X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Jutro wizyta a dzisiaj koncze 26 lat ojj jak ten czas leci :-)
    Gratulacje serduszek i milego dnia :-)

Spełnienia najskrytszych marzeń i samych pozytywnych wrażeń! <3

esmi lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi, wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń!

esmi lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, z okazji urodzin- bezproblemowej ciąży, pokaźnego brzuszka i grzecznego dzidziusia <#

esmi lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Jutro wizyta a dzisiaj koncze 26 lat ojj jak ten czas leci :-)
    Gratulacje serduszek i milego dnia :-)
    Wszystkiego Najlepszego :)

U mnie od ponad tygodnia całodzienne mdłości. Może to i lepiej, bo siedząc cały dzień w domu, pewnie z nudów pochłaniałabym takie ilości jedzenia, że wyglądałabym na 8 miesiąc.

Słyszałam, że do załatwienia becikowego jest potrzebne mnóstwo papierów, a teraz wchodząc na tą stronkę tylko się w tym utwierdziłam. Dobrze, że nie wymagają zaświadczenia od biskupa o bierzmowaniu rodziców, i pierwszego mlecznego zęba matki...

Powodzenia na wizytach :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Esmi - najlepszego:)
    Dziś nawet dobrze się czuję, ale wczoraj o 20 :30 zasnełam i obudziłam się dziś rano:) Nie wiem ale jak tylko wróce z pracy to nic mi sie nie chce tylko spac:) ale mam postanowienie, że jakiś basen albo coś musi być.
    Miłego dnia:)

Migoci, esmi lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, wszystkiego najlepszego dla Ciebie i dzidziusia ;-) ja za ponad tydzień też kończę 26 lat ;-)

A mi dzisiaj po raz pierwszy zrobiło się słabo... wstałam zrobić kanapkę na śniadanie, nagle przyciemniło mi się przed oczami, zrobiło super gorąco, cała byłam mokra i aby szybko chwyciłam za krzesło i usiadłam. Kochany mąż mnie zaprowadził do łóżka, przyniósł śniadanie i przy okazji ciśnieniomierz, a tam 88/62. Fajnie, że był w domu - szkoda tylko, że urlop nam się kończy i od poniedziałku pełną parą do pracy... będzie ciężko

Migoci, esmi, Blair lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego Esmi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:35

esmi lubi tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja też wyspana i dzisiaj powrót do pracy, ale tylko 3 dni i weekend. Mam nadzieję, że samopoczucie mi dopisze, bo nie ma nic gorszego jak zrobi się niedobrze albo słabo poza domem :/

Dzisiaj w nocy i nad ranem bolał mnie brzuch i krzyż jak na @. Chyba muszę kupić nospę na zapas, choć wolę zupełnie nic nie brać. Do tego ciągle śni mi się, że dostaję okres :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:37

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jedynie obawiam w pracy, co jeśli zrobi mi się słabo albo niedobrze, a tak właściwie nie mam prawa opuszczać sali przez całą lekcję, a zaraz po niej muszę lecieć na dyżur... Mam nadzieję, że będę w miarę dobrze się czuła i takie dni jakie miałam w weekend koszmarne już nie wrócą... ale to chyba marzenia, żeby nie mieć już wcale mdłości i żeby nie zrobiło się już więcej słabo...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi wszystkiego naj naj! Spokojnej ciazy przede wszystkim!

Ja dziś miałam fatalna nockę. Strasznie ciągnął mnie brzuch, przy każdym ruchu więzadła dawały w kość. Do tego miałam jeszcze wzdęcia i okropny bol jelit! Dobrze ze mamy ferie i moge sie wyspać...

esmi, Migoci lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia ja też boję się zwłaszcza w pracy, nie lubię robić wokoło siebie paniki i wszystkim mówić co mi jest :/ mam nadzieję, że jakoś to będzie.
    Ja jednak wciąż mam nadzieję, że nie będzie robić mi się słabo, ale na razie może jest na to za wcześnie. Mdłości też póki co nie mam, czasami mnie muli, ale tak tylko muli..nie jest mi niedobrze ani nic.

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi 100 lat :)
    Mnie dziś obudził okropny ból brzucha. Podejrzewam, że to po cytologi. Na szczęście nie plamilam i nospa pomogła :)

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka oby w pracy było jak najlepiej, a jak już coś ma być to niech będzie w domu... Ja nie chce jeszcze przez miesiąc nic w pracy mówić... i mam ogromną nadzieję, że sytuacja mnie nie zmusi do tego, żeby powiedzieć wcześniej.

Migoci lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Najlepszego Esmi ;-)
    I ja się dołączam.do życzeń :)
    Wszystkiego najlepszego :)

esmi lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:

Ja dziś miałam fatalna nockę. Strasznie ciągnął mnie brzuch, przy każdym ruchu więzadła dawały w kość. Do tego miałam jeszcze wzdęcia i okropny bol jelit! Dobrze ze mamy ferie i moge sie wyspać...

Ja w ogóle nie mogłam zasnąć - tak mi duszno było, jakby ktoś mi ukradł całe powietrze z pokoju, chyba koło 2 zasnęłam i też przez brzuch miałam fatalny sen.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolincia wrote:
    Witam się nie śmiało :) , Jestem w 4 ciąży , dwie 12 i 9 lat temu , 3-cia bliźniacza zakończona obumarciem obu płodów , obecnie jestem w 5 t, i 4 d.I umieram ze strachu wizytę mam 3 lutego , w poniedziałek 18.01 robiłam betę hcg w 32dc 3 dni po spodziewanej @ wynik to 197.6 mIU/ml martwię się bo trochę poniżej normy :( Jak to było u Was ?

Witam w klubie umierających ze strachu...dziś wyniki 3 bety - miałam już nie robić, ale moja niska beta i dobry przyrost nie dają mi spokoju...w lipcu miałam taką sytuację beta była w normie (ale poniżej średniej), przyrost dobry a skończyło się wiadomo jak... więc mój dobry przyrost nie jest dla mnie pociechą

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jestem nowa :) Mam dylemat, ponieważ termin mam na początku października, ale raczej będę miała CC, więc urodzi się dzidziuś pod koniec września :) przyjmiecie mnie? :)
    Z pierwszą córeczką miałam termin z @ na 7 paź, z USG na 14 paź, a wyciągnęli 1 paź :)

Skali89, Blair, Gumcia lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

Lusia nawet jesli bedziesz chciala dalej pracowac w ciazy tomasz prawo napisac podanie o zwolnienie z dyxurow

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 witaj :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia :-)

Migoci lubi tę wiadomość

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ