X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z rodzinnych wojaży, chyba zaraz ide w kime. Martwi mnie brak objawów. Boję się,ze będzie pusty pęcherzyk :/ tfu tfu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 14:46

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, nie ma co martwić się na zapas, u mnie też cisza i spokój póki co
    Chciałam iść na spacer, ale zerwał się taki halny, że nie wiem czy wyściubię nos z domu :D

• M@linka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    M@linka, nie ma co martwić się na zapas, u mnie też cisza i spokój póki co
    Chciałam iść na spacer, ale zerwał się taki halny, że nie wiem czy wyściubię nos z domu :D

Nie miałaś żadnych mdłości w ogóle? Mnie nawet piersi coraz mniej bolą...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości mam lekkie, głównie w nocy jak się obudzę to mnie łapią i trzymają do rana, póki jakiegoś śniadania nie zjem. Inne dziewczyny opisują swoje objawy na gorsze, więc może należymy do tej grupy dziewczyn, które lekko przejdą pierwszy trymestr. Moja koleżanka z pracy też wspomina dobrze ten okres, a syna już dawno urodziła :P

Poza tym mniej więcej na Twoim etapie miałam też w miarę przyjemnie, pierwsze mdłości złapały mnie ok 6t+kilka dni

• M@linka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby było tak jak piszesz... we wtorek dużo u mnie się wyjaśni na pierwszej wizycie...czy moje marzenie o powiększeniu rodziny spełni się tym razem?...

A w ogóle dziewczyny to gdzie sie podziewacie??? co tak mało naprodukowałyście? nie mam co czytać ;)

Ide spać... do później...

ps. Gumcia a co u Ciebie melduj! Jesteśmy na podobnym etapie więc ciekawa jestem :P

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie.:)

W moim pęcherzyku ciążowym 1,69 cm (najdłuższy wymiar) po 5 dniach pojawił się pęcherzyk żółtkowy 0,35 cm i maleńki zarodeczek 0,27 cm co odpowiada 5t5d. Jeszcze za wcześnie na serduszko, ale i tak jestem cała szczęśliwa, że tyle się zmieniło w tak krótkim czasie. :)

Wiek ciąży pokrywa się idealnie z moimi przypuszczeniami. Idę na obiadek. Miłego dnia i samych dobrych wieści! :)

Angela89, szpilka, żabka04, M@linka, Lusia_M, violett, bisacz, Blair, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Witam się po wizycie.:)

W moim pęcherzyku ciążowym 1,69 cm (najdłuższy wymiar) po 5 dniach pojawił się pęcherzyk żółtkowy 0,35 cm i maleńki zarodeczek 0,27 cm co odpowiada 5t5d. Jeszcze za wcześnie na serduszko, ale i tak jestem cała szczęśliwa, że tyle się zmieniło w tak krótkim czasie. :)

Wiek ciąży pokrywa się idealnie z moimi przypuszczeniami. Idę na obiadek. Miłego dnia i samych dobrych wieści! :)
    A nie mówiłam :) wiedziałam że wszystko będzie ok :)

haneczka, Aguś86 lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka rewelacyjne wieści...! :) Z tego co widzę idziemy podobnie - moja ciąża młodsza o 3 dni...czyli we wtorek musi być już coś widać wiecej niż pecherzyk...zwariuję do tego czasu!!! Już nie wiem czym mam się zająć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 16:18

haneczka lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja dzisiaj trochę pracuję... ale mi to nie wychodzi, poza tym rozleniwiłam się po 2 tygodniach wolnego i ciężko będzie mi w poniedziałek wrócić do pracy pełną parą ... A noc znowu tragiczną miałam i duszno i nie mogłam zasnąć... czasami mam wątpliwości, czy kiedyś w końcu znowu się wyśpię.

Haneczka super gratuluje ;-) ja w poniedziałek mam nadzieję, że będę mogła spokojnie z lekarzem porozmawiać, bo mnie to martwi, że na każdej wizycie był inny wiek podawany ciąży, chociaż podobno początki bywają takie.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janeczka gratulacje:)
    Lusia ja tez zadaje sobie to pytanie kiedy sie w końcu wyspie... Ja nie mam żadnych innych dolegliwości ciążowych poza bólem brzucha i nieprzespanymi nockami...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Janeczka gratulacje:)
    Lusia ja tez zadaje sobie to pytanie kiedy sie w końcu wyspie... Ja nie mam żadnych innych dolegliwości ciążowych poza bólem brzucha i nieprzespanymi nockami...

To jest streszne, w dzień jestem zmęczona, ale nie ma szans żebym zasnęła... nawet jak próbuję to nie ma szans... i w nocy to samo, a od poniedziałku codziennie będę musiała wstawać przed 6, więc lekko nie będzie z tym problemem z zasypianiem

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka witaj w klubie ja oprócz lekkiego pobolewania piersi nie czuję się ciążowo.

Słuchajcie Laski w ciąży jesteście to wyśpicie się (jak dobrze pójdzie) może za kilkanaście miesięcy :P zapomnijcie więc o przesypianych nocach w końcu coś za coś :P

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od lipca 2014 ;) już nie wiem co to spanie ciągiem dłużej niż 3h..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja postanowiłam dzisiaj zrobić sałatkę, na którą przepis dawała Ewelina :)
    a jutro robimy sobie wycieczkę, skoro się dobrze czuję to czas gdzieś wybyć z domku, póki możemy :P

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale my bardzo chcemy się wyspać ;-) tylko jak tego dokonać... mnie to w sumie nie dziwi, od zawsze miałam problem z bezsennością, a teraz w ciąży mi się to powiększyło po prostu

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko nie martw się brakiem objawów na tym etapie, to początek szóstego tygodnia może być tak, że się nie pojawią wcale albo stopniowo będą narastać. :)

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rozumiem dziewczyny, które pisały, że czują się jakby miały kaca.
    Ja mam dziś mega kaca...........Nie mam mdłości ale jak coś zjem to mi zalega na żołądku i strasznie się odbija, na szczęście ból głowy minął bo w pracy myślałam, że nie dam rady do końca szychty.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nawet cieszę, że nie mam koszmarnych mdłości, nawet wiaderko odstawiłam spod łóżka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little z tym wiaderkiem to dobre :)

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ