Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje my się dziś nie czujemy najlepiej podbrzusze mnie boli na tyle, że muszę sobie posiedzieć dodatkowo nie wiem czy nie mam jakiegoś rozwolnienia bo już 2 razy od rana byłam w toalecie:/ Taa pogoda też jest taka, że tylko bym spała a tu mam cały dom do ogarnięcia i rozbrykanego 5-cio latka
-
haneczka wrote:Anulka, już ogarniam pocztę. Tak, ja odbieram zaproszenie, a Ty mi wysyłasz swojego maila, na którego dostaniesz zaproszenie do edytowania
Daj koniecznie znać, czy u kropka wszystko w porządku. A tak btw. u mnie pęcherzyk już nie jest podłużny. U Ciebie pewnie tak samo Buziaki :*Pysiaczek89, mmargol, haneczka, żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyAnia91 wrote:Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje my się dziś nie czujemy najlepiej podbrzusze mnie boli na tyle, że muszę sobie posiedzieć dodatkowo nie wiem czy nie mam jakiegoś rozwolnienia bo już 2 razy od rana byłam w toalecie:/ Taa pogoda też jest taka, że tylko bym spała a tu mam cały dom do ogarnięcia i rozbrykanego 5-cio latka
-
nick nieaktualnystaraczka_85 wrote:Cześć Dziewczyny!
oficjalnie mogę do Was dołączyć Po wczorajszym USG ciąża potwierdzona, maluszek ma 26 mm, serduszko bije 145 razy na minutę, pomachał do nas rączkami i nóżkami Jestem w 9 tygodniu i 5 dniu. Termin porodu ustalony na 11.09!
Najbliższą wizytę u gina mam 15 lutego i wtedy zakładamy kartę ciąży. USG prenatalne wstępnie zaplanowane na 01.03.
Ale się cieszę!!!!! ))
A przy okazji gratuluję wszystkim przyszłym mamom! Bądźmy dzielne i cieszmy się każdym dniem tej niesamowitej przygody!
też 15 ide na prenatalne
nie mogę się doczekać kiedy zobaczę bąblaBlair, mmargol, staraczka_85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Staraczka 85 Witamy widzę ze idziemy równo ja też mam termin na 11 .09 a tak poza tym u mnie po staremu niedobrze mi i jeszcze dzisiaj głową daje się we znaki . Dwunasty tygodniu przyjdź !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:54
staraczka_85 lubi tę wiadomość
Ewelka91 -
Cześć Mamuśki,
Mnie na szczęście mdłości nie męczą o ile udaje mi się jeść regularnie. Niestety bezsenność daje w kość. Fakt, że nie muszę rano się zrywać z łóżka sprawia, że przez cały dzień chodzę lekko przymulona, a jak przychodzi wieczór to nie mogę usnąć.
Nasza ospa chyba zmierza ku końcowi, a ja dostaje jakiejś psychozy. Wychodzi na to, że nie powinnam za bardzo ruszać się z domu, a żywić się jedynie chlebem i wodą. Wtedy byłabym w miarę bezpieczna. Ale do rzeczy...
Kupiłam makrele wędzoną- wywaliłam bo przecież listerioza, sok świeżo wyciskany z marchwi- wywalony bo przecież ktoś mógł tej marchewki nie domyć wystarczająco, karmiłam gołębie z dzieckiem w parku - pół wieczoru myślałam o toxoplazmozie... I tak cały czas znajduje czyhające na mnie zagrożenia. aaaaa, zapomniałam o serze korycińskim- wwywalony!! a jaką mam ochotę na śledzie no ale przecież nie zjem bo może mnie coś z tego śledzia zaatakuje.
I ja naprawdę wiem, że przy obecnej technologii produkcji żywności marna szansa na zagrożenia i że jak te śledzie mają 3 miesiące przydatności do spożycia to tam się żadna bakteria nie uchowa ale jakoś cały czas z tyłu głowy jakieś głupoty się kłębią.
ech... głupia ja -
nick nieaktualnyWitam wszystkich
Wczorajsza wizyta udana, bąbelek ma 16 mm, termin porodu wg USG 20 wrzesień
Serduszka nie słyszałam ale widziałam jak pięknie bije...
Badania prenatalne na 01.03
Powodzenia na dzisiejszych wizytachviolett, martta, claudiuszek, Strazaczka1990, mmargol, Blair, Pysiaczek89, żabka04, Behemottka, szpilka, megg, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry...mnie dziś dopadł mega len! Jeszcze nie wstalam z łoża
Blair trzymaj się dzielnie :*
Masakra .Budze się co godzinę z pełnym pęcherzem.Pojde do WC poleze z 5min i już pełny pęcherz..Przed ciąża tak nie mialamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:06
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Ja bym napisała pismo do pracodawcy 1.03 doczekała aż podpisze tak żeby od 1.04 dać mu l4 ciążowe.
Nie czekałam do czerwca bo nie wiesz jak się będziesz czuła i Bóg wie co tam jeszcze a tak będziesz mogła się skupić na sobie,bąbelku i córci:-)
Takie jest moje zdanie.
Decyzja należy do ciebie:-)
Dzięki żabko za radę. Chyba tak zrobię, tłumaczyć się raczej nie chcę... Wątpliwa sprawa czy tam wrócę do pracy. Kochana na Ciebie zawsze można liczyćżabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
Blair wrote:Ania a ty nie miałaś wizyty w poniedziałek?
-
Ania91 wrote:Hej dziewczyny jestem wykończona i ostatnio strasznie zabiegana więc wczoraj miałam wizytę położna założyła mi kartę ciąży lekarz mówił, że mam się nie przejmować tym krwiakiem i brać dupka 2 razy dziennie a nie 3. Zdjęcie mam okropnie nie wyraźne:P ale widziałam serduszko niestety nie słyszałam nasze maleństwo ma 12mm (1,17cm) wg wczorajszego usg to 7 tydzień i 3 dzień Kontrole mam za 2 tygodnie 22.02
Cytologia nie wyszła najlepiej ponieważ wyszedł mi II stopień zapalny:/ nie wiem do końca co to znaczy ale mam nadzieje, że będzie lepiej
O proszę tutaj jestBlair, Anulka01, szpilka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie przesadzajcie z tym jedzeniem. Dobrze jest jeść różne rzeczy, żeby dieta była urozmaicona i tyle. Wtedy żadne metale ciężkie z ryb nic Wam nie zrobią, jeśli będziecie jeść takie ryby np raz w tygodniu, tak samo jakieś bakterie, nawet jeśli gdzieś się znajdą to większość w wysokiej temperaturze ginie, nie dajcie się zwariować na prawdę rzadko się zdarza, że coś jest "zainfekowane" po wyjściu z zakładu produkcyjnego, co innego w sklepie, ale tam już widzicie co kupujecie, np czy jogurt bierzecie z półki koło kasy czy lodówki..bo wiadomo w jakiej temperaturze powinny być
Ania91, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość
-
Gratuluje ładnych fasolek i mocnych ❤️!
Ja do ginki oczywiście dodzwonić sie nie moge a rejestracja mi oznajmiła ze przyjmuje jutro. Wiec dzisiaj juz nic nie załatwię. Narazie leżę i zbijam bąki:) no i czuje sie o niebo lepiej:)mmargol lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyAnia91 wrote:Miałam pisałam o niej wczoraj, ale jakby nikt nie zauważył trudno czasem kurcze czuje się taka troszkę odrzucona ale to pewnie przez te głupie hormony u mnie z apetytem dalej kiepsko i ciągle się zmuszam do jedzenia bo póki co brzuch mi trochę wyszedł a nie przytyłam nic a nic
Gratuluje fasolka już duża
A mówił Ci coś lekarz na tą cytologia że stan zapalny? Czy czekasz na kontrole?Ania91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZa 8 dni pierwsza wizyta... No już bliżej, ale nadal wydaję mi się ona jeszcze daleko
Mdłości męczą, jak tylko jestem troszeczkę głodna, to się nasilają. Muszę wtedy szybko coś zjeść... tylko co, jak na nic nie mam ochoty he he
Która ogląda "Wspaniałe stulecie"?