X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie, że bedzie dziewczynka ale moze dlatego, ze u mnie w rodzinie same dziewczynki sie rodzą :D moze mnie zaskoczy dzidziuś, a imion jeszcze nie wybraliśmy :)

Blair lubi tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Magdalena;-)

Gumcia, Blair lubią tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Calkiem dobrze, ale za Polska teskno. Za to pogoda lepsza, niz w Polsce, teraz swieci slonce i jest (mrozne) 15 stopni. A jak w Irlandii?
    No tu czesto pada deszcz . Snieg ? Byl przez 15 minut :-D nie pamietam tu ostrej zimy bo tu zimy nie ma .
    Tak to zyje sie dobrze . Lepiej napewno niz w Polsce . Szczerze nie wyobrazam sobie teraz zjechac do polski i zyc tam za jakies marne grosze chociaz mamy tam dom .
    Ja mam w Irlandii swoja cala rodzine mieszkaja od nas 60 km wiec mnie nie ciagnie do Polski bardziej mojego bo rodzina w Polsce . Bedziemy lecieli w Maju . Ja bylam w polsce ostatni raz 3 lata temu i to na 4 dni . Umeczylam sie strasznie i kupa kasy poszla .
    Tu praca umowa na stale ,super warunki wiec czego chciec wiecej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 22:35

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przeczucie, albo inaczej chciałabym mieć dziewczynkę tak żeby była parka, zawsze mi się marzyła dziewczyna, twarz mam w fatalnym stanie to może a nóż widelec mi już urodę zabiera przy synie miałam gładziutką idealną :)

Behemottka lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Ja Magdalena;-)

Ja tez :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam teraz w ciąży trzy przyjaciółki, dwie z córkami i wyglądały rewelacyjnie a ta z synem bardzo słabo, chyba nie ma na to reguły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 22:38

Bratek lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie na dziewczynki

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Mam przeczucie, albo inaczej chciałabym mieć dziewczynkę tak żeby była parka, zawsze mi się marzyła dziewczyna, twarz mam w fatalnym stanie to może a nóż widelec mi już urodę zabiera przy synie miałam gładziutką idealną :)
    To ja mam chyba inaczej . Przy nicoli mialam super cere :) teraz jak narazie tez :) i oby tak zostalo :-D

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacie, my tu w łóżeczkach a Malinka na wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to jesteśmy raczej zgodni ale strasznie dużo się nam podoba i będzie ciężko wybrać.
    Jak dwie dziewczynki to Hania i Helenka. Albo Nadia i Kornelia albo Łucja.

Jak chłopcy to Tomek i Bartek.

A jak parka to jakaś kombinacja z tych imion Bartuś, Mikołaj albo Hary(Zachariasz) a dla dziewczynki Łucja,Nadia,Kornelia,Konstancja,Abigail,Selena :)

Gumcia lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Jacie, my tu w łóżeczkach a Malinka na wizycie.

To fakt leżę z telefonem w łożku i czekam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 22:41

uwo943r8sc6b8ien.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam i odświeżam. Malinka?
    U mnie cały dom juz śpi

Behemottka lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    No tu czesto pada deszcz . Snieg ? Byl przez 15 minut :-D nie pamietam tu ostrej zimy bo tu zimy nie ma .
    Tak to zyje sie dobrze . Lepiej napewno niz w Polsce . Szczerze nie wyobrazam sobie teraz zjechac do polski i zyc tam za jakies marne grosze chociaz mamy tam dom .
    Ja mam w Irlandii swoja cala rodzine mieszkaja od nas 60 kg wiec mnie nie ciagnie do Polski bardziej mojego bo rodzina w Polsce . Bedziemy lecieli w Maju . Ja bylam w polsce ostatni raz 3 lata temu i to na 4 dni . Umeczylam sie strasznie i kupa kasy poszla .

Ech, no widzisz, a ja za Polska tesknie ogromnie. Tu mamy oboje dobra prace, dom, wszystko wygodnie ulozone, ale w Polsce jest to takie cos, czego nie ma nigdzie indziej. Moj maz jest profesorem na duzym uni (tu sie zostaje prof za mlodu) i w Polsce niestety nie mialby takich samych warunkow pracy, wiec na razie trzymamy sie tu. Ja juz prawie 10 lat, maz dluzej.
    Moja cala rodzina w jest Polsce i wracamy czesto, ostatnio wlasnie na swieta, ale w lecie juz nie pojade, bo chyba mnie do samolotu nie wpuszcza;) Wiec maz pojedzie sam, na krotko.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z córeczką też wyglądałam nie chwaląc się kwitnąco ;-) włosy mi wypiękniały, paznokcie miałam mocne i długie jak sztuczne, cera nienaganna ;-) teraz czuję, że będzie chłopak he he bo już wyglądam okropnie. Krosty na buzi, włosy jakieś słabe mimo że byłam dopiero co u fryzjerki :-P

Ania91 lubi tę wiadomość

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Ja mam w Irlandii swoja cala rodzine mieszkaja od nas 60 km wiec mnie nie ciagnie do Polski bardziej mojego bo rodzina w Polsce . Bedziemy lecieli w Maju . Ja bylam w polsce ostatni raz 3 lata temu i to na 4 dni . Umeczylam sie strasznie i kupa kasy poszla .

Nic ten nasz kraj nie robi w kierunku żeby młodym ludziom pomóc..ja na szczęście jakos bardzo nie narzekam bo oboje mamy stałe prace maz ma jeszcze cos swojego ale cos za cos ze np całymi dniami go nie ma.. Ale tak czy tak zarabia się tu słabe pieniadze.. Nawet dzisiejszy program 500+ jakas parodia co znaczy na drugie i kolejne dziecko bo na pierwsze jest prog dochodowy 800 zl na osobę co to jest 800 na osobę nawet czyli dochód musi być mniejszy niż 2400 zl w domu beznadzieja ..a jak ktos tylko ma jedno bo więcej nie może bo choroba bo problem z niepłodnością to co gdzie sprawiedliwość nie mowie tu o sobie bo jest ok ale inne rodziny przekroczy 1 zl.

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15stron już dzisiaj poszło :O haha

Jeszcze się was zapytam o poradę. W sb idę na urodziny. Synus od mojej siostry kończy 7lat. Nie mam pomysłu na prezent. Jakieś pomysły?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, czekam i czekam. Pewnie taka długa wizyta bo gin wszystko mierzy, sprawdza i kartę ciąży wypisuje

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair Napewno ma jakiś swój wymarzony wóz albo postac z bajki/gry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 22:45

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Ja w ciąży z córeczką też wyglądałam nie chwaląc się kwitnąco ;-) włosy mi wypiękniały, paznokcie miałam mocne i długie jak sztuczne, cera nienaganna ;-) teraz czuję, że będzie chłopak he he bo już wyglądam okropnie. Krosty na buzi, włosy jakieś słabe mimo że byłam dopiero co u fryzjerki :-P

To jak to w koncu jest, corka kradnie urode, czy syn? W Stanach, mowi sie, ze jak mama w ciazy ma problemy z uroda, to na pewno bedzie corka, bo zabiera mamie ;)

Ania91 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Olisia Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Mi się podoba Nadia i Szymon mojemu mężowi Maja i Franek ale ze Franek byl poprzedni syn wiec chyba zostaniemy przy Szymonie..;-)

My też Franek albo Maja :D:D:D

Blair lubi tę wiadomość

24a3157d39.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ