X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest dość spora różnica w wieku ciąży między OM a USG, ale tak naprawdę sama nie wiem kiedy zaszłam :P

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatnim usg, odwrócił ekran usg w swoją stronę... i jak już się dopytywałam i nie dawałam mu spokoju to mi jedynie powiedział, że serduszko już jest... Nie słyszałam, nie widziałam, muszę wierzyć na słowo - ale myślę, że u tego innego lekarza w poniedziałek zobaczę :-) i usłyszę :-)

Ale mi się chce spać...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, strasznie się zrobiłam marudna w tej ciąży.:P Mam pytanie do Was odnośnie podłużnego pęcherzyka ciążowego? Któraś z Was też ma taki rozciągnięty kształt pęcherzyka i mimo to wszystko rozwija się prawidłowo?

U mnie wszytko ładnie, tak jak pisałam, tylko ten kształt pęcherzyka jest nie okrągły tylko mocno rozciągnięty, ale owalny. Lekarz nic nie mówił, ale w necie są straszne rzeczy napisane. Internet powinni zamknąć! Albo ciężarnym zabronić czytać.:P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziewczyny, strasznie się zrobiłam marudna w tej ciąży.:P Mam pytanie do Was odnośnie podłużnego pęcherzyka ciążowego? Któraś z Was też ma taki rozciągnięty kształt pęcherzyka i mimo to wszystko rozwija się prawidłowo?

U mnie wszytko ładnie, tak jak pisałam, tylko ten kształt pęcherzyka jest nie okrągły tylko mocno rozciągnięty, ale owalny. Lekarz nic nie mówił, ale w necie są straszne rzeczy napisane. Internet powinni zamknąć! Albo ciężarnym zabronić czytać.:P

U mnie na zdjęciu na pewno owalny, w opisie "w jamie macicy pęcherzyk ciążowy o reg. kształcie. Widoczne echa pęcherzyka żółtkowego, owodni i zarodka" A tydzień wcześniej inny gin badał i nawet nie skupiał się na pęcherzyku(ma tytuł d rn.med,.)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze popatrz na zdjęcia innych dziewczyn i porównasz te kształty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 19:30

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka powinni wyłączyć zabronić choćby czytać ciężarnym.
    Jestem za!!!!!!!!
    SAMA głupiej od tych wszystki mądrości.
    Popatrz na moje usg z 28.01 nie wklejenia bo stukam z telefonu.
    Jest podłużny pęcherzyk ale gin tak ustawił głowice bo bąbelka łapać i serduszka szukał więc może i twój gin tak obrócił że wyszedł podłużny ten pęcherzyk?! :-)

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    312 stron, ciężko będzie znaleźć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij na moją fotkę wybierz nasz wątek i daj 14 str z moich wpisów.
    Fotka usg podświetlana na różowo razem z tekstem:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak myślę, że duzo robi sprzet,oko gin oraz jego precyzja. Może to nie w temacie, ale spotkałam super ortopedę, młodego i inteligentnego faceta, pełen poświęcenia dla pacjenta. Chodziłam do niego z małą- dysplazja bioderka. I pokazowo prezentował pomiar kąta w bioderku na dobrym sprzecie. Pokazywał jak ostrość w danym momencie, małe poruszenie dziecka, przyłożenie kursora itp sprawy zmieniają pomiar. U nas te dziesiętne kata decydowały o postępach lub ich braku w leczeniu.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, u Ciebie też taki wąski, ale półksiężyc. A w innych pozycjach wygląda inaczej? :) A u mnie cały pęcherzyk jest taki wąski ale prosty. Przypomina kształtem parówkę cielęcą. :D I w kilku ujęciach jest taki sam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj idę zajrzę do teczki:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 usg był okrągły pęcherzyk a 2 usg mam podłużny pęcherzyk ale mówię coś mi tu u ciebie nie pasuje u mnie wyszedł podłużny bo tak ustawił kat głowicy łapal babla bo serduszko sprawdzał.
    Więc może i u ciebie będzie ok.
    Ja na następnym usg aż się przydatne zwrócę uwagę

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka oglądam właśnie usg z córką jak byłam w ciąży też jest pęcherzyk podłużny!!!!!!
    Oni tak głowice ustawiają! :-)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam może któraś z Was będzie zainteresowana kupnem detektora tętna płodu
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-baby-sound-b-i5958137631.html

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dużo zależy od sprzętu, w moim przypadku widać było pęcherzyk a zarodka nie, dopiero gin. kazał mi pod pośladki podłożyć ręce i jeszcze przyciskał ręką brzuch i dopiero pokazał się maluszek. Sam zaproponował mi usg u siebie w prywatnym gabinecie bo lepszy sprzęt.

żabka04, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się spotkałam z tym sposobem że pięści każą położyć pod pośladki faktycznie więcej widać:-)
    Haneczka głowa do góry będzie dobrze.
    Neta wyłącz pozostanie tylko z nami i dla nas :-)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Haneczka oglądam właśnie usg z córką jak byłam w ciąży też jest pęcherzyk podłużny!!!!!!
    Oni tak głowice ustawiają! :-)

No może, ja mam tyłozgięcie macicy, więc może i to ma wpływ. Ale u mnie na 1. i 2. USG jest taki sam podłużny kształt na każdym ze zdjęć, a dostałam ich kilka z 1. wizyty. Hmm

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy !!:((
    Strasznie źle się czuje. Mdłości, wymioty, straszny ból głowy. Na pewno jestem odwodniona. Od dłuższego czasu meczy mnie to strasznie, ale od dwóch dni to wszystko, dosłownie wszystko co zjem i wypije zwracam. Zamówiłam sobie tabletki prevomit w aptece i przyszła wiadomość ze są do odbioru, ale ja nawet nie jestem w stanie jechać do apteki ...
    Boje się bo odwodnienie to nic dobrego ... do tego od wymiotów zaczęły mnie zęby boleć ... kwasy robią swoje ...
    Jakieś sposoby na porażenie sobie z takimi trudnościami ?
    Dodam jeszcze ze mniej więcej co dwie godziny zaczyna mną rzucać, tak ciągnąć jak na wymioty i nie potrafię tego zatrzymać. Robi mi się gorąco bardzo i słabo. Wtedy musze coś zjeść. Zjem i wymiotuje ...
    Ja juz nie mam siły. Dziś jem, pije, wymiotuje, leżę i tak ciągle

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wcześniej pisałam, ze u mnie wrecz 1.usg nie wychodziło dopochwowo tylko przez brzuch i z piesciami pod tyłkiem, a na drugim lek. nie miał z tym problemu ale ten nie dawał zdjęć a ja skupiłam sie na biciu serduszka a nie na pecherzyku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    Dziewczyny pomocy !!:((
    Strasznie źle się czuje. Mdłości, wymioty, straszny ból głowy. Na pewno jestem odwodniona. Od dłuższego czasu meczy mnie to strasznie, ale od dwóch dni to wszystko, dosłownie wszystko co zjem i wypije zwracam. Zamówiłam sobie tabletki prevomit w aptece i przyszła wiadomość ze są do odbioru, ale ja nawet nie jestem w stanie jechać do apteki ...
    Boje się bo odwodnienie to nic dobrego ... do tego od wymiotów zaczęły mnie zęby boleć ... kwasy robią swoje ...
    Jakieś sposoby na porażenie sobie z takimi trudnościami ?
    Dodam jeszcze ze mniej więcej co dwie godziny zaczyna mną rzucać, tak ciągnąć jak na wymioty i nie potrafię tego zatrzymać. Robi mi się gorąco bardzo i słabo. Wtedy musze coś zjeść. Zjem i wymiotuje ...
    Ja juz nie mam siły. Dziś jem, pije, wymiotuje, leżę i tak ciągle

Ja bym jechała na pogotowie dadzą Ci jakieś kroplowki tym bardziej że odwodniona jesteś.

W domu co pij wodę ile się da i jedz to co możesz na ból głowy paracetamol.
    Wiem że nic nie zjesz dlatego proponuję pogotowie.

Zdrówka życzę:-)
    Trzymaj sie i pisz tu co u ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 20:18

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ