na zgagę to Maalox :)

słaba jestem....ehhh dobrze że dzień powoli się kończy:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A ja słyszałam, że zielonej nie można - wypłukuje kwas foliowy. Raz na jakiś czas wiadomo nie zaszkodzi, ale codziennie?. Ja wcześniej innej herbaty nie uznawałam, a od kiedy się staram musiałam zrezygnować.
    Właśnie czytam o herbatach i wielu nie można m.in. pisze to samo o białej.. czarna też nie wskazana, wiele ziołowych też. Ale pisze, że z umiarem do 2 filiżanek na dobę można. Więc pewnie wszystko w rozsądnych ilościach nic złego nie zrobi.

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ