X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje my się dziś nie czujemy najlepiej podbrzusze mnie boli na tyle, że muszę sobie posiedzieć dodatkowo nie wiem czy nie mam jakiegoś rozwolnienia bo już 2 razy od rana byłam w toalecie:/ Taa pogoda też jest taka, że tylko bym spała a tu mam cały dom do ogarnięcia i rozbrykanego 5-cio latka

w57vikgnszqgz528.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Anulka, już ogarniam pocztę. Tak, ja odbieram zaproszenie, a Ty mi wysyłasz swojego maila, na którego dostaniesz zaproszenie do edytowania :)

Daj koniecznie znać, czy u kropka wszystko w porządku. A tak btw. u mnie pęcherzyk już nie jest podłużny. U Ciebie pewnie tak samo :) Buziaki :*
    Juz wysłałam:) no jestem ciekawa jak będzie wyglądał. Mam tylko nadzieje ze Kropka do mnie pomacha!

Pysiaczek89, mmargol, haneczka, żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje my się dziś nie czujemy najlepiej podbrzusze mnie boli na tyle, że muszę sobie posiedzieć dodatkowo nie wiem czy nie mam jakiegoś rozwolnienia bo już 2 razy od rana byłam w toalecie:/ Taa pogoda też jest taka, że tylko bym spała a tu mam cały dom do ogarnięcia i rozbrykanego 5-cio latka
    Ania a ty nie miałaś wizyty w poniedziałek? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka_85 wrote:
    Cześć Dziewczyny!

oficjalnie mogę do Was dołączyć :) Po wczorajszym USG ciąża potwierdzona, maluszek ma 26 mm, serduszko bije 145 razy na minutę, pomachał do nas rączkami i nóżkami :) Jestem w 9 tygodniu i 5 dniu. Termin porodu ustalony na 11.09! :)

Najbliższą wizytę u gina mam 15 lutego i wtedy zakładamy kartę ciąży. USG prenatalne wstępnie zaplanowane na 01.03.

Ale się cieszę!!!!! :)))

A przy okazji gratuluję wszystkim przyszłym mamom! Bądźmy dzielne i cieszmy się każdym dniem tej niesamowitej przygody! :)
    HEJ ;) gratuluję :)
    też 15 ide na prenatalne :)
    nie mogę się doczekać kiedy zobaczę bąbla :D

Blair, mmargol, staraczka_85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja ostatnio byłam to jeszcze nie widziałam żeby machaly. Więc czekam już niecierpliwie na 23.02

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka 85 Witamy :) widzę ze idziemy równo ja też mam termin na 11 .09 :) a tak poza tym u mnie po staremu niedobrze mi i jeszcze dzisiaj głową daje się we znaki . Dwunasty tygodniu przyjdź :) !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:54

staraczka_85 lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki,
    Mnie na szczęście mdłości nie męczą o ile udaje mi się jeść regularnie. Niestety bezsenność daje w kość. Fakt, że nie muszę rano się zrywać z łóżka sprawia, że przez cały dzień chodzę lekko przymulona, a jak przychodzi wieczór to nie mogę usnąć.
    Nasza ospa chyba zmierza ku końcowi, a ja dostaje jakiejś psychozy. Wychodzi na to, że nie powinnam za bardzo ruszać się z domu, a żywić się jedynie chlebem i wodą. Wtedy byłabym w miarę bezpieczna. Ale do rzeczy...
    Kupiłam makrele wędzoną- wywaliłam bo przecież listerioza, sok świeżo wyciskany z marchwi- wywalony bo przecież ktoś mógł tej marchewki nie domyć wystarczająco, karmiłam gołębie z dzieckiem w parku - pół wieczoru myślałam o toxoplazmozie... I tak cały czas znajduje czyhające na mnie zagrożenia. aaaaa, zapomniałam o serze korycińskim- wwywalony!! a jaką mam ochotę na śledzie no ale przecież nie zjem bo może mnie coś z tego śledzia zaatakuje.
    I ja naprawdę wiem, że przy obecnej technologii produkcji żywności marna szansa na zagrożenia i że jak te śledzie mają 3 miesiące przydatności do spożycia to tam się żadna bakteria nie uchowa ale jakoś cały czas z tyłu głowy jakieś głupoty się kłębią.

ech... głupia ja

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :-)

Wczorajsza wizyta udana, bąbelek ma 16 mm, termin porodu wg USG 20 wrzesień :-D

Serduszka nie słyszałam ale widziałam jak pięknie bije...

Badania prenatalne na 01.03

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :-)

violett, martta, claudiuszek, Strazaczka1990, mmargol, Blair, Pysiaczek89, żabka04, Behemottka, szpilka, megg, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia, ją też trochę schizuje. Wydaje mi się, że im mniej wiem, tym lepiej, bo przynajmniej nie stresuje się później.

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie środowo! dzisiaj mija mi 10 tydzień ;-) Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!! Miłego dnia!

Strazaczka1990, Blair lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Witajcie środowo! dzisiaj mija mi 10 tydzień ;-) Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!! Miłego dnia!
    1/4 ciąży za mną ;-)

Strazaczka1990, martta, iwonaw1205 lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Po badaniach najczęściej, żeby miał co wpisać w kartę :) U mnie tak było raz i teraz też czekam na wyniki i na nast. wizycie będziemy zakładać kartę ciąży. :)
    hej dostałaś moją wiadomość?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry...mnie dziś dopadł mega len! Jeszcze nie wstalam z łoża

Blair trzymaj się dzielnie :*

Masakra .Budze się co godzinę z pełnym pęcherzem.Pojde do WC poleze z 5min i już pełny pęcherz..Przed ciąża tak nie mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja bym napisała pismo do pracodawcy 1.03 doczekała aż podpisze tak żeby od 1.04 dać mu l4 ciążowe.
    Nie czekałam do czerwca bo nie wiesz jak się będziesz czuła i Bóg wie co tam jeszcze a tak będziesz mogła się skupić na sobie,bąbelku i córci:-)
    Takie jest moje zdanie.
    Decyzja należy do ciebie:-)

Dzięki żabko za radę. Chyba tak zrobię, tłumaczyć się raczej nie chcę... Wątpliwa sprawa czy tam wrócę do pracy. Kochana na Ciebie zawsze można liczyć :)

żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ania a ty nie miałaś wizyty w poniedziałek? ;)
    Miałam pisałam o niej wczoraj, ale jakby nikt nie zauważył :P trudno czasem kurcze czuje się taka troszkę odrzucona ale to pewnie przez te głupie hormony ;) u mnie z apetytem dalej kiepsko i ciągle się zmuszam do jedzenia bo póki co brzuch mi trochę wyszedł a nie przytyłam nic a nic :P

w57vikgnszqgz528.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Hej dziewczyny jestem wykończona i ostatnio strasznie zabiegana więc wczoraj miałam wizytę położna założyła mi kartę ciąży :) lekarz mówił, że mam się nie przejmować tym krwiakiem i brać dupka 2 razy dziennie a nie 3. Zdjęcie mam okropnie nie wyraźne:P ale widziałam serduszko niestety nie słyszałam nasze maleństwo ma 12mm (1,17cm) wg wczorajszego usg to 7 tydzień i 3 dzień :) Kontrole mam za 2 tygodnie 22.02 :)
    Cytologia nie wyszła najlepiej ponieważ wyszedł mi II stopień zapalny:/ nie wiem do końca co to znaczy ale mam nadzieje, że będzie lepiej :)

O proszę tutaj jest ;)

Blair, Anulka01, szpilka lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przesadzajcie z tym jedzeniem. Dobrze jest jeść różne rzeczy, żeby dieta była urozmaicona i tyle. Wtedy żadne metale ciężkie z ryb nic Wam nie zrobią, jeśli będziecie jeść takie ryby np raz w tygodniu, tak samo jakieś bakterie, nawet jeśli gdzieś się znajdą to większość w wysokiej temperaturze ginie, nie dajcie się zwariować :) na prawdę rzadko się zdarza, że coś jest "zainfekowane" po wyjściu z zakładu produkcyjnego, co innego w sklepie, ale tam już widzicie co kupujecie, np czy jogurt bierzecie z półki koło kasy czy lodówki..bo wiadomo w jakiej temperaturze powinny być

Ania91, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje ładnych fasolek i mocnych ❤️!
    Ja do ginki oczywiście dodzwonić sie nie moge a rejestracja mi oznajmiła ze przyjmuje jutro. Wiec dzisiaj juz nic nie załatwię. Narazie leżę i zbijam bąki:) no i czuje sie o niebo lepiej:)

mmargol lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Miałam pisałam o niej wczoraj, ale jakby nikt nie zauważył :P trudno czasem kurcze czuje się taka troszkę odrzucona ale to pewnie przez te głupie hormony ;) u mnie z apetytem dalej kiepsko i ciągle się zmuszam do jedzenia bo póki co brzuch mi trochę wyszedł a nie przytyłam nic a nic :P
    Przepraszam. Musiałam pominąć wczoraj się tak źle czułam. Teraz doczytałam.
    Gratuluje fasolka już duża :)
    A mówił Ci coś lekarz na tą cytologia że stan zapalny? Czy czekasz na kontrole?

Ania91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 8 dni pierwsza wizyta... No już bliżej, ale nadal wydaję mi się ona jeszcze daleko :(

Mdłości męczą, jak tylko jestem troszeczkę głodna, to się nasilają. Muszę wtedy szybko coś zjeść... tylko co, jak na nic nie mam ochoty he he

Która ogląda "Wspaniałe stulecie"? :)

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ