X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ojej skąd ja wytrzasne śliwki. Może jutro coś mi się uda kupić.

A masz jeszcze ten zabarwiony śluz co wcześniej pisałaś czy to tylko jednorazowe było?

Jednorazowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair jutro zapytam koleżanki o sposoby na zaparcia ona to miała Meksyk raz na tydzień w ciąży chodziła do WC a przed ciąża to z pięć razy potrafiła być hihi

Teraz zmykam.
    Dobranoc :-)
    Udanych jutro wizyt czekamy na wieści:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masakra, jutro będę musiała sobie kupić te krokiety, bo już ssie mnie w żołądku na samą myśl o nich, a nie będzie czasu na ich szykowanie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Jabuszka są dobre w długotrwałym powyżej 2-3dni czopki glicerynowe. Mnie też strasznie plecy zaczynają boleć i właśnie myślę o tej poduszce, ale używanej.
    A co myślicie o adapterach do pasów bezpieczeństwa zakup nawet używanych powyżej 100zł :/
    Nie kupuje adaptera, na ten moment pas kładę wyżej a jak brzuch będzie większy po prostu bedę kładła do za plecy a resztą zapinała.

Ania91, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała przypadek, ze była chora na powiedzmy przeziębienie i chciała l4, ale nie ciążowe. Da sie tak czy z automatu wypisują B?

Coś mnie bierze i póki co mam nadzieje, ze wyleczę to imbirem i czosnkiem, ale pojawiły mi sie w głowie takie myśli.
    Nie chciałabym juz zanosić zwolnienia na ciąże, bo chce poinformować w pracy po skończonym pierwszym trymestrze.

A może te ciążowe sa na dolegliwości ciążowe, a na zwykle choroby sa zwykle?
    Bo w sumie jakbym złamała nogę, to z jakiej paki miałabym dostawać ciążowe?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Kurcze nie fajny temat ale mam chyba zaparcie. Jakieś porady?
    kiwi. ale musisz uważać jak masz niskie ciśnienie bo kiwi jeszcze obniża. No i standard - suszone śliwki. Najlepiej na noc zalać gorącą wodą, rano na czczo wypić tę wodę i zjeść śliwki. Na dłuższą metę polecam Colon C, proszek do picia. Mnie ratował w poprzedniej ciąży, bo takie miałam zaparcia, że aż mnie plecy bolały. Ale on nie działa natychmiast, tylko po 2-3 dniach no i dobrze na stałe wprowadzić go do diety.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Czy któraś z Was miała przypadek, ze była chora na powiedzmy przeziębienie i chciała l4, ale nie ciążowe. Da sie tak czy z automatu wypisują B?

Coś mnie bierze i póki co mam nadzieje, ze wyleczę to imbirem i czosnkiem, ale pojawiły mi sie w głowie takie myśli.
    Nie chciałabym juz zanosić zwolnienia na ciąże, bo chce poinformować w pracy po skończonym pierwszym trymestrze.

A może te ciążowe sa na dolegliwości ciążowe, a na zwykle choroby sa zwykle?
    Bo w sumie jakbym złamała nogę, to z jakiej paki miałabym dostawać ciążowe?

Idziesz do rodzinnego i wypisuje ci normalne zwolnienie :) Ja tak dałam na samym początku przy córce :) Tylko że wtedy 80% pensji dostajesz i tyle

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Jabuszka są dobre w długotrwałym powyżej 2-3dni czopki glicerynowe. Mnie też strasznie plecy zaczynają boleć i właśnie myślę o tej poduszce, ale używanej.
    A co myślicie o adapterach do pasów bezpieczeństwa zakup nawet używanych powyżej 100zł :/
    ja mam adaptery i polecam. Na razie niekoniecznie, ale w późniejszej ciąży nie wyobrażałam sobie jazdy samochodem bez nich. Nawet jak gdzieś np jechałam nie swoim samochodem to je brałam do torby i montowałam w drugim aucie. Jak będziesz jednak kupowała, to zwróć uwagę, żeby były takie bez zapięcia między nogami bo w spódnicy już z niego nie skorzystasz..

Ania91 lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Idziesz do rodzinnego i wypisuje ci normalne zwolnienie :) Ja tak dałam na samym początku przy córce :) Tylko że wtedy 80% pensji dostajesz i tyle
    Dzięki za info!
    Wielkie dzięki :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nie kupuje adaptera, na ten moment pas kładę wyżej a jak brzuch będzie większy po prostu bedę kładła do za plecy a resztą zapinała.
    przy wypadku sam górny pas Cię nie utrzyma. A z kolei, jeśli weźmiesz dolny pas pod brzuch (bo tak też dziewczyny robią) to on się automatycznie, nawet przy mocniejszym hamowaniu, podsuwa do góry.

• megg Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    bylam dzis poinformowac szefa ze nie wracam i bede na l4 zaraz po macierzyńskim
    troche sie zdziwil, ale spoko
    tyle ze dal mi do zrozumienia ze nie bede miala raczej do czego wracac...

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:32

• megg Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzedniej ciazy mialam zaparcia i pilam na to syrop, gin mi polecil
    ale kurcze nie pamietam nazwy

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja mam adaptery i polecam. Na razie niekoniecznie, ale w późniejszej ciąży nie wyobrażałam sobie jazdy samochodem bez nich. Nawet jak gdzieś np jechałam nie swoim samochodem to je brałam do torby i montowałam w drugim aucie. Jak będziesz jednak kupowała, to zwróć uwagę, żeby były takie bez zapięcia między nogami bo w spódnicy już z niego nie skorzystasz..
    Myślałam, że są tylko takie z zapięciami pomiędzy nogami na jakiej zasadzie działają te drugie?

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg to po macierzynskim piszesz wniosek o obnizenie wymiaru etatu (nie mniej niz 1/2) i pracujesz pod ochroną kolejny rok a Pan moze conajwyzej pokwękać i stękać i probowac uprzykrzyć Ci życie

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia polecam lactulosum syrop, słyszałam jeszcze o czopkach eva/qu i jeliton chyba proszek. Zapytaj w aptece który najlepiej w 1 trymestrze. Na mnie niestety żadne owoce suszone nie działały:(

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A to nie wiedziałam, niestety dużego brzucha w poprzedniej ciąży nie doczekałam. Ale np moją mame i mojego brata który był w brzuchu uratowało to że nie byli zapięci. Różne są przypadki. Ja planuje się zapinać.
    To fakt ze czasem pasy przyczyniają się do większych obrazen niż ich brak Ale ja jakoś jestem tak przyzwyczajona ze jak nawet kilkadziesiąt metrów jadę
    Samochodem to zapinam

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Myślałam, że są tylko takie z zapięciami pomiędzy nogami na jakiej zasadzie działają te drugie?
    Jutro Ci wyślę linka do tych moich ok? Bo z telefonu ciężko. One mają takie specjalne paski które odciagaja ten dolny pas w dół tak że masz go prawie na udach. Jak zobaczysz zdjęcie to zrozumiesz bo pewnoe tak napisałam ze nie wiadomo o co chodzi :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą ciażę jeździłam autem, zawsze jako kierowca i nigdy by mi nie przyszło do głowy nie zapiąć pasów. Adapterów nie używałam, zdecydowanie pas pod brzuchem wystarczał, mi się nie przesuwał, może zależy od ustawień fotela.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula,miniaturka jak po dzisiejszych wizytach?

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. :) na pewno coś pomoże

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ