X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Witam, mogę dołączyć? ;)

Zapraszamy :) Na kiedy termin masz? Już po 1 wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Witam, mogę dołączyć? ;)
    No pewnie :) na kiedy masz termin? Widzę po suwaczku że udało się in vitro?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka witam się :-)
    Gratulacje i Rosnijcie zdrowo.

P.s. Piękna żyrafa :-)<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 20:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Wierzę ci :-)
    Ważne że dałaś radę:-) dobrze się czułas????
    A teraz myju myju i pod pierzynke bąbelki wygrzewac:-)
    Maz mnie jeszcze wyciągnął na drinka. Oczywiście ja bezalkoholowe go. Wciągnęła jeszcze dwie gałki lodów i chyba pójdę zaraz zwrócić... Nie było mi nie dobrze ale za dużo tego zjadłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny uciekam.
    Spać.......:-(
    Dobranoc Kochane:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaraz do pracy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja zaraz do pracy :)
    O jejku serio? Masz nockę?

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć bm chciała to dziś juz nie dam rady nigdzie pojechać. Ledwo dochodzę do łazienki. Teraz udało się zjeść jabłko i trochę płatków kukurydzianych. Pije elektrolity i gorzka herbatę. Jak jutro się o budzę i sytuacja będzie wyglądać tak samo to zbiór się i pojadę do szpitala.
    Dziś już tylko skończę picie i szybko zasypiam. Na śpiąco raczej się nie wymiotuje

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nocka od 22 do 8

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek a ty sama mieszkasz? Kurcze żebyś gdzieś nie zemdlala :/

Kamciaelcia strasznie współczuję :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Witam, mogę dołączyć? ;)
    Witamy witamy :)
    Jak się czujesz?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale serio nocka to moja ulubiona zmiana, "kiedyś " pracowałam tam tylko na nockach i niestety mi to odebrano :( ale w domu zawsze najlepiej, zwłaszcza w nocy, wazne z kim ma sie tę nockę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    OO i widzę że z mojego miasta jesteś :) Do kogo do lekarza chodzisz?

Nie mieszkam w Szczecinie, tam się tylko leczyłam w Vitrolive.

Termin mam na 5.09
    Pierwszą wizytę już miałam i to było 9.01, wtedy był pęcherzyk i "żółtko" a tydzień później już zarodek, który mierzył 0,37 cm i serce biło 117 ud/min.Kilka dni później dziecię miało 0,91 cm i serce już biło 140 ud/min.

To moja pierwsza ciąża, udało się za pierwszym razem za pomocą in vitro, mamy jeszcze 3 zarodki na zimowisku.

W poniedziałek mam ostatnią wizytę w klinice i już się doczekać nie mogę.

Dziękuję za miłe przyjęcie ;)

Blair, szpilka, Angela89, żabka04, Sabina lubią tę wiadomość

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:37

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    współczuję, a on już na mm?
    Od czwartego miesiąca. Nie budzi się z głodu bo jak daje mleko to nie wypija za duzo. Budzi się tak po prostu. Trzeba iść, wziąć na ręce, dać wody, podać smoczek i śpi dalej (z reguły - czasem ma 1-2h przerwy w spaniu, najczęściej ok 3 nad ranem :P a dzis np postanowił zacząć dzień o 5). Nie wiem o co mu kaman. Mam nadzieję że do września zmniejszy liczbę nocnych pobudek ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Od czwartego miesiąca. Nie budzi się z głodu bo jak daje mleko to nie wypija za duzo. Budzi się tak po prostu. Trzeba iść, wziąć na ręce, dać wody, podać smoczek i śpi dalej (z reguły - czasem ma 1-2h przerwy w spaniu, najczęściej ok 3 nad ranem :P a dzis np postanowił zacząć dzień o 5). Nie wiem o co mu kaman. Mam nadzieję że do września zmniejszy liczbę nocnych pobudek ;)

Oj to współczuje, a ile śpi w dzień? O której się kładzie?

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair sama. Ale spokojnie, już leżę w lozku i się nigdzie nie wybieram. Wkoło łóżka wszystko w pogotowiu stoi. Jedzenie, picie, ręcznik, miska ... mam nadzieje ze jutro będzie lepiej. Dobrej nocy dziewczyny.

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek znam to niestety z 1 ciazy...mozesz probowac: migdaly, imbir, coca cola lyczkami, troszke kisielu moglabys zjesc jak nic innego Ci nie wchodzi...plyny to podstawa pamietam jak dzis ze mi lekarz mowil ze jak juz nie daje rady jesc to chociaz bym probowala pic..sa tez czopki na takie akcje nazwy nie pamietam, doustnie pervomit, marmarin, opaski na nadgarstki,mjednak to niby przy mdlosciach moze pomkc przy zwracaniu niestety nie...mi nic nie pomagalo..ale probowac trzeba...wyjdz na balkon na chwile, przewietrz mieszkanie choc troche bo niestety w zamknieciu bedzie tylko gorzej, w zadnym wypadku nie jedz sama na pogotowie- zamow taxi albo popros kogos znajomego,mnie mozesz sama pod zadnym pozorem bo jestem za bardzo oslabiona...mozna chyba tez taka kroplowke zamowic do domu z pielegniarka..pamietam ze wtedy juz sie tym mocno interesowalam bo bylo zle...nie wiem co jeszcze moge Ci poradzic kurcze :(... W nocy niestety mozesz sie zdziwic..trzymaj miske / wiaderko przy lozku..ja sie budzilam w nocy i zwracalam dalej zolcia juz ...moze zatkaj nos sobie i sprobuj zjesc cos oddychajac buzia...moze popros kogos by wpadl do Ciebie i posiedzial z Toba :( trzymam kciuki by jutro bylo lepiej...pamietaj ze czasem lepiej zjesc i zwrocic niz nie zjesc i zwracac zolcia...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    Dziewczyny pomocy !!:((
    Strasznie źle się czuje. Mdłości, wymioty, straszny ból głowy. Na pewno jestem odwodniona. Od dłuższego czasu meczy mnie to strasznie, ale od dwóch dni to wszystko, dosłownie wszystko co zjem i wypije zwracam. Zamówiłam sobie tabletki prevomit w aptece i przyszła wiadomość ze są do odbioru, ale ja nawet nie jestem w stanie jechać do apteki ...
    Boje się bo odwodnienie to nic dobrego ... do tego od wymiotów zaczęły mnie zęby boleć ... kwasy robią swoje ...
    Jakieś sposoby na porażenie sobie z takimi trudnościami ?
    Dodam jeszcze ze mniej więcej co dwie godziny zaczyna mną rzucać, tak ciągnąć jak na wymioty i nie potrafię tego zatrzymać. Robi mi się gorąco bardzo i słabo. Wtedy musze coś zjeść. Zjem i wymiotuje ...
    Ja juz nie mam siły. Dziś jem, pije, wymiotuje, leżę i tak ciągle
    Do szpitala! Podłącza kroplowke i będzie od razu lepiej. Wiem co mówię - 2 razy byłam w szpitalu z powodu wymiotow.

Sabina lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ