X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina to mi przykro ja zawsze gadałam że sobie utne jak będę takie wielkie miała bo mi się osobiście nie podobają.
    A moja mama zawsze się śmiała urodziny dzieci to zobaczysz jakie będziesz miała w rodzinie u mnie od strony mamy i taty to rodzinne wrrrrr.
    Na razie nie rosną więc jest dobrze niech bolą ale nie rosną nie chce wierzyć już mieć :-)

Sabina lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair czytajac poprzednia wiadomosc o 1 serduszku az nie mialam slow y cokolwiek napisac..teraz jednak ciesze sie niesamowicie ze wszystko jest dobrze i zycze wszystkiego dobrego, zdrowka i sily dla Twoich maluszkow ! Niech siedza w swoim gniazdku cale 9 miesiecy ;)

Blair lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair fantastyczna wiadomość!!

A tak na marginesie plamienia często i gęsto pojawiają się w czasie, kiedy miało wystąpić krwawienie. Pozdrawiam Was, lutowka 2015

Ewelina.Irl, Blair, Kornelia85 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Jestem. Nie wierzę. Brak mi słów.
    Pojechałam do swojego gina i tym razem weszłam od razu do jego gabinetu a nie rozmawiałam jak wczoraj z recepcjonistka... Nakreslilam mu sytuację i od razu się mną zajął.
    Okazało się że oba serduszka pięknie biją !!! Jest co prawda 1mm różnicy ale to nic nie znaczy. Wszystko jest w najlepszym porządku. Pięknie sobie rosną.
    Gin powiedział że on uważa że takie jednorazowe plamienke może być od <3. Bo dzisiaj już nic nie plamie.
    Pomylka lekarza, kiepski sprzęt to powód przez który wylalam morze łez od wczoraj. Pojechałam jeszcze do tego gina co mnie wczoraj badał i powiedziałam mu ze są dwa serduszka... Strasznie mnie przepraszal
    A mój gin wszystko dokładnie na spokojnie pooglądać i nawet nie chciał wziąć pieniędzy za wizytę.
    Strasznie się cieszę kochana że to była pomyłka :)

Blair lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair na prawdę się ciesze!

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Blair fantastyczna wiadomość!!

A tak na marginesie plamienia często i gęsto pojawiają się w czasie, kiedy miało wystąpić krwawienie. Pozdrawiam Was, lutowka 2015
    Faktycznie. Policzyłem teraz i wczoraj gdybym nie była w ciąży miałabym dostać @

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko boska te moje dziecko to diabel wcielony ! Juz niewiem nawet jak mam jej tlumaczyc :/
    A jak z waszymi dziecmi ?
    Jakie macie sposoby ?
    Moja podejdzie i potrafi uderzyc ,uszczypac, ugrysc . :/
    Mowie ze nie wolno to patrzy sie na mnie smieje sie i mowi ha ha ha doslownie tak robi .
    Do pewnego czasu rozumiala ze niewolno . To nie dla niej i odchodzila. Mozliwe ze to ten wiek . Ale jak przyjdzie drugie dziecko to chyba oka nie bede mogla oderwac :/

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Matko boska te moje dziecko to diabel wcielony ! Juz niewiem nawet jak mam jej tlumaczyc :/
    A jak z waszymi dziecmi ?
    Jakie macie sposoby ?
    Moja podejdzie i potrafi uderzyc ,uszczypac, ugrysc . :/
    Mowie ze nie wolno to patrzy sie na mnie smieje sie i mowi ha ha ha doslownie tak robi .
    Do pewnego czasu rozumiala ze niewolno . To nie dla niej i odchodzila. Mozliwe ze to ten wiek . Ale jak przyjdzie drugie dziecko to chyba oka nie bede mogla oderwac :/
    No co ty?! Przecież twoja córeczka to jak aniołek wygląda na zdjęciach :D

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    No co ty?! Przecież twoja córeczka to jak aniołek wygląda na zdjęciach :D
    To chyba na zdjeciach tylko :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 21:44

haneczka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a168165c2e8.png
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bacb2235b29.png
    Zdjecia z wczorajszych kulek . Jakie minu strzela :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 21:51

Blair, Sabina, M@linka, haneczka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair jak sie ciesze :) super wiesci
    trzymajcie sie mocno !!! teraz juz musi byc wszystko ok

pozdrawiam pozostale blizniacze mamusie

Blair lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • esmi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a to dopiero poczatek poniewaz bunt dwu latka to cos strasznego moj syn zabkuje to taki nieznosny ale mam na niego sposob zabieram do pokoju i.mowie ze dopuki sie nie yspokoi to musi w num soedzoec sam.
    Musimy miec anielska cierpliwosc.
    Blair ciesze sie ze jednak to byla nie mila pomylka.
    Mam we czwartek wizyte 3 majcie kciuki

haneczka lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Anika27 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję ze widziałam i słyszałam bijące serduszko :) przepisał mi też duphostan 3x1 tabletkę.
    Nadal mam wstręt do jedzenia, zmuszam się żeby coś wepchnąć. Na mięso nie mogę patrzeć o surowym nie wspominając. Brrr obiadów nie gotuję, na szczęście Mamą mi w tym pomaga gotuję dla mojego Męża i dla Taty więc genialnie ze mam w niej pomoc. Mam też mega melancholijny i depresyjny humor, czekam na wiosnę bo już się dusze w domu ( jestem na zwolnieniu). Od rana najczęściej siedzę i rycze, nic mi się nie chce masakra, zwariować można :( mój M non stop się pyta czego rycze a ja nie wiem czego po prostu jakiś szał;(

Ewelina.Irl, megg, Blair, M@linka, martta, haneczka lubią tę wiadomość

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Ewelina a to dopiero poczatek poniewaz bunt dwu latka to cos strasznego moj syn zabkuje to taki nieznosny ale mam na niego sposob zabieram do pokoju i.mowie ze dopuki sie nie yspokoi to musi w num soedzoec sam.
    Musimy miec anielska cierpliwosc.
    Blair ciesze sie ze jednak to byla nie mila pomylka.
    Mam we czwartek wizyte 3 majcie kciuki
    U mnie nie dziala jak zaprowadzam ja do pokoju i mowie zeby posiedziala . Otwiera szuflady i wywala wszystko :/
    Nawet jak ja posadze i siedze kolo niej mowiac ze tak nie wolno to w odpowiedzi dostaje smiech i szczerzenie zebow . Smiesznie to wyglada mi sie smiac chce . Wiem ze nie moge sie smiac ale czasem niedaje rady .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    Dziewczyny melduję ze widziałam i słyszałam bijące serduszko :) przepisał mi też duphostan 3x1 tabletkę.
    Nadal mam wstręt do jedzenia, zmuszam się żeby coś wepchnąć. Na mięso nie mogę patrzeć o surowym nie wspominając. Brrr obiadów nie gotuję, na szczęście Mamą mi w tym pomaga gotuję dla mojego Męża i dla Taty więc genialnie ze mam w niej pomoc. Mam też mega melancholijny i depresyjny humor, czekam na wiosnę bo już się dusze w domu ( jestem na zwolnieniu). Od rana najczęściej siedzę i rycze, nic mi się nie chce masakra, zwariować można :( mój M non stop się pyta czego rycze a ja nie wiem czego po prostu jakiś szał;(
    Gzratulacjie ❤ nie moglo byc inaczej .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to mnie to dopiero czeka... moj narazie tylko krzyczy hehe

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam 5-cio latka który mówi, że będzie pomagał ale i tak boje się, że będzie zazdrosny bo nie będzie już sam :)

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    Gratulacje! :)

Dobranoc dziewczyny. :* dziękuję bardzo za wasze wsparcie i kciuki. W końcu mogę dzisiaj spokojnie iść spać

Olisia, haneczka lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszle mamy. Chcialam sie dolaczyc do grupy wrzesniowej: moj dzidzius ma planowo pojawic sie 16 wrzesnia (tak tak, swiateczny bobas;)).

Asienka1184, Blair, Skali89, martta, Gumcia, haneczka lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Dziś miałam kolejne usg, w związku z faktem moich plamień i bóli brzucha.
    Jak wspomniałam wcześniej od zeszłej środy tkwię w szpitalu.
    Wracając: jestem dokładnie w 5tyg i 5 dniu. Zobaczyłam dziś serduszko. Jednak lekarz mnie znowu zmartwił i tym oto sposobem zostawili mnie na dłużej.
    Serduszko dzidziusia bije 96 uderzeń/min. Powiedział, że to zdecydowanie za mało, powinno bić ok. 140.
    Czy któraś z Was miała już mierzone tętno u malucha?

Bardzo dziwny ten Twoj lekarz. Moj bobas w 6t0 mial 2 mm i tetno 89. 6.0 to kalendarzowo, bo owulacja byla z poslizgiem, wiec najpewniej to bylo wlasnie 5t5. Radiolog powiedziala, ze norma, ze na tym etapie serce dopiero zaczyna bic. Zgodnie w wykresami biciowymi, dopiero po 6t0 serduszko przyspiesza powyzej 103.

Natomiast tu gdzie mieszkam, w USA, zielone swiatlo jest dopiero kiedy serduszko przekroczy 100, wiec w 8t0 mam kolejne USG.

Ogolnie serduszko powinno bic mniej wiecej tak:

Tydzien 5: poczatek 80 koniec 103 bpm
    Tydzien 6: 103-126 bpm
    Tydzien 7: 126-149 bpm
    Tydzien 8: 149-172 bpm
    Tydzien 9: 155-195 bpm.

Powodzenia :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ