Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blair wrote:Dzień zapowiada się tragicznie
Ale wam życzę miłego dnia i powodzenia na wizytach
Ja ide spac, juz prawie 22:00 a jutro do pracy cudze dzieci uczyc. Zwykle bardzo lubie moja prace, ale ostatnio trace serce i cierpliwosc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa ma nogach od 6.
Jakaś bezsenność? No tak potem będę drzemac hihi
Mi dziś się śniło że kupowałam bluzę z kapturem hahah taka z kotem tzn poszewka z futrem.
Ja już po śniadaniu lecę dziecko do przedszkola zaprowadzić.
U mnie brak ciepłej wody wrrrrr
Nie ma to jak wyglądać jak.....czarownica! Moje włosy są w każdą stronę i muszę je codziennie myć i prostowac!
Broszka dziękuję lecę do apteki po te lekarstwo
Ile dni się go bierze?? Coś mówił lekarz?
Mi już noc nie pomaga nawet mleko z miodem:-(
Witam nowa mamusie:-)
Udanych wizyt
Miłego dnia:-)
-
nick nieaktualny
-
hej
wczoraj padlam po wiycie bo pozno wrocilam
z fasolką wszystko ok, ma 2,5 cm nogi i raczki i sie ruszala na usg
prenatalne pocz marca bede miec (musze ustalic termin)
kolejna wizytra 10.03
od dzis jestem oficjalnie na l4 (koniec macierzynskiego)
milego dniahaneczka, Blair, żabka04, martta, mmargol, szpilka, Gumcia, Behemottka lubią tę wiadomość
-
esmi wrote:Nie dawno zjadłam zawijaniec z warzywami kawałkami kurczakiem oraz sosem jogurtowym i popiłam cola i jako tako mnie nie mdli czyżby cola mi pomogła ? hihi ale dałam tylko jednego zjeść....
megg lepiej aby w szpitalu przebadali ... pewnie coś z moczem bakterie ma ?
bakterie wyszly w wymazie
dostal antybiotyk i mase lekow
jak w 1,5 tyg nie minie to szpital
tylko z etam panuje grypa i boje sie ze zlapiemy cos innego
a w sobote roczek organizuje i jzu wogule zamieszanie -
nick nieaktualnyja jak słyszę prenatalne to świruję, bo mnie nie chciała ostatnio zapisać, że niby za wcześnie, że ciąża młodsza, więc mam mieszane uczucia, jutro zapytam i będę pewnie na ostatnią chwilę się zapisywać, a później kombinować jak to czasowo pogodzić
-
Cześć Mamuśki:)
Ja też trzymam kciuki za wszystkie wizytując, w tym za siebie:P
Blair trzymaj się...ja rano jak otworzyłam lodówkę pognało pod porcelanę - takiego odruchu wymiotnego to jeszcze nie miałam... Ale ja przynajmniej nie mam problemów z jedzeniem...bardzo Ci współczuję i dbaj o siebie, pij dużo przede wszystkim:)
Żabko a widzisz jak długo brać ten flavamed w sumie nie spytałam:P Mówił tylko że wystarczy jedna tabletka dziennie, najlepiej rano i starczy na cały dzień. Pewnie będę go brała kilka dni, mam nadzieję, że mi szybko przejdzie, Tobie też niech szybko przechodzi!
żabka04, Gumcia lubią tę wiadomość
-
Czołem Kangurki
Ostatnio nie mam siły tu zaglądać, bo czuję się fatalnie!
Od rana czuję się źle, a od południa do wieczora to już tragicznie. Nic nie jem, ciągle leżę. Do kuchni wcale nie zaglądam. Do tej pory nie zjadłam śniadania, bo się boję. Biorę prevomit (z witaminami i imbirem), ale mam wrażenie, że nic a nic nie pomaga na moje mdłości. Wzdyma mnie po zjedzeniu czegokolwiek, ciągle boli mnie żołądek. Mam już tego serdecznie dosyć.
Wczoraj teściowa przyjechała zająć się synkiem i ugotować mi obiad. Dobra kobieta.
Trzymam kciuki za wizytujące i gratuluję nowych widoków na USG A sama wrócę do Was na dobre, jak trochę mi przejdzie.
-
W koncu udalo mi sie nadrobic:)
Trzymam kciuki zawszystkiedzisiejsze wizyty:) Jutro ja... o zgrozo ale sie boje
Widzialam zebyl temat odnosnie coca-coli... Pamietam ze w pierwszej ciazy zapytalam o to lekarza i powiedzial ze w nie wielkich ilosciach moge pic bo bardziej truje sie chodzac po dworzu w tych spalinach niz wypijajac niewielka ilosc coli:)
Milego dnia zycye wszystkim:) -
nick nieaktualny
-
Anulka, już ogarniam pocztę. Tak, ja odbieram zaproszenie, a Ty mi wysyłasz swojego maila, na którego dostaniesz zaproszenie do edytowania
Daj koniecznie znać, czy u kropka wszystko w porządku. A tak btw. u mnie pęcherzyk już nie jest podłużny. U Ciebie pewnie tak samo Buziaki :*Anulka01 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Werka współczuje z powodu starty....
Ja dzisiaj rano na badaniach, w piątek wizyta i już nie mogę się doczekać! My też dzisiaj zaczynamy 10 tydzień, ale leci to jednak szybko
Blair, Haneczka trzymam kciuki, żeby mdłości poszły sobie w cholerę od Was.
Gratuluje udanych wizyt i powodzenia na dzisiejszych!
mi się tak nie chce siedzieć dzisiaj w robocie, że szok!
haneczka, mmargol lubią tę wiadomość
-
A na suchy kaszel jak byłam ostatnio chora to lekarka przypisała mi syrop Drosetux jest homeopatyczny i bezpieczny w ciąży. Także jak coś to polecam, mi pomógł na uciążliwy suchy kaszel w parę dni.
Nowa koleżanka z pokoju się wypsikała perfumami, fuuuu... musiałam otworzyć okno. o rety, retyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 08:56
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Cześć,
Co za dzień... Od rana myślę o dzisiejszej wizycie u lekarza.. Objawy ciąży mam (mdłości, obolałe i nabrzmiałe piersi, troszkę większy brzuszek), test wyszedł pozytywny, a jednak nie dociera do mnie, że jestem w ciąży. Może jak zobaczę dzieciątko na usg, to jakoś wszystko mi się w głowie poukłada.
Trzymajcie się dziewczyny z tymi mdłościami i innymi trudnościami, już całkiem blisko drugiego trymestru!
Pomyślcie sobie, że już całkiem niedługo dziewczyny z początku września będą poznawały płeć dzieciaczków! Moja siostra w 12 tygodniu dowiedziała się, że będzie chłopiec i był, i z drugim synem też tak wcześnie się dowiedziała (ma trzech synów). To będzie niesamowite uczucie! Że te nasze ciąże już są takie "poważne", że nawet płeć się pokazuje!
Okropnie tak mówić, ale ja liczę na 3 córeczkę. Chyba ze strachu przed nieznanym (mam już dwie córki), a trochę dlatego, że taki chłopiec w babińcu to byłby nieźle rozpieszczony.. I jakby to miał być chłopiec, to chyba chciałabym jeszcze 4-te dziecko.. A jak się urodzi dziewczynka, to już damy sobie na spokój nie wiem, czy to zrozumiałe...haneczka, mmargol, martta lubią tę wiadomość