X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja też :D Dokładnie Gdynia, a Ty ?
    Gdańsk :) no proszę ;)

o148p07w5riqasy7.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę wam zazdroszczę fajnie tak mieszkać nad morzem :)

Gumcia lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Gdańsk :) no proszę ;)
    Super, można by kiedyś się spotkać. Może jest Nas więcej zaciążonych z Trójmiasta :D

martta lubi tę wiadomość

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:31

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    A z jakiego powodu masz clexane? Tez mutacja MTHFR?

ja znosiłam niezłe, ostatnio coś gorzej mi idzie :/

tak dokładnie MTHRF,tylko do końca nie jestem pewna, że to był powód moich wcześniejszych niepowodzeń, zresztą tak jak moja gin...ale z drugiej strony, może lepiej dmuchać na zimne...

a Ty też mutacja? orientujesz się co ona dokladnie oznacza?

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Mimo, że się dobrze czuję i chciałam pracować jak najdłużej (jest to dla mnie ważne nie tylko ze względów finansowych, ale i naukowych), zostałam "wysłana" na zwolnienie i koniec dyskusji... Nie będę się wdawać w szczegóły, bo jest tego więcej, ale po prostu nie spodziewałam się, że mnie ktoś tak kiedyś potraktuje i że będę de facto dyskryminowana z powodu ciąży...
    Ja też byłam dobrym pracownikiem, ceniona itd. ale jak dowiedziały się o ciazy bliźniaczej to otwarcie usłyszałam, że nie chcą mnie bo nikt za mnie odpowiedzialności nie weźmie. Mi to na rękę bo ja nie chciałam pracować, dlatego że mobbingowały mnie, ja się stresowałam i fizycznie musiałam robić, nie było taryfy ulgowej.
    Jak ginekolog nie chciał wystawić mi zwolnienia, tak ta u której byłam wczoraj rozumiała to i mówiła, że każda Pani ma z tym problem bo pracodawcy tacy są i nie ma problemu, nic mówić, tłumaczyć wiele nie musiałam. Zrobimy tak bym miała od wizyty do wizyty zwolnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:52

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    No właśnie ja jeszcze nie mam zwolnienia i obawiam się, że lekarz może mi go wcale nie dać :/
    Też się tego bałam bo dał mi tylko na 7 dni i już miałam kombinować od rodzinnej albo urlop do 12 tygodnia ciaży, bo powiedział, że wtedy problemu nie będzie. Ale że musiałam trafić prywatnie do specjalisty z moją ciążą bo mało który lekarz się jej ponoć podejmie to problem się rozwiązał.

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnym lekarza nawet nie trzeba mówić czy dadzą l4 u nas sami pytają :)

Ewelka91
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie lekarz na nfz zapytał juz na poczatku, odmowilam, teraz musialam isc, wiec nie bylo problemu sie zarejestrowac tego samego dnia i dostac zwolnienie. smiał sie, ze sie w koncu zdecydowałam...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Niby tak, ale luxmed tez niby prywatny a problem był..

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    tak dokładnie MTHRF,tylko do końca nie jestem pewna, że to był powód moich wcześniejszych niepowodzeń, zresztą tak jak moja gin...ale z drugiej strony, może lepiej dmuchać na zimne...

a Ty też mutacja? orientujesz się co ona dokladnie oznacza?

Ja mam heterozygoty i w A1298T i C677T.
    Badania sa szersze dla homozygot i ogólnie homozygoty sa jeszcze bardziej upośledzone (wiec diagnoza cięższa).
    A wiem tyle co od lekarza i z sieci, lekarz polecał anglojęzyczne strony.
    Ze sie nie wchłania porządnie kwas foliowy, ze sa problemy z zajściem (choć u mnie to sie nie sprawdziło, bo zaszliśmy w 2 cyklu) i z utrzymaniem ciazy (a na to pomaga clexane, wiec mam nadzieje, ze bedzie dobrze :)

Clexane i kwas foliowy w formie folianow (jak ten w femibionie) to jedyne co możemy robić.
    Wiec dobrze ze wiemy i ze z tym walczymy.

Pauka lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • martta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Super, można by kiedyś się spotkać. Może jest Nas więcej zaciążonych z Trójmiasta :D
    no jasne, jestem za! :)
    no z tymi zwolnieniami to zależy od lekarza chyba, jedni sami chcą je dawać a u drugiego musisz się naprosić.

pirelka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Też się tego bałam bo dał mi tylko na 7 dni i już miałam kombinować od rodzinnej albo urlop do 12 tygodnia ciaży, bo powiedział, że wtedy problemu nie będzie. Ale że musiałam trafić prywatnie do specjalisty z moją ciążą bo mało który lekarz się jej ponoć podejmie to problem się rozwiązał.
    Dziwne, bo do 12 tygodnia ciąża jest wlasnoe najbardziej zagrożona i właśnie do tegp 12 szczególnie powinien dac. DZiwny lekarz. Moja gin to mi nawet przy pustym jaju chciala dać zwolnienie

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Dokładnie. Mój też się za każdym razem pyta jak się czuje i czy nadal chce pracować

mmargol lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Ja do szefa zadzwonilam i powiedzialam mu ze musze z nim porozmawiac ale to nie jest rozmowa na telefon .
    Na nastempny dzien dzwoni do mnie i pyta czy jestem w domu bo bedzie przejezdzal kolo mojego domu . (Chyba go ciekawosc zjadala co to ze nie moge przez tel pow )
    Trzeslam sie jak galareta a ten siedzial blady . Mowie Adam powiem prosto zmostu bo zaraz ja na zawal zejde . A on do mnie no widze dech mi zabralo hehr . Jestem w ciazy . A ona no to super gratulacjie . Przyjol to bardzo dobrze . Wiec nie mam czego sie bac bo balam sie ze mi pow zebym na zwolnienie poszla . Ale pow mi ze nie moze mi tak pow bo pojde do sadu i go zaskarze bo ciaza to nie choroba i pracowac mozna . Jesli z ciaza wszystko dobrze . Teraz co dzwonilam w czwartek ze mam problem i jade do lekarza to na szybko organizowal na moje zastempstwo . Wiec spoko . Zwolnic mnie nie moze bo umowa na stale . Powrot do pracy mam . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:24

mmargol lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na becie i przy okazji zrobiłam progesteron. Lekarz zapisał mi luteine dopochwowo 100mg 1x2. Wzięłam pierwsza dawkę potem w zależności od wyników odstawie ja lub nie. Wg dnia miesiączki to dzis powinien byc 6t3d, wedlug ovulacji, ktora napewno mialam w 19 dc wiek ciazy to 5t6d a wedlug wymiaru pecherzyka 3-4t...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    no jasne, jestem za! :)
    no z tymi zwolnieniami to zależy od lekarza chyba, jedni sami chcą je dawać a u drugiego musisz się naprosić.
    Do kogo chodzisz w Gdańsku ?

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Byłam na becie i przy okazji zrobiłam progesteron. Lekarz zapisał mi luteine dopochwowo 100mg 1x2. Wzięłam pierwsza dawkę potem w zależności od wyników odstawie ja lub nie. Wg dnia miesiączki to dzis powinien byc 6t3d, wedlug ovulacji, ktora napewno mialam w 19 dc wiek ciazy to 5t6d a wedlug wymiaru pecherzyka 3-4t...
    Moim zdaniem za wczesnie poszlas na to usg . Tylko sie zdenerwowalas . Lekarze nieraz maja takie podejscie a nic nie widac nie bede robil jej nadzei tak podchodza i mam tu dwoch takich . Wiec zrobila bym bete poczekala brala luteine . Daj czas fasolce sie rozwinac

pirelka, M@linka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Trzymam kciuki za wyniki !

Popieram wypowiedź Eweliny. Naprawdę nie stresuj się na zapas choć wiem jakie to ciężkie! Dzisiaj się wszystko okaże, a ja mocno zaciskam kciuki za wysoką betę !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:33

M@linka, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ