X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Ja też już w pracy powiedziałam i żałuję że zrobiłam to tak wcześnie... Cóż, wychodziłam z założenia, że jeżeli ja będę fair, to i w stosunku do mnie będzie fair... Myliłam się... Szkoda słów...
    Aż tak źle? Szkoda że nie wszyscy pracodawcy są ok :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, u mnie telefony się wczoraj urywały, bo wieści po najbliższej rodzinie się rozchodzą :) my powoli się uspokajamy i staram oswoić. Śpimy średnio po tym wszystkim, z mężem non stop się budzimy. Chwilami się denerwuję jak pomyślę, że dwa to "o boże"! Teraz chwila odpoczynku od badań itd. więc będzie spokojniej. Chcę kupić jakaś książkę o bliźniakach i zacząć czytać.. mam jakieś małe tylko ulotki, książeczki o ciąży.
    Imiona dla chłopców mamy: Maksymilian i Cyprian :) a dla dziewczynek na pewno Milita i drugie debatujemy :D

Schudłam z tego wszystkiego na razie 1,5 kg, ale z początku to normalne i stres i nie mam ochoty jeść, ale wiem że muszę coś wtrącić.
    Przestałam lubić chodzi po sklepach bo się boję, że kolejki, duszno itd..

Zwolnienie mam to jestem spokojna już, że męczyć się nie muszę w pracy, choć stałam się tam numerem jeden do biadolenia jak dam sobie radę itd.ile kasy.. ble ble ble. Śmieszy mnie to.

Malinka trzymam kciuki za to, że było jeszcze zbyt wcześnie by coś zobaczyć... musisz wierzyć i na pewno za jakieś 2 tygodnie będzie pęknę serduszko!

ewa, no odetchnełam z tymi dwoma owodniami, jeszcze się boję bo ja ich nie widzę, ale muszę jej zaufać. Skoczę jeszcze w lutym na usg jakieś do lux medu i podpatrzę..może coś się uwidoczni.

Sabina, Bratek, mmargol, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 10 marca idę na prenatalne i kosztuje u mnie prywatnie 300 zł, ale muszę dowiedzieć się czy to usg genetyczne i czy test pappa w to wchodzi czy za sam test trzeba dopłacić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    A z jakich części Polski jesteście ? Któraś z was jest z woj. Śląskiego ? :)
    Ja pomorskie.

• martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też pomorskie

pirelka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja 10 marca idę na prenatalne i kosztuje u mnie prywatnie 300 zł, ale muszę dowiedzieć się czy to usg genetyczne i czy test pappa w to wchodzi czy za sam test trzeba dopłacić..
    U mnie samo usg genetyczne kosztowało około 150 zł bo przy Martynie robiłam tylko usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zachodniopomorskie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    U mnie samo usg genetyczne kosztowało około 150 zł bo przy Martynie robiłam tylko usg
    No właśnie jak będę się zapytać muszę popytać bo,że usg to wiem bo lekarka mówiła, ale nie wiem czy to zwykłe czy genetyczne i czy pappa wchodzi w skład..
    Teraz nie wiedziałam o cytologi i brakło mi kasy bo myślałam, że to w cenie wizyty :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pracodawca się dowiedział tydzień temu jak trafiłam do szpitala z krwawieniem, dostałam L4 do 10 lutego...
    Chciałam trochę później go poinformować ale wyszło inaczej ;-)

Ja jestem z lubuskiego :)

Powodzenia na wizytach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Krakowa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair tak belen do ciebie przepraszam że przekształciłam ale ten słownik sam coś mi dodaje a potem poprawiam jak widzę co napisałam. Przepraszam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Blair tak belen do ciebie przepraszam że przekształciłam ale ten słownik sam coś mi dodaje a potem poprawiam jak widzę co napisałam. Przepraszam :-)
    Spoko loko. U mnie też czasami dziwne wyrazy wychodzą więc się domyślilam

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair kiedy masz kolejną wizytę?

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu tu wchodzę i czytam jakieś czarne historie... oby wyszło tak jak ostatnio i okazało się to fatalną pomyłką ;)

Ja jestem ze śląska, a dokładniej okolice Gliwic, ale po moich perypetiach z lekarzami z Knurowa, do lekarza jeżdżę do Katowic do Angeliusa.

Powodzenia na wizytach :)

Olisia lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okolice bielska wiec wszystkie mieszkacie daleko :)

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    ja też pomorskie
    Jakie miasto? :)

• Olisia Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Znowu tu wchodzę i czytam jakieś czarne historie... oby wyszło tak jak ostatnio i okazało się to fatalną pomyłką ;)

Ja jestem ze śląska, a dokładniej okolice Gliwic, ale po moich perypetiach z lekarzami z Knurowa, do lekarza jeżdżę do Katowic do Angeliusa.

Powodzenia na wizytach :)

Pozdrawiam z Katowic

bbeczka91 lubi tę wiadomość

24a3157d39.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz kozie śmierć! poszłam i powiedziałam. Jak na niego to zareagował spokojnie, pogratulował, nie powinien robić żadnych problemów na razie myślę, gorzej jak coś będzie nie tak pewnie i będę musiała być na L4, ale będę sie wtedy martwiła dopiero
    uffff jedno z głowy...
    Pirelka 3-miasto :) a Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:33

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Blair kiedy masz kolejną wizytę?
    23luty :) genetyczne usg już wtedy mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    raz kozie śmierć! poszłam i powiedziałam. Jak na niego to zareagował spokojnie, pogratulował, nie powinien robić żadnych problemów na razie myślę, gorzej jak coś będzie nie tak pewnie i będę musiała być na L4, ale będę sie wtedy martwiła dopiero
    uffff jedno z głowy...
    Pirelka 3-miasto :) a Ty?
    Ja też :D Dokładnie Gdynia, a Ty ?

martta lubi tę wiadomość

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ