WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:13

żabka04, violett lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    A z jakich części Polski jesteście ? Któraś z was jest z woj. Śląskiego ? :)
    Ja z mazowsza jestem :)

Gumcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z łódzkiego

w57v9n73tsztg0x5.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ja z mazowsza jestem :)

Me too :)

mmargol lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z śląskiego :)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze ze to się tak kisi - ani w te ani we wte...Prawda jest taka ze tylko cud może uratowac te ciążę. Fakty to fakty-cialko zdegradowane, spadajacy progesteron, beta przyrastajaca poniżej normy, rozwarstwiona doczesną, pęcherzyk nierozwijajacy sie-to prowadź do jednego...ile to potrwa? Chce juz miec to za sobą... Chce juz zacząć nowe starania. Dla mnie teraz juz nie jest najgorsze ze znow nie wypalilo-bardzo liczyłam sie z tym-najtrudniejsze jest przeciąganie tego stanu-bo to może jeszcze potrwać nawet pare tyg przy takiej becie..no i byc może zabieg i kwarantanna w staraniach:-( to mnie dobija-te czekanie na nowy początek...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Me too :)
    a z jakiego miasta? :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • M@linka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam założyć wątek "czekając na poronienie" a nie tu Wam ględzić :(

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, nie jestem aż taką optymistką by mówić Ci, że wszystko jest w porządku, bo wyraźnie nie jest. :( Można mieć jeszcze nadzieję, ale martwi mnie to zdegradowane ciałko żółte, przecież ono odżywia zarodek. Bardzo mi smutno i tylko się zastanawiam jak to się dzieje i dlaczego masz takie problemy z utrzymaniem ciąży. Planujesz jakieś badania/leczenie? Lekarze mówili o przyczynach poprzednich niepowodzeń i co możesz z tym zrobić? Bardzo dobrze Ci życzę, obyś jak najszybciej zaszła znów w ciążę, oby wszystko szło gładko i skończyło się upragnionymi narodzinami dzieciątka. :*

M@linka, Bratek, Behemottka, MartunQa lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się nie udzielam, bo mam gości.:) Siostra przyjechała z córką 6-ciolatką i mam "pełną chatę". Kto ma ferie, ten ma ferie. ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, ględź do woli:) Jesteś nasza i Cię nie oddamy tak szybko. :)

M@linka, Behemottka lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka chyba muszę zmienić lekarzy. Niby jestem przediagnozowana w Invikcie i invimedzie i wszystkie wyniki okej - jeszcze genetycznych nie robiłam bo niby mówili ze niekonieczne bo mamy juz jedno 10letnie dziecko...mieliśmy tragiczne wyniki nasienia 0% dobrych plemników ale po suplementacji sie poprawilo i bylo juz 4% prawidłowych w grudniu...no i w styczniu udalo się zaskoczyć...powiedzieli ze mamy dac se pól roku na naturalne starania a jak do czerwca nie wyjdzie to można pomyśleć o iui...to chyba kwestia braku szczęścia bo nawet lekarze z klinik leczenia nieplodnosci rozkladaja rece

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Podlasia :-)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka 4% to faktycznie niewiele, być może zabrakło wśród nich tych najmocniejszych plemników zdolnych prawidłowo zapłodnić komórkę. Ale skoro jest progres z nasieniem to są duże nadzieje.:) Powiedz mi co to jest iui, bo się nie orientuję? I koniecznie nie pozwalaj mężowi siedzieć z laptopem na kolanach. Faceci często przegrzewają jajka, a potem są problemy z nasieniem. :| Tak czy siak zmieniłabym lekarza/ klinikę. Może nowy lekarz miałby bardziej świeże podejście. PS. A kiedy będziesz konsultować dzisiejsze wyniki bety?

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Behemottka, ojjj tam, a często się z kuzynem widzicie? U nas tak było z Szymkiem - wymyśliliśmy sobie z Małżem już kilka lat temu, po czym kuzynka urodziła syna i tak go właśnie nazwała.
    I co? Jak powiedziałam, że się przymierzaliśmy ;) to kuzynka sama powiedziała, że nie widzi problemu, żebyśmy też tak kiedyś swojego nazwali :) Przecież nie widzimy się co weekend :)

Widzimy sie raz na rok, bo ja mieszkam a Stanach, ale to bardzo bliska rodzina. No nie wiem :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam sie i lece do pracy. U mnie nie ma L4, w ogole jest masakra jesli chodzi o macierzynski. Kobiety dwa tygodnie po porodzie wracaja do pracy (ja nie zamierzam, na uczelni sa troche inne zasady jednak).

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    a z jakiego miasta? :)

pod Warszawą :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka lekarz wczoraj powiedzial mi ze jak beta bedzie w tysiącach to żeby jeszcze poczekać i brać lutke. W piatek powtórzę znów betę i jak kiepski przyrost sie powtórzy (pewnie tak bedzie) to ja odstawie i mam dwa wyjscia-poczekać z tydzień aż sie samo wyroni lub do szpitala na windukowanie okresu. Najlepiej żeby samo sie oczyścilo.

haneczka lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Jestem z Podlasia :-)

Witaj w klubie, ja też z podlasia ;-)

• esmi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia z Bialegostoku moze ?

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ