X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam nadzieje na brak mdlosci, bo gdy sie obudziłam czułam sie super a teraz znowu mnie dopadły :/

Ale zjem śniadanie i pojde sie przespacerować moze to mi dobrze zrobi

Miłego dnia Wam życze i udanych wizyt! ;)

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    oby było tak jak piszesz... we wtorek dużo u mnie się wyjaśni na pierwszej wizycie...czy moje marzenie o powiększeniu rodziny spełni się tym razem?...
    A w ogóle dziewczyny to gdzie sie podziewacie??? co tak mało naprodukowałyście? nie mam co czytać ;)
    Ide spać... do później...
    ps. Gumcia a co u Ciebie melduj! Jesteśmy na podobnym etapie więc ciekawa jestem :P

M@linka u mnie wciąż to samo czyli wrazliwe opuchnięte piersi, wrażliwy zmysł węchu oraz bóle @ i dzisiaj jakiś taki dziwny posmak w buzi i wrażenie na żołądku jak bym miała zaraaz zwrócić ale nie mogę powiedziec żeby mnie "pełną gębą" mdliło. Wizyta dopiero 15. 02 :( Na tej pod koniec stycznia (4t4d) widziałam tylko pęcherzyk.

BLAIR ściskam Cię ze wszystkich sił, trzymam kciuki żeby to była tylko wina wadliwego, starego sprzętu i żeby oba serduszka biły z całych sił!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:08

M@linka lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w mdłym nastroju. Od rana bałam się wstać z łóżka, nie mogłam dziecka kaszką nakarmić, bo mnie mdliło, a jak otworzyłam lodówkę, to zaczęło mnie rzucać na wymioty. :| Na dobre się rozkręciło.

Pamiętam to z poprzedniej ciąży jako okropny czas, tylko wtedy mdłości miałam wieczorami i odrzucało mnie od mięsa, tym razem ciągle mam zachcianki (tu rosołek o 21, tu racuszki drożdżowe, tu kapuśniaczek na wędzonce, pasta rybna z markeli- normalnie Magda Gessler :P), ale niedobrze mi już od samego rana. Może to na dziewczynkę;)

Blair, czekam na wieści od Ciebie :* Nawet nie umiem sobie wyobrazić jak bardzo cierpisz :*

M@linka, temperatura może się wahać w ciągu dnia. Najlepiej, jakbyś mierzyła o stałej porze, nad ranem w łóżku. Wiem, że np. od rana do 11 temp rośnie o 1 kreskę co godzinę. Wieczorami może spadać. Więc ten wskaźnik jest niemiarodajny, jeśli mierzysz raz tak, raz tak.
    Rozumiem Twoje podejście i jeśli wolisz nastawić się na najgorsze, tym większa będzie Twoja radość, gdy jutro okaże się, że wszystko jest w porządku. Czego serdecznie Ci życzę! :*

Pirelka, trzymam kciuki. Pisz, jak po wizycie. :)

Angela, pytałaś mnie o nast usg? Mam przyjść do gina w sobotę 06.02, to będzie 6+5, ale nie wiem, czy się nie wstrzymam dłużej.

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka jeżeli to będzie 6tc i 5 dzień to spokojnie powinno być serduszko ja zobaczyłam w 6tc3dniu

haneczka lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair poki co wierze, ze to tylko dupiasty sprzet na ip i zobaczysz sliczniebijace oba serduszka. Przytulam mocno

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z wielkim bólem głowy :-* pogoda mnie nie oszczędza :-P

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, jak Twoja wizyta?
    Ja witam sie z wami w 3 dniu beznadziejnego bólu głowy i mdłości,
    nie moge ani spac ani jeść ani w ogole sie ruszyć z lozka bo głowa pęka i mdli
    jeszcze bardziej...
    Byle do II trymestru

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jeśli pozwolicie dołączę, jestem po ivf i termin mam na 19 września :)
    Mój zarodek jednak zrobił nam psikusa i się podzielił i mamy dwa maleństwa ;)

stardust87, Madziuuuula, Asienka1184, Cordy, Malutka92, szpilka, Robotka1, violett, M@linka, kowieczka, żabka04, Angela89, Blair, megg, kamciaelcia lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Gosia85 Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Blair, mocno ściskam i trzymam kciuki, by okazało się to pomyłką!
    M@linka, nie zakładaj najczarniejszego sceenariusza, temperatura zmierzona w nocy zawsze będzie niższa, poza tym spadki mogą się zdarzać nawet w fizjologicznej ciąży i nie oznacza to najgorszego! Tak jak dziewczyny Ci radziły, staraj się myśleć pozytywnie, wyobrażaj sobie, że zobaczysz wkrótce Maleństwo na usg, a objawy nie muszą być codziennie jednakowo intensywne. Ja np miałam mdłości, które na kilka dni ustąpiły, teraz pojawiły się znów - a nawet nie chcę sobie wyobrażać innego scenariusza niż ten, że za tydzień zobaczę dzidziusia. Głowa do góry! Choć rozumiem, że to trudne.

f2w343r8i1giz5ja.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak sie czujesz? Widziałaś juz serduszka?

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, przykro mi bardzo.

Malinka, ale sobie ladujesz na glowe, co? po jaką cholerę? Ja przy dwóch pustych jajach rzygalam jak kot. Za pierwszym i drugim razem leżałam w szpitalu z powodu wymiotow. I mimo że ciąże już dawno skończyły się rozwijać to przestałam zygac dopiero po zabiegu w pierwszym przypadku i poronieniu w drugim. Teraz nie mam absolutnie żadnych objawów. Brzuch nie boli, cycki niewrazliwe na dotyk nawet. Nie mówiąc o tym ze nawet nie jestem wyczulpna na zapachy - parę dni temu oczyszczalam wątróbkę bo mój mąż sobie na obiad zazyczyl więc wisialam z nosem na desce do krojenia żeby ją dobrze oczyścić i co? Nic, nawet przez mikrpsekunde mnie nie zemdlilo. Wiem co czujesz po poronieniach - wiem z doświadczenia Ale na miłość Boską po co sobie jeszcze dopieprzac takimi scenariuszami? Wiem ze lepiej jest być mile zaskoczonym niż się znowu rozczarować Ale ciąża tp jest akurat taki stan w którym źle myśli są ostatnią potrzebną rzeczą - i Tobie i maluchówi. Ogarnij się kobieto i zacznij myśleć pozytywnie bo na gorzkie żale, w razie czego, będzie będzie czas. Choć wierzę w to, a właściwie WIEM, że po wizycie wkleisz nam zdjęcie małego człowieka z bijacym serduchem i będziesz go w myślach przepraszala że tyle niepotrzebnego stresu mu podarowałaś

Sophia, Justyna_89, kowieczka, żabka04, Angela89 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) ja już z niecierpliwością czekam na moją jutrzejszą wizytę i mam nadzieje,że wszystko będzie dobrze i w końcu zobaczę serduszko:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Hej dziewczyny jeśli pozwolicie dołączę, jestem po ivf i termin mam na 19 września :)
    Mój zarodek jednak zrobił nam psikusa i się podzielił i mamy dwa maleństwa ;)

Gratuuuluje podwójnego szczęścia :-) <3

ewa84 lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Cześć dziewczyny:) ja już z niecierpliwością czekam na moją jutrzejszą wizytę i mam nadzieje,że wszystko będzie dobrze i w końcu zobaczę serduszko:)

Na pewno zobaczysz <3 a może i uslyszysz :-) ja w 7 tygodniu miałam zaszczyt usłyszeć i zobaczyć serduszko kruszynki <3

Skali89 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Ewa jak sie czujesz? Widziałaś juz serduszka?
    Hej czuję się nawet dobrze, mam słabe dolegliwości mimo że miałam hiperke i moje jjajniki są ogromnee ;)
    Tak początkowo było jedno serduszko i lekarz widział drugi zarodek w tym samym pecherzyku jednak poczytałam w necie ze czasami niby troboflast daje taki obraz i tak sobie to wytlumaczylam, w czwartek miałam kolejne usg i już nie było wątpliwości oba serduszka biły równo ;)
    Podobno przy ciąży bliźniaczej i dolegliwości są intensywniejsze a u mnie spokojnie.

haneczka lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Jutro już pewnie zobaczysz :) trzymam kciuki

Malutka92 dziękuję ;)

Skali89 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry.
    a ja zajadam sałatkę warzywną jako drugie śniadanie. na pierwsze był domowy chlebuś na zakwasie-jedna kromeczka sama bez niczego....
    ale dziś czuję się lepiej, mimo że mdłości nie opuszczają....

Malinka trzymam kciuki za wizytę. my zaszliśmy w ciążę z 800tys armią żołnierzyków, nie wiem ile to jest procentowo 1%? 2%?? w każdym razie wiem że najniżej udokumentowana ciąża jest z 500tys zdrowych plemników:) a wcześniej diagnoza -azoospermia-zero plemników, nawet martwych.... mam dziś śliczną zdrową córkę.
    wierzę że u Ciebie też będzie ok.
    a leczysz się? bo wydaje mi się że skoro ronisz ciąże to może przyczyna również jest po Twojej stronie?
    nie mniej jednak trzymam kciuki

Angela u mnie jutro na wizycie będzie właście 6t3dc :) liczę na ten widok co Ty:)

Angela89 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa moje ogromne gratulacje <3 :D

aaaaa i dla jasności....temperatury się nie mierzy po spodziewanej miesiączce!

ewa84, stardust87, Angela89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • cud Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, nie śmiało dołączam do wątku z data porodu na 28.09.2016 ;)
    Mam nadzieje ze tym razem sie uda bo jestem mama dwóch Aniołków.
    Jestem po USG i widzialm pecherzyk i ciałkem , mam nadzieje ze w środe zobacze serduszko! Choć objawów nie mam wielkich, moze to ciażą bezobjawowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:58

Robotka1, kowieczka, żabka04, Gumcia, Blair, kamciaelcia lubią tę wiadomość

(*) (*) (*) (*) Tęsknię
    Translokacja,mutacja MTHR
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, cud witamy i zapraszamy do nas :)

ewa84 lubi tę wiadomość

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od: