X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic gratulacje :-)!Beta piękna :-)
    Rosnijcie zdrowo:-)

Ja nie pomoge bo ja nie z tamtąd ale pewnie inne dziewczyny z tego rejonu pomogą:-)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicM wrote:
    Dziewczyny ddebrałam wyniki hcg z rana, chyba jest ok? :-)
    I pobranie - 27.01.2015 godz. 10:00 wynik 60,4
    II pobranie - 01.02.2015 godz 09:00 wynik 847,1 (w piątek niestety nie mogłam pójść)

Przy okazji - znacie może jakiegoś dobrego ginekologa któy przyjmuje w medicaverze? Zastanawiam się nad wykupieniem u nich ubezpieczenia medycznego (jako jedyni w Warszawie nie mają okresu karencji w przypadku ciąży) Wydaje mi się że będzie taniej bo płacę 200 zł miesięcznie za wszystko. Co sądzicie?

Ja chodzę do dr Swirskiego i bardzo sobie chwale. Dobry kontakt, szybko rozwiewa watpliwości, nie pozwala na złe myśli. A przy okazji ma doświadczenie przy 'ciężkich przypadkach'

I abonament tez sobie chwale, bo wszystko jest 'za darmo'.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, super przyrost :) Jesteś w ciąży! hihi

O 17 moje poranne mdłości nieco zelżały i skusiłam się na kapuśniaczek. Obłędny! Słodkie lody? Nie dla mnie! Mam smaka na wytrawne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka - mnie odrzuca od słodkiego ;/ zjem czasami ale mam wrażenie, że wszystko rośnie.
    za to parcie na owoce, kwaśnie rzeczy i mięso pod każdą postacią ;)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) a ja po pierwszym dniu pracy po 2 tygodniowej przerwie i po wizycie u nowego ginekologa.

Aż jestem w szoku, lekarz super, co prawda zdjęcia nie dostałam, ale wszystko dokładnie pokazywał, tłumaczył, a jak zapytałam się czy jest możliwość częstszych wizyt i mogą być one prywatne niekoniecznie na NFZ, to powiedział mi, że po co mam przepłacać, po prostu tutaj się omawiać na takie terminy na jakie czuje potrzebę :-) skorygował termin planowany bo jest na 13 września i dzisiaj jest 7t 5d. Można powiedzieć w końcu jestem spokojna :-) i do tego w sumie wyszło na lepsze, bo za badania płacić nie muszę.

Pauka, Cordy, stardust87, żabka04, violett lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • MagicM Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ja chodzę do dr Swirskiego i bardzo sobie chwale. Dobry kontakt, szybko rozwiewa watpliwości, nie pozwala na złe myśli. A przy okazji ma doświadczenie przy 'ciężkich przypadkach'

I abonament tez sobie chwale, bo wszystko jest 'za darmo'.

Dziękuję dziewczyny :-) Bardzo się cieszę że jest "wzrost" hcg i nie mogę się już doczekać wizyty u Ginekologa.

Ulfenstein - dzięki, poczytam o nim.
    No właśnie jak bym nie liczyła abonament jest korzystniejszy :-)
    Też podpisywałaś już będąc w ciąży czy miałaś wcześniej?
    Czy któraś z Was jeszcze kogoś poleca?

patrząc po babeczkach i opiniach na znany lekarz znalazłam:
    Ewa Świątek
    Dorota Sosnowska
    Aneta Kowalska-Kańka
    Ewa Filipp

m3sxs65gun8uurrl.png
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też na słodkie odrzuca :) ale nie tak że nie tknę, po prostu nie mam ochoty, za to ogórasy kiszone i ostre potrawy jak najbardziej :)

relgdf9hrp5i882w.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam podobnie :) Karmiąc piersią ciągle jadłam jogurty i słodycze. Nie mogłam się im oprzeć. 11 stycznia odstawiłam synka od piersi. Jogurtów nie jem wcale, słodycze bardzo sporadycznie, za to mam ochotę na szynkę, zupy, kwaśne i wytrawne smaki. :) Totalna rewolucja w miesiąc.

maluutka90 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Zapisałam się do specjalistki już na jutro. Wizyta droga, ale warto dla spokoju będę tam chodzić.

niestety koszty rosną, ale oby to było jedyne zmartwienie:)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ale wieści od rana! Dziewczyny oby Wasze bliźniaki pięknie i zdrowo rosły :) Ale niepodzianka!
    Blair jeszcze się nie odzywala....

Mi też się nie chce słodkiego, wolę wytrawne :) przed chwilą na obiad wciagnelam śledzie, których normalnie nie znoszę XD co ta moja Marianka ze mną robi ;)

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni nie mogę patrzeć na kawe.
    A zawsze tak uwielbiałam ją pić :(
    I chyba przez to chodzę jak zombi. Jak bym mogła to usnęłabym dosłownie wszędzie.

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Nie wierzę. Brak mi słów.
    Pojechałam do swojego gina i tym razem weszłam od razu do jego gabinetu a nie rozmawiałam jak wczoraj z recepcjonistka... Nakreslilam mu sytuację i od razu się mną zajął.
    Okazało się że oba serduszka pięknie biją !!! Jest co prawda 1mm różnicy ale to nic nie znaczy. Wszystko jest w najlepszym porządku. Pięknie sobie rosną.
    Gin powiedział że on uważa że takie jednorazowe plamienke może być od <3. Bo dzisiaj już nic nie plamie.
    Pomylka lekarza, kiepski sprzęt to powód przez który wylalam morze łez od wczoraj. Pojechałam jeszcze do tego gina co mnie wczoraj badał i powiedziałam mu ze są dwa serduszka... Strasznie mnie przepraszal
    A mój gin wszystko dokładnie na spokojnie pooglądać i nawet nie chciał wziąć pieniędzy za wizytę.

Cordy, ewa84, ovulinka, Bee85, Magdziulla, Sabina, MagicM, Pauka, Kornelia85, haneczka, Madziuuuula, szpilka, Anuszka, Anulka01, bbeczka91, Sophia, stardust87, żabka04, Broszka, Gumcia, bisacz, Skali89, Beatrice, Robotka1, Miśka***, violett, pirelka, alinka, bella84, derii84, megg, Kaszka, Olisia, Kourtney, kamciaelcia, martta, MartunQa, basiunia lubią tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie od tygodnia przerzuciłam się na słodycze i owoce ;) Na mięso, ryby i nabiał patrzeć nie mogę, ale dziś od rana zbierało mnie na wymioty i straszne wzdęcia mam. Nie służą mi słodkie rzeczy, ale strasznie ciągnie :)

Już razem <3
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Blair, jak bardzo się cieszę!!!

Silne masz dzieciątka, a wczorajszemu lekarzowi żółta kartka się należy!

Blair lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • ovulinka Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair to wspaniale.
    Okazuje się, że jednak dzisiaj same dobre wieści :)

Blair lubi tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla, cud witamy :)
    Ewa, pirelka gratuluję bliźniaków :D

Kurcze gdyby u mnie się to tak szczęśliwie nie zakończyło to już bym tu nie miała siły wejść....

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Jestem. Nie wierzę. Brak mi słów.
    Pojechałam do swojego gina i tym razem weszłam od razu do jego gabinetu a nie rozmawiałam jak wczoraj z recepcjonistka... Nakreslilam mu sytuację i od razu się mną zajął.
    Okazało się że oba serduszka pięknie biją !!! Jest co prawda 1mm różnicy ale to nic nie znaczy. Wszystko jest w najlepszym porządku. Pięknie sobie rosną.
    Gin powiedział że on uważa że takie jednorazowe plamienke może być od <3. Bo dzisiaj już nic nie plamie.
    Pomylka lekarza, kiepski sprzęt to powód przez który wylalam morze łez od wczoraj. Pojechałam jeszcze do tego gina co mnie wczoraj badał i powiedziałam mu ze są dwa serduszka... Strasznie mnie przepraszal
    A mój gin wszystko dokładnie na spokojnie pooglądać i nawet nie chciał wziąć pieniędzy za wizytę.

Ojjj jak wspaniale!!!! :)

Blair lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przepraszam was za takie zamieszanie

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, wspaniała wiadomość!

Blair lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    I przepraszam was za takie zamieszanie
    Wariatka ;) Blair jeden za wszystkich, wszyscy za jednego - po to jesteśmy by się wspierać, motywować i gdy trzeba pocieszać :)

Kżde doświadczenie czegoś nas uczy. Ale już koniec, zero złych i smutnych myśli :) <3

Już razem <3
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ