X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 również cię witam.
    Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji, też spodziewam się cc, ale mam nadzieję, że załapię się jeszcze we wrześniu:)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Ja w ogóle nie mogłam zasnąć - tak mi duszno było, jakby ktoś mi ukradł całe powietrze z pokoju, chyba koło 2 zasnęłam i też przez brzuch miałam fatalny sen.
    Zwalamy to na tą pogwizdaną pogodę:) ja tez miałam cała noc okno otwarte bo myślałam ze sie uduszę. U nas w Poznaniu 10 stopni i szaro... Idealna pogoda dla wirusów. Nigdzie nie wychodzę:)

Migoci lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair
    Proszę wpisz mnie, pierwszą wizytę mam 19 lutego :)

Dziękuję Kochane za miłe przyjęcie

żabka04
    witaj po tej stronie :)

żabka04, stardust87, mmargol, Blair lubią tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może na początku jeszcze nie będę o to prosić... ale tak w ogóle to najśmieszniejsze jest to, że jestem osobą która w pracy układa grafiki dyżurów, także jak tylko poproszę o ich zniesienie dla mnie, to załatwię sobie pracę na kolejną noc lub weekend w celu ułożenia nowego grafiku i do tego znowu czeka mnie unikanie przez parę tygodni pokoju nauczycielskiego, w którym zawsze znajdą się osoby niezadowolone z grafiku a już tym bardziej, że przez kogoś mają aż 5 minut więcej dyżuru niż wcześniej... Właśnie w weekend będę układać nowy grafik i już będę musiała z niego wykluczyć dwie osoby, koleżankę w 6 mc, bo dopiero teraz jej się zgodzili na zniesienie dyżurów i jedną, która jest poważnie schorowana ale jeszcze póki daje rade to pracuje

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia witam witam po tej stronie z bananem na buzi hihihi
    Fajnie ze dołączyłas :-)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gdyby sie nie zgodzili to ja na miejscu tamtej skoro jest tak wysoko w ciazy wzielabym zaświadczenie od lekarza. Poki moja poprzednia ciaza byla tajemnica tez dyzurowalam, ale na poczatku jednak brzuszka jeszcze nie ma i jest dzidzia dobrze chroniona, ale pozniej jakby tak dziecko wpadlo z impetem prosto na brzuch albo rozdzielanie bojki gimnazjalistow, dziekuje bardzo za takie narazanie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka ja właśnie w gimnazjum robie i przerwy to bywają masakryczne - dosłownie bardziej bym się bała zaniedbać dyżur, na którym 100 rzeczy może się wydarzyć niż wyjść nagle z sali bo coś mi dolega - chociaż może nie dotyczy każdej klasy, bo są i takie, z których jakby mnie minute nie było to wierze, że tam już by się zaczęła jakaś bójka albo coś gorszego...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już jutrzejszej wizyty doczekać nie mogę ;-) i mam nadzieję, że serduszko będzie ;-) Ciekawe, czy usg dalej pozostanie przy swoim, że ciąża jest tydzień młodsza

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia znam to az za dobrze dlatego cieszę się, że tak od razu nam sie udalo, bo po prostu nie wracam po macierzynskim i urlopie uzupelniajacym. Po co wracac na koniec marca robic zamieszanie a pptwm np pp moesiacu i tak musiec isc na zwolnienie. Tamtym razem chcialam pracowac ile sie da, bo umowa na zastepstwo miala mi sie skonczyc w 8 mcu i misialabym szukac czegos chocby na umow zlecenie zeby byla ciaglosc aby miec macierzynski. Los chcoal onaczej mialam stluczke a dziewczyna ktora zastepuje dotad nie wrocila i trzymam kciuki zeby jeszcze przyszly rok miala wychowawczy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak to się u mnie skończy, rok temu miałam umowę na zastępstwo, a teraz dali mi umowę na roku (do końca sierpnia), koleżanki mówią, że to normalne w tej szkole, póki nie będę mianowanym to mi nikt nie da umowy na czas nieokreślony. I w sumie nie wiem, czy mnie po porodzie zwolnią, czy zostawią dla mnie miejsce... nie wiem, ale przez to chce pracować w miarę możliwości oczywiście jak najdłużej, żeby widzieli, że zależy mi na pracy.

miniaturka31 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od trzech dni plamienie. Chyba powinnam być w jakiejś poczekalni a nie na wrześniówkach. Jeszcze z 6 godzin do wyniku...

Widzę, że kilka z Was pracuje w szkole tak jak ja...:)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Ja nie wiem jak to się u mnie skończy, rok temu miałam umowę na zastępstwo, a teraz dali mi umowę na roku (do końca sierpnia), koleżanki mówią, że to normalne w tej szkole, póki nie będę mianowanym to mi nikt nie da umowy na czas nieokreślony. I w sumie nie wiem, czy mnie po porodzie zwolnią, czy zostawią dla mnie miejsce... nie wiem, ale przez to chce pracować w miarę możliwości oczywiście jak najdłużej, żeby widzieli, że zależy mi na pracy.

Ja mam fajnie bo od razu jak zostałam kontraktowym to otrzymałam umowę na nieokreślony.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia rozumiem, ale skoro tak zatrudnia to caly czas zostawia sobie furtke, zeby moc nie przyjmowac Cie w razie czego. Tez mialam kiedys taka dyrektorke. Jak wychodzila 3 umowa na rok to dawała 17,5/18, zeby obejsc kodeks pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:07

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka tak miały wszystkie moje koleżanki, ja trafiłam na szkołę, w której tak nie jest :-( przez to stresuje mnie to trochę, że nie będzie już później gdzie wracać, ale co ma być to będzie, jakbym miała z ciążą poczekać do umowy na czas nieokreślony to prędzej by chyba zdążyli gimnazja zlikwidować niż dać mi taką umowę ...

A do lekarza dzwoniłaś z tym plamieniem?

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ja mam fajnie bo od razu jak zostałam kontraktowym to otrzymałam umowę na nieokreślony.
    Czyli tak jak powinnobyc wg prawa

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia - masz trudną sytuację z tą umową ale głowa do góry - najważniejsze, że z bąbelkiem ok a reszta ułoży się sama :)

Nie dzwoniłam i nie zadzwonie, bo już brałam dupka na hurra i też mi nie pomógł - więc jak kolejny bąbelek postanowił nas opuścić to opuści i progesteron mi nie pomoże. Mam w domu luteine i dupka (jeszcze z poprzednich razów) lecz brać nie będę bo jak ma się to skończyć to niech się szybko kończy...nabieram wprawy

szpilka - dokładnie tak jak piszesz - lecz niestety wiele szkół również ode mnie z miasta obchodzi jakoś to prawo ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:18

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co radzicie na drapiący ból gardła? w niedzielę widziałam się z siostrą, która gorzej się czuła i okazało się, że od poniedziałku dostała zwolnienie do końca tygodnia... boję się czy się nie zaraziłam, chociaż starałam się nie zbliżać do niej ;/

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejdź do apteki tam Panie coś doradzą na pewno (jakiegoś psikacza bezpiecznego w ciąży lub cukierki do ssania typu isla)

mmargol, Kaszka, Kaszka, Kaszka lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka daj znac później co i jak...

Z pracą będzie co ma być, pewnie bardzo się wkurzę jak będę pracować do samego końca, a później mnie oleją, ale nie jestem w stanie nic przewidzieć... Na razie ogólnie nie chce jeszcze nic w pracy mówić.

Ja na drapanie gardła kroje sobie plasterek imbiru i próbuję go ssać lekko gryźć - ohyda, ale pomagało mi zawsze.

M@linka, mmargol lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Dziewczyny, co radzicie na drapiący ból gardła? w niedzielę widziałam się z siostrą, która gorzej się czuła i okazało się, że od poniedziałku dostała zwolnienie do końca tygodnia... boję się czy się nie zaraziłam, chociaż starałam się nie zbliżać do niej ;/

Przy drapaniu dużo piłam, najpierw cytrynkę z miodem, potem sama cytrynkę. Na wszelki wypadek przepłukiwałam gardło woda z solą. Jak nigdy, infekcja cała minęła po 3 dniach

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ