X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam nadzieje na brak mdlosci, bo gdy sie obudziłam czułam sie super a teraz znowu mnie dopadły :/

Ale zjem śniadanie i pojde sie przespacerować moze to mi dobrze zrobi

Miłego dnia Wam życze i udanych wizyt! ;)

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    oby było tak jak piszesz... we wtorek dużo u mnie się wyjaśni na pierwszej wizycie...czy moje marzenie o powiększeniu rodziny spełni się tym razem?...
    A w ogóle dziewczyny to gdzie sie podziewacie??? co tak mało naprodukowałyście? nie mam co czytać ;)
    Ide spać... do później...
    ps. Gumcia a co u Ciebie melduj! Jesteśmy na podobnym etapie więc ciekawa jestem :P

M@linka u mnie wciąż to samo czyli wrazliwe opuchnięte piersi, wrażliwy zmysł węchu oraz bóle @ i dzisiaj jakiś taki dziwny posmak w buzi i wrażenie na żołądku jak bym miała zaraaz zwrócić ale nie mogę powiedziec żeby mnie "pełną gębą" mdliło. Wizyta dopiero 15. 02 :( Na tej pod koniec stycznia (4t4d) widziałam tylko pęcherzyk.

BLAIR ściskam Cię ze wszystkich sił, trzymam kciuki żeby to była tylko wina wadliwego, starego sprzętu i żeby oba serduszka biły z całych sił!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:08

M@linka lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w mdłym nastroju. Od rana bałam się wstać z łóżka, nie mogłam dziecka kaszką nakarmić, bo mnie mdliło, a jak otworzyłam lodówkę, to zaczęło mnie rzucać na wymioty. :| Na dobre się rozkręciło.

Pamiętam to z poprzedniej ciąży jako okropny czas, tylko wtedy mdłości miałam wieczorami i odrzucało mnie od mięsa, tym razem ciągle mam zachcianki (tu rosołek o 21, tu racuszki drożdżowe, tu kapuśniaczek na wędzonce, pasta rybna z markeli- normalnie Magda Gessler :P), ale niedobrze mi już od samego rana. Może to na dziewczynkę;)

Blair, czekam na wieści od Ciebie :* Nawet nie umiem sobie wyobrazić jak bardzo cierpisz :*

M@linka, temperatura może się wahać w ciągu dnia. Najlepiej, jakbyś mierzyła o stałej porze, nad ranem w łóżku. Wiem, że np. od rana do 11 temp rośnie o 1 kreskę co godzinę. Wieczorami może spadać. Więc ten wskaźnik jest niemiarodajny, jeśli mierzysz raz tak, raz tak.
    Rozumiem Twoje podejście i jeśli wolisz nastawić się na najgorsze, tym większa będzie Twoja radość, gdy jutro okaże się, że wszystko jest w porządku. Czego serdecznie Ci życzę! :*

Pirelka, trzymam kciuki. Pisz, jak po wizycie. :)

Angela, pytałaś mnie o nast usg? Mam przyjść do gina w sobotę 06.02, to będzie 6+5, ale nie wiem, czy się nie wstrzymam dłużej.

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka jeżeli to będzie 6tc i 5 dzień to spokojnie powinno być serduszko ja zobaczyłam w 6tc3dniu

haneczka lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair poki co wierze, ze to tylko dupiasty sprzet na ip i zobaczysz sliczniebijace oba serduszka. Przytulam mocno

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z wielkim bólem głowy :-* pogoda mnie nie oszczędza :-P

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, jak Twoja wizyta?
    Ja witam sie z wami w 3 dniu beznadziejnego bólu głowy i mdłości,
    nie moge ani spac ani jeść ani w ogole sie ruszyć z lozka bo głowa pęka i mdli
    jeszcze bardziej...
    Byle do II trymestru

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jeśli pozwolicie dołączę, jestem po ivf i termin mam na 19 września :)
    Mój zarodek jednak zrobił nam psikusa i się podzielił i mamy dwa maleństwa ;)

stardust87, Madziuuuula, Asienka1184, Cordy, Malutka92, szpilka, Robotka1, violett, M@linka, kowieczka, żabka04, Angela89, Blair, megg, kamciaelcia lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Gosia85 Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Blair, mocno ściskam i trzymam kciuki, by okazało się to pomyłką!
    M@linka, nie zakładaj najczarniejszego sceenariusza, temperatura zmierzona w nocy zawsze będzie niższa, poza tym spadki mogą się zdarzać nawet w fizjologicznej ciąży i nie oznacza to najgorszego! Tak jak dziewczyny Ci radziły, staraj się myśleć pozytywnie, wyobrażaj sobie, że zobaczysz wkrótce Maleństwo na usg, a objawy nie muszą być codziennie jednakowo intensywne. Ja np miałam mdłości, które na kilka dni ustąpiły, teraz pojawiły się znów - a nawet nie chcę sobie wyobrażać innego scenariusza niż ten, że za tydzień zobaczę dzidziusia. Głowa do góry! Choć rozumiem, że to trudne.

f2w343r8i1giz5ja.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak sie czujesz? Widziałaś juz serduszka?

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, przykro mi bardzo.

Malinka, ale sobie ladujesz na glowe, co? po jaką cholerę? Ja przy dwóch pustych jajach rzygalam jak kot. Za pierwszym i drugim razem leżałam w szpitalu z powodu wymiotow. I mimo że ciąże już dawno skończyły się rozwijać to przestałam zygac dopiero po zabiegu w pierwszym przypadku i poronieniu w drugim. Teraz nie mam absolutnie żadnych objawów. Brzuch nie boli, cycki niewrazliwe na dotyk nawet. Nie mówiąc o tym ze nawet nie jestem wyczulpna na zapachy - parę dni temu oczyszczalam wątróbkę bo mój mąż sobie na obiad zazyczyl więc wisialam z nosem na desce do krojenia żeby ją dobrze oczyścić i co? Nic, nawet przez mikrpsekunde mnie nie zemdlilo. Wiem co czujesz po poronieniach - wiem z doświadczenia Ale na miłość Boską po co sobie jeszcze dopieprzac takimi scenariuszami? Wiem ze lepiej jest być mile zaskoczonym niż się znowu rozczarować Ale ciąża tp jest akurat taki stan w którym źle myśli są ostatnią potrzebną rzeczą - i Tobie i maluchówi. Ogarnij się kobieto i zacznij myśleć pozytywnie bo na gorzkie żale, w razie czego, będzie będzie czas. Choć wierzę w to, a właściwie WIEM, że po wizycie wkleisz nam zdjęcie małego człowieka z bijacym serduchem i będziesz go w myślach przepraszala że tyle niepotrzebnego stresu mu podarowałaś

Sophia, Justyna_89, kowieczka, żabka04, Angela89 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) ja już z niecierpliwością czekam na moją jutrzejszą wizytę i mam nadzieje,że wszystko będzie dobrze i w końcu zobaczę serduszko:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Hej dziewczyny jeśli pozwolicie dołączę, jestem po ivf i termin mam na 19 września :)
    Mój zarodek jednak zrobił nam psikusa i się podzielił i mamy dwa maleństwa ;)

Gratuuuluje podwójnego szczęścia :-) <3

ewa84 lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Cześć dziewczyny:) ja już z niecierpliwością czekam na moją jutrzejszą wizytę i mam nadzieje,że wszystko będzie dobrze i w końcu zobaczę serduszko:)

Na pewno zobaczysz <3 a może i uslyszysz :-) ja w 7 tygodniu miałam zaszczyt usłyszeć i zobaczyć serduszko kruszynki <3

Skali89 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Ewa jak sie czujesz? Widziałaś juz serduszka?
    Hej czuję się nawet dobrze, mam słabe dolegliwości mimo że miałam hiperke i moje jjajniki są ogromnee ;)
    Tak początkowo było jedno serduszko i lekarz widział drugi zarodek w tym samym pecherzyku jednak poczytałam w necie ze czasami niby troboflast daje taki obraz i tak sobie to wytlumaczylam, w czwartek miałam kolejne usg i już nie było wątpliwości oba serduszka biły równo ;)
    Podobno przy ciąży bliźniaczej i dolegliwości są intensywniejsze a u mnie spokojnie.

haneczka lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Jutro już pewnie zobaczysz :) trzymam kciuki

Malutka92 dziękuję ;)

Skali89 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry.
    a ja zajadam sałatkę warzywną jako drugie śniadanie. na pierwsze był domowy chlebuś na zakwasie-jedna kromeczka sama bez niczego....
    ale dziś czuję się lepiej, mimo że mdłości nie opuszczają....

Malinka trzymam kciuki za wizytę. my zaszliśmy w ciążę z 800tys armią żołnierzyków, nie wiem ile to jest procentowo 1%? 2%?? w każdym razie wiem że najniżej udokumentowana ciąża jest z 500tys zdrowych plemników:) a wcześniej diagnoza -azoospermia-zero plemników, nawet martwych.... mam dziś śliczną zdrową córkę.
    wierzę że u Ciebie też będzie ok.
    a leczysz się? bo wydaje mi się że skoro ronisz ciąże to może przyczyna również jest po Twojej stronie?
    nie mniej jednak trzymam kciuki

Angela u mnie jutro na wizycie będzie właście 6t3dc :) liczę na ten widok co Ty:)

Angela89 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa moje ogromne gratulacje <3 :D

aaaaa i dla jasności....temperatury się nie mierzy po spodziewanej miesiączce!

ewa84, stardust87, Angela89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • cud Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, nie śmiało dołączam do wątku z data porodu na 28.09.2016 ;)
    Mam nadzieje ze tym razem sie uda bo jestem mama dwóch Aniołków.
    Jestem po USG i widzialm pecherzyk i ciałkem , mam nadzieje ze w środe zobacze serduszko! Choć objawów nie mam wielkich, moze to ciażą bezobjawowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:58

Robotka1, kowieczka, żabka04, Gumcia, Blair, kamciaelcia lubią tę wiadomość

(*) (*) (*) (*) Tęsknię
    Translokacja,mutacja MTHR
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, cud witamy i zapraszamy do nas :)

ewa84 lubi tę wiadomość

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ