Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny!
oficjalnie mogę do Was dołączyć Po wczorajszym USG ciąża potwierdzona, maluszek ma 26 mm, serduszko bije 145 razy na minutę, pomachał do nas rączkami i nóżkami Jestem w 9 tygodniu i 5 dniu. Termin porodu ustalony na 11.09!
Najbliższą wizytę u gina mam 15 lutego i wtedy zakładamy kartę ciąży. USG prenatalne wstępnie zaplanowane na 01.03.
Ale się cieszę!!!!! ))
A przy okazji gratuluję wszystkim przyszłym mamom! Bądźmy dzielne i cieszmy się każdym dniem tej niesamowitej przygody!martta, żabka04, magdallena69, maluutka90, haneczka, mmargol, Blair, pirelka, szpilka, Anulka01, Pysiaczek89, violett, Justyna_89, Strazaczka1990, Gumcia, Behemottka, YvonnElizabeth, megg, Bratek lubią tę wiadomość
-
Ja mam aly czas takie przeczucie ze bedzie drugi synus ale to moze dla tego ze baaaardzo chcialabym corcie No ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe
Dziewczyny, wy tez macie takiego lenia jak ja? Dzisiaj to jakas masakrammargol, Strazaczka1990, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość
-
staraczka_85 wrote:Cześć Dziewczyny!
oficjalnie mogę do Was dołączyć Po wczorajszym USG ciąża potwierdzona, maluszek ma 26 mm, serduszko bije 145 razy na minutę, pomachał do nas rączkami i nóżkami Jestem w 9 tygodniu i 5 dniu. Termin porodu ustalony na 11.09!
Najbliższą wizytę u gina mam 15 lutego i wtedy zakładamy kartę ciąży. USG prenatalne wstępnie zaplanowane na 01.03.
Ale się cieszę!!!!! ))
A przy okazji gratuluję wszystkim przyszłym mamom! Bądźmy dzielne i cieszmy się każdym dniem tej niesamowitej przygody!
Witam i gratuluje maluszkastaraczka_85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jotc wrote:Dziewczyny, jaka jest zasada - czy gin od razu założy mi kartę ciąży, czy dopiero po zrobieniu badań krwi itp?
Po badaniach najczęściej, żeby miał co wpisać w kartę U mnie tak było raz i teraz też czekam na wyniki i na nast. wizycie będziemy zakładać kartę ciąży. -
Staraczka_85 zapraszamy do nas Rączki i nóżki:) To musiał być słodki widok!
A teraz formalności Zaproś mnie do przyjaciółek, wyślij swojego maila w prywatnej wiadomości, to uzyskasz dostęp do naszej listystaraczka_85, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
megg wrote:Anulka jak sie czujesz?
haneczka, Strazaczka1990, Gumcia, megg lubią tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnystaraczka_85 wrote:Cześć Dziewczyny!
Ale się cieszę!!!!! ))
A przy okazji gratuluję wszystkim przyszłym mamom! Bądźmy dzielne i cieszmy się każdym dniem tej niesamowitej przygody!staraczka_85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoct nie:-)
Ja właśnie umylam włosy w warunkach polowych.
Po południu zabieram dziecko do malpiego gaju na kulki niech się wychasa:-) Potem pewnie mc donald bo już mówiła że na pewno zglodnieje hahaha
Wieczorem ja wykapie ale poczekam na męża trzeba wodę grzać (w moim mieście nie ma ciepłej wody ani ogrzewania awaria) więc mąż będzie nosił te gary
Ponieważ mąż na mnie focha muszę go udobruchac.
Tylko jak??? -
nick nieaktualnyJa dostałam l4 bez karty ciąży. Gin kazał czekać aż będzie serduszko wtedy bez problemu wystawi.
Jeśli masz prace w warunkach szkodliwych, fizyczna itp gin nie chce wystawić l4 to idź do ogólnego lekarza i powiedz jaka sytuacja.
Myślę że gin bez problemu ci wystawi. -
nick nieaktualnyWitam się dziewczyny!
Przepraszam, że tak rzadko bywam, ale mimo że mam wolne to brakuje mi czasu na wszystko a tym bardziej, by Was nadrobić
U mnie ok, żadne dolegliwości nie doszły. Wymiotów nadal nie mam tylko czasami mnie muli, jestem dobrej myśli, że może mnie ominą
Wczoraj odebrałam zwolnienie, ta baba w klinice na recepcji jest beznadziejna jeszcze chyba popełniła błąd w nipie na zwolnieniu i teraz czekam czy przejdzie czy odeślą, by poprawić. Wkurzyłam się wczoraj, następnym razem nie popuszczę i będę czytać na miejscu wszystko.. w następnym tyg. mam dzwonić się rejestrować na wizytę marcową, a między czasie chciałabym jeszcze skoczyć do lux medu założyć kartę ciąży przed 10-tym tyg i wziąć skierowania na pozostałe badania. Komplet już mam, ale jakieś pojedyncze muszę dorobić. -
nick nieaktualnyJotc wrote:A czy wystawienie L4 jest zależne od założenia karty ciąży?
Następnego dnia poszłam prywatnie do kliniki, od razu bez badań założyły mi kartę ciaży i właśnie odebrałam zwolnienie już na ciąże.