Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Na ostatnim usg, odwrócił ekran usg w swoją stronę... i jak już się dopytywałam i nie dawałam mu spokoju to mi jedynie powiedział, że serduszko już jest... Nie słyszałam, nie widziałam, muszę wierzyć na słowo - ale myślę, że u tego innego lekarza w poniedziałek zobaczę i usłyszę
Ale mi się chce spać...
-
Dziewczyny, strasznie się zrobiłam marudna w tej ciąży. Mam pytanie do Was odnośnie podłużnego pęcherzyka ciążowego? Któraś z Was też ma taki rozciągnięty kształt pęcherzyka i mimo to wszystko rozwija się prawidłowo?
U mnie wszytko ładnie, tak jak pisałam, tylko ten kształt pęcherzyka jest nie okrągły tylko mocno rozciągnięty, ale owalny. Lekarz nic nie mówił, ale w necie są straszne rzeczy napisane. Internet powinni zamknąć! Albo ciężarnym zabronić czytać. -
haneczka wrote:Dziewczyny, strasznie się zrobiłam marudna w tej ciąży. Mam pytanie do Was odnośnie podłużnego pęcherzyka ciążowego? Któraś z Was też ma taki rozciągnięty kształt pęcherzyka i mimo to wszystko rozwija się prawidłowo?
U mnie wszytko ładnie, tak jak pisałam, tylko ten kształt pęcherzyka jest nie okrągły tylko mocno rozciągnięty, ale owalny. Lekarz nic nie mówił, ale w necie są straszne rzeczy napisane. Internet powinni zamknąć! Albo ciężarnym zabronić czytać.
U mnie na zdjęciu na pewno owalny, w opisie "w jamie macicy pęcherzyk ciążowy o reg. kształcie. Widoczne echa pęcherzyka żółtkowego, owodni i zarodka" A tydzień wcześniej inny gin badał i nawet nie skupiał się na pęcherzyku(ma tytuł d rn.med,.) -
nick nieaktualnyHaneczka powinni wyłączyć zabronić choćby czytać ciężarnym.
Jestem za!!!!!!!!
SAMA głupiej od tych wszystki mądrości.
Popatrz na moje usg z 28.01 nie wklejenia bo stukam z telefonu.
Jest podłużny pęcherzyk ale gin tak ustawił głowice bo bąbelka łapać i serduszka szukał więc może i twój gin tak obrócił że wyszedł podłużny ten pęcherzyk?!haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja i tak myślę, że duzo robi sprzet,oko gin oraz jego precyzja. Może to nie w temacie, ale spotkałam super ortopedę, młodego i inteligentnego faceta, pełen poświęcenia dla pacjenta. Chodziłam do niego z małą- dysplazja bioderka. I pokazowo prezentował pomiar kąta w bioderku na dobrym sprzecie. Pokazywał jak ostrość w danym momencie, małe poruszenie dziecka, przyłożenie kursora itp sprawy zmieniają pomiar. U nas te dziesiętne kata decydowały o postępach lub ich braku w leczeniu.
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny1 usg był okrągły pęcherzyk a 2 usg mam podłużny pęcherzyk ale mówię coś mi tu u ciebie nie pasuje u mnie wyszedł podłużny bo tak ustawił kat głowicy łapal babla bo serduszko sprawdzał.
Więc może i u ciebie będzie ok.
Ja na następnym usg aż się przydatne zwrócę uwagę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBardzo dużo zależy od sprzętu, w moim przypadku widać było pęcherzyk a zarodka nie, dopiero gin. kazał mi pod pośladki podłożyć ręce i jeszcze przyciskał ręką brzuch i dopiero pokazał się maluszek. Sam zaproponował mi usg u siebie w prywatnym gabinecie bo lepszy sprzęt.
żabka04, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Haneczka oglądam właśnie usg z córką jak byłam w ciąży też jest pęcherzyk podłużny!!!!!!
Oni tak głowice ustawiają!
No może, ja mam tyłozgięcie macicy, więc może i to ma wpływ. Ale u mnie na 1. i 2. USG jest taki sam podłużny kształt na każdym ze zdjęć, a dostałam ich kilka z 1. wizyty. Hmm -
Dziewczyny pomocy !!(
Strasznie źle się czuje. Mdłości, wymioty, straszny ból głowy. Na pewno jestem odwodniona. Od dłuższego czasu meczy mnie to strasznie, ale od dwóch dni to wszystko, dosłownie wszystko co zjem i wypije zwracam. Zamówiłam sobie tabletki prevomit w aptece i przyszła wiadomość ze są do odbioru, ale ja nawet nie jestem w stanie jechać do apteki ...
Boje się bo odwodnienie to nic dobrego ... do tego od wymiotów zaczęły mnie zęby boleć ... kwasy robią swoje ...
Jakieś sposoby na porażenie sobie z takimi trudnościami ?
Dodam jeszcze ze mniej więcej co dwie godziny zaczyna mną rzucać, tak ciągnąć jak na wymioty i nie potrafię tego zatrzymać. Robi mi się gorąco bardzo i słabo. Wtedy musze coś zjeść. Zjem i wymiotuje ...
Ja juz nie mam siły. Dziś jem, pije, wymiotuje, leżę i tak ciągle[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyLuliczek wrote:Dziewczyny pomocy !!(
Strasznie źle się czuje. Mdłości, wymioty, straszny ból głowy. Na pewno jestem odwodniona. Od dłuższego czasu meczy mnie to strasznie, ale od dwóch dni to wszystko, dosłownie wszystko co zjem i wypije zwracam. Zamówiłam sobie tabletki prevomit w aptece i przyszła wiadomość ze są do odbioru, ale ja nawet nie jestem w stanie jechać do apteki ...
Boje się bo odwodnienie to nic dobrego ... do tego od wymiotów zaczęły mnie zęby boleć ... kwasy robią swoje ...
Jakieś sposoby na porażenie sobie z takimi trudnościami ?
Dodam jeszcze ze mniej więcej co dwie godziny zaczyna mną rzucać, tak ciągnąć jak na wymioty i nie potrafię tego zatrzymać. Robi mi się gorąco bardzo i słabo. Wtedy musze coś zjeść. Zjem i wymiotuje ...
Ja juz nie mam siły. Dziś jem, pije, wymiotuje, leżę i tak ciągle
Ja bym jechała na pogotowie dadzą Ci jakieś kroplowki tym bardziej że odwodniona jesteś.
W domu co pij wodę ile się da i jedz to co możesz na ból głowy paracetamol.
Wiem że nic nie zjesz dlatego proponuję pogotowie.
Zdrówka życzę
Trzymaj sie i pisz tu co u ciebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 20:18