X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie spię. Budzik na 6.00 a o 5.00 już nie mogę spać. U nas też nie można samemu sobie badać Beta Hcg i dlatego zaraz po pozytywnym teście spakowałam się i jechałam do Polski. Zbadałam, uspokoiłam się, wróciłam :D też zawsze marzył nam się mały Mikołaj, ale polskie znaki nie wchodzę w grę, więc chyba będzie mały Leo, a do dziewczynki jeszcze nie wiemy :))

Czekają mnie dziś badania krwi, dobrze że Tż ma wolne i pójdzie ze mną. Mam nadzieję, że im tam nie padnę haha :)

M@linka nie trać nadziei! Trzymam kciuki za betę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 06:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ;-) widzę, że nie tylko ja jestem rannym ptaszki ;-) o 6 rano mam już oczy jak 5 zł mimo, że do pracy na 9 ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla przypomnisz gdzie mieszkasz że musiałaś do Polski jechać na bete?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ulf, heterozygotyczna C677T. Biorę 15mg kwasu foliowego, Acard i Clexane 0,4 - wszystko do końca ciąży.

!

Ja mam oprócz clexane kwas 5mg, femibion i b12. Nie licząc od Endo euthyroxu i D.
    Jak znosisz zastrzyki? Jak Ci to wykryli?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Ale tu wrzalo!!ale nadrabilam was uff jestem na bieżąco :-)

M@linka kochana idź na betę i zobacz czy przyrasta. Jest jeszcze za wcześnie żebyś coś widziała. Więc głowa do góry bo buc może nie potrzebnie wylewasz morze łez i streusjesz bąbelka.
    Czekamy na wynik bety.
    Kciuki zacisniete:-)

Ja dziś spalam na raty usnelam o 21:30 a pobudka o 2 a teraz o 6 wstałam bo zglodnoalam i siku latam jak szalona.
    Wczoraj zauważyłam że mam górkę mała z brzucha :-):-)
    Chyba mnie córka zaraziła bo gardło zaczyna boleć wrrrr
    Miłego dnia:-)
    Udanych wizyt wizytujacym :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najchętniej wróciłabym do wyrka, mojej macicy się chyba najlepiej rozrasta w nocy, a i pochwaliłam się wczoraj za wcześnie że najgorszy okres już prawdopodobnie przechorowałam i znowu mnie zemdliło... czuję się trochę nie do życia, ale to już ostatni dzień w tym tygodniu kiedy muszę wcześniej wstać :)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna za słowa ukojenia...Noc o dziwo przespałam dobrze... zaraz idę na betę i zrobię od razu progesteron - wyniki późnym popołudniem -dam Wam znać

Jesteście fantastycznymi babkami :* dziekuję :*

Sabina, martta, Blair, Kornelia85, Moonicorns, Behemottka lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka u mnie też nic nie było widać na początku 5 tyg. Lekarz mnie nastraszył, poszłam tydzień później i było ok. Owulację miałam o czasie. Może u Ciebie była później owu, albo po prostu jeszcze troszkę za wcześnie.
    Trzymam mocno kciuki za wynik bety, będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też nic nie było widać także beta możesz się pratować i patrzeć że przyrasta i czekać na wizytę kolejna.
    Pamiętaj najważniejsza jest beta reszta się rozkręci:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam problem z imieniem dla chłopca ;) Dla dziewczynki podoba mi się Zosia, Dominika, Alicja.
    A z chłopcem jest problem, bo jak mi się jakieś imię podoba, to mężowi nie i zostaje Janek, ale teraz dużo Janków jest :P
    No nic, może będzie dziewczynka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio były tu rozmowy o zanikającym bólu piersi :P
    Też tak macie? Mnie bolały od początku mocno codziennie, a jakoś od 2 dni troszkę tylko pobolą i przechodzi.
    Za to pojawił się lekki ból brzucha, głównie rozciąganie, ale też podobny do okresu, ale słabszy.
    Jak to u Was z objawami w 8-9 tygodniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już bym chciała znać płeć :P

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam imion jeszcze wybranych:-)
    Mnie piersi bolą raz słabiej raz mocniej. Bol brzuch mocniejszy jest wieczorem późnym tak jak na @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie też większy jest wieczorem. Dzięki, czyli mamy podobnie :)
    Fajnie byłoby znać już płeć. Choć wiadomo, najważniejsze zdrowie, z każdej będę się szalenie cieszyć :D

• esmi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jutro mam wizyte mam nadzieje ze kropek ladnie rosnie bo o tydzien jest roznica niestety , macie jakies bole w dole , klócia ?
    W poniedzialek bylam u lekarza u mnie zmartwil ze ciaza jest o tydzien mlodsza dal na eszelki wypadek luteine i nospe lykac.
    Malinka 3mam kciuki !!!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna za słowa ukojenia...Noc o dziwo przespałam dobrze... zaraz idę na betę i zrobię od razu progesteron - wyniki późnym popołudniem -dam Wam znać

Jesteście fantastycznymi babkami :* dziekuję :*
    Trzymam mocno kciuki! To wczesna ciąża i może jeszcze się dzidzia pojawi! Mam nadzieję że beta urośnie

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj znów kłuje w pachwinie i pobolewa brzuch. Myślę, że to kolejny etap rozrostu mieszkanka dla dzidzi. Od kilku dni mam też niesamowitą ochotę na słodycze, których zwykle w ogóle nie ruszam.

Czekam na wizytę 15 lutego, wtedy mam podjąć decyzję o badaniach prenatalnych.

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka niczego mi przekreslamy, czekamy wyników! Trzymaj się <3

Witam
    Ja dziś rano byłam już na wizycie :) moj maly czlowiek, nazywany roboczo Marianka, ma juz 2 cm :) to sie nazywa zaczac dobrze dzien :)

Cordy, Blair, martta, mmargol, Kornelia85, stardust87, Moonicorns, żabka04, violett, Bratek, bisacz lubią tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Gumcia - wow, frytki i nic Ci nie jest? Zazdroszczę :))))) (mmmm, wyobraziłam sobie talerz pełen złocistych, chrupiących fryteczek, mmmmniammmm :-D ).
    P.S. Super, że TSH tak spadło :))

Narazie odpukać nie, zupy to trochę mało więc dojadałam frytkami, ale dziś mój przyszly mąż ma mi ugotować jakąś treściwą zupę żebym też z tymi frytkami nie przesadzała :P

Kochane udanego dnia i pozytywnych wizyt!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 08:43

martta, Bratek, bisacz lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Malinka niczego mi przekreslamy, czekamy wyników! Trzymaj się <3

Witam
    Ja dziś rano byłam już na wizycie :) moj maly czlowiek, nazywany roboczo Marianka, ma juz 2 cm :) to sie nazywa zaczac dobrze dzien :)
    No pięknie : następna wizyta już genetyczne będziesz miała?

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ