Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Behemottka wrote:Calkiem dobrze, ale za Polska teskno. Za to pogoda lepsza, niz w Polsce, teraz swieci slonce i jest (mrozne) 15 stopni. A jak w Irlandii?
Tak to zyje sie dobrze . Lepiej napewno niz w Polsce . Szczerze nie wyobrazam sobie teraz zjechac do polski i zyc tam za jakies marne grosze chociaz mamy tam dom .
Ja mam w Irlandii swoja cala rodzine mieszkaja od nas 60 km wiec mnie nie ciagnie do Polski bardziej mojego bo rodzina w Polsce . Bedziemy lecieli w Maju . Ja bylam w polsce ostatni raz 3 lata temu i to na 4 dni . Umeczylam sie strasznie i kupa kasy poszla .
Tu praca umowa na stale ,super warunki wiec czego chciec wiecejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 22:35
-
Mam przeczucie, albo inaczej chciałabym mieć dziewczynkę tak żeby była parka, zawsze mi się marzyła dziewczyna, twarz mam w fatalnym stanie to może a nóż widelec mi już urodę zabiera przy synie miałam gładziutką idealną
Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania91 wrote:Mam przeczucie, albo inaczej chciałabym mieć dziewczynkę tak żeby była parka, zawsze mi się marzyła dziewczyna, twarz mam w fatalnym stanie to może a nóż widelec mi już urodę zabiera przy synie miałam gładziutką idealną
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do imion to jesteśmy raczej zgodni ale strasznie dużo się nam podoba i będzie ciężko wybrać.
Jak dwie dziewczynki to Hania i Helenka. Albo Nadia i Kornelia albo Łucja.
Jak chłopcy to Tomek i Bartek.
A jak parka to jakaś kombinacja z tych imion Bartuś, Mikołaj albo Hary(Zachariasz) a dla dziewczynki Łucja,Nadia,Kornelia,Konstancja,Abigail,SelenaGumcia lubi tę wiadomość
-
Ewelina.Irl wrote:No tu czesto pada deszcz . Snieg ? Byl przez 15 minut nie pamietam tu ostrej zimy bo tu zimy nie ma .
Tak to zyje sie dobrze . Lepiej napewno niz w Polsce . Szczerze nie wyobrazam sobie teraz zjechac do polski i zyc tam za jakies marne grosze chociaz mamy tam dom .
Ja mam w Irlandii swoja cala rodzine mieszkaja od nas 60 kg wiec mnie nie ciagnie do Polski bardziej mojego bo rodzina w Polsce . Bedziemy lecieli w Maju . Ja bylam w polsce ostatni raz 3 lata temu i to na 4 dni . Umeczylam sie strasznie i kupa kasy poszla .
Tu praca umowa na stale ,super warunki wiec czego chciec wiecej
Ech, no widzisz, a ja za Polska tesknie ogromnie. Tu mamy oboje dobra prace, dom, wszystko wygodnie ulozone, ale w Polsce jest to takie cos, czego nie ma nigdzie indziej. Moj maz jest profesorem na duzym uni (tu sie zostaje prof za mlodu) i w Polsce niestety nie mialby takich samych warunkow pracy, wiec na razie trzymamy sie tu. Ja juz prawie 10 lat, maz dluzej.
Moja cala rodzina w jest Polsce i wracamy czesto, ostatnio wlasnie na swieta, ale w lecie juz nie pojade, bo chyba mnie do samolotu nie wpuszcza;) Wiec maz pojedzie sam, na krotko.
-
nick nieaktualnyJa w ciąży z córeczką też wyglądałam nie chwaląc się kwitnąco włosy mi wypiękniały, paznokcie miałam mocne i długie jak sztuczne, cera nienaganna teraz czuję, że będzie chłopak he he bo już wyglądam okropnie. Krosty na buzi, włosy jakieś słabe mimo że byłam dopiero co u fryzjerki
Ania91 lubi tę wiadomość
-
Ewelina.Irl wrote:No tu czesto pada deszcz . Snieg ? Byl przez 15 minut nie pamietam tu ostrej zimy bo tu zimy nie ma .
Ja mam w Irlandii swoja cala rodzine mieszkaja od nas 60 km wiec mnie nie ciagnie do Polski bardziej mojego bo rodzina w Polsce . Bedziemy lecieli w Maju . Ja bylam w polsce ostatni raz 3 lata temu i to na 4 dni . Umeczylam sie strasznie i kupa kasy poszla .
Tu praca umowa na stale ,super warunki wiec czego chciec wiecej
Nic ten nasz kraj nie robi w kierunku żeby młodym ludziom pomóc..ja na szczęście jakos bardzo nie narzekam bo oboje mamy stałe prace maz ma jeszcze cos swojego ale cos za cos ze np całymi dniami go nie ma.. Ale tak czy tak zarabia się tu słabe pieniadze.. Nawet dzisiejszy program 500+ jakas parodia co znaczy na drugie i kolejne dziecko bo na pierwsze jest prog dochodowy 800 zl na osobę co to jest 800 na osobę nawet czyli dochód musi być mniejszy niż 2400 zl w domu beznadzieja ..a jak ktos tylko ma jedno bo więcej nie może bo choroba bo problem z niepłodnością to co gdzie sprawiedliwość nie mowie tu o sobie bo jest ok ale inne rodziny przekroczy 1 zl. -
nick nieaktualny
-
Kornelia85 wrote:Ja w ciąży z córeczką też wyglądałam nie chwaląc się kwitnąco włosy mi wypiękniały, paznokcie miałam mocne i długie jak sztuczne, cera nienaganna teraz czuję, że będzie chłopak he he bo już wyglądam okropnie. Krosty na buzi, włosy jakieś słabe mimo że byłam dopiero co u fryzjerki
To jak to w koncu jest, corka kradnie urode, czy syn? W Stanach, mowi sie, ze jak mama w ciazy ma problemy z uroda, to na pewno bedzie corka, bo zabiera mamieAnia91 lubi tę wiadomość