X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie spię. Budzik na 6.00 a o 5.00 już nie mogę spać. U nas też nie można samemu sobie badać Beta Hcg i dlatego zaraz po pozytywnym teście spakowałam się i jechałam do Polski. Zbadałam, uspokoiłam się, wróciłam :D też zawsze marzył nam się mały Mikołaj, ale polskie znaki nie wchodzę w grę, więc chyba będzie mały Leo, a do dziewczynki jeszcze nie wiemy :))

Czekają mnie dziś badania krwi, dobrze że Tż ma wolne i pójdzie ze mną. Mam nadzieję, że im tam nie padnę haha :)

M@linka nie trać nadziei! Trzymam kciuki za betę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 06:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ;-) widzę, że nie tylko ja jestem rannym ptaszki ;-) o 6 rano mam już oczy jak 5 zł mimo, że do pracy na 9 ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla przypomnisz gdzie mieszkasz że musiałaś do Polski jechać na bete?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ulf, heterozygotyczna C677T. Biorę 15mg kwasu foliowego, Acard i Clexane 0,4 - wszystko do końca ciąży.

!

Ja mam oprócz clexane kwas 5mg, femibion i b12. Nie licząc od Endo euthyroxu i D.
    Jak znosisz zastrzyki? Jak Ci to wykryli?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Ale tu wrzalo!!ale nadrabilam was uff jestem na bieżąco :-)

M@linka kochana idź na betę i zobacz czy przyrasta. Jest jeszcze za wcześnie żebyś coś widziała. Więc głowa do góry bo buc może nie potrzebnie wylewasz morze łez i streusjesz bąbelka.
    Czekamy na wynik bety.
    Kciuki zacisniete:-)

Ja dziś spalam na raty usnelam o 21:30 a pobudka o 2 a teraz o 6 wstałam bo zglodnoalam i siku latam jak szalona.
    Wczoraj zauważyłam że mam górkę mała z brzucha :-):-)
    Chyba mnie córka zaraziła bo gardło zaczyna boleć wrrrr
    Miłego dnia:-)
    Udanych wizyt wizytujacym :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najchętniej wróciłabym do wyrka, mojej macicy się chyba najlepiej rozrasta w nocy, a i pochwaliłam się wczoraj za wcześnie że najgorszy okres już prawdopodobnie przechorowałam i znowu mnie zemdliło... czuję się trochę nie do życia, ale to już ostatni dzień w tym tygodniu kiedy muszę wcześniej wstać :)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna za słowa ukojenia...Noc o dziwo przespałam dobrze... zaraz idę na betę i zrobię od razu progesteron - wyniki późnym popołudniem -dam Wam znać

Jesteście fantastycznymi babkami :* dziekuję :*

Sabina, martta, Blair, Kornelia85, Moonicorns, Behemottka lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka u mnie też nic nie było widać na początku 5 tyg. Lekarz mnie nastraszył, poszłam tydzień później i było ok. Owulację miałam o czasie. Może u Ciebie była później owu, albo po prostu jeszcze troszkę za wcześnie.
    Trzymam mocno kciuki za wynik bety, będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też nic nie było widać także beta możesz się pratować i patrzeć że przyrasta i czekać na wizytę kolejna.
    Pamiętaj najważniejsza jest beta reszta się rozkręci:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam problem z imieniem dla chłopca ;) Dla dziewczynki podoba mi się Zosia, Dominika, Alicja.
    A z chłopcem jest problem, bo jak mi się jakieś imię podoba, to mężowi nie i zostaje Janek, ale teraz dużo Janków jest :P
    No nic, może będzie dziewczynka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio były tu rozmowy o zanikającym bólu piersi :P
    Też tak macie? Mnie bolały od początku mocno codziennie, a jakoś od 2 dni troszkę tylko pobolą i przechodzi.
    Za to pojawił się lekki ból brzucha, głównie rozciąganie, ale też podobny do okresu, ale słabszy.
    Jak to u Was z objawami w 8-9 tygodniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już bym chciała znać płeć :P

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam imion jeszcze wybranych:-)
    Mnie piersi bolą raz słabiej raz mocniej. Bol brzuch mocniejszy jest wieczorem późnym tak jak na @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie też większy jest wieczorem. Dzięki, czyli mamy podobnie :)
    Fajnie byłoby znać już płeć. Choć wiadomo, najważniejsze zdrowie, z każdej będę się szalenie cieszyć :D

• esmi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jutro mam wizyte mam nadzieje ze kropek ladnie rosnie bo o tydzien jest roznica niestety , macie jakies bole w dole , klócia ?
    W poniedzialek bylam u lekarza u mnie zmartwil ze ciaza jest o tydzien mlodsza dal na eszelki wypadek luteine i nospe lykac.
    Malinka 3mam kciuki !!!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna za słowa ukojenia...Noc o dziwo przespałam dobrze... zaraz idę na betę i zrobię od razu progesteron - wyniki późnym popołudniem -dam Wam znać

Jesteście fantastycznymi babkami :* dziekuję :*
    Trzymam mocno kciuki! To wczesna ciąża i może jeszcze się dzidzia pojawi! Mam nadzieję że beta urośnie

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj znów kłuje w pachwinie i pobolewa brzuch. Myślę, że to kolejny etap rozrostu mieszkanka dla dzidzi. Od kilku dni mam też niesamowitą ochotę na słodycze, których zwykle w ogóle nie ruszam.

Czekam na wizytę 15 lutego, wtedy mam podjąć decyzję o badaniach prenatalnych.

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka niczego mi przekreslamy, czekamy wyników! Trzymaj się <3

Witam
    Ja dziś rano byłam już na wizycie :) moj maly czlowiek, nazywany roboczo Marianka, ma juz 2 cm :) to sie nazywa zaczac dobrze dzien :)

Cordy, Blair, martta, mmargol, Kornelia85, stardust87, Moonicorns, żabka04, violett, Bratek, bisacz lubią tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Gumcia - wow, frytki i nic Ci nie jest? Zazdroszczę :))))) (mmmm, wyobraziłam sobie talerz pełen złocistych, chrupiących fryteczek, mmmmniammmm :-D ).
    P.S. Super, że TSH tak spadło :))

Narazie odpukać nie, zupy to trochę mało więc dojadałam frytkami, ale dziś mój przyszly mąż ma mi ugotować jakąś treściwą zupę żebym też z tymi frytkami nie przesadzała :P

Kochane udanego dnia i pozytywnych wizyt!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 08:43

martta, Bratek, bisacz lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Malinka niczego mi przekreslamy, czekamy wyników! Trzymaj się <3

Witam
    Ja dziś rano byłam już na wizycie :) moj maly czlowiek, nazywany roboczo Marianka, ma juz 2 cm :) to sie nazywa zaczac dobrze dzien :)
    No pięknie : następna wizyta już genetyczne będziesz miała?

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ