X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 7 tygodniu. W czwartek wizyta! Mąż sie ze mnie śmieje bo mówię że już tylko jeden dzień. Puka się w głowę i pyta jak to liczę. No to mówię że dziś już nie bo już leci, czwartku nie liczę bo to już dzien wizyty więc de facto tylko jutro zostaje wiec jeden dzień ;) łatwiej doczekać jak myślę ze jeden dzień a nie trzy :P

martta, M@linka, haneczka, Blair, kowieczka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Marrta ja używałam maść posterisan H Ale ona jest na receptę. No i nie wiem czy można w pierwszym trym bo ja w drugim używałam
    no własnie w I to pewnie nic nie wolno z takich mocniejszych, a ja naprawdę cierpię... :( jedyna nadzieja, że ginka jutro coś zaradzi i poradzi...

o148p07w5riqasy7.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) oszaleć można, już drugi tydzień z moim potomkiem w domu siedzę, dziś mieliśmy wybrać się na kontrole niestety w żadnej przychodni nie ma miejsc.
    Myślałam, ze lekarz choć pozwoli na spacery chodzić a teraz boję się wyjść, żebyśmy czegoś nowego nie złapali

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie się podziewają moje forumowe gwiazdy??;) weronika, agatia??? co się z wami dzieje, jak samopoczucie?? jakoś nieswojo mi tu bez was

haneczka, Blair lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    no własnie w I to pewnie nic nie wolno z takich mocniejszych, a ja naprawdę cierpię... :( jedyna nadzieja, że ginka jutro coś zaradzi i poradzi...
    Podobno skuteczne są masaże. Pod prysznicem lekko masujesz palcem (wiem, brzmi niezbyt smacznie :P) to poprawia przepływ krwi i zmniejsza hemoroidy

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair super wiadomość ;)
    Ja dziś rano na papierze zobaczyłam malutki skrzep i na zawał teraz schodzę bo brzuch dziś tez mocniej pobolewa. Obym nic więcej dziś nie zobaczyła.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Podobno skuteczne są masaże. Pod prysznicem lekko masujesz palcem (wiem, brzmi niezbyt smacznie :P) to poprawia przepływ krwi i zmniejsza hemoroidy
    Haha, wszystkiego w tym stanie spróbuje... jezu.... :(

o148p07w5riqasy7.png
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja już po wizycie, piękny zarodek 8 tygodniowy, bicie serduszka 162 uderzenia/min :) termin porodu nadal bez zmian na 14.09 :D i oczywiscie dostałam stos badań do wykonania :) ale jestem szczesliwa!

Miłego dnia :)

Asienka1184, żabka04, martta, Sabina, blablabla, M@linka, haneczka, violett, Blair, bisacz, Robotka1, Behemottka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    TolaiOla będzie dobrze zobaczysz :-) następny który się myli i nie pomyśli zanim coś powie :-(

Robotka super wieści:-)

Witam nowe dziewczyny:-)
    Powodzenia dzisiejszym wizytujacym :-)
    Co u mnie.
    Dzisiaj zaliczyłam pierwsza nocke z maratonie na siku:-)
    Spalam smacznie do 8:15 :-)
    Dzwoniłam dzisiaj do zus nie muszę jechać na tą komisje bo niechcący się do mnie wysłało pismo:-) okazuje się że sprawa będzie rozpatrzona zaocznie ja tam jestem nie potrzebna a naslal na mnie kontrolę mój zajebisty dyrektor!!!!!! Super a dzisiaj odbierze z poczty moje l4 ciążowe to dopiero go kuźwa zagotuje:-)
    Moja kawa mi nie smakuje bo zrobiła się gorzka pomimo że śledzę łyżeczke cukru:-) ale muszę wypić chociaż pół szklanki:-)
    Miłego dnia
    A nie mówiłam, ze to Twój szef? ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina hahaha :-)
    Dobrze że w zus pracują uprzejmie panie i powiedzą kto taki świnia jest:-)

martta, Sabina lubią tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Gratuluje już tym po badaniu dobrych wieści!

U mnie dziś dzień drugi walki z mdłościami.. imbir z miodem i cytryną dobra rzecz! Ale mam mega obrzydzenie do mięsa, chyba będę na samych zupach żyła bo tylko to mi podchodzi.

Zaraz wizyta u endo żeby się ustosunkowała do mojego tsh (2,8 ) ft3 i ft4 - ciekawe co powie.

Pozdrawiam kochane!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:31

uwo943r8sc6b8ien.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Cześć dziewczynki!
    Gratuluje już tym po badaniu dobrych wieści!

U mnie dziś dzień drugi walki z mdłościami.. imbir z miodem i cytryną dobra rzecz! Ale mam mega obrzydzenie do mięsa, chyba będę na samych zupach żyła bo tylko to mi podchodzi.

Zaraz wizyta u endo żeby się ustosunkowała do mojego tsh (2,8 ) ft3 i ft4 - ciekawe co powie.

Pozdrawiam kochane!
    Dobrze ze chociaż imbir ci pomaga bo mi nic i tak jak któraś z was pisała na sam widok kuchni mam odruch wymiotny :)

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mnie tu chcecie ale może powiem coś o sobie :) termin z usg wychodzi na 11 wrzesień poprzedniego malucha rodziłam 12.10.2014 i powiedziałam ze juz nigdy nie urodze naturalnie :) poza tym jakoś gorzej teraz przechodzę ta ciążę może przez te wszystkie dolegliwości ale jakoś nie potrafię się cieszyć :/

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia jak możemy tu cie nie chcieć?!!!!!! Jesteś mile widziana :-):-)
    Także nie krępuj się:-)
    Jakież mówiłam że więcej mu nie dam i nie chce dzieci hahha dlatego też tyle czekałam, chcialam żeby córką była samodzielna bardziej.teraz boję się że będzie zazdrosna skończyła 4 latka:-)
    Jakoś będziemy musiały sobie poradzić:-)
    Mnie córka zaraziła przeziębieniem wstałam rano z bólem na szczęście lekkim gardła a nad ranem tak mi zaszło w gardle że kaszlamalam. Idę na spacer trochę mózg przewietrzyc bo jakieś bóle głowy powracają mi :-(

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta zazdrością jakoś sobie poradzimy ale ja narazie nieustannie myślę jak to zrobić by nie rodzic naturalnie :)

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może urodzić bardzo szybko?! Nie zamartwiaj się teraz tym tematem. Skup się i ciesz się ciąża teraz najpiękniejsze chwilę przed nami a potem bliżej końca na pewno wrócimy wszystkie do tego tematu.

Sophia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Z ta zazdrością jakoś sobie poradzimy ale ja narazie nieustannie myślę jak to zrobić by nie rodzic naturalnie :)
    Ja pierwszy poród siłami natury, drugi cesarka... Teraz trzeci i już wiem że będzie cięcie cesarskie :(
    Kłopoty ze wzrokiem nie pozwalają na poród naturalny. Bardzo tego żałuję, Ja osobiście wolałabym rodzić naturalnie....

Sophia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:

Ostatnio usłyszałam, że wystarczy sugestia:) kobieta z pracy ma syna ponad 20 lat i jak była z nim w ciąży myslala o tym ze boi sie SN i miała cesarke...
    moze ze mna było tak samo-mała sie nie obrócila

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciej może i tak ale to nie znaczy ze mniej boli :)ale dobra staram się cieszyć jak narazie potem pomyślę :)poza tym mam jeszcze 1 mały problem wizytę mam 15 a przez parę dni ostatnio miałam jakieś śluzowe brazowawe upławy co myślicie czekać do 15 czy dzwonić i iść wcześniej ?

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziecie jak burza :) nie mam tyle czasu żeby śledzić wszystkie posty ale serduszkiem jestem z wami a nawet 3 serduszkami :) w sobotę wizyta wiec się tu zjawie z wiadomościami co u nas :*

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ