X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Witam przyszle mamy. Chcialam sie dolaczyc do grupy wrzesniowej: moj dzidzius ma planowo pojawic sie 16 wrzesnia (tak tak, swiateczny bobas;)).
    Witamy :)
    A jak się czujesz? O chyba pierwsza osoba aż z USA ;) z jakiej części kraju jesteś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach ;)

Skali89, M@linka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawką, coraz lepiej się czuję, choć nadal nie jest idealnie. Ciężko się wstaje, nawet po tylu godzinach snu :) mdłości chyba też powoli odpuszczają (obym, nie powiedziała tego w złej godzinie).

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Ja na szczęście mam 5-cio latka który mówi, że będzie pomagał ale i tak boje się, że będzie zazdrosny bo nie będzie już sam :)
    Moja córka też skończy niedługo 5 lat, ale jeszcze jej nie powiedziałam. No jakby coś się stało to nie potrafilabym jej tego wyjaśnić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to dzień dobry :)
    Powodzenia dla naszych wizytantek :)

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje córki mają 13 i 8 lat.
    Starsza w wielu rzeczach potrafi mi już pomóc, chociaż czasami muszę ją zmuszać do pracy w domu :-P
    Młodsza od kiedy się dowiedziała że jestem w ciąży, nawet z łóżka mi pomaga wstać żebym się nie zmęczyła :-D

stardust87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Witam się z kawką, coraz lepiej się czuję, choć nadal nie jest idealnie. Ciężko się wstaje, nawet po tylu godzinach snu :) mdłości chyba też powoli odpuszczają (obym, nie powiedziała tego w złej godzinie).
    Zazdroszczę że możesz pić kawkę... Mnie zapach kusi ale przy pierwszym łuku od razu odrzuca :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, dziewczyny na tym forum pisały, że w pewnym momencie kawa przestała im smakować, więc póki co cieszę się jej smakiem póki mogę :)

iwonaw1205, kowieczka lubią tę wiadomość

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie wrześniowe mamusie

M@linka, Blair lubią tę wiadomość

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę się przyłączyć

Blair lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim :) Jak bardzo dobry dla mnie okaże się dopiero wieczorem...idę na pierwszą (w głowie mi brzęczy ...i ostatnią...tfu tfu..) wizytę dziś na 21:20. Wstałam o 7:00 zrobiłam dwa prania, ugotowałam pomidoróweczkę i wysprzątam jeszcze za chwilę łazienkę a potem uciekam na miasto i znów gdzieś w tango bo w domu siedze sama to kota dostanę...

Zero objawów nadal nic a nic - nawet zero ciągnięcia w brzuchu - piersi zaczęły znów pobolewać ale to nieznacznie... po prostu nic

Trudno mi uwierzyć, że może być dobrze - przerobiłam nad ranem wątek o ciążach biochemicznych - pasuje jak ulał...mam małą nadzieję na dobre ale szykuję się na najgorsze...

Dobrego dnia!

haneczka lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)

ja już po wizycie:D

proszę mi zmienić termin na 22 wrzesień :) tak jak myślałam miałam wczesną owulację:)

piękny zarodek z pięknie bijącym serduszkiem:)

<3

ahhh

kamciaelcia, Sabina, Asienka1184, żabka04, M@linka, Pauka, martta, stardust87, blablabla, Gumcia, Moonicorns, haneczka, Aguś86, szpilka, Blair lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i to najważniejsze! gratuluję

Robotka1 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Behemottka - dzięki za dokładnie wyjaśnienie - właśnie miałam obchód lekarzy. Ordynator też mnie podniósł trochę na duchu stwierdzeniem, że na tym etapie ciąży może być granica błędu. Jutro kolejne usg i okaże się co dalej. Czy stąd w końcu wyjdę czy nie ;/

A termin mojego porodu - jeśli można dopisać: 28.09.

Miłego dzionka :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla będzie dobrze zobaczysz :-) następny który się myli i nie pomyśli zanim coś powie :-(

Robotka super wieści:-)

Witam nowe dziewczyny:-)
    Powodzenia dzisiejszym wizytujacym :-)
    Co u mnie.
    Dzisiaj zaliczyłam pierwsza nocke z maratonie na siku:-)
    Spalam smacznie do 8:15 :-)
    Dzwoniłam dzisiaj do zus nie muszę jechać na tą komisje bo niechcący się do mnie wysłało pismo:-) okazuje się że sprawa będzie rozpatrzona zaocznie ja tam jestem nie potrzebna a naslal na mnie kontrolę mój zajebisty dyrektor!!!!!! Super a dzisiaj odbierze z poczty moje l4 ciążowe to dopiero go kuźwa zagotuje:-)
    Moja kawa mi nie smakuje bo zrobiła się gorzka pomimo że śledzę łyżeczke cukru:-) ale muszę wypić chociaż pół szklanki:-)
    Miłego dnia

M@linka, Sabina lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blair
    Mozesz zapisać moje badanie genetyczne na 23. 02. Może jeszcze zdecyduję się na prywatne i wtedy dam znać

Blair lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 ja miałam wizyte w piątek i jeszcze wgl nie było widać serduszka :) a chyba jesteśmy w podobnym tygodniu :)

Robotka1 super wiadomość!:* mam nadzieję, że ja za dwa tygodnie zobaczę to samo ;D

M@alinka nie martw się na zapas! Staraj się myśleć pozytywnie :*

M@linka lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dzień dobry Wszystkim :) Jak bardzo dobry dla mnie okaże się dopiero wieczorem...idę na pierwszą (w głowie mi brzęczy ...i ostatnią...tfu tfu..) wizytę dziś na 21:20. Wstałam o 7:00 zrobiłam dwa prania, ugotowałam pomidoróweczkę i wysprzątam jeszcze za chwilę łazienkę a potem uciekam na miasto i znów gdzieś w tango bo w domu siedze sama to kota dostanę...

Zero objawów nadal nic a nic - nawet zero ciągnięcia w brzuchu - piersi zaczęły znów pobolewać ale to nieznacznie... po prostu nic

Trudno mi uwierzyć, że może być dobrze - przerobiłam nad ranem wątek o ciążach biochemicznych - pasuje jak ulał...mam małą nadzieję na dobre ale szykuję się na najgorsze...

Dobrego dnia!
    A Ty znowu swoje? Malinka, kobieto, tyłek Ci skopię po Twojej wizycie za to wymyślanie ;) a na ciąże biochemiczną to troszkę za późno - ona sie usuwa sama w kilka dni po terminie @. Zobaczysz się wszystko będzie dobrze - cały wieczór będę kciuki trzymała!

Sophia, M@linka, haneczka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj rano na badaniach więc głodna i mocy tym bardziej mi brak. Oprócz tego niestety przypałętało się do mnie najgorsze czy hemoroida. Tak strasznie boli, że chodzenie i siedzenie doprowadza mnie do płaczu. Nie mogę sobie na tym krześle w pracy miejsca znaleźć. Byłam w aptece dostałam czopki i maść, ale wiecie takie słabsze ciążowe. Mam nadzieje, że jutro moja lekarka coś na to zaradzi. Jezu najgorszemu wrogowi tego nie życzę :(
    Blair cudownie, wiedziałam, że to pomyłka. Robotka super! :) TolaiOla mam nadzieje, że będzie ok i wyjdziesz ze szpitala na dniach.

o148p07w5riqasy7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrta ja używałam maść posterisan H Ale ona jest na receptę. No i nie wiem czy można w pierwszym trym bo ja w drugim używałam

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ