X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    To prawda, przy czym raz w miesiącu jeździmy do polskiego i tam zawsze coś dorzucamy do koszyka. Już przestałam mojego męża zabierać, bo on zawsze nakupi torcików wedlowskich, czekolad i innych takich...
    u nas to na odwrot, mnie bardziej do slodkiego ciegnie niz jego a on ma taka szybka przemiane materii ze dwa razy pobiega i jest roznica ;-)

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Oj, dalej - mieszkam w Kalifornii. Mamy tut taki malutki sklepik, ale podstawy można dostać.
    Mnie na szczęście ostatnio od słodyczy odrzuca, za to mój małż ma brzusio i sie o niego martwię.
    on pewnie sie jednoczy z Toba w ciazy :D

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    u nas to na odwrot, mnie bardziej do slodkiego ciegnie niz jego a on ma taka szybka przemiane materii ze dwa razy pobiega i jest roznica ;-)
    Mnie słodkości nie ciągną tylko w ciąży, bo w stanie zwyczajnym potrafię zjeść polowe opakowania ptasiego mleczka.. Skłonność do tycia niestety mam duża, wiec muszę sie pilnować :(. Twojemu mężczyźnie tylko pozazdrościć tej przemiany materii.

mmargol lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    on pewnie sie jednoczy z Toba w ciazy :D
    Nie tylko solidarny ale i jasnowidzący, bo ten brzuch to sobie już kilka lat temu wychodował ;)

mmargol, weronika86, żabka04 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Mnie słodkości nie ciągną tylko w ciąży, bo w stanie zwyczajnym potrafię zjeść polowe opakowania ptasiego mleczka.. Skłonność do tycia niestety mam duża, wiec muszę sie pilnować :(. Twojemu mężczyźnie tylko pozazdrościć tej przemiany materii.
    Mam wrazenie ze piszesz o mnie :D wypisz wymaluj ;-)

Behemottka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Cieszę się że doszło do spotkania przez skeapa.
    Ja też się martwię że będąc w ciąży moja babcia odejdzie. A Ti dlatego że mi tak nagadala że się wybiera na stałe na cmentarz! I teraz mam w głowie jej słowa. Tak bardzo bym chciała żeby zobaczyła no może nie bo już traci wzrok ale żeby była przy mnie jak przyjadę jej pokazać prawnuka kolejnego.
    Żabko, tak to maja starsi ludzie, ze końca podróży wyglądają. Ile babcia ma lat? Ja niestety moich babć już nie mam, jednej nigdy nie poznałam. Na pewno Twoja sie będzie cieszyła z brzucha prawnusiowego, a pewnie i na kolana weźmie bobasa. Trzymam kciuki za jej zdrowie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 18:20

żabka04, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja babcia miala 87. pozdrawiam i lece bo klient czeka!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Żabko, tak to maja starsi ludzie, ze końca podróży wyglądają. Ile babcia ma lat? Ja niestety moich babć już nie mam, jednej nigdy nie poznałam. Na pewno Twoja sie będzie cieszyła z brzucha prawnusiowego, a pewnie i na kolana weźmie bobasa. Trzymam kciuki za jej zdrowie!

Dziękuję :-) 85 lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odwiedziłam żonę mojego chrzestnego bo wizytę miałam w rodzinnym mieście i tam też rodzinę zostawiłam.
    Wiec postanowiłam ja odwiedzić.
    Gadamy gadamy a ciocia mi przerwała (wie tylko o jednym poronieniu i pozamacicznej) i pyta czy u mnie wszystko wporzadku a ja mowie ze tak z uśmiechem na twarzy i mówię że tak i oby tak było a ciocia dalej podpytaj więc powiedziałam że boję się chwalić ale jest wszystko ok i dowiedzą się w swoim czasie.:-)
    Ciocia zrozumiała powiedziała że cieszy się że mną i na pewno będzie ok i że mam rację poczekać ten pierwszy trymestr :-)
    Miło mi się zrobiło :-)
    Ona zawsze z wujkiem byli za mną:-)
    Mam nadzieję że się pomodlić za nas albo już się wymyśliła bo ona z bardzo wierzących ludzi:-)
    Cieszę się że tam pojechałam kiedyś ni się śniło i dlatego zależało mi tam do niej zjechać

Behemottka, mmargol, Pysiaczek89, Strazaczka1990, weronika86, Blair, Bratek lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko- super, że ją masz. Trzeba sie otaczać pozytywnymi ludźmi!

mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Żabko- super, że ją masz. Trzeba sie otaczać pozytywnymi ludźmi!

Żebyś wiedziała tak trzeba wtedy wszystko inaczej się układa :-) człowiek myśli tylko pozytywnie.
    Właśnie mam tutaj gdzie mieszkam koleżankę z piaskownicy toksyczne dziewczyna teraz potrafi nieźle podnieść ciśnienie.
    Staram się odseparowac od niej ale ciężko bo to typ natreta.

Ja się żegnam dziewczyny do jutra idę wziąć kąpiel wyborze nóżki w słabej wodzie i idę spać. Jestem dzisiaj zmęczona dziwię się że dałem radę bez drzemki cały dzień po za domem :-)
    Dobranoc:-)
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizytujace o matko a pojutrze już my dziewczyny yeeeee

• szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam tylko na chwile, nadrabialam po lebkach wiec nie bede sie odnosic.
    My po wizycie. Jest dzidzia serduszko bije, nawet doktorek dal posluchac serduszka. 17 mm juz ma raczki i nozki sa. Zdjecie moze sie jutro uda dodac. Sliczny zelek haribo.

claudiuszek, Pysiaczek89, Strazaczka1990, żabka04, Skali89, Behemottka, mmargol, weronika86, Angela89, Blair, slodka100, megg, martta lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka moje kondolencje

Szpilka super wieści :D

weronika86, szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam w rossmannie kupić tylko maszynkę, a wróciłam z szamponem, kremem na rozstępy, kawą dla mamuś i chusteczkami nawilżanymi :D

Strazaczka1990, weronika86, Behemottka, mmargol, Blair, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kochany kupił mi dziś w aptece cudowne kropelki - Imbifem.
    W smaku nie zadowalają, ale po godz od przyjęcia poczułam ULGĘ!!!!

weronika86, mmargol, megg lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Werka moje kondolencje

Szpilka super wieści :D
    strazaczka jak dkugo jestes na ovu??? kojarze nick bardzo pozytywnie ale nie wiem czy nie podobny? ja juz w domku :-) ide sie z mala kapac, tylko tak udaje mi sie wziac kapiel..radochy co nie miara bo jak wsadzam mala to wody do pepka a jak mamusia tylek zamoczy to po pachy wody mala ma hahahahaha

mmargol, haneczka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju, na szynko pisze jam analfabetka! skladni zero hahaha przepraszam ale chyba zrozumiecie :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    jeju, na szynko pisze jam analfabetka! skladni zero hahaha przepraszam ale chyba zrozumiecie :-)
    Ha ha - Super! To raczej chyba telefon nie za mądry;). U mnie udało sie ustawić polski słownik, wiec nawet ogonki wstawia, ale jakzapomne włączyć to wychodzą takie bzdury, ze głowa boli ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wzięłam prysznic, wskoczyłam w dres, obejrzę sobie sobie jakiś film, a taka senność mnie wzięła, że nie wiem jak długo uda mi się wysiedzieć :( po pierwszym użyciu mam mieszane uczucia co do mleczka baby dream na rozstępy, może dlatego że lubię kremy i balsamy, które szybko się wchłaniają, dam mu jeszcze czas :) na jutro planuję pierogi ale nie mam pojęcia z czym - póki co zastanawiam się między kaszą, a soczewicą

• Broszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika moje kondolencje.

Cieszę się z wszystkich pozytywnych wizyt - niech nasze żeleczki rosną:D Jutro ja mam wizytę - ale przebieram nóżkami:D

Pytałyście co na kaszel. Ponieważ byłam dzisiaj u lekarza pediatry, który jest znany z tego, że nie leczy antybiotykami, chciałam żeby mnie obejrzał i osłuchał czy moje osłabienie i kaszel to coś poważniejszego. Na szczęście jest w miarę ok, mam tylko brać coś na gardło bo jest podrażnione a na kaszel dostałam flavamed w tabletkach do rozpuszczania - tłumaczył mi że jest bezpieczny i zawiera substancję, które podaje się mamom wcześniaków, żeby maluchom rozwijały się płuca. Że mam się nie obawiać i wypijać po jednej tabletce rano. No i że ogólnie mam się wyleżeć i wygrzać:) Może komuś tutaj też to pomoże:)

Ale esej mi wyszedł:P

mmargol, Behemottka, żabka04 lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ