Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę się przyłączyć? !8 stycznia zrobiłam test na którym pokazały się dwie kreseczki. To był nasz 4 cykl starań. Byłam już na pierwszej wizycie i nasza kropeczka miała 4mm :D Serduszka jeszcze nie było, ale gin powiedziała żeby się nie martwić bo było jeszcze za wcześnie. Następną wizytę mam 15 lutego, już odliczamy z Tż dni. Tp z ostatniej @ około 29 września
    Pewnie witaj ;) jak się czujesz?

• M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane - z tego co się zorientowałam dużo się dziś u nas na forum działo i z tego co czytam po ostatnich postach same pozytywne wieści!!! Ale dziś stron naprodukowanych.

Blair - tak się cieszę :) :) :) - dosłownie niewiarygodnie pozytywna wiadomość :)...ile biedna musiałaś się na denerwować - na szczęscie wszystko się wyjaśniło!!!

Dziękuję Wam za okazane zrozumienie w mojej sprawie...już znowu emocje trochę opadły i staram się zachować spokój. Na razie nie rozpaczam...

Widziałam też wiadomości, że będą kolejne forumowe bliźniaki! Gratuluję Dziewczyny :) Pirelka nieźle mnie zaskoczyła Twoja info!

Gumcia fajnie, że się odezwałaś :)

WItam też serdecznie nowe wrześniówki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:27

nick nieaktualny, haneczka lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciesze się z Waszego szczęścia ja już nie mogę doczekać się swojej wizyty 8 blee jeszcze tydzień chciałabym w końcu zobaczyć swoje małe szczęście a tak w między czasie jakieś rady na zgagę?

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Dziś miałam kolejne usg, w związku z faktem moich plamień i bóli brzucha.
    Jak wspomniałam wcześniej od zeszłej środy tkwię w szpitalu.
    Wracając: jestem dokładnie w 5tyg i 5 dniu. Zobaczyłam dziś serduszko. Jednak lekarz mnie znowu zmartwił i tym oto sposobem zostawili mnie na dłużej.
    Serduszko dzidziusia bije 96 uderzeń/min. Powiedział, że to zdecydowanie za mało, powinno bić ok. 140.
    Czy któraś z Was miała już mierzone tętno u malucha?
    Szybko Ci się udało zobaczyć. Ja serduszka dopiero zobaczyłam pierwszy raz w 6+5d. I były 150 i 140na min

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się dzisiaj zorientowałam, że mam wizytę w przyszłym tygodniu, ciekawe jak fasolka już wygląda :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Hej Dziewczyny,
    podczytuje Was od kilku dni, ale jeszcze nie mialam okazji sie odezwac.

Ale dzis ze wzgledu na CUDOWNY obrot sprawy u Blair postanowilam wyjsc z cienia :) BLAIR CUDOWNIE, WSPANIALE wiesci. Czekalam caly dzien na informacje od Ciebie, tak bardzo nie chcialam, zeby cos sie wydarzylo i zeby to byla prawda.

Spokojnych ciaz Wam wszystkim zycze :)
    Małgorzatka dziękuję :) witamy. Rozgosc się u nas. Na kiedy ci termin wyznacza?

• Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Dziś miałam kolejne usg, w związku z faktem moich plamień i bóli brzucha.
    Wracając: jestem dokładnie w 5tyg i 5 dniu. Zobaczyłam dziś serduszko. Jednak lekarz mnie znowu zmartwił i tym oto sposobem zostawili mnie na dłużej.
    Serduszko dzidziusia bije 96 uderzeń/min. Powiedział, że to zdecydowanie za mało, powinno bić ok. 140.

Miałam tak samo jak Ty, ze pierwszy raz usłyszałam serduszko w 5tyg5dn i biło 103 uderzenia/min i tez mi powiedziała moja gin ze to troche zbyt wolno, ale jutro mam wizyte i wszystko sie okaże, troche sie martwie... Ale Nasze maleństwa musza dac rade :)

Blair tak sie ciesze, ze to była tylko pomyłka i wszystko jest w porządku! Cały dzien czekałam na wiadomosc od Ciebie :) Trzymajcie sie i rośnijcie!

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Pewnie witaj ;) jak się czujesz?

Oprócz bólu piersi nie mam żadnych objawów. Nie pracuję, więc mam dużo czasu na odpoczynek :) Jedynie jeszcze od wczoraj boli mnie podbrzusze, staram się póki co nie stresować :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    u mnie na wizycie w 5t4d serduszko biło ok 100
    uderzen/min ilekarz mówił ze to odpowiednio na "wiek" ciązy, a drugiego serduszka jeszcze nie bylo słychac, kolejna wizyte mialam tydzien pozniej i biły juz oba, ale lekarz nie mówił jak szybko tylko ze jest dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:42

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Ewelina.Irl

Mamy 2 dni różnicy między naszymi pierwszymi Dzieciaczkami :)
    Moja córa jest z 1 października :)
    Ooo .
    Kurcze skads Cie kojarzę ? Ale nie pamietam z jakiego watku albo byl podobny nick :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:

U mnie w 6+5 było 117 ud/minute a w 7+2 już 140ud/min. Wiec spokojnie, będzie biło coraz szybciej, gdzieś czytalam, że z dnia na dzień przyspiesza o 3 ud/min.

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę się przyłączyć? !8 stycznia zrobiłam test na którym pokazały się dwie kreseczki. To był nasz 4 cykl starań. Byłam już na pierwszej wizycie i nasza kropeczka miała 4mm :D Serduszka jeszcze nie było, ale gin powiedziała żeby się nie martwić bo było jeszcze za wcześnie. Następną wizytę mam 15 lutego, już odliczamy z Tż dni. Tp z ostatniej @ około 29 września
    Witaj . Ja zrobilam test 6 ale nie bylam do konca przekonana tej drugiej kreski 8go powtorzylam elektroniczny i pregnat moj dostal prezent na 30 urodziny :)
    Gratuluje !❤

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam obiad godzine temu . A teraz siedze ogladam serial i zjadlam juz 6 mandarynke. Pycha!:-D

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Pocieszylyscie mnie jak cholera :):):)
    Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Za 2 dni kolejne usg :)

Ewelina.Irl, Asienka1184, ewa84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Witaj . Ja zrobilam test 6 ale nie bylam do konca przekonana tej drugiej kreski 8go powtorzylam elektroniczny i pregnat moj dostal prezent na 30 urodziny :)
    Gratuluje !❤

Miałam napisać 18 stycznia :D To świetny prezent mieliście, u nas nasi rodzice dostali taką wiadomość w dniu Babci i Dziadka :D

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie wieści maja byc juz do końca września! Blair no cudownie! To jest przykład ze jak sie w coś gorąco wierzy to spełnienie tego jest na wyciagnięcie ręki.
    Dlatego dziewczyny MUSIMY gorąco wierzyć ze wszystkie szcześliwie dotrwamy do końca!

Pozdrawiam nowe mamuśki i serdecznie gratuluje podwójnych cudów!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sobie pomyślę, że od mojego testowania minął ponad miesiąc i gdzie ten czas tak szybko uciekł?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:39

• Sophia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, to tylko dowód na to, że dzieciaczki już robią co chcą, a my na to wpływu nie mamy. Bardzo się cieszę.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500+na drugie dziecko beda dostawac wszystkie rodziny bez wzgledu na zarobki .
    A jesli nie beda przekraczac 800 zl na rodzine to i beda rodziny dostawac na pierwsze dziecko .
    To tak zbaczajac z tematu . Bo jakis czas temat bylo pytanie :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ