X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 również cię witam.
    Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji, też spodziewam się cc, ale mam nadzieję, że załapię się jeszcze we wrześniu:)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Ja w ogóle nie mogłam zasnąć - tak mi duszno było, jakby ktoś mi ukradł całe powietrze z pokoju, chyba koło 2 zasnęłam i też przez brzuch miałam fatalny sen.
    Zwalamy to na tą pogwizdaną pogodę:) ja tez miałam cała noc okno otwarte bo myślałam ze sie uduszę. U nas w Poznaniu 10 stopni i szaro... Idealna pogoda dla wirusów. Nigdzie nie wychodzę:)

Migoci lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair
    Proszę wpisz mnie, pierwszą wizytę mam 19 lutego :)

Dziękuję Kochane za miłe przyjęcie

żabka04
    witaj po tej stronie :)

żabka04, stardust87, mmargol, Blair lubią tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może na początku jeszcze nie będę o to prosić... ale tak w ogóle to najśmieszniejsze jest to, że jestem osobą która w pracy układa grafiki dyżurów, także jak tylko poproszę o ich zniesienie dla mnie, to załatwię sobie pracę na kolejną noc lub weekend w celu ułożenia nowego grafiku i do tego znowu czeka mnie unikanie przez parę tygodni pokoju nauczycielskiego, w którym zawsze znajdą się osoby niezadowolone z grafiku a już tym bardziej, że przez kogoś mają aż 5 minut więcej dyżuru niż wcześniej... Właśnie w weekend będę układać nowy grafik i już będę musiała z niego wykluczyć dwie osoby, koleżankę w 6 mc, bo dopiero teraz jej się zgodzili na zniesienie dyżurów i jedną, która jest poważnie schorowana ale jeszcze póki daje rade to pracuje

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia witam witam po tej stronie z bananem na buzi hihihi
    Fajnie ze dołączyłas :-)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gdyby sie nie zgodzili to ja na miejscu tamtej skoro jest tak wysoko w ciazy wzielabym zaświadczenie od lekarza. Poki moja poprzednia ciaza byla tajemnica tez dyzurowalam, ale na poczatku jednak brzuszka jeszcze nie ma i jest dzidzia dobrze chroniona, ale pozniej jakby tak dziecko wpadlo z impetem prosto na brzuch albo rozdzielanie bojki gimnazjalistow, dziekuje bardzo za takie narazanie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka ja właśnie w gimnazjum robie i przerwy to bywają masakryczne - dosłownie bardziej bym się bała zaniedbać dyżur, na którym 100 rzeczy może się wydarzyć niż wyjść nagle z sali bo coś mi dolega - chociaż może nie dotyczy każdej klasy, bo są i takie, z których jakby mnie minute nie było to wierze, że tam już by się zaczęła jakaś bójka albo coś gorszego...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już jutrzejszej wizyty doczekać nie mogę ;-) i mam nadzieję, że serduszko będzie ;-) Ciekawe, czy usg dalej pozostanie przy swoim, że ciąża jest tydzień młodsza

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia znam to az za dobrze dlatego cieszę się, że tak od razu nam sie udalo, bo po prostu nie wracam po macierzynskim i urlopie uzupelniajacym. Po co wracac na koniec marca robic zamieszanie a pptwm np pp moesiacu i tak musiec isc na zwolnienie. Tamtym razem chcialam pracowac ile sie da, bo umowa na zastepstwo miala mi sie skonczyc w 8 mcu i misialabym szukac czegos chocby na umow zlecenie zeby byla ciaglosc aby miec macierzynski. Los chcoal onaczej mialam stluczke a dziewczyna ktora zastepuje dotad nie wrocila i trzymam kciuki zeby jeszcze przyszly rok miala wychowawczy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak to się u mnie skończy, rok temu miałam umowę na zastępstwo, a teraz dali mi umowę na roku (do końca sierpnia), koleżanki mówią, że to normalne w tej szkole, póki nie będę mianowanym to mi nikt nie da umowy na czas nieokreślony. I w sumie nie wiem, czy mnie po porodzie zwolnią, czy zostawią dla mnie miejsce... nie wiem, ale przez to chce pracować w miarę możliwości oczywiście jak najdłużej, żeby widzieli, że zależy mi na pracy.

miniaturka31 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od trzech dni plamienie. Chyba powinnam być w jakiejś poczekalni a nie na wrześniówkach. Jeszcze z 6 godzin do wyniku...

Widzę, że kilka z Was pracuje w szkole tak jak ja...:)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Ja nie wiem jak to się u mnie skończy, rok temu miałam umowę na zastępstwo, a teraz dali mi umowę na roku (do końca sierpnia), koleżanki mówią, że to normalne w tej szkole, póki nie będę mianowanym to mi nikt nie da umowy na czas nieokreślony. I w sumie nie wiem, czy mnie po porodzie zwolnią, czy zostawią dla mnie miejsce... nie wiem, ale przez to chce pracować w miarę możliwości oczywiście jak najdłużej, żeby widzieli, że zależy mi na pracy.

Ja mam fajnie bo od razu jak zostałam kontraktowym to otrzymałam umowę na nieokreślony.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia rozumiem, ale skoro tak zatrudnia to caly czas zostawia sobie furtke, zeby moc nie przyjmowac Cie w razie czego. Tez mialam kiedys taka dyrektorke. Jak wychodzila 3 umowa na rok to dawała 17,5/18, zeby obejsc kodeks pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:07

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka tak miały wszystkie moje koleżanki, ja trafiłam na szkołę, w której tak nie jest :-( przez to stresuje mnie to trochę, że nie będzie już później gdzie wracać, ale co ma być to będzie, jakbym miała z ciążą poczekać do umowy na czas nieokreślony to prędzej by chyba zdążyli gimnazja zlikwidować niż dać mi taką umowę ...

A do lekarza dzwoniłaś z tym plamieniem?

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ja mam fajnie bo od razu jak zostałam kontraktowym to otrzymałam umowę na nieokreślony.
    Czyli tak jak powinnobyc wg prawa

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia - masz trudną sytuację z tą umową ale głowa do góry - najważniejsze, że z bąbelkiem ok a reszta ułoży się sama :)

Nie dzwoniłam i nie zadzwonie, bo już brałam dupka na hurra i też mi nie pomógł - więc jak kolejny bąbelek postanowił nas opuścić to opuści i progesteron mi nie pomoże. Mam w domu luteine i dupka (jeszcze z poprzednich razów) lecz brać nie będę bo jak ma się to skończyć to niech się szybko kończy...nabieram wprawy

szpilka - dokładnie tak jak piszesz - lecz niestety wiele szkół również ode mnie z miasta obchodzi jakoś to prawo ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:18

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co radzicie na drapiący ból gardła? w niedzielę widziałam się z siostrą, która gorzej się czuła i okazało się, że od poniedziałku dostała zwolnienie do końca tygodnia... boję się czy się nie zaraziłam, chociaż starałam się nie zbliżać do niej ;/

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejdź do apteki tam Panie coś doradzą na pewno (jakiegoś psikacza bezpiecznego w ciąży lub cukierki do ssania typu isla)

mmargol, Kaszka, Kaszka, Kaszka lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka daj znac później co i jak...

Z pracą będzie co ma być, pewnie bardzo się wkurzę jak będę pracować do samego końca, a później mnie oleją, ale nie jestem w stanie nic przewidzieć... Na razie ogólnie nie chce jeszcze nic w pracy mówić.

Ja na drapanie gardła kroje sobie plasterek imbiru i próbuję go ssać lekko gryźć - ohyda, ale pomagało mi zawsze.

M@linka, mmargol lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Dziewczyny, co radzicie na drapiący ból gardła? w niedzielę widziałam się z siostrą, która gorzej się czuła i okazało się, że od poniedziałku dostała zwolnienie do końca tygodnia... boję się czy się nie zaraziłam, chociaż starałam się nie zbliżać do niej ;/

Przy drapaniu dużo piłam, najpierw cytrynkę z miodem, potem sama cytrynkę. Na wszelki wypadek przepłukiwałam gardło woda z solą. Jak nigdy, infekcja cała minęła po 3 dniach

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ