Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ulfenstein wrote:A z jakiego powodu masz clexane? Tez mutacja MTHFR?
ja znosiłam niezłe, ostatnio coś gorzej mi idzie
tak dokładnie MTHRF,tylko do końca nie jestem pewna, że to był powód moich wcześniejszych niepowodzeń, zresztą tak jak moja gin...ale z drugiej strony, może lepiej dmuchać na zimne...
a Ty też mutacja? orientujesz się co ona dokladnie oznacza? -
nick nieaktualnyJotc wrote:Mimo, że się dobrze czuję i chciałam pracować jak najdłużej (jest to dla mnie ważne nie tylko ze względów finansowych, ale i naukowych), zostałam "wysłana" na zwolnienie i koniec dyskusji... Nie będę się wdawać w szczegóły, bo jest tego więcej, ale po prostu nie spodziewałam się, że mnie ktoś tak kiedyś potraktuje i że będę de facto dyskryminowana z powodu ciąży...
Jak ginekolog nie chciał wystawić mi zwolnienia, tak ta u której byłam wczoraj rozumiała to i mówiła, że każda Pani ma z tym problem bo pracodawcy tacy są i nie ma problemu, nic mówić, tłumaczyć wiele nie musiałam. Zrobimy tak bym miała od wizyty do wizyty zwolnienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:52
-
nick nieaktualnyJotc wrote:No właśnie ja jeszcze nie mam zwolnienia i obawiam się, że lekarz może mi go wcale nie dać
-
nick nieaktualny
-
Pauka wrote:tak dokładnie MTHRF,tylko do końca nie jestem pewna, że to był powód moich wcześniejszych niepowodzeń, zresztą tak jak moja gin...ale z drugiej strony, może lepiej dmuchać na zimne...
a Ty też mutacja? orientujesz się co ona dokladnie oznacza?
Ja mam heterozygoty i w A1298T i C677T.
Badania sa szersze dla homozygot i ogólnie homozygoty sa jeszcze bardziej upośledzone (wiec diagnoza cięższa).
A wiem tyle co od lekarza i z sieci, lekarz polecał anglojęzyczne strony.
Ze sie nie wchłania porządnie kwas foliowy, ze sa problemy z zajściem (choć u mnie to sie nie sprawdziło, bo zaszliśmy w 2 cyklu) i z utrzymaniem ciazy (a na to pomaga clexane, wiec mam nadzieje, ze bedzie dobrze
Clexane i kwas foliowy w formie folianow (jak ten w femibionie) to jedyne co możemy robić.
Wiec dobrze ze wiemy i ze z tym walczymy.
Pauka lubi tę wiadomość
-
pirelka wrote:Super, można by kiedyś się spotkać. Może jest Nas więcej zaciążonych z Trójmiasta
no z tymi zwolnieniami to zależy od lekarza chyba, jedni sami chcą je dawać a u drugiego musisz się naprosić.pirelka lubi tę wiadomość
-
pirelka wrote:Też się tego bałam bo dał mi tylko na 7 dni i już miałam kombinować od rodzinnej albo urlop do 12 tygodnia ciaży, bo powiedział, że wtedy problemu nie będzie. Ale że musiałam trafić prywatnie do specjalisty z moją ciążą bo mało który lekarz się jej ponoć podejmie to problem się rozwiązał.
-
nick nieaktualny
-
Hej .
Ja do szefa zadzwonilam i powiedzialam mu ze musze z nim porozmawiac ale to nie jest rozmowa na telefon .
Na nastempny dzien dzwoni do mnie i pyta czy jestem w domu bo bedzie przejezdzal kolo mojego domu . (Chyba go ciekawosc zjadala co to ze nie moge przez tel pow )
Trzeslam sie jak galareta a ten siedzial blady . Mowie Adam powiem prosto zmostu bo zaraz ja na zawal zejde . A on do mnie no widze dech mi zabralo hehr . Jestem w ciazy . A ona no to super gratulacjie . Przyjol to bardzo dobrze . Wiec nie mam czego sie bac bo balam sie ze mi pow zebym na zwolnienie poszla . Ale pow mi ze nie moze mi tak pow bo pojde do sadu i go zaskarze bo ciaza to nie choroba i pracowac mozna . Jesli z ciaza wszystko dobrze . Teraz co dzwonilam w czwartek ze mam problem i jade do lekarza to na szybko organizowal na moje zastempstwo . Wiec spoko . Zwolnic mnie nie moze bo umowa na stale . Powrot do pracy mam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:24
mmargol lubi tę wiadomość
-
Byłam na becie i przy okazji zrobiłam progesteron. Lekarz zapisał mi luteine dopochwowo 100mg 1x2. Wzięłam pierwsza dawkę potem w zależności od wyników odstawie ja lub nie. Wg dnia miesiączki to dzis powinien byc 6t3d, wedlug ovulacji, ktora napewno mialam w 19 dc wiek ciazy to 5t6d a wedlug wymiaru pecherzyka 3-4t...
-
nick nieaktualny
-
M@linka wrote:Byłam na becie i przy okazji zrobiłam progesteron. Lekarz zapisał mi luteine dopochwowo 100mg 1x2. Wzięłam pierwsza dawkę potem w zależności od wyników odstawie ja lub nie. Wg dnia miesiączki to dzis powinien byc 6t3d, wedlug ovulacji, ktora napewno mialam w 19 dc wiek ciazy to 5t6d a wedlug wymiaru pecherzyka 3-4t...
pirelka, M@linka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyM@linka wrote:Byłam na becie i przy okazji zrobiłam progesteron. Lekarz zapisał mi luteine dopochwowo 100mg 1x2. Wzięłam pierwsza dawkę potem w zależności od wyników odstawie ja lub nie. Wg dnia miesiączki to dzis powinien byc 6t3d, wedlug ovulacji, ktora napewno mialam w 19 dc wiek ciazy to 5t6d a wedlug wymiaru pecherzyka 3-4t...
Popieram wypowiedź Eweliny. Naprawdę nie stresuj się na zapas choć wiem jakie to ciężkie! Dzisiaj się wszystko okaże, a ja mocno zaciskam kciuki za wysoką betę !Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:33
M@linka, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość