X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair
    Dla córki polecam imię Kornelka ;-) jest prześliczne ;-)

Blair lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co lubi? może jakieś auto na sterowanie ostatnio jest w modzie ZygZak McQuin :D albo te Star Wors czy jakoś tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 22:46

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ci nie doradzę bo też miałam z tym zawsze problem, teraz dzieciaki podrosły i na szczęście najbardziej zadowolone są z pieniążkowych prezentów. Może spytaj siostrę co chciałby dostać albo samego zainteresowanego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Napewno ma jakiś swój wymarzony wóz albobpostac z bajki/gry
    Z tego co wiem to minecraft rządzi... Ale myślałam nad czymś bardziej kreatywnym. Bo on zabawkami się tak nie lubi bawić. Jakaś gra może...
    Jutro będę szukać czegoś

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ech, no widzisz, a ja za Polska tesknie ogromnie. Tu mamy oboje dobra prace, dom, wszystko wygodnie ulozone, ale w Polsce jest to takie cos, czego nie ma nigdzie indziej. Moj maz jest profesorem na duzym uni (tu sie zostaje prof za mlodu) i w Polsce niestety nie mialby takich samych warunkow pracy, wiec na razie trzymamy sie tu. Ja juz prawie 10 lat, maz dluzej.
    Moja cala rodzina w jest Polsce i wracamy czesto, ostatnio wlasnie na swieta, ale w lecie juz nie pojade, bo chyba mnie do samolotu nie wpuszcza;) Wiec maz pojedzie sam, na krotko.
    W lipcu jeszcze chyba mozna leciec tylko zgoda od lekarza . Do 36tyg o ile sie nie myle mozna latac .
    No jak ma sie rodzine obok siebie inaczej jest ,lepiej . My myslimy nad sprzedaza domu w pl . Albo wynajac . Doglada Piotrka mama i zajmuje sie . Ale ciezko mi wynajac komus obcemu . Mieszal kuzyn P jak sie budowali ale skaczyli i narazie pusty stoi

Behemottka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Tiktik Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde 7 lat dziecko a dziecko roznica.. Mojej siostry syn ma 8 lat ale np gra w pilke w reprezentacji mlodzikow wiec maz moj mu pilke porzadna kupil potem koszulke a np oplacil mu treningi czyli kase dal ktora rodzice przeznaczyli na to bo im sie nie przelewa..

Gumcia lubi tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Ania91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 lat i takie gry komputerowe? Mam co do tego odmienne zdanie to nie są gry dla dzieci

w57vikgnszqgz528.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przynoszę dobrych wieści... strasznie mi przykro... pęcherzyk bez zarodka, wiek ciąży z pęcherzyka 3-4 tydzień... rozwarstwienie błony śluzowej macicy...ciałko żółte zdegradowane, dostałam luteine dopochwowo i jutro mam zrobić bete - jak przyrost prawidłowy to czekamy...jak nie to nie brać luteiny i czekać na wiadomo co...dostałam też w razie "w" skierowanie do szpitala... ehh...lekarz nie robił nadzieji...zmykam sobie popłakać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 22:50

Ania91 lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    Tak się mówi, że córka zabiera urodę ;-) ale moja córunia mi nie zabrała, tylko jeszcze mi dodała ;-)

Behemottka lubi tę wiadomość

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz zapytać rodzicow czym się interesuje.. Znów drugi syn męża brata ma x boxa i często gry kupujemy..:-)

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    7 lat i takie gry komputerowe? Mam co do tego odmienne zdanie to nie są gry dla dzieci
    Chodzi do 1kl i każde dziecko ma teraz bzika na tym punkcie podobno.kazdy coś z tego ma. On w to nie gra tylko ogląda, jakieś filmiki z tym.

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Nie przynoszę dobrych wieści... strasznie mi przykro... pęcherzyk bez zarodka, wiek ciąży z pęcherzyka 3-4 tydzień... rozwarstwienie błony śluzowej macicy...ciałko żółte zdegradowane, dostałam luteine dopochwowo i jutro mam zrobić bete - jak przyrost prawidłowy to czekamy...jak nie to nie brać luteiny i czekać na wiadomo co...dostałam też w razie "w" skierowanie do szpitala... ehh...lekarz nie robił nadzieji...
    Tak mi przykro słonko, ale bądź dobrej wiary i nadzieji, że się ułoży, że beta będzie ładnie rosła

w57vikgnszqgz528.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, Malinka, tak mi przykro :( byłam pewna e Tym razem się uda :( nie wiem co napisać, bo żadne słowa Cię nie pocieszą... Mocno przytulam!

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Nie przynoszę dobrych wieści... strasznie mi przykro... pęcherzyk bez zarodka, wiek ciąży z pęcherzyka 3-4 tydzień... rozwarstwienie błony śluzowej macicy...ciałko żółte zdegradowane, dostałam luteine dopochwowo i jutro mam zrobić bete - jak przyrost prawidłowy to czekamy...jak nie to nie brać luteiny i czekać na wiadomo co...dostałam też w razie "w" skierowanie do szpitala... ehh...lekarz nie robił nadzieji...
    Boże :( tylko nie to.... :( :( :(

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przykro mi ale nadal trzymam kciuki by jednak wszystko dobrze się skończyło;*

Ewelka91
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest 5 i 5 tyg ja bym poczekała jednak ...Malinka trzeba poczekać pomodlę się za was zeby się rozwinęło.. Niektórzy gin nie chca tak wczesnie usg robic..miejmy nadzieje zrób betę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 22:52

Ania91 lubi tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka poczekajmy na tą bete, wszystkie tu trzymamy kciuki!!!!!

Ania91 lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja bym nie przekreśla jeszcze! Naprawdę. A nie miałaś jakoś później owulacji?

Gumcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko będziemy trzymać kciuki, żeby beta przyrosła. Tak bardzo ci wszystkie kibicujemy.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Nic ten nasz kraj nie robi w kierunku żeby młodym ludziom pomóc..ja na szczęście jakos bardzo nie narzekam bo oboje mamy stałe prace maz ma jeszcze cos swojego ale cos za cos ze np całymi dniami go nie ma.. Ale tak czy tak zarabia się tu słabe pieniadze.. Nawet dzisiejszy program 500+ jakas parodia co znaczy na drugie i kolejne dziecko bo na pierwsze jest prog dochodowy 800 zl na osobę co to jest 800 na osobę nawet czyli dochód musi być mniejszy niż 2400 zl w domu beznadzieja ..a jak ktos tylko ma jedno bo więcej nie może bo choroba bo problem z niepłodnością to co gdzie sprawiedliwość nie mowie tu o sobie bo jest ok ale inne rodziny przekroczy 1 zl.
    Jak zylam w polsce nie wiedzialam jak sie zyje tu w Irlandii bylo ok . Gdybym nie wyjezdzala to pewnie dali bysmy rade bo ja na przyjazd tu zrezygnowalam z pracy w pl . Pracowalam w sklepie spożywczym za smieszne 1027 zl ale ile lat temu to bylo . Dlatego zyjac tu teraz . Wiedzac ile mamy pieniedzy tyg . A ile majac w polsce przy pracy na dwojke nie dala bym sobie chyba rady . Bo nauczylam sie szastac kasa :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ