X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, mdłości nie odpuściły, ale już nie są na tyle silne, żeby się zastanawiać czy wiaderko będzie potrzebne czy nie... zdarzyły się noce, że trzymałam je przy poduszce, bo w nocy się budziłam i myślałam, żeby w końcu rz**ć, może wtedy będzie lżej, a tu niespodzianka... żadnych wymiotów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak śpijcie ile możecie choć szkoda że nie można zapasow robić.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Malinko ja już Ci pisałam, nie mam objawow wcale, nawet po dużej dawce luteiny, ktorą biorę ból piersi jest minimalny ledwo odczuwalny. Tak samo miałam z synkiem w poprzedniej ciąży. W 30 tc miałam zgagę i to był jedyny objaw ;)

U mnie identycznie, teraz juz tylko ciut piersi czuję. W poprzedniej ciąży miałam bóle podbrzusza , teraz nic a nic. Chwile bywały mdłości miedzy godz 13-15 ale minęły wraz ze stresem.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja nie śpię od lipca 2014 ;) już nie wiem co to spanie ciągiem dłużej niż 3h..
    Synek dalej się budzi tak często w nocy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Witam i ja! Mój tp 29.09.2016. Ciąża po 4 latach walki w 5 cyklu z clo. Pozdrawiam wszystkie wrześnióweczki☺
    Witaj. Długo się staraliście. Gratulacje.!:)
    Moonicorns wrote:
    Blair nie wiem wlasnie kiedy miałam owulacje ale roznica jest około dwóch tygodni. Bo OM miałam 17 listopada
    Mhm a na którego wyznacza ci termin?
    Jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie patrzę na swoje wyniki badania ogólnego moczu i ciężar właściwy mam poniżej normy 1,010 i za duże pH 8,5. Reszta jest ok. Któraś z Was może też miała obniżony ten ciężar?

Nigdy wcześniej moczu nie badałam, więc nie mam z czym porównać tych wyników :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, ja też miałam niby coś co mogło zaniepokoić, ale gin stwierdziła, że nie ma się póki co czym martwić, najwyżej jak coś wyjdzie przy kolejnym badaniu to się zapytam raz jeszcze...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Witam się po wizycie.:)

W moim pęcherzyku ciążowym 1,69 cm (najdłuższy wymiar) po 5 dniach pojawił się pęcherzyk żółtkowy 0,35 cm i maleńki zarodeczek 0,27 cm co odpowiada 5t5d. Jeszcze za wcześnie na serduszko, ale i tak jestem cała szczęśliwa, że tyle się zmieniło w tak krótkim czasie. :)

Wiek ciąży pokrywa się idealnie z moimi przypuszczeniami. Idę na obiadek. Miłego dnia i samych dobrych wieści! :)
    Super. Cieszę się bardzo że wszystko ok z twoją fasolka :D

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj cały dzień po za domem u rodziny : jestem padnieta

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jutro robimy sobie wycieczkę do planetarium i przy okazji ikeę, niech mnie nic nie kusi, żeby kupować jakiekolwiek rzeczy dla dziecka! :P

bisacz lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Synek dalej się budzi tak często w nocy?

Oj tak, od urodzenia nie spał dłużej ciągiem niż 3h, a w ciąży jakoś od 30 tygodnia w ogóle spać nie mogłam bo mnie biodra bolały i musiałam zmieniać bok co 15 minut

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :-)
    Po obiadku drzemka :-) Ja wstałam to dziecko padło ale nie dziwie się chora i od 6 na nogach.

Właśnie wróciłam z Lidla.
    Mąż kupił mi pistacje i zgrzewke wody :-) wzięłam placki trotili i zrobię sobie jutro na obiadek. Skusiłam się na miks sałat że szpinakiem uda że go nie widzę tak go wcinacie to spróbuję hihi
    Tak pisaliśmy o tej metforminie że zapomniałam przy obiedzie jej zażyć!!!!!
    W sklepie sobie przypomniałam.:-)
    Więc chyba od jutra zejdę do dawki 2x1.
    Skoro mam za dwa tyg. Ja całkowicie odstawić.
    Boję się okropnie ale niech będzie, wszystko w rękach Boga:-)
    My jutro siedzimy w domu mieliśmy gdzieś jechać ale dziecko chore a ja czuję się strasznie. Mdłości swoją drogą wysadzić mi brzuch, bekam jak....hihi i żołądek mam taki wielki że mam wrażenie że go rozsadzi zaraz.Głowa mi pęka :-(

Haneczka gratulacje super wieści!!!!
    M@linka ty się nie zamartwiaj wtorek już blisko :-)

M@linka, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Oj tak, od urodzenia nie spał dłużej ciągiem niż 3h, a w ciąży jakoś od 30 tygodnia w ogóle spać nie mogłam bo mnie biodra bolały i musiałam zmieniać bok co 15 minut
    współczuję, a on już na mm?

• M@linka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, agatia wiem dziewczyny, że jestem monotematyczna z tym moim brakiem objawów ale tak bardzo chciałabym aby wszystko było dobrze, że aż z tego wszystkiego potrzebuję pomarudzić - tylko Wy na forum mnie rozumiecie :*

kamciaelcia jak czytam, że ktoś na nikłe objawy tak jak ja, to odrazu mi lzej na sercu na chwilę

ja też robię dziś sałatkę - brokułową bo mi smaka wczoraj narobiłyście :)

Little red fox - fajny pomysł z tą ikeą - już wiem co jutro będę robić - relaks w centrum handlowym; jutro młody wyjeżdza na obóz i mieliśmy z mężem pojechać do Karpacza ale jakoś czuję, że bardziej zaabsorbuje mnie teraz chodzenie po sklepach niż widoki natury

żabka nie wiem czy pijasz mleko i czy możesz/lubisz banany ale ja lubię i polecam koktajl na bazie mleka z bananem i szpinakiem świeżym- jak dla mnie rewelacja-polecam tym, które mogą - ja szpinaku w ogóle w tym koktajlu nie czuję i nie dosładzam go niczym - szklanka mleka banan i garść spora szpinaku to zblendować i się rozkoszować ;)

Zmykam do psiapsióły na plotki - juz na siłe sobie zajęć szukam by głowę czymś zaabsorbować...

miłego wieczorku dla Was

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy okazji poszukam inspiracji przy urządzaniu pokoju dla malucha, co prawda chcemy kupić używane meble, ale materac na bank nowy, ale taki wybór, że nie wiem na co się zdecydować :o przy okazji jakiś pierdółki do kuchni, bo z tym deficyt u mnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little ale ci fajnie:-)
    Ja też muszę dokupić talerze tym razem jakieś konkretne do zmywarki,mikrofali bo ta zastawa co mam pękają mi talerze nie wiem czy od starości czy od zmywarki:-( jeszcze sztućce by się zdały i jakieś garnki porządne hohoho i mogę tak wymieniać. Noe mam weny do takich zakupów bo ja lubię na allegro kupować ogólnie a takie rzeczy jednak wolę pomacac :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka niebie mleka tzn do kawy tylko daje troszkę.
    Jestem przekonana że twój koktajl bananowy jest przepyszny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie brakuje pojemników na żywność, misek - mamy albo duże albo malutkie i ogólnie takich narzędzi kuchennych, do przewracania kotletów, nakładania zapiekanek - nie mam pojęcia jak się to nazywa :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    haneczka rewelacyjne wieści...! :) Z tego co widzę idziemy podobnie - moja ciąża młodsza o 3 dni...czyli we wtorek musi być już coś widać wiecej niż pecherzyk...zwariuję do tego czasu!!! Już nie wiem czym mam się zająć...

Jestem, ciekawa co zobaczysz na tym etapie. :) Trzymam mocno kciuki! Ja już się uspokoiłam po becie, więc dzisiaj spałam spokojnie. TY włącz sobie dobry film, weekend spędź miło na spacerku, z bliskimi póki mdłości nie zamknęły Cię w domu:)

M@linka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Czesc dziewczyny, ja dzisiaj trochę pracuję... ale mi to nie wychodzi, poza tym rozleniwiłam się po 2 tygodniach wolnego i ciężko będzie mi w poniedziałek wrócić do pracy pełną parą ... A noc znowu tragiczną miałam i duszno i nie mogłam zasnąć... czasami mam wątpliwości, czy kiedyś w końcu znowu się wyśpię.

Haneczka super gratuluje ;-) ja w poniedziałek mam nadzieję, że będę mogła spokojnie z lekarzem porozmawiać, bo mnie to martwi, że na każdej wizycie był inny wiek podawany ciąży, chociaż podobno początki bywają takie.

A jeszcze nie widziałaś serduszka? :) Dzisiaj lekarz mówił, że dopiero usg 10 tyg daje w miarę prawdziwe dane na temat wieku ciąży. Wcześniej zarodki mogą się rozwijać w różnym tempie. :)

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ