X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Wyniki potwierdzają czarny scenariusz
    Co Ty opowiadasz? Przecież beta jest 4,5 raza wyzsza!!!!!!!!!! To świetny wynik, nie myśl tak negatywnie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj jestem bardzo nieprzytomna, a wieczorem czeka mnie test w mojej szkole językowej i nie wiem jak go napiszę, skoro nie myślę ostatnio :P kupiłam sobie chipsy, wiem że nie powinnam, ale miałam okropną ochotę na nie... :D

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek piszesz ze odstawila siofor powiedz jak go odstawilas i jak się czulas jest jakieś porównanie? Czy trzymasz się rygorystycznie diety czy teraz już nie?

Pytam bo za tydzień gin chce mi całkowicie odstawić siofor ja się boję bo się naczytalam o poronieniach itp. Mam cykora a obiecał że do 16 tc będzie prowadził ciaze na sioforze :-(
    Nie wiem co myśleć a strasznie się boje

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja też dzisiaj jestem bardzo nieprzytomna, a wieczorem czeka mnie test w mojej szkole językowej i nie wiem jak go napiszę, skoro nie myślę ostatnio :P kupiłam sobie chipsy, wiem że nie powinnam, ale miałam okropną ochotę na nie... :D
    Raz na jakiś czas zachcianka nie zaszkodzi ;)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka: Beta ładna, progesteron faktycznie niski. Dobrze ze dostałaś luteinę:) Teraz juz będzie dobrze:) Możesz zadzwonić do gina? Moze by jeszcze dołożył duphaston?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:36

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodzi mc donald ale muszę poczekać aż dziecko pójdzie do przedszkola a ja sobie pojadę na wyzerke hihi
    Nie mogę córki zabrać bo powie mężowi a ten będzie warczal hahaha nie chce mi się go słuchać na ten temat oczywiście:-)

martta lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka dlaczego czarny scenariusz?! Przecież urosła i to sporo!!!

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jeszcze niższy progesteron bo 15,9 i mimo to wszystko ok i są bliźniaki. Masz luteinę to nie ma co się martwić, naprawdę :) Przecież progesteron nie jest miarodajny bo zmienia się w ciągu doby i bez przyczyny lekarze w ogóle nie każą go badać.
    Głowa do góry i myśl pozytywnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:41

• martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Za mną chodzi mc donald ale muszę poczekać aż dziecko pójdzie do przedszkola a ja sobie pojadę na wyzerke hihi
    Nie mogę córki zabrać bo powie mężowi a ten będzie warczal hahaha nie chce mi się go słuchać na ten temat oczywiście:-)
    Haha mam to samo, mąż się uwziął na dobre odżywianie i ooo.... a też mcdonald za mną chodzi, na co dzień odżywiam sie dobrze, więc raz na jakiś czas można zgrzeszyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:39

żabka04, mmargol, Jotc lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy już takie zachcianki macie, a u mnie nic ;) na nic nie mam ochoty, ale też nie odrzuca mnie od niczego drastycznie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka bo my Ci tu wszystkie nakopiemy po dupy!!!!!!:-)
    Dlaczego ty nie chcesz uwierzyć że jest ok.

Progesteron jest w normie dostałaś lutkę więc cie wspomoże.
    Ja to już dawno powinnam się zaplakać mój progesteron wynosił 6,6.
    To jest poniżej najniższej normy. A jakoś ciąża daje sobie rady i rośnie.
    Więc daj spokój nie nakręcac się beta urosła a to dla lekarza najważniejsze!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:40

pirelka, Gumcia, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dziewczyny Wy już takie zachcianki macie, a u mnie nic ;) na nic nie mam ochoty, ale też nie odrzuca mnie od niczego drastycznie.

To chyba dobrze masz?:-)
    A może nie długo cie dopadła zachcianki?:-)

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

Jak Cię nie odrzuca to tylko sie cieszyć :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    To chyba dobrze masz?:-)
    A może nie długo cie dopadła zachcianki?:-)
    Oczywiście, że dobrze nic tylko się cieszyć, że nie mam większych dolegliwości. Ale moja mama miała od 9 tygodnia :) więc każdy indywidualnie, choć ja liczę na to, że wymioty mnie ominą i będzie tylko to mulenie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:44

• Bratek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:13

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Oczywiście, że dobrze nic tylko się cieszyć, że nie mam większych dolegliwości. Ale moja mama miała od 9 tygodnia :) więc każdy indywidualnie, choć ja liczę na to, że wymioty mnie ominą i będzie tylko to mulenie :D

Wiesz wolałabym sobie haft*** niż mieć takie mdłości mulenie przecie to masakra.
    Dobrze ze jesteśmy znieść wszystko dla naszych dzieci:-)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Haha mam to samo, mąż się uwziął na dobre odżywianie i ooo.... a też mcdonald za mną chodzi, na co dzień odżywiam sie dobrze, więc raz na jakiś czas można zgrzeszyć :)

Mam dokładnie tak samo, przed ciążą i teraz jem zdrowo a mnie na fast-foody ciągnie okropnie! Na mc donalda już się skusiłam w weekend... co mąż mi nagadał uuuu, jest przewrażliwiony, grunt to mieć umiar :)

martta lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    M@alinko, przyrost jest poniżej średniej, ale patrz (nie da się skopiować, ale pewnie wyliczałaś), że nie jest tak dużo poniżej. Podbij proga i poczekaj.... Jeszcze jest szansa :( Nie poddawaj się!!!! :-*
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

Żabka, nie czytałam o poronieniach, a za to o wadach wrodzonych u dzieci :) I to mi wystarczyło ;) (zastanawiałam się, czemu mi go odstawia). Okruszek chyba czytał razem ze mną, bo nigdzie się na razie (tfu tfu) nie wybiera, a za to rośnie, jak szalony :)
    Szczerze powiedziawszy, to wcześniej dieta mi nie wychodziła, a od zaciążenia ruszyło, więc nie odczułam specjalnie odstawienia Sioforu :) Mąż stanął na wysokości zadania, mój organizm sam zaczął się dopominać o zdrowe żarcie, więc wbiliśmy się w rytm jedzenia co ok.3 godziny, zdrowego itd., tak więc moja trzustka była przeczęśliwa :))))
    Teraz się pogmatwało, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

A odrzucilam z dnia na dzień czy stopniowo i jak bo się zastanawiam jak to zrobić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek ja biorę 2x500mg

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Wiesz wolałabym sobie haft*** niż mieć takie mdłości mulenie przecie to masakra.
    Dobrze ze jesteśmy znieść wszystko dla naszych dzieci:-)
    No to ja nie, bo moje mulenie to tylko tak jakby uczucie od pustego żołądka :) na razie mam bardzo łagodnie, naprawdę więc tak może zostać. Poza tym, ja nienawidzę wymiotować i ledwo je przeżywam tyle mnie to kosztuje stresu, że ja wolę żeby mnie męczyło bo i tak nie ma pewności, że jak zwrócę to potem nie będzie mi dalej źle :D

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ