X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody byłyby idealnym pomysłem, ale w mieszkaniu jest okrutnie zimno.
    Udało mi się zmotywować do porządków w szafie :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    I podobno- tak mowila ta kolezanka przy takiej ciazy jest 75% szans, ze beda dziewczynki. Wazne zeby byly zdrowe :)

tak to marzenie mojego męża :) to 75% uspokoiło go gdy dowiedział sie o podwójnym szczęsciu:D

Aguś86, Gosia85 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do specjalistki już na jutro. Wizyta droga, ale warto dla spokoju będę tam chodzić.

ewa84, haneczka, żabka04 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERONIKA, wywołuję Cię :) Wszystko dobrze u Ciebie? Wyzdrowiałaś już?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam się okropnie nieproduktywna, niby coś posprzątałam, nastawiłam pranie, a i tak można byłoby bardziej mieszkanie do porządku doprowadzić.. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra wstawiłem te warzywa z zamkniętym nosem w kuchni lub na wstrzymanym wydechu :-(
    Za mną chodzą lody z bitą śmietana i owocami polana czekolada ommmmmmmm:-)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little ja właśnie to samo zrobiłam wstawiłem pranie, te warzywa na sałatkę poskładać pranie i tak syf na chacie i tak.
    Jestem do niczego.
    Mąż się zebrał i ogarnął kuchnie tyle dobrego oczywiście za dziubasa ahhhh faceci kobieta źle się czuję a oni jeszcze ja przekupuja i mają wymagania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból piersi raz mocniejszy, raz słabszy. Ale wielkość mnie cieszy :):):)
    Z mojego małego A zrobiło się większe A :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla to super!! Mnie nie urosły :-(
    Tylko bolą a sutki sterczące jakby mi było zimno hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że ta senność minie, bo po południami jestem jak po całonocnej imprezie, choć budzę się z dwa razy na siku. Mój małżonek ostatnio zauważył, że brzuszek zaczyna mi widać, a mnie się nie chce wierzyć, przecież jeszcze za wcześnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla, u mnie to samo, może jeszcze dobijemy do B :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś u ortopedy po kartoteke mojego leczenia do tego zusu :-(
    Podeszła do niego mówi że mam się nie martwić bo nigdzie nie jadę!
    Pyta mnie po co tam pojedziesz? Ja mówię że na komisje! A on do mnie zrób ksero karty leczenia bo leczenie jest zakończone, l4 miałaś do 31.01 a wezwanie jest na 12.02 to po co??? Napisz do nich oświadczenie że leczenie zakończone i załączniku ksero karty leczenia. Teraz jesteś w ciąży jesteś chroniona i nie mogą Ci nie zrobić! A yeraz do domu i odpoczywać zdrówka! Zamknął drzwi hahahah
    Była któraś z was w takiej sytuacji nie wiem co zrobić. zrobić tak jak lekarza mówi czy jechać tam?

Sabina lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka04 zrób tak jak lekarz mówi. Chyba są śmieszni w tym Zusie będą kobietę w ciąży na komisje ciągnąć.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04- jeszcze urosną ;) a co do ZUS - lekarz ma rację - teraz mogą Ci tralalala ;)
    Little Red Fox - u mnie przy pierwszej ciąży rozmiar zwiększył się do C ;) a po 11 miesiącach karmienia zmniejszył się do rozmiaru sprzed ciąży ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 16:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale oni nie wiedzą że ja w ciąży bo ciążowe l4 mam od dzisiaj.
    Tak sobie pomyślałam po co mam mówić o ciąży jak im chodzi o l4 wystawione od 18.01-31.01 a komisja 12.01.
    Porabani są nie wiem może zadzwonić do zus i zapytać się czy tak jak lekarz mówi mogę zrobić? Co mogą mi zrobić i chcieć ode mnie? Przecież nie cofna mi l4 a kasę już mi zapłacą 10.02 (wypłata) więc po co ja tam? A gin wystawił zaświadczenie ze ja w ciąży i wysokiego zagrożenia jakby mnie malował zus to mam pokazac

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo dziewczyny ja nie chcę większych bo utne!!!!!!!
    Miałam b urodziłam córkę mam d więc nie chcę ee hahahahaha
    Oddam te rozmiary niech wam rosną! :-)

ggohaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam malutkie 70A, więc nie pomarudzę jak troszkę urosną, trzeba się nacieszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 - ja bym zrobiła tak jak lekarz mówi. Wysłała im pismo, z kserokopią dokumentacji o zakończonym leczeniu oraz zaświadczeniem o ciąży wysokiego ryzyka.
    W najgorszym wypadku wezwą Cię na inny termin.

• MagicM Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ddebrałam wyniki hcg z rana, chyba jest ok? :-)
    I pobranie - 27.01.2015 godz. 10:00 wynik 60,4
    II pobranie - 01.02.2015 godz 09:00 wynik 847,1 (w piątek niestety nie mogłam pójść)

Przy okazji - znacie może jakiegoś dobrego ginekologa któy przyjmuje w medicaverze? Zastanawiam się nad wykupieniem u nich ubezpieczenia medycznego (jako jedyni w Warszawie nie mają okresu karencji w przypadku ciąży) Wydaje mi się że będzie taniej bo płacę 200 zł miesięcznie za wszystko. Co sądzicie?

żabka04, haneczka, Blair lubią tę wiadomość

m3sxs65gun8uurrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicM, przyrost ok, masz na belly kalkulator w zakładce baza wiedzy/kalkulatory :) zawsze możesz sobie sprawdzić

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ