X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Do kogo chodzisz w Gdańsku ?
    Ja narazie do dr Mastalerz prywatnie i do Papińskiej w luxmedzie.
    A Ty kogoś możesz polecić?
    malinka, spokojnie, poczekamy na wyniki badań, kiedy będziesz miała??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:36

o148p07w5riqasy7.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Mimo, że się dobrze czuję i chciałam pracować jak najdłużej (jest to dla mnie ważne nie tylko ze względów finansowych, ale i naukowych), zostałam "wysłana" na zwolnienie i koniec dyskusji... Nie będę się wdawać w szczegóły, bo jest tego więcej, ale po prostu nie spodziewałam się, że mnie ktoś tak kiedyś potraktuje i że będę de facto dyskryminowana z powodu ciąży...
    Z tego co wiem nie moga cie wyslac na zwolnienie bo im sie tak podoba . Moj szef mi mowil ze mogla bym isc do sadu ze wyslal mnie na przymusowe zwolnienie . A ja nie chcialam isc na nie . Nie zostawila bym tak tego jesli wiedziala bym ze pracuje w takich warunkach gdzie moge pracowac . Im czasem nie nareke robic redukcjie etatu

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Ja narazie do dr Mastalerz prywatnie i do Papińskiej w luxmedzie.
    A Ty kogo możesz polecić?
    Polecić to nie bardzo bo nie orientuję się co do lekarzy, ja w luxmedzie poszłam do Kurkowskiego i nadal po skierowania będe do niego łazić bo mówił, że na zlecenie prywatnej ginekolog on może mi wystawiać bym prywatnie już za badania krwi nie płaciła.
    W Gdańsku polecił mi do ciąży wysokiego ryzyka Prof.Preis i Dr. Świątkowską ewentualnie Dr. Boćkowskiego, ale ja wybrałam Świątkowską, po pierwszej wizycie jestem zadowolona.
    Z tego co widzę to Papińska i tam właśnie prywatnie przyjmuje, gdzie ja chodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:37

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta wyniki będą popołudniu...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Polecić to nie bardzo bo nie orientuję się co do lekarzy, ja w luxmedzie poszłam do Kurkowskiego i nadal po skierowania będe do niego łazić bo mówił, że na zlecenie prywatnej ginekolog on może mi wystawiać bym prywatnie już za badania krwi nie płaciła.
    W Gdańsku polecił mi do ciąży wysokiego ryzyka Prof.Preis i Dr. Świątkowską ewentualnie Dr. Boćkowskiego, ale ja wybrałam Świątkowską, po pierwszej wizycie jestem zadowolona.
    Z tego co widzę to Papińska i tam właśnie prywatnie przyjmuje, gdzie ja chodzę.
    no właśnie też o niej dobre rzeczy słyszałam, prof. Preis z tego co wiem to robi się trochę przereklamowany, był duży bum na niego swego czasu i trochę mu odbiło. Ale to tyle co słyszałam od ciężarnych koleżanek...
    A to tak papińska prywatnie przyjmuję tam gdzie Preis i Twoja lekarka na zaspie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:43

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    no właśnie też o niej dobre rzeczy słyszałam, prof. Preis z tego co wiem to robi się trochę przereklamowany, był duży bum na niego swego czasu i trochę mu odbiło. Ale to tyle co słyszałam od ciężarnych koleżanek...
    A to tak papińska prywatnie przyjmuję tam gdzie Preis i Twoja lekarka na zaspie.
    No tak, właśnie ja tam wczoraj byłam :)

martta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Martta wyniki będą popołudniu...
    no to trzymam kciuki!!!!

M@linka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Mimo, że się dobrze czuję i chciałam pracować jak najdłużej (jest to dla mnie ważne nie tylko ze względów finansowych, ale i naukowych), zostałam "wysłana" na zwolnienie i koniec dyskusji... Nie będę się wdawać w szczegóły, bo jest tego więcej, ale po prostu nie spodziewałam się, że mnie ktoś tak kiedyś potraktuje i że będę de facto dyskryminowana z powodu ciąży...

I właśnie to jest kolejny niepotrzebny stres przez jakiegoś du..ka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:56

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Super, można by kiedyś się spotkać. Może jest Nas więcej zaciążonych z Trójmiasta :D

Ja też z Gdyni :D

pirelka, martta lubią tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Byłam na becie i przy okazji zrobiłam progesteron. Lekarz zapisał mi luteine dopochwowo 100mg 1x2. Wzięłam pierwsza dawkę potem w zależności od wyników odstawie ja lub nie. Wg dnia miesiączki to dzis powinien byc 6t3d, wedlug ovulacji, ktora napewno mialam w 19 dc wiek ciazy to 5t6d a wedlug wymiaru pecherzyka 3-4t...

Malinka moja ciąża tez na początku była młodsza niż wg OM a teraz jest juz tydzien starsza. Każda Fasolka na początku rozwija sie w swoim tempie:) proszę uwierz w to, nastaw sie pozytywnie, bo wiara czyni cuda...

M@linka, Bratek, Sabina, iwonaw1205 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    23luty :) genetyczne usg już wtedy mam

Ja 19 lutego mam dopiero pierwszą wizytę, a Ty 23 już prenatalne :) Wow :)
    W końcu Ty masz termin na 1, a ja na 30 :)

Blair, Sabina lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla mojej Kropki mam imiona: dziewczynka Zuzia (zostałam przegłosowana bo chciałam Tosię) a chłopak będzie Oskar ( tu ja sie postawiłam :))

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z naszej tabeli wynika, że 9 ciężaróweczek ma dzisiaj wizyty u gina :)

3.02 weronika86
    3.02 Justyna_89
    3.02 agatia
    3.02 cud
    3.02 kingak
    3.02 mmargol
    3.02 karolincia
    3.02 ecencia
    3.02 Skali

Powodzenia
    Czekamy na dobre wieści :)

M@linka, ewcia91, kamciaelcia, Blair, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia i czekamy na efekty wizyt :D

Blair proszę dopisz mi przy marcowej wizycie, że prenatalne :D

Kornelia85, Blair lubią tę wiadomość

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja na zwolnienie idę w środę tzn planuję.

Będę wówczas w 11 tygodniu, u mnie juz rozpoczeli rekrutację, wszystko dzieje się w bardzo dobrej atmosferze oferują nowej osobie umowę na zastępstwo. Czy myslicie, że lekarze z luxmedu będą robić problem ze zwolnieniem? Mam endometrioze i PCOS więc teoretycznie ciąża zagrożona...

w57v9n73tsztg0x5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że to nie jest ważne skąd ten lekarz, ale czy lekarz jest ludzki, normalny. Każdy ma jakieś swoje zawodowe zwyczaje...,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:42

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Byłam na becie i przy okazji zrobiłam progesteron. Lekarz zapisał mi luteine dopochwowo 100mg 1x2. Wzięłam pierwsza dawkę potem w zależności od wyników odstawie ja lub nie. Wg dnia miesiączki to dzis powinien byc 6t3d, wedlug ovulacji, ktora napewno mialam w 19 dc wiek ciazy to 5t6d a wedlug wymiaru pecherzyka 3-4t...

U mnie też sie okazało ze jest 3 tygodnie młodsza(myslalam ze 2) fasolka niz powinna, wiec nie ma sie czym martwić na zapas, jeszcze jest za wcześnie :* tez biore ta sama luteinę i jak na razie wszystko jest bardzo dobrze.. Trzymam kciuki za wyniki! :)

M@linka lubi tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonicorns a jakie masz dawkowanie? Tez 1x2 i bierzesz cos jeszcze doustnie?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    hej dziewczyny ja na zwolnienie idę w środę tzn planuję.

Będę wówczas w 11 tygodniu, u mnie juz rozpoczeli rekrutację, wszystko dzieje się w bardzo dobrej atmosferze oferują nowej osobie umowę na zastępstwo. Czy myslicie, że lekarze z luxmedu będą robić problem ze zwolnieniem? Mam endometrioze i PCOS więc teoretycznie ciąża zagrożona...
    Pewnie zalezy jaki lekarz, mi nie chciał wsytawić na dłużej niz 7 dni.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:11

Blair, mmargol, Sabina lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ