X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Do kogo chodzisz w Gdańsku ?
    Ja narazie do dr Mastalerz prywatnie i do Papińskiej w luxmedzie.
    A Ty kogoś możesz polecić?
    malinka, spokojnie, poczekamy na wyniki badań, kiedy będziesz miała??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:36

o148p07w5riqasy7.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Mimo, że się dobrze czuję i chciałam pracować jak najdłużej (jest to dla mnie ważne nie tylko ze względów finansowych, ale i naukowych), zostałam "wysłana" na zwolnienie i koniec dyskusji... Nie będę się wdawać w szczegóły, bo jest tego więcej, ale po prostu nie spodziewałam się, że mnie ktoś tak kiedyś potraktuje i że będę de facto dyskryminowana z powodu ciąży...
    Z tego co wiem nie moga cie wyslac na zwolnienie bo im sie tak podoba . Moj szef mi mowil ze mogla bym isc do sadu ze wyslal mnie na przymusowe zwolnienie . A ja nie chcialam isc na nie . Nie zostawila bym tak tego jesli wiedziala bym ze pracuje w takich warunkach gdzie moge pracowac . Im czasem nie nareke robic redukcjie etatu

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Ja narazie do dr Mastalerz prywatnie i do Papińskiej w luxmedzie.
    A Ty kogo możesz polecić?
    Polecić to nie bardzo bo nie orientuję się co do lekarzy, ja w luxmedzie poszłam do Kurkowskiego i nadal po skierowania będe do niego łazić bo mówił, że na zlecenie prywatnej ginekolog on może mi wystawiać bym prywatnie już za badania krwi nie płaciła.
    W Gdańsku polecił mi do ciąży wysokiego ryzyka Prof.Preis i Dr. Świątkowską ewentualnie Dr. Boćkowskiego, ale ja wybrałam Świątkowską, po pierwszej wizycie jestem zadowolona.
    Z tego co widzę to Papińska i tam właśnie prywatnie przyjmuje, gdzie ja chodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:37

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta wyniki będą popołudniu...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Polecić to nie bardzo bo nie orientuję się co do lekarzy, ja w luxmedzie poszłam do Kurkowskiego i nadal po skierowania będe do niego łazić bo mówił, że na zlecenie prywatnej ginekolog on może mi wystawiać bym prywatnie już za badania krwi nie płaciła.
    W Gdańsku polecił mi do ciąży wysokiego ryzyka Prof.Preis i Dr. Świątkowską ewentualnie Dr. Boćkowskiego, ale ja wybrałam Świątkowską, po pierwszej wizycie jestem zadowolona.
    Z tego co widzę to Papińska i tam właśnie prywatnie przyjmuje, gdzie ja chodzę.
    no właśnie też o niej dobre rzeczy słyszałam, prof. Preis z tego co wiem to robi się trochę przereklamowany, był duży bum na niego swego czasu i trochę mu odbiło. Ale to tyle co słyszałam od ciężarnych koleżanek...
    A to tak papińska prywatnie przyjmuję tam gdzie Preis i Twoja lekarka na zaspie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:43

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    no właśnie też o niej dobre rzeczy słyszałam, prof. Preis z tego co wiem to robi się trochę przereklamowany, był duży bum na niego swego czasu i trochę mu odbiło. Ale to tyle co słyszałam od ciężarnych koleżanek...
    A to tak papińska prywatnie przyjmuję tam gdzie Preis i Twoja lekarka na zaspie.
    No tak, właśnie ja tam wczoraj byłam :)

martta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Martta wyniki będą popołudniu...
    no to trzymam kciuki!!!!

M@linka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Mimo, że się dobrze czuję i chciałam pracować jak najdłużej (jest to dla mnie ważne nie tylko ze względów finansowych, ale i naukowych), zostałam "wysłana" na zwolnienie i koniec dyskusji... Nie będę się wdawać w szczegóły, bo jest tego więcej, ale po prostu nie spodziewałam się, że mnie ktoś tak kiedyś potraktuje i że będę de facto dyskryminowana z powodu ciąży...

I właśnie to jest kolejny niepotrzebny stres przez jakiegoś du..ka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:56

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Super, można by kiedyś się spotkać. Może jest Nas więcej zaciążonych z Trójmiasta :D

Ja też z Gdyni :D

pirelka, martta lubią tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Byłam na becie i przy okazji zrobiłam progesteron. Lekarz zapisał mi luteine dopochwowo 100mg 1x2. Wzięłam pierwsza dawkę potem w zależności od wyników odstawie ja lub nie. Wg dnia miesiączki to dzis powinien byc 6t3d, wedlug ovulacji, ktora napewno mialam w 19 dc wiek ciazy to 5t6d a wedlug wymiaru pecherzyka 3-4t...

Malinka moja ciąża tez na początku była młodsza niż wg OM a teraz jest juz tydzien starsza. Każda Fasolka na początku rozwija sie w swoim tempie:) proszę uwierz w to, nastaw sie pozytywnie, bo wiara czyni cuda...

M@linka, Bratek, Sabina, iwonaw1205 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    23luty :) genetyczne usg już wtedy mam

Ja 19 lutego mam dopiero pierwszą wizytę, a Ty 23 już prenatalne :) Wow :)
    W końcu Ty masz termin na 1, a ja na 30 :)

Blair, Sabina lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla mojej Kropki mam imiona: dziewczynka Zuzia (zostałam przegłosowana bo chciałam Tosię) a chłopak będzie Oskar ( tu ja sie postawiłam :))

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z naszej tabeli wynika, że 9 ciężaróweczek ma dzisiaj wizyty u gina :)

3.02 weronika86
    3.02 Justyna_89
    3.02 agatia
    3.02 cud
    3.02 kingak
    3.02 mmargol
    3.02 karolincia
    3.02 ecencia
    3.02 Skali

Powodzenia
    Czekamy na dobre wieści :)

M@linka, ewcia91, kamciaelcia, Blair, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia i czekamy na efekty wizyt :D

Blair proszę dopisz mi przy marcowej wizycie, że prenatalne :D

Kornelia85, Blair lubią tę wiadomość

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja na zwolnienie idę w środę tzn planuję.

Będę wówczas w 11 tygodniu, u mnie juz rozpoczeli rekrutację, wszystko dzieje się w bardzo dobrej atmosferze oferują nowej osobie umowę na zastępstwo. Czy myslicie, że lekarze z luxmedu będą robić problem ze zwolnieniem? Mam endometrioze i PCOS więc teoretycznie ciąża zagrożona...

w57v9n73tsztg0x5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że to nie jest ważne skąd ten lekarz, ale czy lekarz jest ludzki, normalny. Każdy ma jakieś swoje zawodowe zwyczaje...,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:42

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Byłam na becie i przy okazji zrobiłam progesteron. Lekarz zapisał mi luteine dopochwowo 100mg 1x2. Wzięłam pierwsza dawkę potem w zależności od wyników odstawie ja lub nie. Wg dnia miesiączki to dzis powinien byc 6t3d, wedlug ovulacji, ktora napewno mialam w 19 dc wiek ciazy to 5t6d a wedlug wymiaru pecherzyka 3-4t...

U mnie też sie okazało ze jest 3 tygodnie młodsza(myslalam ze 2) fasolka niz powinna, wiec nie ma sie czym martwić na zapas, jeszcze jest za wcześnie :* tez biore ta sama luteinę i jak na razie wszystko jest bardzo dobrze.. Trzymam kciuki za wyniki! :)

M@linka lubi tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonicorns a jakie masz dawkowanie? Tez 1x2 i bierzesz cos jeszcze doustnie?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    hej dziewczyny ja na zwolnienie idę w środę tzn planuję.

Będę wówczas w 11 tygodniu, u mnie juz rozpoczeli rekrutację, wszystko dzieje się w bardzo dobrej atmosferze oferują nowej osobie umowę na zastępstwo. Czy myslicie, że lekarze z luxmedu będą robić problem ze zwolnieniem? Mam endometrioze i PCOS więc teoretycznie ciąża zagrożona...
    Pewnie zalezy jaki lekarz, mi nie chciał wsytawić na dłużej niz 7 dni.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:11

Blair, mmargol, Sabina lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ