X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • esmi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    a ja byłam u lekarza niby tylko skierowanie na badania i kartę ciąży założenie a się okazało, że moja ciąża jest młodsza o tydzień dał mi duhospan oraz nospe pić i chciał zwolnienie wysłac ale na razie nie chce iść .... trochę się podłamałam i dzisiaj wzięłam wolne bo bym o niczym nie myślała ....
    Pije też omegamed we czwartek ponowna kontrola ... 3majcie kciuki.
    Blair mam nadzieje, że lekarz miał słaby sprzęt....

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esemi czyli 5t6dc?? widziałaś serducho??

zrobiłam sobie kawę rozpuszczalną....z mlekiem....mam nadzieję że nie będę tego żałowała....
    a w kuchni czeka świeża zupa pomidorowa....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • esmi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka jak byłam we czwartek to był 6 tydz. i 2 dni a wg zarodka to 5 tydz. 4 dni i serduszko biło.
    Muszę myśleć pozytywnie....

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, trzymam kciuki za Twoje maleństwo

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, u mnie nie ma szans na takie rarytasy

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • ovulinka Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny

Blair współczuję i trzymam za ciebie kciuki.

Esmi za ciebie również trzymam kciuki.

U mnie już jest troche lepiej z mdłościami.
    Są już lżejsze i nie cały czas. :)
    Mam nadzieję, że się już powoli kończą.

A także mam zmiany w wizytach. 8 lutego odwołana,
    ale 11 lutego mam usg a 26 kolejna wizyta i gina.

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Podobnie jak 8 lat temu, jednak na innym forum, chciałam się dołączyć do wrześniowych mamusiek :)
    Mój termin wypada na 28.09 :)

Pozdrawiam:
    Ania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 12:40

Skali89, kowieczka, żabka04, stardust87, Robotka1, Sabina, Blair, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj TolaiOla2008

Miałaś już wizytę i gina? Który to tydzień?

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:30

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję, że wszystko dobrze, bo jeszcze nie widziałam ani nie slyszłam, to będzie w sumie moja pierwsza wizyta:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciąży dowiedziałam się 20.01. - 2 dni spóźnienia miesiączki, gdy wcześniej były co do min. Szczęście ogromne, bo lekarze raczej nie dawali szans na zajście, patrząc na moje dolegliwości zdrowotne.
    W skrócie: jestem mamą 8 letniej Antosi. Przed Nią byłam 2 razy w ciąży (dokładnie rok po roku, poronienie w 4 tydz, następne na początku 6 tyg). Antosię straciłabym w 8 tyg, jednak lekarzom udało się ją uratować - urodziła się w 40 tyg, z wagą prawie 4kg i 58 cm :)
    Przez ponad rok czasu współżyliśmy bez zabezpieczenia mając nadzieję, że jednak się uda.
    Moje dolegliwości to: borelioza, a dzięki niej w kolejnych badaniach zdiagnozowane: torbiel kieszonki Rathkego, w zeszłym roku torbiel lewego nadnercza. Generalnie co 6 miesięcy wizyty na oddziale Endokrynologii Onkologicznej i stwierdzenie: raczej nie ma szans na zajście w ciąże.
    25.01. pierwsza wizyta u gin - Bhcg rośnie, ciąża potwierdzona, , widoczny pęcherzyk (0,83 mm). Ze względu na wywiad medyczny zalecono Duphaston i wizytę za 2 tyg. Nie doczekałam jednak.
    27.01 trafiłam do szpitala z plamieniami i silnymi bólami podbrzusza.
    Na szczęście pęcherzyk ciążowy urósł (1,00 mm). Okazało się, że odkleja się jednak kosmówka. Więc: pozostaje Pani na oddziale ;/
    Dziś kolejne badanie usg. Pęcherzyk ciążowy 14 mm, zarodek 3 mm. Uwidoczniona akcja serca. Jednak znowu strach... Akcja serca 96 uderzeń/min. I decyzja lekarzy: dziś Pani nie wyjdzie, serduszko powinno bić dużo szybciej...
    A dziś wg usg i wielkości Dzidziusia, dokładnie 5 tydzień i 5 dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:00

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w ogromnym szoku i ciężko mi sobie z tym poradzić na razie.
    Okazało się, że ciąża jest ale bliźniacza i to jednojajowa, są w pęcherzyku dwa zarodku i dwa serduszka! Strasznie się boję i jestem tak zaskoczona i przerażona, że nie wiem co myśleć. Nie spodziewałam się tego i nie umiem się tak mocno cieszyć.. na razie musze ochłonąć.
    Lekarz nie podejmie się prowadzenia takiej ciąży, bo jak powiedział jest to ciąża wysokiego ryzyka. Mało kto się tego podejmie dlatego skierował mnie do specjalistów, podał nazwiska i dzisiaj muszę zapisać się do nich prywatnie więc czekają mnie spore wydatki i większa opieka niż przy pojedynczej ciąży.
    Podobno też jeden szpital tylko może mnie przyjąć w takim wypadku i od ok.32 tyg. ciąży będę musiała w nim leżeć, a poród CC.
    Troszkę mnie nastraszył, ale mówił że jak dostanę zalecenia badań to wystawi mi na nie skierowania, bym dodatkowo płacić nie musiała prywatnie. Zwolnienie dostałam tylko na 7 dni, ale do tego czasu może dostanę się do specjalisty i może wystawi dalej, ewentualnie rodzinna.. jak nie to wezmę urlop i dotrwam do 12 tyg. a wtedy mój gin mówił, że będzie mógł wystawiać bez problemu zwolnienia.

Dostałam masę skierowań na krew, więc jutro z rana pojadę od razu, by wszystko mieć gotowe przed wizytą. Z wynikami jak przyjdę założy mi kartę ciąży.

W pracy załatwione, już do nie nie wracam nawet jak zw. nie dostanę tylko ewentualnie ten urlop.

Nie wiem co wpisał mi na zwolnieniu lekarz bo nie zwróciłam uwagi.. widziałam tylko 027.. nie wiem jaka kategoria :(

Mówię Wam mam mętlik.. po powrocie z zakupów muszę porozmawiać z Mamą.

haneczka, żabka04, violett, Olisia, Angela89, megg lubią tę wiadomość

• kowieczka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Blair, przykro mi bardzo.

Malinka, ale sobie ladujesz na glowe, co? po jaką cholerę? Ja przy dwóch pustych jajach rzygalam jak kot. Za pierwszym i drugim razem leżałam w szpitalu z powodu wymiotow. I mimo że ciąże już dawno skończyły się rozwijać to przestałam zygac dopiero po zabiegu w pierwszym przypadku i poronieniu w drugim. Teraz nie mam absolutnie żadnych objawów. Brzuch nie boli, cycki niewrazliwe na dotyk nawet. Nie mówiąc o tym ze nawet nie jestem wyczulpna na zapachy - parę dni temu oczyszczalam wątróbkę bo mój mąż sobie na obiad zazyczyl więc wisialam z nosem na desce do krojenia żeby ją dobrze oczyścić i co? Nic, nawet przez mikrpsekunde mnie nie zemdlilo. Wiem co czujesz po poronieniach - wiem z doświadczenia Ale na miłość Boską po co sobie jeszcze dopieprzac takimi scenariuszami? Wiem ze lepiej jest być mile zaskoczonym niż się znowu rozczarować Ale ciąża tp jest akurat taki stan w którym źle myśli są ostatnią potrzebną rzeczą - i Tobie i maluchówi. Ogarnij się kobieto i zacznij myśleć pozytywnie bo na gorzkie żale, w razie czego, będzie będzie czas. Choć wierzę w to, a właściwie WIEM, że po wizycie wkleisz nam zdjęcie małego człowieka z bijacym serduchem i będziesz go w myślach przepraszala że tyle niepotrzebnego stresu mu podarowałaś

stardust znów na straży trzeźwego myślenia! :) a za wątróbkę szacun bo ja jej nie na wi dzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:00

relgdf9hrp5i882w.png
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka! jakie wiadomości ! pamiętaj spokój jest teraz najważniejszy dla maluchów :) na pewno wszystko będzie ok :)

relgdf9hrp5i882w.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie. I nigdy nie jadłam i nigdy nie robiłam. Sama sie zdziwiłam że mogłam ją w łapy wziąć :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ale to super wiadomość! Podwójne szczęście! I nic się nie martw, wszystko będzie dobrze. Bez przerwy rodzą się bliźnięta jednojajowe - całe i zdrowe. Twoim maluchom tez na pewno się uda :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka - gratulacje!!!

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka: jestes w identycznej sytuacji jak ja, tez mam dwa zarodki w jednym worku, wiem ze to bardzo trudna ciąża, ale musimy mocno wierzyć że bedzie dobrze:) ja o moje maluchy walczyłam 3 lata i musi być dobrze! :)

pirelka, Sabina lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, jakie wieści! Stardust ma racje, ciągle rodzą sie zdrowe podwójne
    maleństwa :) badz dobrej myśli, na pewno bedziesz miała wiecej obaw
    ale i szczęście podwójne

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, niesamowite! Podwójnie radosna nowina:) To było Twoje pierwsze usg? Nic wcześniej nie zdradzało ciąży bliźniaczej? Będzie dobrze!

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ