X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardziej chodziło mi o mdłości, ale fakt nadmiar snu też nie działa dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj się z mężem śmiałam, że jak dziecko będzie płakać w nocy - jeśli będzie chciało cycka wstaję ja, jeśli zrobi kupę to on :D

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej trudno byłoby zamienić kolejność;) ja jestem jeszcze dziś na etapie, że zazdroszczę mdłości, więc nie pocieszę Cię. Chyba, że jutro usłyszę, że wszystko pięknie, tylko po prostu nie mam mdłości, wtedy przestanę zazdrościć;);)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, podobno nie każda ma mdłości, ja dotychczas ani razu nie wymiotowałam i moja ginekolożka powiedziała że to całkiem normalne i nie ma czym się martiwć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem dlatego na razie nie panikuję, jak po jutrzejszym usg okaże się, że wszystko jest ok to nawet się będę cieszyła:)
    Widzę, że zaczynasz 10tydzień, ja dziś zaczynam 8:)

kowieczka lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Całą ciażę jeździłam autem, zawsze jako kierowca i nigdy by mi nie przyszło do głowy nie zapiąć pasów. Adapterów nie używałam, zdecydowanie pas pod brzuchem wystarczał, mi się nie przesuwał, może zależy od ustawień fotela.
    Ale w czasie stłuczki lub ostrego hamowania jak się napnie to się przesunie, bo takie jego zadanie zeby trzymać ciało w miejscu gdzie powinien

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, jak ten czas szybko ucieka, ja tylko odliczam do końca pierwszego trymestru, już trzeci miesiąc - cudownie :D

• haneczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    wczoraj się z mężem śmiałam, że jak dziecko będzie płakać w nocy - jeśli będzie chciało cycka wstaję ja, jeśli zrobi kupę to on :D

Zmartwię Cię, bo już troszkę starsze niemowlaki robią kupkę z rana, gdy mężu jest w pracy :P To mu się upiecze! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Właśnie byłam na USG i widziałam pierwszy raz serduszko maleństwa <3 piękny widok...

haneczka, żabka04, Sabina, mmargol, Angela89, Skali89, pirelka, Kaszka, szpilka, Gosha, Blair, Gumcia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Wam serduszek i udanych wizyt :)

Trzymam kciuki za następne, a sama dziś po południu robię drugą betę i jutro rano być może kamień mi spadnie z serca. :)

Miłego dnia wrześnióweczki! Bardzo nas tutaj dużo :)

mmargol, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 10tc :)

Sabina, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ja dzisiaj jestem do dupy :-(
    te nocki mnie wykończą.
    Dziecko od zaśnięcia całą noc kaszlało yhmm chyba rozkręca się jakieś choróbsko . Pytałam dzisiaj czy coś ją boli grdło? nie . Czekam na efekt końcowy.
    Oczywiście żeby nie było inaczej miałam zajebisty sen byłam nad morzem szłam plażą miałam wielkii brzuch jak 7/8 mcu i co nie byłam w ciąży oczywiście rozpacz!!!! i się obudziłam mąż otwerał drzwi bo wrócił z nocki wrrrrrrrr kuźwa chyba musze do jakiegoś hipnotyka uderzyc niech mnie zaczaruje i odczaruje bo chyba z głowa coś mam ! :-)

Jutro wizyta a ja już się stresuje. tak się boję rozczarowania wrrrrr
    Cięzki dzien przede mna :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja
    I mnie w domu nadal szpital. Ja chora, córka a wczoraj dołączyła babcia. Super po prostu. Najgorsze, ze człowiek nie ma siły głowy od poduszki podnieść a tu jeszcze trzeba dzieckiem się zająć :/
    Mam tylko nadzieję ze to moje przeziębienie nie zaszkodzi ciąży. Martwi.mnie to strasznie :/
    A co do mdlosci. Mam bardzo rzadko. Bardzo :) na szczęście ;)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 tutaj proszę jest link do adapterów, które mam, które polecam i w których można jeździć w spódnicy :)

http://www.sklepfirmowy.com.pl/product-pol-5071-Uniwersalny-adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-Clippasafe-Bump-Belt.html

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/28e1e4771bd6.jpg wygląda tak i w te boczne krótkie pasy wpina się pas dolny i one trzymają go prawie na udach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:11

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj odebrałam dziwny "znak" ;)

Zamówiłam dla mojego synka, który ma już prawie 10 miesięcy zestaw powitalny dla noworodka z bebiko. Takie pudełko na pamiątki i album. No i nie doczekałam się go przed porodem, ani po.
    Aż tu nagle wczoraj odbieram przesyłkę. Jest pudełko, album i list "Cieszymy się, że możemy towarzyszyć Ci w tak ważnym momencie, jakim jest oczekiwanie na Twojego maluszka." :)
    "Skąd wiedzieli?" pomyślałam i uznałam to za dobry omen. Pudełko i album przeznaczę dla drugiego malucha :) <3

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka super niespodzianka :-)
    Mają wyczucie czasu hihi

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wklejam linka do poczytania.

Rejstracja malucha :

http://smakimacierzynstwa.pl/rejestracja-urodzenia-dziecka-po-zmianach-2015/

Becikowe 2016:

http://www.gdzierodzic.info/artykul/43?gclid=CPfDnvLFycoCFWgUwwodE9MJPA

haneczka, mmargol lubią tę wiadomość

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    U mnie bez zmian ..mdłości są dalej raz mocniejsze raz lżejsze i bol piersi.. Generalnie jest ok zniosę wszystko żeby było ok. Powodzenia na wizytach i przy odbiorze bety:-)
    Pozdrawiam

haneczka, Sabina, szpilka lubią tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Jutro wizyta a dzisiaj koncze 26 lat ojj jak ten czas leci :-)
    Gratulacje serduszek i milego dnia :-)

mmargol, bbeczka91, Sabina, szpilka, Blair lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Jutro wizyta a dzisiaj koncze 26 lat ojj jak ten czas leci :-)
    Gratulacje serduszek i milego dnia :-)

Wszystkiego najlepszego 100 lat!!!!! :-)
    Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę :-)

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ