Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
pirelka wrote:Do kogo chodzisz w Gdańsku ?
A Ty kogoś możesz polecić?
malinka, spokojnie, poczekamy na wyniki badań, kiedy będziesz miała??Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:36
-
Jotc wrote:Mimo, że się dobrze czuję i chciałam pracować jak najdłużej (jest to dla mnie ważne nie tylko ze względów finansowych, ale i naukowych), zostałam "wysłana" na zwolnienie i koniec dyskusji... Nie będę się wdawać w szczegóły, bo jest tego więcej, ale po prostu nie spodziewałam się, że mnie ktoś tak kiedyś potraktuje i że będę de facto dyskryminowana z powodu ciąży...
-
nick nieaktualnymartta wrote:Ja narazie do dr Mastalerz prywatnie i do Papińskiej w luxmedzie.
A Ty kogo możesz polecić?
W Gdańsku polecił mi do ciąży wysokiego ryzyka Prof.Preis i Dr. Świątkowską ewentualnie Dr. Boćkowskiego, ale ja wybrałam Świątkowską, po pierwszej wizycie jestem zadowolona.
Z tego co widzę to Papińska i tam właśnie prywatnie przyjmuje, gdzie ja chodzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:37
-
pirelka wrote:Polecić to nie bardzo bo nie orientuję się co do lekarzy, ja w luxmedzie poszłam do Kurkowskiego i nadal po skierowania będe do niego łazić bo mówił, że na zlecenie prywatnej ginekolog on może mi wystawiać bym prywatnie już za badania krwi nie płaciła.
W Gdańsku polecił mi do ciąży wysokiego ryzyka Prof.Preis i Dr. Świątkowską ewentualnie Dr. Boćkowskiego, ale ja wybrałam Świątkowską, po pierwszej wizycie jestem zadowolona.
Z tego co widzę to Papińska i tam właśnie prywatnie przyjmuje, gdzie ja chodzę.
A to tak papińska prywatnie przyjmuję tam gdzie Preis i Twoja lekarka na zaspie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:43
-
nick nieaktualnymartta wrote:no właśnie też o niej dobre rzeczy słyszałam, prof. Preis z tego co wiem to robi się trochę przereklamowany, był duży bum na niego swego czasu i trochę mu odbiło. Ale to tyle co słyszałam od ciężarnych koleżanek...
A to tak papińska prywatnie przyjmuję tam gdzie Preis i Twoja lekarka na zaspie.martta lubi tę wiadomość
-
Jotc wrote:Mimo, że się dobrze czuję i chciałam pracować jak najdłużej (jest to dla mnie ważne nie tylko ze względów finansowych, ale i naukowych), zostałam "wysłana" na zwolnienie i koniec dyskusji... Nie będę się wdawać w szczegóły, bo jest tego więcej, ale po prostu nie spodziewałam się, że mnie ktoś tak kiedyś potraktuje i że będę de facto dyskryminowana z powodu ciąży...
I właśnie to jest kolejny niepotrzebny stres przez jakiegoś du..ka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:56
-
M@linka wrote:Byłam na becie i przy okazji zrobiłam progesteron. Lekarz zapisał mi luteine dopochwowo 100mg 1x2. Wzięłam pierwsza dawkę potem w zależności od wyników odstawie ja lub nie. Wg dnia miesiączki to dzis powinien byc 6t3d, wedlug ovulacji, ktora napewno mialam w 19 dc wiek ciazy to 5t6d a wedlug wymiaru pecherzyka 3-4t...
Malinka moja ciąża tez na początku była młodsza niż wg OM a teraz jest juz tydzien starsza. Każda Fasolka na początku rozwija sie w swoim tempie:) proszę uwierz w to, nastaw sie pozytywnie, bo wiara czyni cuda...M@linka, Bratek, Sabina, iwonaw1205 lubią tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ naszej tabeli wynika, że 9 ciężaróweczek ma dzisiaj wizyty u gina
3.02 weronika86
3.02 Justyna_89
3.02 agatia
3.02 cud
3.02 kingak
3.02 mmargol
3.02 karolincia
3.02 ecencia
3.02 Skali
Powodzenia
Czekamy na dobre wieściM@linka, ewcia91, kamciaelcia, Blair, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny ja na zwolnienie idę w środę tzn planuję.
Będę wówczas w 11 tygodniu, u mnie juz rozpoczeli rekrutację, wszystko dzieje się w bardzo dobrej atmosferze oferują nowej osobie umowę na zastępstwo. Czy myslicie, że lekarze z luxmedu będą robić problem ze zwolnieniem? Mam endometrioze i PCOS więc teoretycznie ciąża zagrożona... -
M@linka wrote:Byłam na becie i przy okazji zrobiłam progesteron. Lekarz zapisał mi luteine dopochwowo 100mg 1x2. Wzięłam pierwsza dawkę potem w zależności od wyników odstawie ja lub nie. Wg dnia miesiączki to dzis powinien byc 6t3d, wedlug ovulacji, ktora napewno mialam w 19 dc wiek ciazy to 5t6d a wedlug wymiaru pecherzyka 3-4t...
U mnie też sie okazało ze jest 3 tygodnie młodsza(myslalam ze 2) fasolka niz powinna, wiec nie ma sie czym martwić na zapas, jeszcze jest za wcześnie :* tez biore ta sama luteinę i jak na razie wszystko jest bardzo dobrze.. Trzymam kciuki za wyniki!M@linka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyelfiona wrote:hej dziewczyny ja na zwolnienie idę w środę tzn planuję.
Będę wówczas w 11 tygodniu, u mnie juz rozpoczeli rekrutację, wszystko dzieje się w bardzo dobrej atmosferze oferują nowej osobie umowę na zastępstwo. Czy myslicie, że lekarze z luxmedu będą robić problem ze zwolnieniem? Mam endometrioze i PCOS więc teoretycznie ciąża zagrożona...