Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
PIRELKA EWA nie mogę sobie wyobrazić jak z takiej kombinacji bliźniaki muszą być do siebie łudząco podobne
życzę wam szczęścia, spokoju w ciąży i pomyślnego rozwiązania:)
pamiętajcie że każde nowe życie to dar
u mnie dziś jakoś lepiej, może temu że się wyspałam?
nawet w domu posprzątałam:)haneczka, ewa84 lubią tę wiadomość
-
Ewa u mnie tez torbiel dlatego pytam bo moze mowil ci co innego ginekolog .
Ja dostalam progesteron bo plamilam . Mam go brac przez 20 dni .
Haneczka cale piersi robie takie kieszonki robie malesko czosnkowe i nadziewam w obtaczam w jajki i bulce i zapiekam . Pycha .
haneczka lubi tę wiadomość
-
Hej, dobrze, że pojawiło się tu tak dużo dobrych wieści, gratuluje bliźniakowym mamom
Po tym jak rano przeczytałam Blair Twojego posta, nie miałam ochoty już w ogóle tu zaglądać, tak mi się przykro zrobiło. Trzymaj się, na pewno drugi maluszek jest super-hero i da sobie radę
U mnie nadal mdłości, czasami bóle brzucha. W piątek wizyta, już się nie mogę doczekać. Mój mąż już nie może wytrzymać z ukrywaniem mojej ciąży i powoli zaczyna peplać wkoło. Powstrzymuję go ile się da, bo chciałabym się pochwalić dopiero na Wielkanoc, na razie nie mam takiej potrzeby. Wiadomo jak to jest- dobra nowina obiega otoczenie ekspresowo, gorzej potem z szerzeniem tych smutniejszych wieści... Śmiałam się, że przy następnej ciąży on sam dowie się dopiero w 3-cim miesiącu
U nas dzisiaj będą goście więc zmykam się ogarnąć.ewa84 lubi tę wiadomość
-
Ewelina.Irl wrote:Ewa u mnie tez torbiel dlatego pytam bo moze mowil ci co innego ginekolog .
Ja dostalam progesteron bo plamilam . Mam go brac przez 20 dni .
Haneczka cale piersi robie takie kieszonki robie malesko czosnkowe i nadziewam w obtaczam w jajki i bulce i zapiekam . Pycha .
Chyba nie ma lekarstwa na torbiel ew. mozna ja "Sciagnac" jesli nie bedzie sie wchlaniac, wczesniej tez mialam torbiel ale przy naturalnych cyklach wchlaniaja sie wraz z miesiaczka, w ciazy idzie im to wolniej -
nick nieaktualny
-
ewa84 wrote:Chyba nie ma lekarstwa na torbiel ew. mozna ja "Sciagnac" jesli nie bedzie sie wchlaniac, wczesniej tez mialam torbiel ale przy naturalnych cyklach wchlaniaja sie wraz z miesiaczka, w ciazy idzie im to wolniej
Tylko juz teraz nie pamietam nazwy tego leku .
-
Blair jak wczoraj przeczytałam co U Ciebie, to nie miałam siły pisać tutaj. dziś też jestem przygnębiona i mam nadzieję, że jednak wczoraj się pomylili.
dziewczyny gratuluję udanych wizyt i gratuluję niektórym podwójnie;)
Ja tez mam torbiel, biorę 3 razy dziennie po 2 duphastony. Droga zabawa.
Lekarz mi powiedział, że często w początkowej ciąży się pojawiają te torbiele, ale że się wchłaniają...
Ja z objawów to dzis jestem taka zmęczona, ze szok. Nie nadaję się do niczego.
A poza tym co raz cześciej krótkotrwale boli mnie brzuch. -
pirelka wrote:Dziewczyny jestem w ogromnym szoku i ciężko mi sobie z tym poradzić na razie.
Okazało się, że ciąża jest ale bliźniacza i to jednojajowa, są w pęcherzyku dwa zarodku i dwa serduszka! Strasznie się boję i jestem tak zaskoczona i przerażona, że nie wiem co myśleć. Nie spodziewałam się tego i nie umiem się tak mocno cieszyć.. na razie musze ochłonąć.
Lekarz nie podejmie się prowadzenia takiej ciąży, bo jak powiedział jest to ciąża wysokiego ryzyka. Mało kto się tego podejmie dlatego skierował mnie do specjalistów, podał nazwiska i dzisiaj muszę zapisać się do nich prywatnie więc czekają mnie spore wydatki i większa opieka niż przy pojedynczej ciąży.
Podobno też jeden szpital tylko może mnie przyjąć w takim wypadku i od ok.32 tyg. ciąży będę musiała w nim leżeć, a poród CC.
Troszkę mnie nastraszył, ale mówił że jak dostanę zalecenia badań to wystawi mi na nie skierowania, bym dodatkowo płacić nie musiała prywatnie. Zwolnienie dostałam tylko na 7 dni, ale do tego czasu może dostanę się do specjalisty i może wystawi dalej, ewentualnie rodzinna.. jak nie to wezmę urlop i dotrwam do 12 tyg. a wtedy mój gin mówił, że będzie mógł wystawiać bez problemu zwolnienia.
Dostałam masę skierowań na krew, więc jutro z rana pojadę od razu, by wszystko mieć gotowe przed wizytą. Z wynikami jak przyjdę założy mi kartę ciąży.
W pracy załatwione, już do nie nie wracam nawet jak zw. nie dostanę tylko ewentualnie ten urlop.
Nie wiem co wpisał mi na zwolnieniu lekarz bo nie zwróciłam uwagi.. widziałam tylko 027.. nie wiem jaka kategoria
Mówię Wam mam mętlik.. po powrocie z zakupów muszę porozmawiać z Mamą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:22
ewa84, stardust87, haneczka, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wróciłam ze sklepu.
Lepiej mi na powietrzu mdłości jakoś ustępują niestety pada deszcz więc żadna przyjemność.
Kupiłam te warzywa na sałatkę i kupiłam lody cassate dostałam slinotoku
No i co ja w łóżku zdycham a sałatka może sama się zrobi nie dam rady wejść do kuchni loda Pożarlam hihi -
nick nieaktualny
-
Haneczka, ja miałam cały zeszły tydzień tak, że miałam na coś ochotę, gotowałam to, w międzyczasie od zapachów mnie mdliło, i nawet nie spróbowałam tego co zrobiłam. Mój mąż ma już dość moich kulinarnych zachcianek.
haneczka lubi tę wiadomość
-
lody też bym zjadła
masakra non stop coś bym jadła...
Aguś86: dzięki za dobre informacje:)
na wątku bliżniaczym jest dziewczyna która tez urodziła dwóch zdrowych chlopaków w 33tc
edit: mowie oczywiscie o ciazy jednoowodniowej bo takich jest zdecydowanie dużo mniej niż dwuowodniowychWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:32
Aguś86 lubi tę wiadomość