X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też dziś miałam wizytę, dziecię ma 20,5 mm, wszystko jest dobrze, serce bije jak szalone ;)
    Ciąża wg OM 9+0 a wg usg 8+5 więc tylko 2 dni różnicy.

Dziś dzień bez mdłości w końcu, mam przypływ energii ;)

Blair, haneczka, Sabina, Cordy, Ewelina.Irl, stardust87, żabka04, Kourtney lubią tę wiadomość

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

Cieszmy sie kazdym dniem kazdym żygiem pryszczem a nawet hemoroidem na co jeszcze przyjdzie pora!

Proszę o zakończenie stękań i kwękań to cud się dzieje i nie o nas się tu rozchodzi od teraz jesteśmy dla ! Gratuluje pozytywów dnia i bardzo sie cieszę z Was wszystkich.

Zanim nastękacie :) pomyślcie jak radosny jest do tego powód:)
    A jak sie komuś nudzi i doagnozuje googlami polecam księge imion, wirtualną aranżacje pokoiku/kąciku, czytanoe o zdrowej diecie a nawet pisanie planu porodu!

Serdecznie niezłośliwie pozdrawiam i kopam Was w 4 litery na ogarnięcie

Pozdrawiam Was nie zlośliwie ale kop w dupe sie należy

Blair, Pauka, haneczka, żabka04, Kornelia85, Gumcia, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair ucieszyłam się jakby mnie to dotyczyło, aż się wzruszyłam. Cudowna wiadomość! Ale zobacz wierzyłaś do ostatniej chwili - to jest instynkt!!!:)

Blair lubi tę wiadomość

• Bee85 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair! Cudownie! I za nic nie przepraszaj!! Co Ty! Nie żaruj!
    Ale się cieszę, że wszystko w porządku :) naprawdę super to aż za mało! Kamień z serca :D

Blair lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Oooooo dziewczyny ja nie chcę większych bo utne!!!!!!!
    Miałam b urodziłam córkę mam d więc nie chcę ee hahahahaha
    Oddam te rozmiary niech wam rosną! :-)
    Dużych? Przed pierwszą ciaza zaczynałam od D. Skończyłam na J! :O
    Teraz mam E i nie chce myśleć jakie mi urosną. Już ss wielkie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Hej, ja też dziś miałam wizytę, dziecię ma 20,5 mm, wszystko jest dobrze, serce bije jak szalone ;)
    Ciąża wg OM 9+0 a wg usg 8+5 więc tylko 2 dni różnicy.

Dziś dzień bez mdłości w końcu, mam przypływ energii ;)
    Gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, cudowne wieści :) bardzo się cieszę :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka u ciebie wprowadzam zakaz negatywnego myślenia. Proszę nie nakręcaj się tak negatywnie. Będzie dobrze wszystko. Twoja fasolka jest silniejsza niż ci się wydaje

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair spuper :) co za piekne wiesci :) cudownie :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair

Cudownie!!! Kamień z serca co? Teraz ciesz się ciążą i swoimi rosnącymi Bąbelkami :)

Ja sama nie wiem na co mam ochotę, ale lody bym zjadła :P

Kochane wiecie coś na temat, jak się wraca z urlopu wychowawczego do pracy (będąc w ciąży) i idzie się od razu na L4? I do końca ciąży jesteś na zwolnieniu płatnym, i siedzisz z dzieckiem w domku, później normalnie macierzyński, zaległy urlop. Podobno tak można... moja koleżanka tak zrobiła 2 razy :) Teraz właśnie jest na 3 macierzyńskim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:00

Blair lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Jestem. Nie wierzę. Brak mi słów.
    Pojechałam do swojego gina i tym razem weszłam od razu do jego gabinetu a nie rozmawiałam jak wczoraj z recepcjonistka... Nakreslilam mu sytuację i od razu się mną zajął.
    Okazało się że oba serduszka pięknie biją !!! Jest co prawda 1mm różnicy ale to nic nie znaczy. Wszystko jest w najlepszym porządku. Pięknie sobie rosną.
    Gin powiedział że on uważa że takie jednorazowe plamienke może być od <3. Bo dzisiaj już nic nie plamie.
    Pomylka lekarza, kiepski sprzęt to powód przez który wylalam morze łez od wczoraj. Pojechałam jeszcze do tego gina co mnie wczoraj badał i powiedziałam mu ze są dwa serduszka... Strasznie mnie przepraszal
    A mój gin wszystko dokładnie na spokojnie pooglądać i nawet nie chciał wziąć pieniędzy za wizytę.
    Bardzo sie ciesze ! Na nastempny raz nalegaj aby spraedzal dokladnie . Ale mam nadzieje ze nastempnego razu nie Bedzie !!!
    ❤❤ buziaki

Kornelia85, Blair lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wiedziałam ze to tylko nieporozumienie! Cudowne wieści, sama radość

Blair lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl

Mamy 2 dni różnicy między naszymi pierwszymi Dzieciaczkami :)
    Moja córa jest z 1 października :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:04

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair tak się cieszę!

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Blair

Cudownie!!! Kamień z serca co? Teraz ciesz się ciążą i swoimi rosnącymi Bąbelkami :)

Ja sama nie wiem na co mam ochotę, ale lody bym zjadła :P

Kochane wiecie coś na temat, jak się wraca z urlopu wychowawczego do pracy (będąc w ciąży) i idzie się od razu na L4? I do końca ciąży jesteś na zwolnieniu płatnym, i siedzisz z dzieckiem w domku, później normalnie macierzyński, zaległy urlop. Podobno tak można... moja koleżanka tak zrobiła 2 razy :) Teraz właśnie jest na 3 macierzyńskim :)

hej moja kolezanka tak miala, po macierzynskim automatycznie poszla na urlop zalegly tak wiec zostala przywrocona do pracy... i po ok 2 tyg przyniosla l4 :) fajnie jej się udało ;)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę się przyłączyć? !8 stycznia zrobiłam test na którym pokazały się dwie kreseczki. To był nasz 4 cykl starań. Byłam już na pierwszej wizycie i nasza kropeczka miała 4mm :D Serduszka jeszcze nie było, ale gin powiedziała żeby się nie martwić bo było jeszcze za wcześnie. Następną wizytę mam 15 lutego, już odliczamy z Tż dni. Tp z ostatniej @ około 29 września

Blair, Gumcia, haneczka, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Dziś miałam kolejne usg, w związku z faktem moich plamień i bóli brzucha.
    Jak wspomniałam wcześniej od zeszłej środy tkwię w szpitalu.
    Wracając: jestem dokładnie w 5tyg i 5 dniu. Zobaczyłam dziś serduszko. Jednak lekarz mnie znowu zmartwił i tym oto sposobem zostawili mnie na dłużej.
    Serduszko dzidziusia bije 96 uderzeń/min. Powiedział, że to zdecydowanie za mało, powinno bić ok. 140.
    Czy któraś z Was miała już mierzone tętno u malucha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    podczytuje Was od kilku dni, ale jeszcze nie mialam okazji sie odezwac.

Ale dzis ze wzgledu na CUDOWNY obrot sprawy u Blair postanowilam wyjsc z cienia :) BLAIR CUDOWNIE, WSPANIALE wiesci. Czekalam caly dzien na informacje od Ciebie, tak bardzo nie chcialam, zeby cos sie wydarzylo i zeby to byla prawda.

Spokojnych ciaz Wam wszystkim zycze :)

Blair, M@linka, Gumcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 serce w tak wczesnej ciazy nie moze tak szybko bic po prawdopodobnie dopiero pojawilo sie wczoraj/przedwczoraj.

Serce bije ok 140 uderzen na minute dopiero od polowy 7 tygodnia/ czasami dopiero w 8. Nie wiem czemu lekarz Ci to powiedzial :(

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair kamien z serca

Blair lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ