X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rety, ale pędzicie z tymi stronami :)
    Malinka ja też myślę jak dziewczyny, jeszcze nic nie jest stracone w takiej wczesnej ciąży, będzie dobrze, trzymam kciuki i czekam niecierpliwie na wyniki bety dzisiaj u Ciebie! :*
    Mi trochę pomagają czopki na te cholerne hemoroidy, dzisiaj o 18 mam wizytę u gina, mam nadzieje, że wszystko będzie ok, chociaż czuję się jakbym miała jakiś egzamin dzisiaj zdawać czy coś ;)
    Co do objawów to też ciągnie brzuch trochę, piersi bolą ale trochę mniej niż ostatnio, no i mdli trochę, ale poza tym nie potrafię się najeść, ciągle jak zjem to po chwili znowu jestem głodna. Na wadzę nie jest źle bo tylko 1,5kg do przodu. No i brzuch trochę wychodzi i w nowe spodnie czas zainwestować pod ty, względem. Dzisiaj zaczynamy kolejny tydzień... i 3 miesiąc jak mówi kalendarz Belly ;)
    Sabinka gratulacje!!! :) tak się cieszę, że u Was ok wszystko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 08:44

Sabina, Cordy, violett lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się rozchorowalam na całego :( nie wiem czy do końca dnia w pracy wytrwam dzisiaj :( jutro chyba do lekarza i l4 żeby to wylezec, bo syrop z cebuli i prenalen nie dają rady

Sabina lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    A ja się rozchorowalam na całego :( nie wiem czy do końca dnia w pracy wytrwam dzisiaj :( jutro chyba do lekarza i l4 żeby to wylezec, bo syrop z cebuli i prenalen nie dają rady
    Alinka to nie ma co, jak najszybciej do lekarza i pod kołdrę. Sama wiem po sobie, że czasami niestety domowe naturalne metody tylko nie dają rady. Mnie w zeszłym tygodniu po dłuższym czasie chorowania dopiero antybiotyk na nogi postawił. I mam nadzieje, że już tak zostanie na dłużej... Są leki które spokojnie możemy brać, lekarz na pewno będzie wiedział co i jak!

Behemottka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie też wieczorami pojawia się ból brzucha, lekkie kłucie i rozciąganie. Kiedy byłam na wizycie w 6 TC powiedziałam o tym swojemu lekarzowi. On się na mnie spojrzał i uśmiechnął powiedział zero stresu to jest normalne, ma prawo.

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka głowa do góry! Wszystko będzie dobrze!

eiktdqk3z6382dmf.png

31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam do 24 lutego na prenatalne. Koleżanka mi mówiła że ona wtedy dowiedziała się że będzie miała synka.

mmargol lubi tę wiadomość

eiktdqk3z6382dmf.png

31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to mamy z mężem ogromny problem, o dziwo on jest tak wybredny, że szok... Tyle imion mi się podoba, a on kręci nosem. Mówi, że nie ma sensu teraz nad imionami się głowić, póki nie poznamy płci maleństwa, już się nie mogę doczekać.. :D

Malinka trzymam mocno kciuki!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki to i ja witam się z rana.
    Jak się obudziłam, to lekko mnie mdliło, ale zjadłam jabłuszko i hop do łóżeczka ;-)
    To mój patent na mdłości z pierwszej ciąży ;-) rano jabłko, trochę poleżeć i wypić gorącą herbatkę. Dla mnie to jest zbawienne ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    No pięknie : następna wizyta już genetyczne będziesz miała?
    Nie. Dopiero dostanę skierowanie. Ginka sugeruje żeby zrobić tez Pappa, ze względu na mój wiek.
    I mam zagwozdke. Czy ciągnąc obu ginaow , bo dziś byłam na NFZ i lekarka bardzo fajna :) hmmmmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Do łóżka! Ja tydzień temu ledwo żyłam, ale wykazała i jest o niebo lepiej :) zdrówka życzę :)

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ja mam oprócz clexane kwas 5mg, femibion i b12. Nie licząc od Endo euthyroxu i D.
    Jak znosisz zastrzyki? Jak Ci to wykryli?

Dziewczyny ja tez sie kłuje, do tego acard, kwas 15mg, femibion, b6, b12 no i eythyrox 88,
    Zastrzyki sa dla mnie beznadziejne....praktycznie zawsze mnie piecze przy wstrzykiwaniu, na szczęście siniaka mam tylko 1 :)

A Wy jak znosicie kłucie?

Malinka, tez trzymam mocno kciuki!!!

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście nie muszę się kłuć. Biorę tylko femibion, ale ciekawe jak teraz po wynikach badań będzię, może coś jeszcze będę musiała brać

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Mnie od wczoraj znów kłuje w pachwinie i pobolewa brzuch. Myślę, że to kolejny etap rozrostu mieszkanka dla dzidzi. Od kilku dni mam też niesamowitą ochotę na słodycze, których zwykle w ogóle nie ruszam.

Czekam na wizytę 15 lutego, wtedy mam podjąć decyzję o badaniach prenatalnych.

Też mam wizytę 15 lutego :D

Blair mieszkamy w Wiedniu :) do domu w Pl mam okolo 340km więc nie tak daleko :)

Cordy lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja się zastanawiam czy dzisiaj szefowi nie powiem o ciąży.... Zobaczę jeszcze w jakim przyjdzie nastroju, ale widzę że ma luzy w kalendarzu, a wtedy jakoś łatwiej się z nim dogadać.... ale na samą myśl stres jakiś łapię

o148p07w5riqasy7.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Kurczę a ja się zastanawiam czy dzisiaj szefowi nie powiem o ciąży.... Zobaczę jeszcze w jakim przyjdzie nastroju, ale widzę że ma luzy w kalendarzu, a wtedy jakoś łatwiej się z nim dogadać.... ale na samą myśl stres jakiś łapię

Rozumiem Cię.. u mnie się kroi podobna sytuacja czyli "przedwczesne poinformowanie" choć dopiero 29 lutego, wtedy będę w 10 tyg (wiec za wczesnie na informowanie) ale wtedy mam "roczną rozmowe" z oceną za rok 2015 oraz pytaniem "jakie mam plany na nastepny rok czyli 2016" nie chce mu łgać prosto w oczy a za dwa tyg przyjść i powiedziec " o wiesz zapomniałam Ci powiedziec o moim jeszcze jednym planie :P"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:39

Bratek lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja chce powiedzieć teraz, bo nie chce sytuacji, że nagle coś się dzieję i muszę iść na L4 i stąd się dowie wtedy szef. Jakoś wiem, że lepiej będzie jak mu powiem osobiście i zaznaczę, że jeszcze wcześnie i nie chce żeby w firmie wiedzieli ale jemu jako przełożonemu mówię i tyle.
    Bardzo dobrze, że nie chcesz ściemniać, jak szef w miarę w porzo to nie warto, jakoś może jak my będziemy fair to i oni chociaż trochę jak coś. Chociaż to oczywiście zależy od szefa i niektórym skur... się należy niespodzianka i figa w nos :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:42

żabka04, żabka04, Gumcia, bisacz lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:

Pomyśl, że i moment na powiedzenie o ciąży kiedyś nadejdzie, a im szybciej tym mniej stresu dla Ciebie, będziesz mieć już za sobą. I lepiej żebyś ty mu powiedziała, niż żeby się kiedyś przypadkiem dowiedział :) Będzie dobrze!

martta lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • esmi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wczesniej powiedzialam i mam spokoj dziewczyny 3majcie kciuki aby jutrzejsza wizyta byla oki :) i aby haribo dogonilo wiekowo do ciazy :-)

martta, Cordy, Sabina, mmargol, Olisia, Behemottka lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Cordy! :) tak też sobie to tłumaczę, że i tak i tak trzeba to zrobić. No mam nadzieje, że się uda dzisiaj i będzie z głowy....
    Esmi też dzisiaj wizytujesz? trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:44

Cordy lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Dziewczyny ja tez sie kłuje, do tego acard, kwas 15mg, femibion, b6, b12 no i eythyrox 88,
    Zastrzyki sa dla mnie beznadziejne....praktycznie zawsze mnie piecze przy wstrzykiwaniu, na szczęście siniaka mam tylko 1 :)

A Wy jak znosicie kłucie?

Malinka, tez trzymam mocno kciuki!!!

A z jakiego powodu masz clexane? Tez mutacja MTHFR?

ja znosiłam niezłe, ostatnio coś gorzej mi idzie :/

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ