X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

oficjalnie mogę do Was dołączyć :) Po wczorajszym USG ciąża potwierdzona, maluszek ma 26 mm, serduszko bije 145 razy na minutę, pomachał do nas rączkami i nóżkami :) Jestem w 9 tygodniu i 5 dniu. Termin porodu ustalony na 11.09! :)

Najbliższą wizytę u gina mam 15 lutego i wtedy zakładamy kartę ciąży. USG prenatalne wstępnie zaplanowane na 01.03.

Ale się cieszę!!!!! :)))

A przy okazji gratuluję wszystkim przyszłym mamom! Bądźmy dzielne i cieszmy się każdym dniem tej niesamowitej przygody! :)

martta, żabka04, magdallena69, maluutka90, haneczka, mmargol, Blair, pirelka, szpilka, Anulka01, Pysiaczek89, violett, Justyna_89, Strazaczka1990, Gumcia, Behemottka, YvonnElizabeth, megg, Bratek lubią tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aly czas takie przeczucie ze bedzie drugi synus ale to moze dla tego ze baaaardzo chcialabym corcie <3 No ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe :)
    Dziewczyny, wy tez macie takiego lenia jak ja? Dzisiaj to jakas masakra :D

mmargol, Strazaczka1990, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka_85 wrote:
    Cześć Dziewczyny!

oficjalnie mogę do Was dołączyć :) Po wczorajszym USG ciąża potwierdzona, maluszek ma 26 mm, serduszko bije 145 razy na minutę, pomachał do nas rączkami i nóżkami :) Jestem w 9 tygodniu i 5 dniu. Termin porodu ustalony na 11.09! :)

Najbliższą wizytę u gina mam 15 lutego i wtedy zakładamy kartę ciąży. USG prenatalne wstępnie zaplanowane na 01.03.

A przy okazji gratuluję wszystkim przyszłym mamom! Bądźmy dzielne i cieszmy się każdym dniem tej niesamowitej przygody! :)

Witam i gratuluje maluszka :)

staraczka_85 lubi tę wiadomość

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:08

• martta Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc to różnie, zależy od ginekologa, mi założyła przy pierwszej wizycie po usg jak było że jest żywa ciąża określone, a było to w 5t6d

o148p07w5riqasy7.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Dziewczyny, jaka jest zasada - czy gin od razu założy mi kartę ciąży, czy dopiero po zrobieniu badań krwi itp?
    Ja już miałam założona wczoraj ale było już serduszko :)

mmargol, Strazaczka1990, megg lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12 tygodniu!:)

martta, haneczka, Blair, mmargol, violett, bisacz, Strazaczka1990, Gumcia, megg lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc, mi lekarz powiedział na pierwszej wizycie przed wykonaniem usg (7t0d), że jeśli będzie serduszko to założymy kartę ciąży, i tak też się stało :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Dziewczyny, jaka jest zasada - czy gin od razu założy mi kartę ciąży, czy dopiero po zrobieniu badań krwi itp?

Po badaniach najczęściej, żeby miał co wpisać w kartę :) U mnie tak było raz i teraz też czekam na wyniki i na nast. wizycie będziemy zakładać kartę ciąży. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są zalety późniejszego założenia karty. Można więcej przytyć w ciąży :P Bo pierwszy pomiar wagi zazwyczaj jest już nieco podwyższony niż zupełnie przed ciążą :) Ale lekarz o tym nie wie :P:P

megg lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka_85 zapraszamy do nas :) Rączki i nóżki:) To musiał być słodki widok! <3

A teraz formalności :P Zaproś mnie do przyjaciółek, wyślij swojego maila w prywatnej wiadomości, to uzyskasz dostęp do naszej listy :)

staraczka_85, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zalozyl na poczatku i normalnie wpisal w karte, tylko w miejscu gdzie powinny byc wyniki badan wpisal ze skierowano na badania, na drugiej wizycie kolejna kolumna i juz z wynikami

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Anulka jak sie czujesz?
    Noc była całkiem fajna. Przespałam 6 h bez pobudki i nic mnie nie bolało. Teraz jak sie juz poruszałam to zaczyna na nowo ale przynajmniej plamienie sie nie powtórzyło:) ok 11 zadzwonię do ginki i spróbuje sie do niej wbić.

haneczka, Strazaczka1990, Gumcia, megg lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka_85 wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Witamy. Gratulacje :)

staraczka_85 lubi tę wiadomość

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:08

• mmargol Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc, wydaje mi sie ze lekarz ginekolog l4 w zwiazku z uciazliwymi objawami ciazy to moze wydac tylko jak jest karta ciazy zalozona, wczesniej mozna sprobowac u lekarza pierwszego kontaktu

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joct nie:-)

Ja właśnie umylam włosy w warunkach polowych.
    Po południu zabieram dziecko do malpiego gaju na kulki niech się wychasa:-) Potem pewnie mc donald bo już mówiła że na pewno zglodnieje hahaha
    Wieczorem ja wykapie ale poczekam na męża trzeba wodę grzać (w moim mieście nie ma ciepłej wody ani ogrzewania awaria) więc mąż będzie nosił te gary :-)
    Ponieważ mąż na mnie focha muszę go udobruchac.
    Tylko jak???

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam l4 bez karty ciąży. Gin kazał czekać aż będzie serduszko wtedy bez problemu wystawi.
    Jeśli masz prace w warunkach szkodliwych, fizyczna itp gin nie chce wystawić l4 to idź do ogólnego lekarza i powiedz jaka sytuacja.
    Myślę że gin bez problemu ci wystawi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny!

Przepraszam, że tak rzadko bywam, ale mimo że mam wolne to brakuje mi czasu na wszystko a tym bardziej, by Was nadrobić :(

U mnie ok, żadne dolegliwości nie doszły. Wymiotów nadal nie mam tylko czasami mnie muli, jestem dobrej myśli, że może mnie ominą :)

Wczoraj odebrałam zwolnienie, ta baba w klinice na recepcji jest beznadziejna :/ jeszcze chyba popełniła błąd w nipie na zwolnieniu i teraz czekam czy przejdzie czy odeślą, by poprawić. Wkurzyłam się wczoraj, następnym razem nie popuszczę i będę czytać na miejscu wszystko.. w następnym tyg. mam dzwonić się rejestrować na wizytę marcową, a między czasie chciałabym jeszcze skoczyć do lux medu założyć kartę ciąży przed 10-tym tyg i wziąć skierowania na pozostałe badania. Komplet już mam, ale jakieś pojedyncze muszę dorobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    A czy wystawienie L4 jest zależne od założenia karty ciąży?
    To może mieć coś wspólnego, ale może wtedy nie wystawić na ciążę, tylko takie zwykłe zwolnienie. Ja jak dostałam od ginekologa, bez karty ciąży na 7 dni to właśnie nie było ciążowe tylko zwykłe. Mimo, że serduszka biły nie chciał wystawić na dłużej.
    Następnego dnia poszłam prywatnie do kliniki, od razu bez badań założyły mi kartę ciaży i właśnie odebrałam zwolnienie już na ciąże.

‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ